icon

Zatvorená na tri zámky, 38tt a nič

danianela
12. feb 2019

Ahojte, kedy ste sa prosim vas začali -otvárať, mäknúť ,približovať porodu (neviem ako to nazvať ) som 38tt , o tyzden a nieco mam rodiť 1. krat, uz na 2 poradniach v nemocnici ma strasia , ze niesom ani na 1 prst, ze som strasne stiahnutá , úzka, tvrdý , uzavretý krčok . Ze mam cvičiť s anibalom a ze uz som mala davno zacat. Bolesti mam zatial tak raz denne na chvilu ako menštruačné a bolí ma medzi nohami ako slabiny ,niekedy fakt dost. Viem , ze som stiahnutá , mali sme s tym stale problem aj pri milovaní , ktore mi teda nikdy nebolo nejak prijemne, ale stale som toho nazoru , ze pri pôrode sa telo prispôsobí a pokial budem uvoľnená uvoľní sa to tam. Som skor taky stres typ a som celkovo utiahnuta najmä ,ak som v cudzom prostredí. Myslim , ze to spolu súvisí. Ale aj tak sa mi nezdá , ze musim byt uz teraz nejak otvorená alebo take nieco , ked mam cas do porodu , ci Ano? Som z toho uz zúfalá , sama zo seba , ze budem mat preto hrozný pôrod a traumu.

silvia610
12. feb 2019

Ja som dnes 38+3 a len dnes mi dr povedala že som na 1 prst ale krčok mám tiež ešte tvrdý takže myslím že nie je dovod na paniku ešte máš chvilku čas

deti95060810
12. feb 2019

do pôrodu sa to môže veľmi rýchlo zmeniť...

evalin88
12. feb 2019

Ja som napr rodila az 40+6 na vyvolavaciu tabletku. Na 2 prsty som bola okolo 39 tyzdna. A od tej tabletky trval cely porod 4,5 hodiny. doktorku museli od vytahu volat sestricky. Odysla zo saly.. ze pridem ta skontrolovat o hodinu. Maly sa narodil do 20 minut ako to povedala. 😁

dominika_sk
12. feb 2019

Bola som zatvorena na tri zamky, v pondelok rano na termin mi začali vyvolavať porod a maly sa narodil vo štvrtok večer v ukrutnych bolestiach lebo som bola v strese a bala som sa a cele tehotenstvo sme nemali sex. Dieťa pride na svet keď budeš na to pripravena, tak to skus prijať a uvidiš že to pojde. Velmi som sa bala a to bol problem. Pozitivne myslenie vela ovplyvni, držim palce a budem rada ak daš vedieť ako ste to zvladli🍀

kikidee
12. feb 2019

Chcela som sa dnes opytat podobne. Ja som tiez 38tt, uz na konci, a tiez som uplne zatvorena. Ale nemam z toho stres, aj dr povedal ze to je pohoda, este mame 2-3 tyzdne cas. Ale tiez by ma zaujimalo, ako rychlo sa to moze zmenit. Niekde tu som citala prispevok jednej maminy z roku 2013, ze jej doktor povedal ze nevyzera ze by sa nieco dialo a o 24h porodila. Neviem ale ci bola uz otvorena alebo vobec. Tiez som toho nazoru, ze babatko sa vypyta ked bude pripravene, ale kedze mi nebudu moct vyvolavat porod, bola by som celkom rada keby sa vypytalo cim skor 🙂 ake su vase skusenosti?

lejka01
12. feb 2019

No z vlastnej skusenosti pri prvom porode, cely cas otvorena na spicku prsta,tiez som uzka, nie a nie sa otvorit ani po samovolnom odteceni vody...s aniballom som necvicila lebo vsak naco, ved maly nejak vyjde...a nevedela som vytlacit 3kilove dieta...to je moja skusenost. Teraz ocakavam druhy porod kazdu chvilu, som 39 tt a s aniballom cvicim, musim povedat ze som sa naucila dychat a vytlacim 28cm takze po psychickej stranke sa citim lepsie....aj ked obavy z porodu tam su...ono neboj, vsetko bude dobre, skoda ze necvicis s aniballom...ale zavreta na 1000 zamkov mozes byt aj zajtra rano a podvecer uz mozes mat babo pri sebe 😀sama uvidis ako si tvoje telo s porodom poradi....drzim palce

lalalal123
12. feb 2019

@danianela no ja som mala to iste dokonca som bola na stvrt prsta otvorena.. a nakoniec som rodila az 2 vyvolavackami 10 dni po termine a o den dopredu bola hospitalizacia. Nemeni sa to tak rychlo ako si myslis hlavne noe ked krcok je tvrdy a uzavrety. To je realna skusenost 3 mesiace dozadu. A aj dr povedal ze sa to nedokaze tak rychlo zmenit pokial mas vysledky ako pises.

