Za ako dlho môžem mať deti po cisárskom reze?
Ja mam rozdiel 4 roky, a potom 6 rokov. Kazda ma ale ine starosti s tou jazvou,ale ja by som to asi do roka neriskovala
Ja som rodila prestne rok a mesiac po cs a ešte normálne
Ja som rodila rok a pol po sekcii tiež normálne.
Ak je všetko v poriadku tak po pol roku ani pri prvej ani pri druhej nespomenul nikto ani raz že aký čas si davat pozor.
Dobrý deň, odporúča sa minimálne rok potom neotehotniet, aby sa znížili rizika. Známa otehotnela asi rok aj pár mesiacov po cisárskom a aj tak nastali problémy s jazvou pri porode. Čiže je to individuálne, niektorá nemá problém otehotnieť hneď potom, iná by potrebovala aj dlhší rozostup. Osobne by som radšej aspon ten rok počkala, predsa len to chce nejaký čas kým sa to vsetko zahojí.
@alexandra1509 tak skoro si rodila prirodzene? Ja to budem mat tak isto a chcela by som prirodzene, ale vraj je tam dost velke to riziko ruptury pri porode :/
@p3tushka mala som naplánovaný cs ale rozbehlo sa to samo všetko vydržalo len som troska viac krvácala ale to možno len ja som mala ťažký porodo
tak odporúča sa tak rok-dva počkať radšej, ale kamoška tiež otehu neplánovane po sekcii, rozdiel medzi deťmi je 15mesiacov a všetko bez problémov bolo, druhá sekcia, lebo bolo zle otočené bábo
Baby ja som mala odstup 8,5r po prvom cisárskom a pri druhom som mala prasknutú maternicu počas druhej sekcie.Takze to je individuálne počas tehu som nemala problémy.Druhu som porodila začiatkom 39tt a stalo sa..šil má síce hodinu a pól ale zachránil maternicu
Ja som otehotnela presne rok po prvom porode sekciou a vsetko ok. Dr mi povedal, ze ten rok rozostup je ok, ale ze maju aj romky, co otehotneju v sestonedeli po sekcii a nemaju pri druhom porode ziadny problem...takze ozaj individualne
po prvej pol roka mne povedala, potom dlhsie, ja som mala stale 2r
@alexandra1509 a to ta nechali rodit prirodzene lebo ti kontrolovali jazvu a zhodnotili, ze je dostatocne pevna na prirodzeny porod?
@p3tushka iba sa opýtali čo chcem normálne alebo dáme to cs a tak som to nechala na nich jazvu nekontrolovali
@alexandra1509
@petka_3 a kde ste rodili ak sa smiem opýtať.... ja som po prvej sekcií tehotná.... otehotnela som po 5 rokoch a velmi by som chcela prirodzený pôrod, no uz teraz mi do kartičky napísala automaticky sekciu... tak hľadám možnosti a miesta kde nie je problem rodiť prirodzene aj po cisárskom.... samozrejme v prípade ze bude všetko ok a bude to bezpečné pre život dieťaťa a aj mna... dakujem
Moja mamina mala mna sc a sestru o rok a desat mesiacov prirodzene sice mala mat tiez sekciu... ale.to uzje je 22 rokov, rodila v nr
@verkom ja som v Žiline
@alexandra1509 dakujem
Rodila som presne 3 roky po sekcii a tiez normalne. 🙂
Mne v Žiline chceli spraviť tiež sekciu. Rodila som preto v Martine. A ešte v Trenčíne sa určite dá.
@petka_3 ja som v za mala dohodnutú cs a nakoniec normalne

Odporuca sa odstup aspon 2 roky, ale poznam pripady, ze otehotneli po roku atd, vsetko zalezi od hojenia jazvy a celkoveho zdravotneho stavu.