icon

WC po cisárskom reze: Ako postupovať správne?

lenka2321
24. dec 2024

Baby, som po cisárskom už mám aj vybraté stehy na malú pôjdem normálne všetko ok, ale ak mi treba na veľkú tak to je hrôza nemôžem tlačiť nejak mi to nejde aj keď sa snažím nejak to nejde... Neviete prečo?
Môžem normálne tlačiť, či si mám ešte dávať pozor?

pribinak
24. dec 2024

@lenka2321 dávať pozor na čo? Veď ty nemáš šitý konečnom, alebo máš nasteih od posvy až po konecnik? Asi nie

Chod na wecko čím skôr, lebo ak si vyrobis nejakú tvrdú stolicu, tak to bude potom náročnejšie

tinkavvv
24. dec 2024

@pribinak asi nie, ale ma rozrezanu polku brucha.

@lenka2321 Skus zmenit stravu, aby to slo v podstate same bez tlacenia.

pribinak
24. dec 2024

@tinkavvv ale veď maternicu pri tlačení stolice nepotrebuje

Nech si kúpi niečo na zmäkčenie stolice, pridá probiotiká do stavy, možno trochu vlakniny a smelo do toho

Doteraz kým mala stehy alebo svorky ako chodila na stolicu?

kavasmliekom
24. dec 2024

@pribinak ja som mala operovany žlčník laparoskopicky a nevedela som ani kýchnuť, ani tlačiť na wc.

pribinak
24. dec 2024

@kavasmliekom veď keď mam takúto situáciu tak ju konzultujem pri kontrole keď mi vyberali stichy či svorky. Na to tam ten lekár je. Stačí sa opytat

Keď sa neviem opytat a len ticho stojím, tak skočím do lekárne a vypytaˇ si sirup na zmäkčenie stolice, kúpim probiotiká

Akože ona za celu dobu nebola na wc na veľkej?

iivancova
24. dec 2024

@pribinak asi si nerodila cisársky, keď takto reaguješ. Alebo si mala šťastie, pretože ja po sekcii som sa bála aj kýchnuť a bolelo to ako fras, veď brušné svaly používaš aj pri tlačení. Autorka, ako bolo spomenuté, uprav stravu, probio, prípadne niečo na zmäkčenie, lebo bude horšie, ak to nebudeš riešiť.

viestta
24. dec 2024

Kym sa da (kym su pohotovostne lekarne otvorene) kup si capiky na zmakcenie stolice aby si aspon na zaciatku nemusela tak tlacit a potom uprav stravu aby si mala maksiu stolicu.

lenka2321
autor
24. dec 2024

@viestta Už som si dala glycerínový čípok, tak dúfam, že to bude dobré

lenka2321
autor
24. dec 2024

@pribinak Som prvorodička, neviem, čo ako funguje po cisárskom, tak sa len informujem, lebo mám trošku strach ...

pribinak
24. dec 2024

@lenka2321 a keď si prvorodička tak to ti bránilo opytat sa na kontrole doktora čo s tvojim priblemom?

summer138
24. dec 2024

@lenka2321 správny prístup modernej nemocnice je, že 4 hod po spinále ti dajú žuvačku na podporu peristaltiky a skoré postavovanie po sekcii 4-6 hod, ale žiaľ toto robí máloktorá SK nemocnica, zažila som v SL, čiže pekne ti hneď aj napriek veľkej brušnej operácii naštartujú črevá.
Skús slivkové šťavy, kompóty, ak nie tak čípky. Držím palce

ullala
24. dec 2024

@pribinak ty asi nemas za sebou cisarak, ci? Sice pises o tom ako keby si ich mala ale 5 za sebou, ale nespravne. Pri tlaceni stolice sa namaha aj spodok podbruska, takze problem ozaj moze mat a pochybujem, ze si to sem dosla vymyslat.
Tiez som s tym mala problem. Skus stavu zo sliviek.

gabsisi
24. dec 2024

@lenka2321 mňa po sekcii zapekalo železo čo mi kázali brať. Inak ako píšu baby vyššie. Veľa vlákniny a vody.

evickuska
25. dec 2024

@lenka2321 normalne mozes tlacit alebo skus klistyr resp. sprska a ide to samo... neublizis si, opatrnost je normalna vec 🙏

marhulka13
26. dec 2024

@lenka2321 mne veľmi pomohla Lactulosa, kazde ráno tuším za lyžičku a išlo to ľahko. Nepočúvaj tu niektoré komentáre, že po cisárskom to nie je problém. Treba si pomôcť, ak to nejde

fion22
26. dec 2024

@lenka2321 pošli muža do lekárne...existuje niečo na zmäkčenie stolice (nie preháňadlo) a aj taký gel v tube s trubkou, to si normálne vytlačíš do konečníka, funguje ako taký "lubrikant"...nám to dávali v pôrodnici (nie SK)
poniektoré, čo nemali cisársky alebo inú op brucha, nemajú ani páru ...

hariet
14. jan 2025

Glycerinovy cipok ti pomoze, po par dnoch sa to upravi, neboj.