Ako funguje laparoskopia v Nitre?

leontinka1981
6. jún 2011

Ahoj dievčatá. prosím Vás boli ste niekto na diagnostickú laparoskopiu v Nitre???ako to prebieha???koľko dní ste boli v nemocnici???V Nitre nefunguje jednodňová chirurgia???a ešte najdôležitejšia otázka ktorý gynekológ je najlepší špecialista na laparoskopiu???? ĎAKUJEM

bobsent
6. jún 2011

ja som bola ešte v r. 2005, ale predpokladám že postup sa nemení.
jeden deň som prišla, ráno druhý deň bola laparka, dostala som klystír, bola som v celkovej anestéze, zákrok trval cca 30-45 min.
nemala som ani drén, ani cievku na moč, hneď som zliezla z postele, normálne chodila. na ďalší deň išla domov, takže som tam bola 3 dni(necelé).akurát ma naštvalo že aj keď mi našli endometriózu nečistilo mi to 😠 .
myslím,že odborník špeciálne na laparky nie je, lebo to je rutinný zákrok, robia to všetci,ale všeobecne najlepší gyn. operatér je Mylnček.ale neviem či robí diagnostické operácie..
jednodňová chirurgia v nitre je ale nie gynekologická.bohužiaľ. viem že gilan čo má amb.oproti tescu robil v galante jednodňové zákroky.

leontinka1981
autor
6. jún 2011

Ďakujem za odpovede.dúfam že sa nájde ešte niekto kto ma skúsenosti alebo informácie.neviem čo mam urobiť kde mam ísť, lebo všeobecne sa na nitriansku gynekológiu nadáva. lekári flákajú robotu, nedávajú si záležať.
Gynoš vo ferticentre spomínal Ravingera ale nevedel mi povedať či ešte operuje. a ešte mi poradili mená ako sú Obert alebo Kozár. A ešte viem čo strieda Gylana vo štvrtok ten gynoš že vraj robi laparoskopie.ale nevim ako sa volá.

bobsent
7. jún 2011

@leontinka1981 mňa operoval Kozár, v podstate len kukol a zatvoril 😠
čo sa nemocnice týka, v r. 2005 katastrofa, pri laparke aj potom keď som potratila, najhoršie som znášala že tam nebola signalizácia na izbe a na sestričku sa muselo húkať 😝 a špina.
minulý rok som tam bola počas tehu, riadna zmena, aj signalizácia, aj všetko čisté(v rámci možností) takže už je to o inom.
personál nie najhorší, záleží od človeka všade nájdeš dobrých aj zlých, aj aký majú deň.
ten čo strieda gilana je môj gynekológ 🙂 Lajtman. je ok, len si treba zvyknúť na zvláštny spôsob humoru ale mne to vyhovuje. osobne by som ho odporúčala
myslím že na oddelení robotu neflákajú, je ich tam 5 a pol obrazne povedané, tak niekedy je to také hektické.
celkovo diagnostické laparky sú považované ani nie za operáciu, takže neviem či je niekto na to odborník 😉
pn som bola potom asi 6 týždňov, ale dalo sa akurát ma boleli brušné svaly ako po riadnej svalovke tak som chodila v poníženej pozícii v predklone.
mylsím že sa nemusíš NR veľmi obávať.niekto môže mať horšie skúsenosti, niekto lepšie, je to individuálne. ja mám aj zlú aj dobrú.
hádam sa radšej chystaj na horšie. budeš prekvapená že to bude lepšie 😀
nech ti to dobre dopadne a pri laparke nič nenájdu.

leontinka1981
autor
7. jún 2011

@bobsent dakujem!!!!!!hej myslela som Lajtmana. a nevieš ako dlho by som musela byt v nemocnici???keď teraz to dokážu robiť aj v rámci jednodňovej chirurgie (samozrejme asi nie v Nitre) a to si fakt tak dlho bola na PN- KE??,chcela si alebo musela????