malinajahoda
12. feb 2019

Ja som prenášala 9 dní. V pondelok ma prijali. Aj to mi na ten 9 deň vo štvrtok museli dať vyvolávačku. Nepomohlo, stále otvorená na 1 prst. Takže sa to skončilo akútnou sekciou. A to som pred pôrodom cvičila s Aniballom.

danianela
autor
13. feb 2019

@dominika_sk no nieco take ako ja, stres, psychika vela robi , ale neviem to nejak prekonať , ale zvládla si to dam vediet dakujem🙂

danianela
autor
13. feb 2019

@kikidee Urcite záleží aj od toho co ppvie doktor,je rozdiel ked vam povie , ze je to pohoda a ked mna strašia , ale asi ma strašia skor kvoli tomu , ze som celkovo úzka a maju problem ma aj vyšetriť no nie kvoli uzavretosti krčka , tak uvidime

danianela
autor
13. feb 2019

@lejka01 chystám sa na Aniball , ale popravde je mi to hrozne neprijemne si tam nieco strkať, boli ma tam ,som velmi citlivá aj pri milovaní a napriklad ani tampón som si tam nikdy nevedela dat takze tak ..ale skusim no ... a preto mam strach aj z porodu , ze ma tam budu stale pozerat , sprtat mi tam a ja to vobec nezvládam , ale musim v sebe najst silu🙂

danianela
autor
13. feb 2019

@lalalal123 a v tomto prípade teda nedávajú cisársky? Nechajú zenu tak trapit?

danianela
autor
13. feb 2019

@malinajahoda aj s anibalom a aj tak nic? Tak to je super no, mne povedali , ze mam cvičiť, aby aspon hrádza trochu povolila a nebol nastrih alebo take velke poranenie, ale asi je pravda , ze ked sa proste neotvorim ,tak mi je Aniball na nic. Skor sa snazim psychicky naladiť , uvoľniť sa vnútorne , tak som zvedavá

ruzovakrava
13. feb 2019

@danianela presne takýto prípad som bola ešte v deň TP. Bodaj by mi niekto vtedy odporučil zazmluvniť si pôrodníka. Doteraz zle spím. A to som bola psychicky pripravená, tešila som sa. Toľko moja rada, nie vždy chcenie a pozitívne myslenie stačí. Držím palce, ak chceš napíš IP ☺

malinajahoda
13. feb 2019

@danianela nechcem klamať, ale podarilo sa mi nejakých 27cm. Ale držím palce, nech ti to lepšie dopadne ako mne.

lejka01
13. feb 2019

@danianela jasne chapem, ja som mala tiez z toho strach, nemusis vytlacat 30 cm, aj ked das ovela menej tak nevadi, ale aspon sa naucis spravne dychat, psychicky ta to ukludni....neboj vsetko bude ok, uz ked pride porod tak telo sa ti prisposobi aby babo vyslo von😊

lilli19
13. feb 2019

@danianela bola som 36 tt ukonceny vo stvrtok na poradni...vsetko zatvorene vraj na 5 zamkov nic sa nedeje...v piatok v nocii odtiekla plodova a v sobotu bola mala na svete😁

danianela
autor
22. feb 2019

No uz to mam za sebou, vcera som porodila . Rano mi odtiekla zátka poobede začali kontrakcie . Nenormalne bolesti asi od 5. Prisla som na 3 prsty o 7hod do pôrodnice ...za 2 hodky na 4 a pol prsta , ale uz som nevládal tie bolesti.Potom epidurálka oxytocín 7 prstov odtiekl mi voda. Aj tak bolo najhorsie vypudzovanie:/ porodila som okolo 11 vraveli , ze vraj rychlo to postupovalo. Ale ta fáza tlačenia ma uplne ohromila , necakala som az take nieco neprijemne:(

silvia610
22. feb 2019

@danianela gratulujem a prajem vela zdravička tebe skore zotavenie... uživaj si drobca

bobricek1979
24. feb 2019

@danianela u mňa to isté koľký týždeň a ako to na teba došlo, ďakujem ja nemám ani poslickov poriadne

danianela
autor
24. feb 2019

@bobricek1979 porodila som 2 dni pred termínom vyššie som pisala ako🙂

bobricek1979
24. feb 2019

@danianela aha ďakujem jasan