icon

Vzali by ste si kamarátku k pôrodu?

8. dec 2025

Ahojte, rozmýšľam nad jednou vecou. Dnes som sa dozvedela, že zobrať si muža k pôrodu je veľmi neprirodzená vec a muž by nikdy nemal vidieť ženu v takej situácii … narozdiel od toho mi bolo povedané, že prirodzené je zobrať si k pôrodu nejakú ženu - matku, ktorá už vie v čom celý pôrod spočíva … najlepšie nejakú kamarátku. Zamýšľam sa nadtym, lebo pre mňa osobne si vziať k pôrodu kamošku - cudzieho človeka je úplne niečo mimo mojej konfortnej zóny. Ako ste natom Vy? Vzali by ste si?

januska12323
8. dec 2025

Môžeš si zobrať hocikoho komu budeš dôverovať.

evansova
8. dec 2025

Keď som kedysi rodila ja, pri pôrodoch bol len zdravotnícky personál. Preto som bola veľmi prekvapená, keď rodička v susednom boxe (boxy boli spojené okienkami) toľko žiadala, aby k nej pustili manžela, až jej vyhoveli. Keď prišiel, zliezla z porodného stola, vzala svoje papuče, vyplieskala ho nimi správa, zľava, prikázala mu vypadnúť. Vyliezla na stôl, vyhlásila, že teraz ide rodiť a do štvrť hodiny bolo bábo na svete, hoci predtým bola na sále už štyri hodiny a nie a nie porodiť.
Nuž, niekedy je prítomnosť manžela užitočná....

marusiao
8. dec 2025

ani kamarátku a ani muža

janettdamian
8. dec 2025

Ja som rodila všetky deti sama, moje dcéry si zavolali k pôrodu mňa

kiki68
8. dec 2025

Ja som mala muza, bolo to super a zaloha bol moj najlepsi kamos, je gay. Alebo tiez maleho krstnu mamu, ta so mnou presla kadeco a porod by bol malina

klara546
8. dec 2025

Nie preboha,co je toto za nápad. Nebrala by som nikoho. Iba nesamostatná a rozmaznaná žena potrebuje k tomu komparz.

anonym_aa1fe2
8. dec 2025

Kedysi som rozmyslala, ze by som si zavolala maminu. Mama porodila 4 deti, ma skusenosti a kto by sa o mna lepsie staral a viac ma polutoval, nez maminka? Ale zivot sa nejak zomlel tak, ze ju mam daleko. Takze automaticky padla volba na muza. Bol pri prvom porode, ale pri druhom nie, pretoze musel byt so starsim dietatom. Popravde, ten porod, ked som tam nemala doprovod, bol ovela lepsi. Rodila som bez lekara, len s porodnou asistentkou, ktora bola uplny anjel, starala sa o mna cely cas, podavala mi jedlo, pitie, obuvala mi ponozky, pomahala mi na zachod, do sprchy, hladila ma po vlasoch, drzala ma za ruku, cely cas ma neuveritelne psychicky podporovala, odporucala mi, ako sa uvolnit, aku polohu zaujat, co vsetko sa deje a ako to zvladnut, dokonca ma po porode este aj umyla. Toto nerobil ani moj muz, ked bol pri porode (ten ma, uprimne, dost stresoval). Takze ak by som mala takuto kamaratku, o ktorej viem, ze by bola takou oporou, nevahala by som a vzala by som si ju k porodu namiesto muza.

anonym_c09505
8. dec 2025

@anonym_autor zober si toho, koho tam chceš mať ty.
Ja som bola pri pôrode s 2 kamoškami a brala som to uplne v pohode. Ďalšia kamoska mala pri oboch pôrodoch svoju mamu. Nechápem, prečo by jediná osoba mal byť práve chlap. Pritom väčšina tam ani byt nechce, je tam len kvôli žene, lebo sa s nou nechce dotahovat.

lienka.7
8. dec 2025
@anonym_autor

Ja som bola tiež veľmi veľmi prekvapená týmto konštatovaním. Vec sa ma tak, že chodievam k terapeutovi na sedenia a preberali sme môj pôrod atd … a teda toto mi bolo povedané, psychológom. Veľmi som sa čudovala a oponovala som mu. Spýtala som sa, či pozná niekoho kto si vzal k pôrodu kamarátku a povedal že osobne veľa prípadov … príde mi to zvláštne a nerozumiem tomu. Cítila som sa akoby som bola z inej planéty, že jediný človek ktorého som si ja vedela pri pôrode predstaviť je môj manžel. A dal mi to aj pocítiť. Preto som sa chcela opýtať Vás aký máte názor .. osobne nepoznám ani jednu osobu ktorá by si vzala k pôrodu kamarátku, zato muža všetky ..

@anonym_autor tvoj psychológ je čistý debil, sorry. Čím skôr ho výmen

ivik4
8. dec 2025

Tak je rozdiel kamoska a kamoska.. a aj vztahy ake mate.Mne je kamoska ako clen rodiny ,ziadna cudzia a keby som ina povaha a chcem, vezmem si ju k porodu v pohodicke . Asi by som pri porode nechcela chlapa. Ale to som ja
Vezmi si k porodu koho chces

autor
8. dec 2025
@klara546

Nie preboha,co je toto za nápad. Nebrala by som nikoho. Iba nesamostatná a rozmaznaná žena potrebuje k tomu komparz.

