Začala mi odchádzať hlienová zátka
Ahojte včera na kontrole som bola otvorená na 2-3 cm, teraz mi začala odchádzať hlienova zátka, zatiaľ má len bolia kríže a mám bolesti ako pred MS ale také bolesti som mala už posledné 3 dní a na pásoch som nemala kontrakcie (teraz mám ešte pocit ako by som išla mať hnačku) Myslíte že porodím niekedy teraz? 😀 Alebo ešte stihnem kontrolu o týždeň? Som prvý krát tehotná a prvý krát idem rodiť 😀 ako to mám rozbehnúť, som 38+0.
No ak budeš mat hnačku tak to príde do 24h 😀 hlienovej zátka nič neznamená, ta môže odchádzať aj týždeň aj dva týždne. Ja som mala od poobedia hnačku a večer mi začali kontrakcie a rano som porodila
@kajka21 nuž... všeličo sa môže stať už. Mne zátka odchádzala dva dni, v stredu kontrola a ešte všetko uzatvorené, štvrtok - piatok zátka, v nedeľu voda a už to išlo 😃 Skús teplú sprchu.
3cm je dost, ked uz je hnacka, tak bud to pride, alebo nie, uvidis. Hlavne keby mas zrazu pocit po hnacke, ze je tam akoby nieco velke a uz dalej nevies ist na velku, tak chod do nemocky. Toto mali totiz kamosky, co porodili pred nemocnicou. Toto opisovali ako poslednych 30 min.
Kľudne môžeš porodiť do pár hodín,ale aj dní.Telo sa hnačkou "čistí"pred pôrodom,a 3 cm je už celom dosť.Takze už by som naozaj čakala to každú chvíľu,podľa mňa sa pôrod už rozbieha.
Kľudne môžeš porodiť do pár hodín,ale aj dní.Telo sa hnačkou "čistí"pred pôrodom,a 3 cm je už celom dosť.Takze už by som naozaj čakala to každú chvíľu,podľa mňa sa pôrod už rozbieha.
A ešte by som sa chcela uistiť či to teda bola zátka 😀 včera som po vyšetrení mala iba hnedý výtok dnes ráno o piatej som mala hnedý hustý hlien na vlozke a trochu som vyčurala a keď som sa utrela tak tam som tiež mala taký hlien ale s trochou ružovej krvi, teraz keď idem na wc mám len veľmi málo toho hlienu na papieri. Tak to teda je zátka áno? 😅🩵
A ešte by som sa chcela uistiť či to teda bola zátka 😀 včera som po vyšetrení mala iba hnedý výtok dnes ráno o piatej som mala hnedý hustý hlien na vlozke a trochu som vyčurala a keď som sa utrela tak tam som tiež mala taký hlien ale s trochou ružovej krvi, teraz keď idem na wc mám len veľmi málo toho hlienu na papieri. Tak to teda je zátka áno? 😅🩵
@kajka21 to je zatka ten husty hlien, vyzera to ako taky sliz alebo zelatina ofarbena hnedou/ cervenou. Zo mna cela vypadla naraz pocas toho, ako mi vyvolali porod a musela som zrazu na velku ( tiez hnacka).
Ano to by mala byt zatka.
Tie porody resp "priznaky" su take ze-mozes porodit aj dnes. Aj o tyzden.
každopadne, sa ti to pomaly rozbieha. drzim palce na rychly porod
@kajka21 hlienova zátka je hustý mazlavy hlien,taká guča to je,to sa nedá pomýliť. V každom prípade buď pripravená,lebo už pôrod môže prísť každú chvíľu. Si vo finále,telo sa už chystá
Bolest krížov úplne stačí. Ak to neprejde radšej si zbehni sa dat skontrolovať.
@kajka21 mne odisla rano zatka a vecer bola mala na svete.
