icon

Cisarsky rez na želanie - Nitra

simkapimka
21. jan 2019

Dobry den chcem sa spytat ktora mate priamo skusenosti s cisarskyn rezom "na želanie" teda bez nejakych vaznych zdravotnych opodstatneni, ako sa to riesi /vybavuje. Ci sa zato plati a kolko

Strana
z2
veronika4495
Odpoveď bola odstránená
nikpa
21. jan 2019

@simkapimka záleží od doktora, niektorí sú výslovne za prirodzený pôrod, iní preferujú sekcie. Ja som mala všetko smerujúce k prirodzenému pôrodu, no moj lekár preferoval sekcie, povedal že rozhodnutie nechá na mne...

mondicka
21. jan 2019

Bezdôvodná žiadosť o sekciu je prejavom nevzdelanosti a zníženého intelektu matky ... je to vysoko invazivna záležitosť ktorá neprospeje ani bábätku a už vôbec nie tebe - rekonvalescencia je oveľa dlhšia a bolestivejšia

katy1781
21. jan 2019

Ahoj ja som bola na planovany cisarsky ale vsetko mi dohadoval moj gynekolog robi ta to vacsinou 2tyzdne pred terminom ako nahle si v 38tt mozes ist

katy1781
21. jan 2019

Je to cisto tvoje rozhodnutie a nevidim.v tom neschpnost matky bola som do tyzdna fit kym kamoska po normalnom porode mala problem rozchodit aj po mesiaci

ave17
21. jan 2019

@nikpa preco preferoval sekcie?? Ved to žiadny normálny porodnik nemôže spraviť len tak, lebo on preferuje, ja by som takého lekára nechcela.

rika271
21. jan 2019

@simkapimka Strach z pôrodu je úplne bežný. Ale najlepšie je vôbec nemyslieť na to, čo ta čaká. A keď to príde, budeš myslieť už len na to, že bábätko proste von musí a hotovo a budeš sa sústrediť čo najviac na to, aby ste boli obaja v poriadku. Nerieš to sekciou na želanie, aj keby na to niektorý lekár pristúpil. Nenechaj si hlavne ujsť tie emócie, keď si porodíš dieťa prirodzenou cestou v bolestiach, ktoré k tomu patria. Ten pocit viac už nemusíš zažiť. Držím palce!

nikpa
21. jan 2019

@ave17 tak to naozaj neviem ale keďže ma do ničoho vyslovene nenútil, povedal mi pre a proti v oboch prípadoch a nechal ma rozhodnúť sa tak som to neriešila. Inak som s ním bola veľmi spokojná a keď k tomu príde, pôjdem k nemu rodiť zas. Nakoniec to zo zdrav.dôvodu bola nevyhnutná sekcia ale môžem povedať, že nikdy viac. Dávala som sa dokopy vyše dvoch týždňov, ak by syn nebol v inkubatore, nedokázala by som sa o neho sama postarať. Mala som čo robiť sama so sebou.

ukulela
21. jan 2019

@katy1781 nie je to na rozhodnuti matky, planovany cisarsky je operacia a musi na nu byt indikacia, ci uz je to uzka panva k rozmerom babatka, alebo zla poloha babatka, alebo ina diagnoza matky. ine je akutny. a ze to lekari robia "na poziadanie" - to nie je pravda, robia tak za uplatok a keby ich niekto udal, maju po chlebe - aj lekar a aj rodicka. ze ta tvoj lekar nechal rozhodnut - OK, ale normalny lekarsky postup to nie je. a nejaku indikaciu tam na cisarsky napisat jednoducho musel.

katy1781
22. jan 2019

@ukulela ano mozno je to tak ale ja som proste povedala ze chcela by som ist na cisarsky a dohodli sme sa na termine bez cohokolvek a bez uplatkov nikemu som nedavala ani cent a zajtra idem znova a tak isto bez uplatkov a presviedcani takze si myslim po dohode s lekarom moze ist aj ona

zuzipolo
22. jan 2019

@simkapimka nájdi si psychiatra a papier od neho.myslím,že tak sa to robi.z osobnej skúsenosti neviem,mala som akútnu sekciu..neviem,že by to v Nitre robili na "žiadosť",skôr sa tomu snažia vyhnúť..

