icon

Začal vám pôrod len tvrdnutím brucha?

3. mar 2026

Okrem tvrdnutie momentálne nepociťujem žiadne iné bolesti. A tak ma zaujíma či to môže značiť začínajúci pôrod . Skúšala som aj teplú sprchu no aj v nej som mala až 7 minút v kuse stvrdnuté brucho a hneď ako som vyšla tak som mala tvrdé brucho v rozostupe 4 min. No to prešlo a neskôr som ho mala v rozostupe 7-8min párkrát. Len som si skúsila ľahnúť na ľavý bok a to prešlo a zatiaľ je kľud . Všimla som si že sa mi to väčšinou dialo po tom čo som sedela a som vstala hneď mi stvrdlo brucho

svetlonos
3. mar 2026

@anonym_autor
Áno mne. Mala som to tak posledné 4 tyzdne až do dňa pôrodu. Takto som to mala až do otvorenia na 7cm. Žiadna bolesť ani minimálna. Až po prasknutí vody a potom 40 minút a bábo na svete ,😃 super pôrod.

autor
3. mar 2026
@svetlonos

@anonym_autor
Áno mne. Mala som to tak posledné 4 tyzdne až do dňa pôrodu. Takto som to mala až do otvorenia na 7cm. Žiadna bolesť ani minimálna. Až po prasknutí vody a potom 40 minút a bábo na svete ,😃 super pôrod.

@svetlonos a išli ste si to dať skontrolovať či nie? Ja som zatiaľ na 1 cm čo je skoro nič ale tak prísť to môže hocikedy 😅 tak to aj ja by som chcela taký rýchly pôrod 😊🙈

svetlonos
3. mar 2026

Mňa si tam rovno nechali na predposlednej kontrole v nemocnici. Nepáčili sa im celkom prietoky. Takže som tam spala a ráno na kontrole sa na dr s prekvapením opýtala, či nuž niečo cítim. Ja že nie, nič nového. Tak že som na 4 CM otvorená a dnes pôrodom. Dali mi po troskách oxitocinva pohoda. V 7 cm sa to stoplo a preto pichli po zvážení vodu. A potom už ako som písala 🙃 Ale ja som zdochynala už doma. Fakt som len sedela pred ventilátorom v lete a ledva sa hybala. Prajem krásny pôrod.

anonym_ac7464
3. mar 2026

Ja, ale mne v sobotu večer stvrdlo brucho, potom v sprche povolilo. V nedeľu ráno zas a už nepoľavilo ani v sprche. Bola zima, kalamita, tak sme radšej šli. Už si ma v pôrodnici nechali. Večer stále len tvrdé brucho, o 22 som šla spať, o 2hej ráno bolesti, o 6 ma brali na sálu, prepichli vodu a 6:10 dcéra na svete 🙃