icon

Vyvolávanie pôrodu kvôli oligohydramnionu: Máte skúsenosti?

21. sep 2026

Ahojte
Som v 39.tt majú mi vyvolávať pôrod oxytocinom kvôli oligohydramnionu. Babatko je však dosť maličké a medzi hlavičkou a telickom je 2t rozdiel. Dnes má vzali na príjem mal niekto podobný zážitok? To vyvolávanie je horsie?
Ďakujem

nikolani
21. sep 2026

@anonym_autor drzim palce nech vsetko dobre dopadne 🍀 mne vyvolavali z opacneho dovodu, privela vody a velke babo. Mne sa porod spustil docela rychlo po zacali vyvolavania, kontrakcie hned rychlo po sebe. Poznam zeny pre ktoré bol vyvolany porod lahsi nez prirodzený a takisto opacne pripady.

anonym_fd03f5
Včera o 09:36

Ver lekarom. Ono ani tie merania nie su uplne presne. Babatka sa rodia s roznymi mierami... takze vacsie. Mensie je "jedno". Niektore nema ani 3kg. Ine ma 4-5... co je na tak malom babatku dostatocny rozdiel.
Kazdopadne vyvolavany oxytocinom som mala prvy porod a nikdy viac. Pri dalsom som odmietla.

anonym_75638b
Včera o 16:51

Merania su priblizne. Aj rozdiely. Proste zbytocne, absolutne zbytocne o tom filozofovat. Menej plodovej vody - ano, to uz problem je. Mala som tri porody (vsetko vaginalne) a jeden bol vyvolavany. Viesco? Za mna bol z nich najlepsi 🙂 Neboj sa, zvladnes to, drz sa.

anonym_75638b
Včera o 16:53
@anonym_fd03f5

Ver lekarom. Ono ani tie merania nie su uplne presne. Babatka sa rodia s roznymi mierami... takze vacsie. Mensie je "jedno". Niektore nema ani 3kg. Ine ma 4-5... co je na tak malom babatku dostatocny rozdiel.
Kazdopadne vyvolavany oxytocinom som mala prvy porod a nikdy viac. Pri dalsom som odmietla.

@anonym_fd03f5 rodila si nejak davnejsie? Cisto zo zaujimavosti. Vyvolavat oxytocinom, sa uz fakt takmer vobec nerobi. Standardne sa postupuje inak a prave naopak, oxytocin sa dava ako jedna z poslednych veci, ak treba aby to postupovalo lepsie/rychlejsie, vacsinou az k zaveru. Ak vobec.

anonym_fd03f5
Včera o 16:54
@anonym_75638b

@anonym_fd03f5 rodila si nejak davnejsie? Cisto zo zaujimavosti. Vyvolavat oxytocinom, sa uz fakt takmer vobec nerobi. Standardne sa postupuje inak a prave naopak, oxytocin sa dava ako jedna z poslednych veci, ak treba aby to postupovalo lepsie/rychlejsie, vacsinou az k zaveru. Ak vobec.

@anonym_75638b to bolo pred 12rokmi. Ale veru aj pred 2 rokmi ze teda oxytocin. Vravim ze ani nahodou. Pri prvom som nevedela čo... ale už som viac nechcela.