88bambulka88
22. jan 2019

Fakt netuším ako je to so sekciami...ale teda ja som sa ledva hýbala a nesadla som si vyše mesiac po klasickom dosť náročnom pôrode...mala išla zvonom...len aby to silou mocou bolo prirodzene...

benshi
22. jan 2019

staci si zazmluvnit doktora a dohodnut sa, poprípade ked by si nezvládala prirodzený zazmluvnený ti cr spraví 🙂

evitka83
22. jan 2019

@simkapimka realnu skusenost nemam, ale to bolo prve co ma napadlo, ked mi lekar povedal, ze som tehu. Povedal mi, ze si mam vybavit papier od psychiatra. V nemocnici sa potom nic neplati. Potom mi gyn povedal, ze to aj tak inak ako cisarom nepojde kvoli inym problemom a ako tehu postupovalo, tak som sa modlila, aby to sekcia nebola. Rodila som nakoniec prirodzene. Realne jediny vydaj mas za navstevu a spravu od psychiatra. Ale fakt si to este rozmysli, kazda baba to zvlada inak. Su kocky, ktore sa po cisaraku rychlo zahojili a fungovali,ale je ich rovnako vela, ktore mali potom komplikacie, zapalene rany, dreny, problemy s kojenim atd. Potom zas riesili problemy s bruchom po porode. Dava sa horsie do povodneho stavu ako po prirodzenom porode.

malinkaninka
22. jan 2019

@simkapimka vobec si nenechaj do hlavy tlacit ze dobrovolne rozhodnutie o cisarskom reze je prejavom nevzdelanosti a znizeneho intelektu. Nechapem, ako si niekto nieco take dovoli vypustit z ust na adresu niekoho ineho. Je to tvoje rozhodnutie a drzim ti palce aby si mala porod podla tvojich predstav a aby vsetko dopadlo dobre.

ukulela
22. jan 2019

baby, na to, aby vam lekar odporucil cisarsky, potrebuje indikaciu, na zaklade ktorej ho vykonaju a v poistovni aj preplatia. CR je urcite drahsi pre poistovnu, ako prirodzeny porod, preto ho nebudu robit len tak ... a preto baby zhanaju papiere od psychiatra kvoli panickemu strachu z prirodzeneho porodu, alebo od inych odbornikov, aby im CR odporucili a urobili, ak to nejaky doktor urobi z ich pohladu "len tak", tak tam nejaku diagnozu napisat musi. jednoducho musi. a bud zaklame nezistne, alebo si to necha zaplatit. (sama som sedela v prezliekacke u jedneho gyn, kde za dverami pani pacientka dakovala a ponukala dobolenku!!! a on jej povedal, ze "napisal som uzze rozmery panvy" ... toz tak .... :(
ja. kedze viem, ako znasam operacie a ako som zniesla dva porody (a teda nie lahke) by som radsek ako CR upredostila epidural.

hanickaondrik
22. jan 2019

Ja som rodila obe deti sekciou. Syna kôli nečakaným komplikáciám bol v tiesni. Dcéru som rodila plánovaným cisárskym rezom. Doktor uprednostnil po prvej sekcii aj druhú k tomu krátky vekový odstup medzi deťmi. Zotavovanie po prvej sekcii bolo dlhe. Druhá sekcia bola bolestivejšie ale rýchlejšie sa všetko zahojilo. Je to na každej žene čo urobí ale neviem či by som išla dobrovoľne na sekciu. Aj ja som sa bála.

simkapimka
autor
23. jan 2019

@mondicka ďakujem za váš názor, ale myslim si ze ja ako matka mam to pravo rozhodnúť o tom čo je a čo nie je prospešne ako pre mna tak pre moje dieta.
Ci je rekonvalescensia dlksia abo bolestivejsia vy nemozete posudit.
Taktiež si vyprosim narážky ohladne môjho intelektu.
Prveho syna som rodila prirodzenym porodom, od prvej kontrakcie po samotne narodenie dietatka ubehlo celych 22 hodin, po ukrutnych bolestiach a nezaujem personalu neochota doktora co nejdem ani opisovat na zaver som bola zašivana, predpokladam ze nie dobre kedze rano na vizite sa doktorka zhrozila ranu mi roztrhli a zasivali znova.... Porodila som o dva dni skor ako moja seseda sekciou, o par dni behala ako lanka po zahradke kym ja som sa ledva postavila este dobry mesiac.. Takze vas nazor ma absolutne nezaujima pretoze sa nim absolutne nestotuznujem

simkapimka
autor
23. jan 2019

@benshi dakujem, presne som na toto myslela 🙂 len som chcela ci s tym ma priamo niekto skusenosti popripade viete mi nejakeho konkretneho odporucit v nr?

