icon

Vzali by ste si kamarátku k pôrodu?

8. dec 2025

Ahojte, rozmýšľam nad jednou vecou. Dnes som sa dozvedela, že zobrať si muža k pôrodu je veľmi neprirodzená vec a muž by nikdy nemal vidieť ženu v takej situácii … narozdiel od toho mi bolo povedané, že prirodzené je zobrať si k pôrodu nejakú ženu - matku, ktorá už vie v čom celý pôrod spočíva … najlepšie nejakú kamarátku. Zamýšľam sa nadtym, lebo pre mňa osobne si vziať k pôrodu kamošku - cudzieho človeka je úplne niečo mimo mojej konfortnej zóny. Ako ste natom Vy? Vzali by ste si?

Strana
z4
stellarstar
8. dec 2025

Tak radšej sama ako kamarátku

anonym_0debb2
8. dec 2025

@anonym_autor v Amerike sa prídu aj babky, dedkovia , otcovia , bratia , sestry pozrieť , to už je iný level
A rovno pri pôrode, v izbe a kľudne aj z pozície , kde vidia ako dieťa vychádza
Toto napr. nechápem
Ja by som si kamarátku nezavolala,to mi tam stačia aj sestričky,tak isto by mi to bola cudzia osoba ,ako tie sestričky,čo pri mne budú
Keď teda manžel,partner nebude ,tak nikto za mňa

janulka1802
8. dec 2025

Ja nie, ale každá nech sa zariadi podľa seba.

ivangeline
8. dec 2025

Tiez rozmýšľam nad kamoskou. Už bola švagriná, svokra ale aj manžel. Vôbec to nie je neprirodzene. :D Tie deti sú aj jeho. Nech vidí, aké to je. A predsa s manželom je to pre mňa väčšia podpora a príjemne zbehne ten čas pred. ;D Nemusí byt pri tlačení, môže byt len počas doby pred a potom vyjst von, ak je to neprijemne jednému z vás a príde zas potom.

anonym_1174b0
8. dec 2025

@anonym_autor a kto ti tvrdil, ze muz pri porode je neprirodzena vec?

anonym_6dc676
8. dec 2025

Ďalší troll? Buď muž alebo sama.

cimage
8. dec 2025

Pre nas bolo prirodzene, ze manzel bol pri vsetkych mojich porodoch. Dnes som sa o tom bavila s kamaratkou, ktora rodila nedavno. Kto mi je blizsi ako moj manzel a otec nasho dietata? Ak s tym on nema problem, tak by som nikoho ineho nebrala, ani mamu, kamaratku uz vobec. Ja by som tiez nechcela byt pri porode mojej kamaratky. Aj ked je to velmi dobra kamaratka a dokonca sme sa videli nahe, toto je uplne ina intimna zalezitost.

autor
8. dec 2025
@anonym_6dc676

Ďalší troll? Buď muž alebo sama.

@anonym_6dc676 prepáč, ale Vám tu niektorým už dobre prepína z tých “trollov” Čo je na tejto otázke “trollie”?. V každej diskusii vidím tento komentár …

zuzubb007
8. dec 2025

Nie vzala by som si muža, vedel spraviť dieťa, tak ešte nikoho nezabilo, aby bol pri pôrode, kamoška za mňa absolútne nevhodné, a aby bol muž pri pôrode je to jeho povinnost, sexovať vie takže tak

domka222
8. dec 2025

Tak potom neprirodzené je aj zobrať muža k sexu. Ja si teda neviem predstaviť, že by mala byť kamoška pri takej veci.

ukgirls
8. dec 2025

ja som mala otca malej a aj kamartku .. s otcom som nepocitala volala som len kamaratku ..ale kedze to na mna prislo v noci a bol treba odvoz viezol ma on a hned ho aj stiahli k porodu ..v podstate tam bl taky frmol,ze mi to v tej chvili bolo jedno .. na kamaratku som musela cakat kedze som rodila predcasne a koza bola niekde na party-nastastie to stihla a som rada,ze tam somnou bola

anonym_6e6dfd
8. dec 2025

Nie, nevzala by som kamaratku. Ja som rodila vecer, ostatne zeny mali odrodene, ostala som len ja. Tak prisli sestry aj z inych porodnych boxov. A teda, zahlasila som, ze vsetci, co tam nemaju co hladat, nech idu prec. Ostala jedna sestra, doktor a moj muz. Hoci, vyzeral, ze vtedy by sa tiez radsej vypratat von, ked som zavelila, ze nech ostanu len ti, co tam maju byt 😀

