icon

Ako podpísať reverz po pôrode a ísť domov

moni554
10. jún 2026

Ahojte včera nad ranom o 1:30 som porodila, rodila som vaginálne nie cisársky. Zajtra chcem podpísať reverz aby nás so synom pustili domov, viem že mi nemôžu povedať že nás nepustia čítala som všade o tom… nemôžu mi v tom brániť a ani držať nás tu nasilu. Len predsa čo ak? Čo ak mi povedia jednoducho, že nás nepustia čo mám potom robiť mám sa s nimi hádať alebo čo robiť aby ma so synom pustili. Malému robili vyšetrenia ma všetko v poriadku, dnes mu robili aj testy na zltačku tu tiež nemá vôbec a tie ďalšie testy z pätičky čo sa robia a tak, tak tie by mu spravila moja obvodná lekárka po prepustení z nemocnice. Mám doma ďalšieho 3 ročného synčeka, ktorý ma taktiež potrebuje a takto by sme boli už spolu všetci doma. Ja som neskutočne vyčerpaná už, treti deň som nespala a viem že doma by sa to napravilo a bolo by mi lepšie po fyzickej aj psychickej stránke.

Strana
z5
anonym_226ac5
Včera o 14:24
@jankadr

Mňa len napáda ta praktická časť,ja som mala zrazeniny v maternici,pichali mi injekcie,každý deň kontrola. Dieťa kontrola na žltačku,vždy sme v nemocnici strávili zo dve hodiny a unavilo ma to viac,ako keby tam ležím. Keď pôjdeš s novorodencom k lekárovi,ma kto postrážiť to staršie dieťatko?Len praktické hľadisko.a tiež druha dcéra - v nemocni slabá žltačka a doma des. Malo chýbalo a šli by sme znova.ale bolo plno,išli sme skôr. Keby zostaneme,potom by som s ňou toľko nebehala po odberoch.S medzitým riešila,kde bude starší syn. Každá ti máme inak,nech ste zdraví s gratulujem k babu.

@jankadr Ved je otcovska dovolenka. Jej muz bude 2 tyzdne doma, logicky bude mat kto byt s dietatom. Autorka je zdrava a aj dieta. Ty si mala problemy, nemozes sa porovnavat.

anonym_a0b8c2
Včera o 14:32
@vevesh

@anonym_a0b8c2 v nemecku nikto za tebou nechodi, pekne si odslapes k lekarovi sama a aj tak zeny pustia normalne po 24h, ambulantne su sa mi zda 4 hodiny po porode povinne. Len ta nikto neprivita s odrhlou tvarou, ze ti treba urobit testy z paty, oblicky, pecene ci na zltacku - a aj ta, ked sa objavi, tak to beru normalne a nie typom " a precoze ste neboli v nemocnici, neostali v nemocnici). Bdw. Zltacka sa da riesit aj ambulatne, ale to sa na sk nepaci poistovni, lebo ma menej €€€€ .....

@vevesh ale ved o tom hovorim, nas system na to nie je nastaveny. da sa zltacka riesit ambulatne - da. u nas ale pediatri nemaju ani len pristroje na meranie

jankadr
Včera o 14:55
@anonym_226ac5

@jankadr Ved je otcovska dovolenka. Jej muz bude 2 tyzdne doma, logicky bude mat kto byt s dietatom. Autorka je zdrava a aj dieta. Ty si mala problemy, nemozes sa porovnavat.

@anonym_226ac5 len aby bol doma,nevieme.Moj muž musel cestovať po dvoch týždňoch od narodenia.A šoférovať som začala až po týždni od pôrodu,bola som slabá. Pri druhom som šoférovala 4 dni po pôrode,behala som ako rybicka,ale potom ma to dobehlo.600 nedelie je určite na primeraný odpočinok. Telo sa po po pôrode dáva dokopy roky. A to nie som padavka🙂 viac ako 20 rokov odrobených a 3 krátke PN som mala.

andreatytler
Včera o 14:59
@anonym_be666a

@andreatytler neviem, prečo máš potrebujú zhadzovať naše zdravotníctvo. V Kanade mate asi iný systém, ako v Británii, kde za tebou domov chodi sestra. Na SK také nie je a žena je tie 3-4 dní v nemocnici. Kde vidis problém? Ze ma pohodlie a nemusí s 2-3 dnovym novorodencom pendlovat medzi lekármi? A ak by bolo niečo zlé, tak potom co? Zase do nemocnice na vyšetrenia? Alebo bude čakať? Len pre tvoju info, žltačka sa môže prejaviť pokojne aj na 2-3 deň a keď ta už raz z novorodeneckeho prepusia, potom ideš na infekčné. Co je už trosku o inom. Ale viem, u vás v Kanade to mate inak. A k "narekom" že musím ist domov pomaly hneď po porode, lebo doma ma čaká druhé dieystko, sa radšej nevyjadrujem. Potom si ďalšie mala robit, keď to prvé ma tak 18, aby bo schopné byt 3 dní bez maminky.

