icon

Antolská, deti zo 6.poschodia. Čo hovoríte na prístup?

egyptanka
30. máj 2009

Ahojte, nenasla som podobnu temu tak zakladam novu. My co sme mali na 6. posch. babatka sme boli ukratene o rooming in. Ako to mamicky hodnotite? Co si myslite o pristupe? Su nase deticky ine, lebo ich nazvali patologickymi novorodencami? ... a tak.
Moja sa narodila v 40tt, ale s nizkou porodnou vahou 2400 g cisarskym rezom (malicka mala slabe ozvy), plodova voda bola zelena a nasli v nej zlateho stafylokoka.

Strana
z2
megi93
3. jún 2009

Lusilia my sme v 38 týždni. Malá mala 2900g a 46cm. Zatial sa nám teda darí, uvidíme ako to bude ďalej, ale tak snáď už bude všetko ok. A čo vám vyšetrujú v tej ambulancii pre patologických novorodencov?

diddi
3. jún 2009

megi,v prvej ambulancii je neurologicka..skusa tie jej hmaty,pyta sa na stvornozkovanie,polohovanie,pretacanie,chodenie....a sedi tam aj lekarka,neviem nazov,ktora mera a vazi.....potom sa prejde do vedlajsej ambulancie,kde je pediatricka a ta sa pyta na vsetko 🙂

evea80
3. jún 2009

myslim ze ta co meria a vazi je antropologicka 🙂

megi93
3. jún 2009

Aha, no tak to je asi to isté ako my chodíme neurologičke. Inak tá ma dosť prekvapila, lebo pri poslednej kontrole nám povedala, že sa uvidíme v júni, to bude mať malá pol roka, takže už bude aj loziť. A ako zisťujem, deti sa púšťajú loziť až niekedy okolo 8 mesiaca a vyššie.....tak neviem či som blbá ja alebo ona.

lusilia
3. jún 2009

No Megi, to je asi velmi individualne, jedna babenka s januaroviek ma tak sikovnu babulku, ze jej uz lozi, druhej zase uz sedi, takze asi tak...ale u nas nieco take teda este nehrozi 😀

egyptanka
autor
8. jún 2009

dlho som sa neozvala, dnes mame za sebou poradnu a mame 3960 g tak sa tesiiiiim ... ze uz mame pomaly 4 kg. Este 840 g a mame dvojnasobok porodnej vahy 🙂

diddi
8. jún 2009

ahoj....moc gratulujem 😵 ....pamatam si,ze raz nam na poradni povedali,ze do roka by sa mala vaha ztrojnasobit....nase mali v roku okolo 8kg....teraz v dvoch maju 11kg

egyptanka
autor
8. jún 2009

didii, dakujem ... ja sa tak tesim kazdemu gramu, mozno niekedy viac ako maminky, ktore porodili s normalnou porodnou vahou. A smejem sa, ked uz niekto pouziva plienky c. 2 alebo 3. My sme stale na 1 pre novorodencov. 🙂
No podla tej vahy by mala mat v roku 7,2 kg. Ved to niektore 3-4 mesacne babatka maju teraz. 😲

diddi
8. jún 2009

aj my sme boli dlho na 1 😉 vcera sme uz kupili 5 🙂 junior 😀 ....rychlo to pojde z 2 na 3.....deticky,ktore maju priemer 3,5kg...tak by mali mat v roku 10,5kg....a to my mame teraz 🙂 ....mama mi hovorila,ze brat bol taka gula,ze kolko mesiacov tolko kil mal 😀 ....narodil sa 4kg,takze v roku mal 12kg...co teda v tabulke sedi....takze by sme mali mat gule? 😀

evea80
10. jún 2009

mz mame presne 7035g, dnes sme boli v poradni 🙂 oproti tym 1760g co mala ked sa narodila sa mi to ani verit nechce 🙂

Strana
z2