anonym_3950f8
8. dec 2025

Muž pri pôrode je neprirodzená vec? 😀 Pomáhal mi meniť vložky po pôrode, keď som rozkuchaná krvácala ako 🐷, pomáhal mi ošetrovať ranu ... čo je na tom neprirodzené? Bojíš sa, že sa mu potom znusí tvoja ..., alebo čo ti príde na tom tvrdení normálne? Ja som s manželom už zažila toľko situácií, že by som sa mu podľa tohto zhnusila už celá a keby to tak vnímal, tak by už nebol môj manžel. A z pohľadu muža - keby som ako muž chcela byť pri pôrode a moja partnerka si zobrala namiesto kamarátku ...

autor
8. dec 2025

Ja som bola tiež veľmi veľmi prekvapená týmto konštatovaním. Vec sa ma tak, že chodievam k terapeutovi na sedenia a preberali sme môj pôrod atd … a teda toto mi bolo povedané, psychológom. Veľmi som sa čudovala a oponovala som mu. Spýtala som sa, či pozná niekoho kto si vzal k pôrodu kamarátku a povedal že osobne veľa prípadov … príde mi to zvláštne a nerozumiem tomu. Cítila som sa akoby som bola z inej planéty, že jediný človek ktorého som si ja vedela pri pôrode predstaviť je môj manžel. A dal mi to aj pocítiť. Preto som sa chcela opýtať Vás aký máte názor .. osobne nepoznám ani jednu osobu ktorá by si vzala k pôrodu kamarátku, zato muža všetky ..

mane01
8. dec 2025

@anonym_autor nie, ja som tam mala muža, neviem, prečo by to malo byt neprirodzene a prečo by ma nemal vidieť v takej situácii, však on ma do toho stavu dostal, tak nech si to so mnou aj pretrpi…

ariannazara
8. dec 2025

Pri prvom som nechcela nikoho, a pri druhom to budem mat rovnako 😆

zuzubb007
8. dec 2025
@anonym_autor

Ja som bola tiež veľmi veľmi prekvapená týmto konštatovaním. Vec sa ma tak, že chodievam k terapeutovi na sedenia a preberali sme môj pôrod atd … a teda toto mi bolo povedané, psychológom. Veľmi som sa čudovala a oponovala som mu. Spýtala som sa, či pozná niekoho kto si vzal k pôrodu kamarátku a povedal že osobne veľa prípadov … príde mi to zvláštne a nerozumiem tomu. Cítila som sa akoby som bola z inej planéty, že jediný človek ktorého som si ja vedela pri pôrode predstaviť je môj manžel. A dal mi to aj pocítiť. Preto som sa chcela opýtať Vás aký máte názor .. osobne nepoznám ani jednu osobu ktorá by si vzala k pôrodu kamarátku, zato muža všetky ..

@anonym_autor tieto nazory terapeutov 🙈, ten koľko detí porodil alebo porodila???? Lebo ak žiadne tak za také názory platiť ďakujem

anonym_8f00fa
8. dec 2025

Ja by som si vzala mamu. Načo muža, ten max odpadne. Potom s ním majú prácu len zdravotníci. O tom niečo viem, že ich je viac, ako si myslíte. Ale každý nech si berie podľa seba, nikto nemá právo súdiť, čo je a čo nie ok pri pôrode. Je to váš pôrod, vám musí byť všetko komfortné.

autor
8. dec 2025
@anonym_8f00fa

Ja by som si vzala mamu. Načo muža, ten max odpadne. Potom s ním majú prácu len zdravotníci. O tom niečo viem, že ich je viac, ako si myslíte. Ale každý nech si berie podľa seba, nikto nemá právo súdiť, čo je a čo nie ok pri pôrode. Je to váš pôrod, vám musí byť všetko komfortné.

