icon

Vyvolávanie pôrodu pre SGA

16. jún 2023

Ahojte maminy. Od 30.tt chodim na pasy a premeranie plodu do nemocnice kazdy tyzden, lebo u malej bolo zistene SGA - small for gestational age - zn.mensi plod ako by mal v danom tyzdni byt, nezodpoveda gestacny (podla poslednej menstruacie) a kompozitny (podla rozmerov dietata) vek plodu. Cize v 30.tt dieta u mna zaostavalo v raste cca o 12 dni. Som uz 39+.tt a ked bude 40.tt ukonceny, planuju mi porod indukovat. Okrem toho, ze mala bude trosku mensia (vychadza to teraz na 2600g) je vsetko v poriadku - vsetky prietoky, plodovej vody dost, dolu hlavickou, pupocnik vraj pekny, pohyby citim, placenta este ok (aj ked sa u SGA predpoklada, ze asi uz nie uplne dobre funguje, kedze plod od urciteho momentu rastie pomalsie, preto sa dlhsie ako do terminu na porod uz necaka).
Chcem sa opytat, ci niektora mala podobnu skusenost, aky bol porod, kolko trval, ci nebola nakoniec sekcia (vraj je tu vyssie riziko cisarskeho, lebo dieta je slabsie), ako sa dieta po porode adaptovalo, ci sa vladalo prisat ev.ine.
Dakujem

liliana212
20. sep 2023

Ako ste dopadli prosím? Tiež mame podozrenie

autor
20. sep 2023

Dobry den. Vsetko v absolutnom poriadku🙏. Pisala som tu v piatok, termin som mala v sobotu a na pondelok som mala naplanovanu indukciu. V nedelu podvecer som vsak zacala krvacat (najprv som myslela ze voda), sli sme do nemocnice, v priebehu 2 hodin sa rozbehli kontrakcie a este v nedelu pred polnocou som prirodzene porodila. Rychlovka ako pri prvom🙂Som nesmierne rada, ze mala stihla prist prirodzene. Vazila nakoniec 2840g. Bola donosena, zrela a akurat napisali ze pre vahu teda mierne hypotroficka (9.percentil a mal byt nad 10 alebo take cosi). Stretla som este dalsie 3 maminy, ktorym odhadovali mensi plod a bol vzdy aspon o 200g vacsi. Drzim vam palce, nezufat, lekari vedia co robia🙂🍀 A inak odrodila som s dvomi porodnymi asistentkami a Dr.prisla len nakuknut😄

liliana212
20. sep 2023

Joj to je pekná správa. Držím prsty nech všetko ide ako má, snáď aj u nás bude taky fajn priebeh 🙂