@klara546 to je hrozne odveci komentár 🙂

ivka21
8. dec 2025

@anonym_autor ja som mala 2x svoju sestru, nic také nebolo vidieť stojí ti pri hlave.

belllinka
8. dec 2025
@anonym_8f00fa

Ja by som si vzala mamu. Načo muža, ten max odpadne. Potom s ním majú prácu len zdravotníci. O tom niečo viem, že ich je viac, ako si myslíte. Ale každý nech si berie podľa seba, nikto nemá právo súdiť, čo je a čo nie ok pri pôrode. Je to váš pôrod, vám musí byť všetko komfortné.

@anonym_8f00fa Prečo by mal každý muž odpadnúť? Lebo si to videla vo filme? 🙄

anonym_a5d5d2
8. dec 2025

@anonym_autor s mužom sme boli dohodnutí že nepôjde. nechcel to vidieť že sa mu potom zhnusi sex. nakoniec zmenil názor, chcel ísť, bol ale bol iba pri mojej hlave, nestrihal pupočnú šnúru ani sa mi od hlavy nepomohol😅 neľutuje ani jeden z nas

anonym_f048ad
8. dec 2025

Mala som tam kamarátku Lebo jej akurát vyšla služba na novorodeneckom 😄 ale môj pôrod trval 5 min takže som neriešila 🤣

anonym_af207f
8. dec 2025

Môj ex nechcel byť.Hnusilo sa mu to,že by mal potom problém.Lenže celkovo po pôrode som sa mu hnusila,keď sa mi laktácia spustila,tak som mu aj mliekom smrdela a som vážne rada,že je ex.Môjho terajšieho muža by som si k pôrodu vzala bez váhania,ale ako oporu a nepriala by som si,aby pozeral na vychádzajúcu hlavičku.

anonym_946b66
8. dec 2025

Ja som nemala pri pôrode nikoho,ani muža a som veľmi rada za toto rozhodnutie,nechcela som aby ma ktokoľvek videl v takých chvíľach,ale každá žena to má samozrejme inak,je to na tebe a každý nech si vraví čo chce,čo je vhodné či nevhodné

anonym_7fc2ea
8. dec 2025

Ja by som nechcela ani muža pri pôrode, nikoho. Max pôrodníka, sestričku a stačí.Ale môj muž by ani neisiel jemu je zle keď zbadá krv by tam ešte odpadol.

doriiis
8. dec 2025

Mala som pri prvom pôrode svojho muža a bola to tá najprirodzenejšia vec na svete.

anonym_f97278
8. dec 2025

Nie. Iba lekár a sestry. Pri druhom som nechcela ani muza. Ja si takéto veci najradšej prežívam sama😂

vroni
8. dec 2025

Mala som pri obidvoch muža. Nechápem tieto blaboly, aby muz nevidel a bude sau hnusit sex.... Akoze sorry, ale co je muž trojrocak, ktorý nesmie vidieť nevhodný obrázok? Dobre, ak nechce, tak nechce, keď nechcem ja, tiež nie, ale robiť z toho tragédiu a ženské tajomstvo.... Pôrodnici su všetci frustrovaní celibatnici či ako? Mne by prišlo mimo mať tam mamu, kamošku sestru... So žiadnou z nich nezdieľam intímny život, prečo by tam mali byť?

anonym_25c7f3
8. dec 2025

Môj muž nechcel byť pri pôrodoch, býva mu zle z pohľadu na krv, tak som rodila sama. Kamošku by som nebrala, príde mi to príliš intímna situácia, ledva som zniesla personál.

petulkahu
8. dec 2025

@anonym_autor Mala som kamosku pri cisaraku a lepsie som urobit nemohla 😊 aj pri druhom by bola, ale kvoli corone nemohla 🤷‍♀️

anonym_6e6e97
8. dec 2025

Ja som asi dalsi "troll", ja som mala svokru pri porodoch 😅.

flatwhite
8. dec 2025

Mam najlepsiu kamosku uz takmer 25 rokov, presli sme si fakt ze VSETKYM, ale nikdy by som si ju k porodu nezavolala😃sme si fakt blizke, ale proste mam pocit ze nikto iny by mi nebol taka podpora akou mi bol manzel pri porode. Zhnusit som sa mu nezhnusila, skor sa vyjadril ze ma este viac obdivuje za to ako som to zvladla a pri samotnom poslednom tlaceni mi stal pri hlave, cize realne tie najvacsie “jatky” ani nevidel. A vymen terapeuta, strasne 💩 ti radi v tomto.

anonym_4a17b8
8. dec 2025

Ja som mala pri pôrode partnera, neľutujem, zobrala by som ho znovu. Veľmi mi pomohlo že tam bol a on je tiež rad že to mohol zažiť.
Ak by on nemohol, nechcel brala by som maminu alebo ocina aspoň ako podporu, priamo k pôrodu samozrejme nie. Neviem si predstaviť byť tam sama iba s personálom.

terry658
8. dec 2025

@anonym_autor ak je pre muža prirodzené byť pri počatí tak bude aj pri pôrode. Ak by chlap nebol pri mne v takejto siruácií, tak by som mu to asi neodpustila. Veď je to jeho dieťa rovnako ako moje.
Kamošku by som tam nechcela a ani mamu.

anonym_df058b
8. dec 2025
@klara546

@klara546 zvlastne, ze taketo primitivne nazory do sveta vypustaju (takmer) vzdy zeny. Tam kde by sa mali najviac podrzat…

anonym_65baa7
8. dec 2025

moj nechcel ísť k pôrodu ( nenútila som ho ) mala ísť moja kamoska ( krstna mojej dcéry čo som porodila ) skončila som aktuálnu sekciou.
Chcela som ju z toho dôvodu lebo som nevedela do čoho idem a aby tam bola ak by sa dačo stalo

zuzana76
8. dec 2025

jedine manzela, iba s nim mam taky doverny vztah, ani mamu, ani kamaratku