icon

Ako dlho po prenášaní ma dajú na rizikové?

lubkasomja
1. júl 2019

Ahojte maminy, ktoré ste prenášali, môžete sem napísať kde ste rodili a koľko vám v pôrodnici dovolili prenášať kým vás poslali ležať na rizikové? Zistila som totiž, že aj toto je v každej pôrodnici iné. 2016 som rodila v liptovskom Mikuláši, tam ma chceli až na 10 deň, teraz idem do Žiliny a tu ma chcú už po týždni, hoci je všetko v poriadku. Na otázku prečo, som dostala odpoveď, pretože tu to tak robíme.

adsumus
1. júl 2019

to je bohovská odpoveď, "tak to robíme" "keď príde pruser budeme to robiť ináč" ja som prenášala mesiac, tabletky na vyvolávanie nezaberali, hlavne, že som tri dni nejedla a čakala na krče, prístroj na meranie reakcií srdca drobca sa im zasekol na jednom mieste, mali sme jednu peknú krivolakú čiaru po pol hodine monitorovania a potom sa zázrakom múdre hlavy zhodli, že bol určený zlý termín, dieťa prišlo na svet sekciou, lebo ani po mesiaci sa nedralo na svet. to už som si platila lekárku, ktorá sa zdala byť pri zmysloch. Našťastie všetko dopadlo dobre. Ale fakt našťastie.

adsumus
1. júl 2019

@lubkasomja ale že ťa chcú po týždni, tak to ber dobre, lebo monitorujú dieťa, ja som s takou diagnózou chodila každý druhý deň.

lavender21
1. júl 2019

Ja som rodila v Liptovskom Mikuláši a vyvolávali mi 3 dní po termíne. Bolo to druhé dieťa, nález už bol ok, a mala som neskutočné bolesti bedrového kĺbu, nemohla som už vôbec chodiť, tak myslím že aj to zavážilo. Prvú som rodila v ČR a vyvolávali mi v deň termínu, kvôli veľkosti bábätka...

iskierka27
1. júl 2019

@lubkasomja v Čadci, a po 5 dňoch po termíne, ležala som 3den po termíne kvôli tlaku, ten sa ale upravil, a primár sa ma pýtal ci prepustiť alebo chcem vyvolavacku. Zabrala hneď prvá vyvolavacka a mala je zdravá.

chrummka
5. júl 2019

Je to vsade inak, pri synovi ma chceli na 10 den hospitalizovať, tri dni by dávali tabletky na vyvolanie a potom infuzky ak by nič, pri dcére o tri roky neskôr uz po týždni chceli. Ak si ty ok, aj dieťa budu čakať max 10 dní, mne to bolo odôvodnene tym ze deti narodené v 42 týždni sa majú po narodení horšie ako narodene v 41 týždni. Štatisticky. Len mne zle termín vyratali s obomi, cize ja som odmietla vyvolať, syn narodený 11 dni po termíne, dcéra 9, obidvaja riadne do nosení, neprenasani dr mi to potvrdila po pôrode. Je to velmi individuálne, sesterke napr vyvolali, týžden po oficiálnom termíne, a po narodení potvrdili že maly sa narodil skor, zle vyratany termín, v 38 týždni sa narodil, a musel do inkubátora. Cize je to iba o tom ze bud sa spolahnes na nich, vyvoláva sa lebo sa boja aby sa dieťaťu dačo nestalo, alebo veríš sebe a dieťaťu ze je ok, len ešte má čas.

lubkasomja
autor
7. júl 2019

Ďakujem za odpovede. Nakoniec som nabrala odvahu a podpísala reverz. Dôvody boli, že všetko bolo v úplnom poriadku, že štandardne prenášam (prvého 3, ale tam bol už v tehotenstve problém s výživou a narodil sa taký malinký, pripadal mi predčasný; druhého 8 a teraz nakoniec tiež 8) a že v nemocnici by som nemala možnosť vyvolať to prirodzeným spôsobom (prechádzky, teplé sprchy, sex a kojenie). Nakoniec som rodila ešte v tú noc po kombinácii všetkých štyroch.