Vyvolávanie pôrodu - priebeh a pocity
Ahojte mamičky. Tie ktore ste boli prvorodičky a mali ste vyvolaný pôrod ako to prebiehalo aké to bolo ? Ďakujem za odpovedee.
Pri prvej 12:00 prepichli vodu, 15:15dali vyvolavacku, 16:45 sa narodila....druhy nebol vyvolavany,voda mi odtiekla rano 4:40, na Antolsku sme prisli o siestej,narodil sa 6:15, teraz v auguste pri tretom o desiatej klystir, o pol dvanastej vyvolavacka,ale teda to nastupili bolesti jak hrom, narodil sa 13:38...zo vsetkych porodov hodnotim treti ako najbolestivejsi
Ahpj o 7 tabletka od spodu...o 8 30 cca kontrakcie pichnuta epi ....kontrakcie po sebe rýchle....11 20 malý na svete tskze rychle ale ta bolest aj ked epi bola ja neviem mna to bolelo aj tak dost
Keby som si mala vybrat, tak by som v mojom pripade cakala, lebo myslim, ze do 3 dni by sa to rozbehlo same. Ale tak po vojne je kazdy general 😊 Myslim, ze k vyvolavaniu mali dovod, ked rano som sa na vizite dohodla, ze idem na druhy den domov a poobede ma vyviedli z omylu, ze sa pojde pekne rodit. Akoze odrevala som si to ako tur, lebo som na porod nebola psychicky pripravena, kedze som mala este 3 tyzdne pred sebou. Ale....musim povedat, ze alebo som na cely porod expresne zabudla, alebo bol fakt super. Kedze som asi 2 hodiny po porode povedala, ze si to zajtra kludne zopakujem 😂
Ale k otazke. Rano mi o pol 8 dali tabletku. Do 11 to bola celkom zabava. Este muz sa na mne rehotal, lebo som behala po izbe ako delova gula a malovala sa a podobne nezmysly. O pol 12 to uz prestala byt az taka sranda, ale to som uz sla na salu. Tam pichli vodu a mohla som sa este prechadzat, sprchovat, ci skakat na fitlopte. Co sa mi ale nechcelo. Kontrakcie sice neboli silne, ale boli snad vkuse. Ja mam pocit, ze som mala jednu nekonecnu kontrakciu. O jednej mi pichli epi, ktora chvalabohu zabrala, ale netesila som sa velmi dlho, lebo po hodke som bola tam kde predtym. Ale to mozno bolo sposobene tym, ze malemu velmi klesli ozvy, takze mi dali na vyber. Naleju ma oxytocinom a skusim to prirodzene a ak do polhodky neporodim, tak cisarak, alebo hned cisarak. Ja som to skusila prirodzene. Po oxytocine sice bolesti neskutocne, lebo som sa za 20 minut otvorila o 5 cm. Ale maly vysiel na 3 zatlacenia a o 14.30 uz bol vonku. Celkovo hodnotim porod ako super 😊

@jamika84 Ja mam aj na prvy porod pekne spomienky, vdaka mojej porodnici a porodnicke. Cakalo sa 24 hodin na cinnost, manzel bol so mnou cely cas. V ramci moznosti som sa mohla pohybovat aj pocas vyvolavania (po urcitom case) , lenze cely cas na ctg plus infuzka urobia svoje, mne potom doniesli aj fitloptu, aj som skoncila uz potom na zemi a okolo tej porodnej postele 🙂 , aj ma odpojili asi na 15 minut z infuzky aby som mohla ist do sprchy. Hlavne mi bolo vysvetlene vsetko, asi by som sa neotvorila bez infuzky doteraz 🙂🙂 proste myslim, ze aj vyvolavanie ked ma svoje opodstatnenie je ovela lepsia moznost ako cisarsky, ale je naozaj rozdiel ked nastupi kontrakcna cinnost prirodzene a takto. Je mi luto, ze mas taku neprijemnu skusenost s prvym porodom :(:(