@anonym_be666a Je moznost rodit s porodnou asistentkou a ta chodi domov po porode, ale 90-85% zien rodi s gynekologom a vtedy nechodi domov ziadna sestra. Ale ano mas pravdu, je to inak nastavene. Proste na Slovensku sa neprihliada na to ze psychicka pohoda matky z domaceho prostredia moze mat blahodarny vplyv na zdravie.

jankadr
Včera o 15:20
@andreatytler

@anonym_be666a Je moznost rodit s porodnou asistentkou a ta chodi domov po porode, ale 90-85% zien rodi s gynekologom a vtedy nechodi domov ziadna sestra. Ale ano mas pravdu, je to inak nastavene. Proste na Slovensku sa neprihliada na to ze psychicka pohoda matky z domaceho prostredia moze mat blahodarny vplyv na zdravie.

@andreatytler každá sme iná a to treba rešpektovať.Presne tak,niekto nemá problém prežiť 4 dni v nemocnici a niekto ho ma. Doma je vždy určite lepšie.

anonym_b02658
Včera o 16:25

@moni554 nás poslali domov po 48hod. po pôrode. Ale ja som sa tam cítila super ;) mala som samostatnu izbu a bol to môj druhý pôrod. Doma ma čakalo 15 mesačné dieťa s manželom. A presne, prišla som domov a už ma " mrle" žrali keď som videla ako upratal...

vevesh
Včera o 16:54
@anonym_a0b8c2

@vevesh ale ved o tom hovorim, nas system na to nie je nastaveny. da sa zltacka riesit ambulatne - da. u nas ale pediatri nemaju ani len pristroje na meranie

@anonym_a0b8c2 ani u nas nie su pediatri "specialnejsie" vybaveni- nechapem, co ocakavate, ze pediater v ambulancii v zahranici ma- nedeju sa ziadne zazraky tu..... A zltacku jednoho dietata som zhodou okolnosti riesila na slovensku- a riesili sme to ambulantne. Takze kludne s prehladom sa da aj na sk...

abbey1
Včera o 16:55
@vevesh

@anonym_a0b8c2 ani u nas nie su pediatri "specialnejsie" vybaveni- nechapem, co ocakavate, ze pediater v ambulancii v zahranici ma- nedeju sa ziadne zazraky tu..... A zltacku jednoho dietata som zhodou okolnosti riesila na slovensku- a riesili sme to ambulantne. Takze kludne s prehladom sa da aj na sk...

@vevesh Keď sa chce, dá sa. Naša irduatduvka podáva i infúzie, má na to miestnosť, vybavenie. Mnohé deti zachráni pred nemocnicou.

anonym_5e45b1
Včera o 17:15

Za mňa je lepšie absolvovať vyšetrenia v nemocnici. Behať do nemocnice a vyčkávať tam na sono hlávky atď nie je bohvie čo. Mňa doma tiež čakal kojený syn aj s bratom no bábätko bolo prednejšie a z nemocnice ho nepustili. Nechceli nič zanedbať a ja som bez neho neodišla (ženy púšťajú domov na 3. deň, deti na 4-5. deň) Jednoducho to naše deti zvládli s tatinom sami a užívali si chlapských 5 dní a ja zas v nemocnici bábätko. A deti to zniesli lepšie ako som si myslela, že budú a vedeli, že teraz musíme dávať pozor na bábätko.
Myslím, že robíš väčšiu drámu ako to je. Malý bez teba tých pár dní vydrží, prvoradé je bábätko aby bolo v poriadku. Držím palce ❤️

betka90
Včera o 18:08

@moni554 možno perom?

anonym_7393ae
Včera o 18:10

Ked som rodila prve, ja som mala poporodne problemy, kvoli mne nas nepustili domov. Strasne som chcela, strasne som tuzila ist domov, plakala som dookola, napokon usudili ze moj zdravotny problem je mozno sposobeny aj psychikou...pustili nas, ale ked nas pustili na vikend domov prepadol ma strach o seba( okej mala som zdravotny problem), co spravim ak sa musim vratit?, co ak bude moj stav vazny, babo doma, ja v nemocnici... Ked som rodila druhe, uzivala som si cas v nemocnici doma ma cakala 4rocna, aj ta si uzila s otcom 😅. Zostala by som este v nemocnici uplne v poho viac dni. Tam som si ozaj odychla, a uzila cas len ja a babo 😁 to len tak na ulahcenie skus najst pozitivne ze mozete byt len vy dvaja, dostavas jedlo, a len lezis, spinkas s babom. Premna ten druhy pobyt v nemocnici bola luxusna dovolenka s mojim synom 😃😃😃

Strana
z5