@anonym_8f00fa vieš čo, ešte kebyže povedal že mamu … poviem si Ok .. ja nie ale chápem … ale kamarátku?? To mi hlava neberie. Nehovorím, že niekto si nemôže zobrať. Môže. Ale určite to nieje niečo “bežne” a “prirodzennejsie ako zobrať si muža”

svokrinjazykmonika
8. dec 2025

@anonym_autor nechápem ako to môže niekomu prísť neprirodzené. Ja som mala, samozjeme, muža pri sebe. Je to aj jeho dieťa. Ale keby nemám muža, kľudne by som si vzala kamarátku. Ale s tým, že je moja jediná od detstva a sme ako sestry. Len tak nejakú kamarátku/známu by som si nezobrala

anonym_8f00fa
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_8f00fa vieš čo, ešte kebyže povedal že mamu … poviem si Ok .. ja nie ale chápem … ale kamarátku?? To mi hlava neberie. Nehovorím, že niekto si nemôže zobrať. Môže. Ale určite to nieje niečo “bežne” a “prirodzennejsie ako zobrať si muža”

@anonym_autor To asi nie. V tomto súhlasím. To by musela byť už iná kamarátka. Asi to tým myslel, že niečo ako kamoška na život a na smrť od škôlky, ktorá s Tebou prežila všetky zle veci.

anonym_a1c49d
8. dec 2025

@anonym_autor sak aj k sexu si zober kamaratku

petulda333
8. dec 2025

Ja nikoho a po dvoch porodoch som si este viac ista.

petronelag
8. dec 2025

Keď som bola na pôrod v nemocnici nechcela som tam muža, mne to tiež príde také nie celkom vhodné, aby muž sledoval, čo tam prebieha. A kamarátku to už vôbec nie, niektoré kamarátstva nie sú navždy a ešte by potom mohol mať z toho nejaké zbytočné reči.
Ale aj toto nemusí byť u každého rovnako, sú ženy, ktoré sú samostatné a ženy, ktoré sa radi o niekoho opierajú, tak u tých druhých typov im tá prítomnosť muža alebo kamarátky je k dobru.

anonym_df058b
8. dec 2025
@anonym_8f00fa

@anonym_8f00fa “naco muza, ten max odpadne”

Hm, zaujimavy nazor. Moj neodpadol a velmi mi pri porode pomohol

zuzubb007
8. dec 2025
@anonym_df058b

@anonym_8f00fa “naco muza, ten max odpadne”

Hm, zaujimavy nazor. Moj neodpadol a velmi mi pri porode pomohol

@anonym_df058b s takým čo odpadne by som si 3 x rozmyslela či budem mať dieta

ns994
8. dec 2025

Nie, mala som muza. A aj on sam chcel. Nam obom to pride praveze prirodzene, ze pri porode bol. Je otec dietata. A chcel ma.podporit, nenechat ma v tom samu ale byt pri mne. Za nas normalna vec. Skor neprirodzeny mi pride ten tvoj terapeut... su zeny, co chcu byt same alebo beru mamu atd ale hadzat vsetkych do kopy a tvrdit, ze chlap by tak nemal zenu vidiet ? To sa tvrdilo v minulosti vo velkom, ze yo je len zenska záležitosť. Svagrina bola pri porode kamaratky ale kamaratka nemala nikoho, bez muza je a sama byt nechcela

amdornik
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor máš mimoriadne čudného psychológa, ktorý zrejme sám nemá spracovanú nejakú traumu. šla by som od neho preč, úplne vážne. ja preferujem prítomnosť otca dieťaťa pri pôrode, práve naopak, ak je to normálny a zrelý muž, váži si, že môže byť pri zrodení svojho dieťaťa a zároveň o to viac si bude tú ženu vážiť za to, čo pretrpela a čím si prešla.
a kamarátku? ak by sme boli lesby a chceli to dieťa vychovávať my dve, tak áno, vzala by som k pôrodu ju.
alebo ako tu už padlo, kebyže som úplne sama a otec dieťaťa "neexistuje", vtedy možno ako nejakú oporu. ale ak je prítomný muž, otec dieťaťa a má o to on záujem, tak neriešila by som absolútne nič.

sevrin
8. dec 2025

@anonym_autor a to si sa od koho dnes dozvedela, že zobrať si muža k pôrodu je veľmi neprirodzená vec a muž by nikdy nemal vidieť ženu v takej situácii ?

anonym_25dd9c
8. dec 2025

@anonym_autor ziadnu kamaratku,,a hlavne pri porode, nemusis, do podrobna poznat jej povahu,,Uplne sa spolahni na sestricky.Vsakniektore porody su in,,a naopak,niektore jak keby ma mucili,,ja som mala 4x porod mucenie,,deti zdrave..Rodila som bez epiduralky

Strana
z4