icon

Balenie do pôrodnice

jenn177
17. máj 2023

Ahojte babulky, som 33tt. Rozmýšlam čo všetko zbaliť do pôrodnice, koľko vložiek cca, plienočiek, čo všetko pre bábatko… som prvorodička, nemám ani tucha a nechcem brať zbytočne veľa zbytočností čo ani reálne nevyužijem aa ešte sťahovací pás ste mali? … ďakujem

54tinka54
17. máj 2023

@jenn177 ideálne ak pôrodnica do ktorej sa chystáš ísť, má na stránke zoznam vecí ktoré si zbaliť. Tie zoznamy sa môžu líšiť.

mala_zabka
17. máj 2023

@jenn177 Súhlas s tým zoznamom. Čo ale určite nenájdeš v zozname na stránkach je najlepšia vec, ktorú som mohla zobrať. Bol to starý telefón na ktorom som si nainštalovala aplikáciu s bielym šumom, kde bol na výber mimo iné aj zvuk, ktorý malý poznal z bruška (šum prúdenia krvi, tlkot srdca a pod, taká zmes zvukov v jednom, ale aj fén je super). Po náročnom pôrode fakt na nezaplatenie jak krásne spal 😁❤️

kkovacovak
17. máj 2023

@jenn177 Sťahovací pas si ani nekupuj keďže je to nevhodné používať po pôrode. Telo sa ti dá doporiadku samé a ak nie tak sa to rieši s fyzioterapeutom. Zoznam vecí si naštuduj podľa pôrodnice. Čokoľvek čoho zoberieš málo ti môže partner doniesť. Keď tak by som ho inštruovala kde máš vložky a iné veci aby ti ich mohol pripadne doniesť. Nikto ti nepovie ako intenzívne budeš krvácať a koľko toho minieš. Rovnako ako plienky ale rátaj tak 5-6 na deň. To či ti treba oblečenie pre bábo zistíš podľa zoznamu nemocnice. Ja odporúčam predlžovačku a malé svetielko. Gumičku, sluchátka, vodu v malej fľaši, veľa jedla, šľapky do sprchy, sprej na ranu, instantný čaj na kojenie ktorý sa dá zaliať aj studenou vodou.

barbora237
18. máj 2023

@jenn177 Pobal si veci podla zoznamu,viac urcite nie,ked tak ti rodina donesie co budes potrebovat a co v zozname nebolo boli veci na travenie, hroznova stava ci caj na kojenie a lanolinova masticka na bradavky. Ja som mala na travenie sirup Lactulosa a slivkove vyzivky, travenie sa mi pekne nastartovalo a nemala som strach ist na toaletu. Kedze nemocnicna strava je taka kadejaka,tato kombi sa mi osvedcila uz druhy krat. 😇👌

laura1009
28. máj 2023

@jenn177 zober so všetkého cca 10-15ks a vždy keď išiel manžel za mnou som mu povedala čo mi dochádza a doniesol mi, toť moja rada lebo inak by žena reálne potrebovala 8 kufrov 😅
Ono to je individuálne, ja som napriklad reálne nevyužila plno veci na ošetrenie (povefali že stačí rosalginovy oplach, kozmetiku pre bábätko (lebo tam mali svoje na to jedno kúpanie 😇) a sťahovací pás som začala až doma nosiť 🙂