bobsent
7. jún 2011

nemáš za čo 🙂
no v nemocnici max. 3-4 dni. jeden deň prídeš, ďalší je laparka a ďalší odídeš.ja nenávidím nemocnice tak som sa bála aby som tam nebola dlho. na jednodňovej si 24 hodín po zákroku. neviem čo je lepšie, ja som chcela ísť druhý krát na jednodňovú ale som ostala tehu tak nebolo treba 😉 a teraz ako je oddelenie vynovené by som sa už tak nebála.
PN som tak dlho bola automaticky, neviem prečo ale aj mi to dobre padlo lebo som od stresu strašne schudla a robili mi počas laparky aj kyret(brali vzorku sliznice z maternice) a dosť som krvácala tak som bola taká vyšťavená. ale niektoré boli len dva týždne pn, asi je to ako u koho. ale tie3-4 týždne by som odporúčala.

leontinka1981
autor
7. jún 2011

@bobsent A prosím ta ktorému gynošovi by si sa dala operovať????a je jednodňová v Nitre???alebo niekde v blízkom okolí???a ešte prosím ťa že vraj prepláca jednodňovú chirurgiu poisťovňa??? no tak to áno byť na pn- ke by som možno aj ja ostala lebo neviem ako by som to znášala. ty si mala určité problémy a to si vyžaduje odych kľud a pohodičku. tak a teraz si tehu???ja sa tiež spolieham že po laparke ak nebude nič zlé otehotniem. nechcem isť na umelé.

bobsent
8. jún 2011

nuž čo ja viem, na laparku asi každému v nr. ale asi by som nebola nadšená nejakým moc mladým,je ich tam dosť. takže najlepší je mlynček, uharček, ale asi by som išla aj lajtmnanovi,kozárovi, aj chládekovej ..ostatných neviem posúdiť. jednodňovú nepreplatí asi žiadna poisťovňa.kamošku to vyšlo cca 6000 vtedajších sk.
no a čo sa týka tehu, po laparke mi povedali že jedine umelé...lež som sa dostala na umelé v poradovníku na rad ostala som tehotná ale som potratila. potom som už nemala chuť ani silu, ani sa mi v iscare nepáčilo tak som sa zmierila že deti mať nebudem a po 8 rokoch som otehotnela zase 😀
omylom som napísala že som na laparke bola 2005(to bol kyret), bola som 2003.

leontinka1981
autor
8. jún 2011

@bobsent tak to mi je ľúto že si potratila a zároveň blahoželám k tehu...ako sa ti to podarilo????a zároveň je to pre mňa povzbudenie.ja sa spolieham tiež, že mi pomôže laparka a nepôjdem na umele.jedna baba mi ne inej téme písala že bola na laparke na Sliači v Gynpore a platila 20 E bo jej to poisťovňa preplatila.tak neviem ale pozisťujem.

bobsent
8. jún 2011

ako sa mi to podarilo fakt netuším...na gynde na mňa pozerali akoby mi dve hlavy narástli. 😀 pri laparoskopii mi totiž zistili endometriózu v pokročilom štádiu 😖
nejako sa náš malý na svet prebojoval.
a prečo chceš ísť na jednodňovú? veď v nemocnici budeš v podstate "len" 1,5 dňa. aj keď chápem že niekedy je to večnosť. 😒

iva567
16. jún 2011

@leontinka1981 ahoj,a kedy ides na tu laparoskopiu? Ja idem tiež do Nitry, ja mám termín 28.6. Už teraz mám nervy... ešte som nebola v nemocnici a nie to ešte pod narkózou... Nuž, ale čo neurobíš pre // 😉

leontinka27
20. jún 2011

@iva567 ahoj tak ja nakoniec nejdem do Nitry.som si zisťovala čo a ako. a aj po dohode s mojim gynekológom som sa rozhodla že idem nakoniec do toho Gynporu na Sliač. je to jednodňová a sú tam špecialisti. odporučil mi to aj gynekológ a aj z netu som si zisťovala.v Nitre ti dajú koho určí primár a bola by som tam 4 zbytočné dni.

kamila68
26. feb 2012

Jediny kto v Nitre robí aj veľké laparoskopické operácie je primár Uharček. Mojej tete vyberal laparoskopicky maternicu a keď si to zisťovala, povedali jej, že také operácie robí iba on. Bola spokojná na tretí deň po operácii ju prepustili.

