Vyvolávanie pôrodu kvôli oligohydramnionu: Máte skúsenosti?
Ahojte
Som v 39.tt majú mi vyvolávať pôrod oxytocinom kvôli oligohydramnionu. Babatko je však dosť maličké a medzi hlavičkou a telickom je 2t rozdiel. Dnes má vzali na príjem mal niekto podobný zážitok? To vyvolávanie je horsie?
Ďakujem
Ver lekarom. Ono ani tie merania nie su uplne presne. Babatka sa rodia s roznymi mierami... takze vacsie. Mensie je "jedno". Niektore nema ani 3kg. Ine ma 4-5... co je na tak malom babatku dostatocny rozdiel.
Kazdopadne vyvolavany oxytocinom som mala prvy porod a nikdy viac. Pri dalsom som odmietla.
Merania su priblizne. Aj rozdiely. Proste zbytocne, absolutne zbytocne o tom filozofovat. Menej plodovej vody - ano, to uz problem je. Mala som tri porody (vsetko vaginalne) a jeden bol vyvolavany. Viesco? Za mna bol z nich najlepsi 🙂 Neboj sa, zvladnes to, drz sa.
Ver lekarom. Ono ani tie merania nie su uplne presne. Babatka sa rodia s roznymi mierami... takze vacsie. Mensie je "jedno". Niektore nema ani 3kg. Ine ma 4-5... co je na tak malom babatku dostatocny rozdiel.
Kazdopadne vyvolavany oxytocinom som mala prvy porod a nikdy viac. Pri dalsom som odmietla.
@anonym_fd03f5 rodila si nejak davnejsie? Cisto zo zaujimavosti. Vyvolavat oxytocinom, sa uz fakt takmer vobec nerobi. Standardne sa postupuje inak a prave naopak, oxytocin sa dava ako jedna z poslednych veci, ak treba aby to postupovalo lepsie/rychlejsie, vacsinou az k zaveru. Ak vobec.
@anonym_fd03f5 rodila si nejak davnejsie? Cisto zo zaujimavosti. Vyvolavat oxytocinom, sa uz fakt takmer vobec nerobi. Standardne sa postupuje inak a prave naopak, oxytocin sa dava ako jedna z poslednych veci, ak treba aby to postupovalo lepsie/rychlejsie, vacsinou az k zaveru. Ak vobec.
@anonym_75638b to bolo pred 12rokmi. Ale veru aj pred 2 rokmi ze teda oxytocin. Vravim ze ani nahodou. Pri prvom som nevedela čo... ale už som viac nechcela.

@anonym_autor drzim palce nech vsetko dobre dopadne 🍀 mne vyvolavali z opacneho dovodu, privela vody a velke babo. Mne sa porod spustil docela rychlo po zacali vyvolavania, kontrakcie hned rychlo po sebe. Poznam zeny pre ktoré bol vyvolany porod lahsi nez prirodzený a takisto opacne pripady.