icon

Vyvolávanie pôrodu - triaška v 41. týždni

18. jan 2026

Ahojte maminky, som momentálne 40t+5, termín som mala vypočítaný na 12.1 ale ešte stále čakáme.. na kontroly chodievam kazde 3 dni a je všetko v poriadku, zajtra nastupujem už do nemocnice a začnú mi porod vyvolávať..
Vie mi niektorá z Vás povedať, čo ma čaká? Povedali mi ze začneme balonikom, potom nejaká tabletka zo spodu, tak ma.len zaujima, ci to je bolestivé a ci sa to dá vydržať v pohode alebo sa mam pripraviť poriadne na nepríjemnú bolest..dcérka prisla o týždeň skorej a tak pekne postupne, tak preto ma toto zaujima.. som už 2 aj pol týždňa otvorená len na 1 pršalo a skúšali sme všetko, nepomáha nic, dokonca mi robili aj ten hamiltonov hmat a to tiež nepomohlo..zatka mi odchádzala tak nejak akoby postupne, bolesti mávam tiež len sem tam ale žiaľ nie v intervaloch..
Co ma este zaujima, nemala niektorá z Vás takto ku koncu už nevolnosti, triašku a celkovo nebolo vam už zle?
Posledný týždeň zažívam toto na dennej báze, ale keďže som mala všetky výsledky dobre, nejak extra to neriešil nikto v nemocnici..ďakujem vám za odpovede

michaela329
18. jan 2026

Mne týmto spôsobom vyvolávali pôrod po MA a ja som z tabletiek mala zimnicu, trochu nevoľnosť a bola som veľmi spava, porodila som na druhý deň v noci.

autor
18. jan 2026
@michaela329

Mne týmto spôsobom vyvolávali pôrod po MA a ja som z tabletiek mala zimnicu, trochu nevoľnosť a bola som veľmi spava, porodila som na druhý deň v noci.

@michaela329 ja tieto stavy mam ešte teraz, doma.. tak som zvedavá co.to somnou spravi zajtra, pozajtra :/

autor
18. jan 2026

Len dodám, tieto nevolnosti a triasky mam teraz, ešte kým mi porod nevyvolavaju...mala ste to niektorá takto?

anonym_051f38
18. jan 2026

Pri zimnici obyčajne chýbajú minerály, dopĺňaj elektrolyty pre tehotné a potraviny bohté na vitamín C.

anonym_9d2607
18. jan 2026

Ten balónik bol nepríjemný ale hlavne kvôli tomu tráviacemu koncu inak to bolo úplne v pohode, žiadne problémy, museli mi ho ale zaviesť dva krát, prvý nepomohol, no mne vyvolávali pôrod v 36tt, bola som pred zavedenim otvorená na 2prsty

aneta50
18. jan 2026

@anonym_autor Mne tiež zaviedli balónik, no ja som mala inú situáciu, v 15+1tt kvôli zadržanemu potratu, a mňa to bolelo veľmi, najhoršia bolesť v mojom živote, mala som to 24h a nakoniec mi pomohol, dávali mi maximum na bolesť a stále som ju cítila, sestričky mi pomáhali chodiť na WC,nevládala som ani chodiť

kiki68
18. jan 2026

Keby neprejde triaska, chod uz teraz radsej. Nech pozru ci si ok. Za mna tabletku a nizsiu davku, nech to neni potom velmi intenzivne. Asi najskor rupne voda z tabletky, ale mozno sa aj nic nestane. Uvidis sama

anonym_dfa451
18. jan 2026

Ja som zazila vyvolavanie 4 dni, balonik, tabletky, podla mna aj hamilton o kt mi nikto nepovedal, mam pocit ze mal vo mne prsty uplne kazdy, 3 krat do dna pasy, niekedy aj 4, nedialo sa so mnou nic...cize kazdy ma ine skusenosti kazde telo inak reaguje, prosim nestresuj sa tu zbytocne cudzimi pribehmi v nemocnici ti aj tak vsetko vysvetlia a budu postupovat ako to bude pre tvoj pripad potrebne, drzim palce a prajem vsetko aby dopadlo najlepsie

x_mery_x
18. jan 2026

Mne chceli vyvolavat tiez balonikom, ale povedala som, ze sa bojim, tak mi iba urobili hamiltonov hmat okolo 10tej a okolo 12stej uz zacinali pomaly kontrakcie. :D

anonym_44c0f1
18. jan 2026

Druhý pôrod som mala vyvolavany s tabletkou a nebudem klamať myslela som že umriem od bolesti .Každá má inú skúsenosť.Kolegina na izbe bola na tom rovnako ale tá aj zvracala počas kontrakcii.Drzim palce aby si sa veľmi nevytrapila a aby všetko dobré dopadlo

maryetta
19. jan 2026

Mala som 3 porody vyvolavane tabletou zdola... ako bolelo to ale.... neviem porovnat ake je to bez vyvolavacky.

kiki68
19. jan 2026
@maryetta

Mala som 3 porody vyvolavane tabletou zdola... ako bolelo to ale.... neviem porovnat ake je to bez vyvolavacky.

@maryetta moze to byt este horsie ( moj pripad) 😀