piskota77
26. feb 2012

ja som bola v NR na laporoskopii v roku 2008 a robil mi ju Matejka.

marvin23
2. feb 2015

V Nitrianskej nemocnici to je teraz takto:Rano o 7.00 ideš na príjem,pošlu ta na 2 poschodie,poobede od 15.00 nesmieš jesť,piť až od polnoci, večer dostanes tabletku na spanie,rano pride o 5.00 hod.sestricka odmeria tlak,pošle ta osprchovať,obviaže nohy elastickym obvazom,da ti tabletky na ukludnenie.potom pride sestra pojdete na operacku.prezleces sa do nemocničneho zeleneho plasta.ked sa zobudis tak ta zoberu na izbu.od dveri musis prejst do postele po svojich,ale da sa pomalicky.S brucha budes mat vyvod na krv,rez vobec neboli.budes mat plne brucho plynu tak sestricku popros o espumisan tabletky.prvy krat ked pojdeš na toaletu pojde s tebou sestrička.potom pomalicky budeš musiet vstať s postele a chodiť sama.vyvod z brucha mne vybrali na druhy den okolo obeda.personal je super,ochotny aj lekari su mili.Mna operoval doktor Breštansky.Rano na vizite mi vysvetlil čo všetko mi robil.Ja som uplne spokojna s Nitrianskou nemocnicou.Na treti den som rano išla domov.

33aduska33
11. jún 2015

@leontinka27
@leontinka1981

ahoj reagujem na tvoj prispevok, sice starsi ale tak skusim. pises ze si sa rozhodovla o laparke v NR alebo na Sliaci. ako to dopadlo? kolko si platila v Sliaci? ja mam tiez obavu ist do NR. ako dlho po zakroku sa ti podarilo tehu? dakujem za info

33aduska33
11. jún 2015

@iva567 ahoj ako si bola spokojna s laparosk. v NR? vidim ze prispevok je starsi, ale dufam ze sa ozves. ako dlho po zakroku si ostala tehu?

iva567
11. jún 2015

@33aduska33 bola som spokojná. jeden deň bol príjem do nemocnice, na ďalší deň ráno laparoskopia a potom ďalší deň doobeda po vizite domov. Ja som ale po laparoskopii neotehotnela. Potom som ešte 5 mesiacov po laparoskopii absolvovala neúspešné umelé oplodnenie a potom som otehotnela prirodzene.

leontinka27
11. jún 2015

@33aduska33 ahoj ja som bola na Sliači bola som tam dva krát. Spokojnosť veľká. Keď ti niečo nájdu a máš problém ideš domov na druhý deň a keď nemáš nič ideš domov V ten deň. Vývody máš tiež podľa nálezu
Platila som 20eur. Lekári a personál klobúk dolu. Určite nemusis do postele po svojich. Každú chvíľku tá kontrolujú tlak horúčku. Bola som aj v Nitre keď som mala mimomaternicove a tu po mne ani pes nestekol. Ja som si Sliač vybrala aj minulý rok.

33aduska33
11. jún 2015

@leontinka27 ahoj, dakujem za info. tych 20e si platila minuly rok, alebo este predtym v roku 2011? lebo ak je to tam tak ako pises a vsetko iba za 20e je to super cena. stale uvazujem ci sa vobec odvazim na to ist, ale to je asi jedina moznost ako zistit ci mam priechodne vajecniky. moj dr. mi nikdy dokopy nic nepovie, tak ani neviem na co sa mam pripravit.

a kolko si mala rezov, boli velke? v akej casti brucha? a potom stehy ti po nejakom case vyberali opat na Sliaci?

33aduska33
11. jún 2015

@iva567 dakujem za info, cize dokopy 3dni si pobudla v nemocnici? a ktory dr. ta operoval? nevies ci este je v NR a operuje?

iva567
11. jún 2015

ano, necelé tri dni. Operoval ma tuším Dlugoš, ale pokial viem ten tam už nerobí.