ja som tak mala pri dcerke - vecer pocit, akoby pokazeny zaludok. V ten den som jedla svieckovu a myslela som, ze asi uz bola "stara". Nakoniec ma okolo 23hod. prehnalo, po 15 min ze musim na malu, a odisla zatka aj voda. O pol noci sme dorazili do porodnice, kde sestricka, ze naco som prisla, ze este nerodim. Otvorena som bola podotykam na 6cm, kym spravila pasy, ktore boli bez kontrakcii tak na 8cm. Ona, ze mozte ist kludne domov (byvali sme 30 km od porodnice). Ja, ze mne odtiekla asi voda, dala vlozku a ano, odtekala mi. Nechali si ma teda v porodnici s tym, ze rano vyvolaju porod, lebo kedze nemam kontrakcie, urcite nerodim. Este o 1:20 (vtedy partner) doniesol papiere o otcovstve, lebo sme zabudli. Sestricka mu vravi, ze moze ist kludne spat. Chvilu bol so mnou na chodbe, potom isiel domov a 3:21 mu pisem, ze je dcerka na svete :D Takze u nas celkom rychlovka a dokonca ani neviem, ci som mala nejake kontrakcie :D Rodila som 37+5
Ahojte od včera večera som mala stále bolesti, boli jemnejšie dalo sa mi pri nich aj driemat ale o piatej ráno som sa zobudila už na silnejšie bolesti a keď som si to počítala na počitadle kontrakcií tak mi ukázalo že mám kontrakcie cca 1-2 min. A medzi nimi mám 4-7min. Nie sú to ale ešte také silné bolesti... Neviem teda aké bolesti to majú byť ale ja mám teraz iba také hnusné menštruačné bolesti. Mala by som ísť už do pôrodnice alebo mám ešte čakať?
Ahojte od včera večera som mala stále bolesti, boli jemnejšie dalo sa mi pri nich aj driemat ale o piatej ráno som sa zobudila už na silnejšie bolesti a keď som si to počítala na počitadle kontrakcií tak mi ukázalo že mám kontrakcie cca 1-2 min. A medzi nimi mám 4-7min. Nie sú to ale ešte také silné bolesti... Neviem teda aké bolesti to majú byť ale ja mám teraz iba také hnusné menštruačné bolesti. Mala by som ísť už do pôrodnice alebo mám ešte čakať?
@kajka21 cakaj. Radsej buď este doma. Počkaj si na častějšie kontrakcie.
@kajka21 ja by som šla
Ak neprejde intenzita bolesti, tak do nemocky. Podla mna rodis. Prinajhorsom Ta otocia. Ale pochybujem
@kajka21 určite radšej do menocnice. Zo 7 min to vie skočiť na 2 minuty a nestihneš prísť...
Zariaď sa aj podľa toho ako ďaleko máš nemocnicu, niekomu sa pôrod spustí veľmi rýchlo, niekomu pomalšie. Všetky tie príznaky ukazujú, že ideš rodiť.
Zariaď sa aj podľa toho ako ďaleko máš nemocnicu, niekomu sa pôrod spustí veľmi rýchlo, niekomu pomalšie. Všetky tie príznaky ukazujú, že ideš rodiť.
@katkasav no nemocnicu máme skoro hodinu od domu ale mne sa tie kontrakcie zastavili cca o ôsmej 😕 teraz mám iba silný tlak na kŕčok a v krížoch síce to bolí ale neviem či toto značí pôrod 🤷♀️ pohyby cítim ale ako sa bábätko hýbe tak to strašné tlačí na kŕčok.
@katkasav no nemocnicu máme skoro hodinu od domu ale mne sa tie kontrakcie zastavili cca o ôsmej 😕 teraz mám iba silný tlak na kŕčok a v krížoch síce to bolí ale neviem či toto značí pôrod 🤷♀️ pohyby cítim ale ako sa bábätko hýbe tak to strašné tlačí na kŕčok.
@kajka21 daj si teplu vanu, odpočívaj, zbieraj sily
@kajka21 hodina je dlho ...aj tie tlaky atď. Ja by som sa dala skontrolovať. Keď tak ta otočia domov .
Skus ešte teplu sprchu na bruško. Uvidíš ak začnú opat bolesti chod .
Išla by som do nemocnice, mne takto začal pôrod a bolo to veľmi rýchle, nemocnicu som mala do 5 min. autom a myslela som, že porodím vo výťahu. U teba ale nemusí.
Noooo mne sa to takto striedalo. Raz krce a bolesti. Tak cele brucho ako kamen-dr mi povedal ze ano to je kontrakcia. Nie len bolest ale aj tvrdnutie.
A uz ked boleli krize a tlaky to uz bolo priam finale.
Nevieme my na dialku. Ale hodina cesty je dost.
@kajka21 akože ja teda neviem čo to ešte poradiť. Nemocnicu máš hodinu cesty, chystáš sa porodiť doma? Prečo váhaš? Už si mohla byť dávno skontrolovana a vedela by si na čom si. Namiesto toho budeš tu vypisovať že nevieš čo máš robiť. To čo platí u jednej to nefunguje u druhej. Teraz cítiš pohyby, ale čo o hodinu?!

@kajka21 mozes, nemusíš. Daj si horucu sprchu, ta to buď zastaví alebo spustí.