simkapimka
autor
23. jan 2019

@malinkaninka velmi pekne dakujem, normalny ludia existuju, super 🙂,

editjal
23. jan 2019

@simkapimka ahoj ja ti napisem moju skusenost s cisarskym.... mala som spinal lekar mi nevedel dobre pichnut tak to asi trvalo pol hodiny pokial mi spodok tela umrtvili ok dobre tie vpichy do chrbtice dost boleli... dali ma lahnuť tak som cakala ze co tlak mi neskutocne klesal mala som skoro pod 70 tak dali inekciju kde mi tlak vystupil na 180 som si myslela ze mi mozog z hlavy vyskoči do toho som zacala zvracat tak si veľmi ani nepamatam ked mi ukazali dcerku ani nic s tym spojene... všetko sa ukludnilo ked som bola na izbe uz zasita lezala som tiekli mi infuzia novalgin priamo do zili atd a z ničoho nic všade krv tak ma sestricky prezliekli celu postel a doktor ze ok budeme sledoval no vecer uz ma tak bolel chrbat novalgin nepomahal tak mi museli dat morfium lebo som uz od bolesti nevedela vydrzat... rano ma postavili na nohy a to prisli dalšie bolesti kazdy jeden krok neskutone bolel mala som pocit ze mi cez spodok brucha vypadnu všetky organy.. no sestricka len ze to musim rozchodit ze to prejde no snazila som sa chodit ale bolesti ci dalej viac... od pol brucha do polky stehien sa mi urobila jedna veľka modrina same krvne zrazeniny som tam mala... a ta veľka modrina mi zmizla do mesiaci aj pol... vybrali mi stehy z brucha ale zacala mi tiect krv tak lekar ze mam sa sledovat a na druhy den prist... krvacanie neprestalo tak som zla opat do nemocnice ze krv tecie tak mi sli urobiť preplach a ako mi dali inekciu tak sa mi cele brucho nanovo potrhalo a diera 15cm vrv všade.. tak mi to zalepili a ze pridte na prevez zajtra tak som prisla na druhy den... ked ma lekar uvidel tak hned operacka zas spinal atd... po operacii transfuzia krvy silne antibiotika hrozila mi otrava krvy atd... tak o kojeny som len mohla snivat brala som silne lieky tak som kojit nemohla.... a celkovo som bola v nemocnici asi mesiac... tak ja este raz ist rodit takto tak si dam radsej nohu odrezat ako zazit vsetko toto a hlavne tie bolesti.... aj preto uz druhe dieta mat nebudeme.... tak asi vsetko zalezi od okolnosti ale ja neodporučam... a este jedna vec už su to 4 roky ale brucho si necitim svaly nedokazem ovladat tak u mna tak 🙂

katy1781
23. jan 2019

@editjal preboha to kde ste boli rodit ??

katy1781
23. jan 2019

@simkapimka po takej skusenosti by som rodit normalne neisla

hanickaondrik
23. jan 2019

Tak to verím že nechcete rodiť prirodzene. Tak len nech máte druhý pôrod podľa predstáv. A hlavne aby ste boli vy aj bábo v poriadku

editjal
23. jan 2019
editjal
23. jan 2019

V poprade takze uz nikdy viac

simkapimka
autor
23. jan 2019

@katy1781 ved toto :( mam velky strach, nie zo samotneho pôrodu viem ze nie som jedina a ano boli to ale myslim si ze samotny porod sa da zvladnut treba sa zapriet a zvladnut sa da.. Mam skor strach s toho okolo tie bolesti dlhe hodiny cakania a komplikacie.... Nie som 100 percentne rozhodnuta rodit sekciou silou mocou len nad tym uvazujem, a zvazujem vsetky pre a proti a samozrejme si aj uvedomujem to ze kazdy porod je iny a aj ten moj druhy moze byt jednoduchy a ryvhli a sekcia by bola zbytocna len to ze clovek nevie dopredu

simkapimka
autor
23. jan 2019

@editjal dakujem za vasu skusenost, mrzi ma zr bola taka zla, uvedomujem si vsetky mozne komplikacie aj pri sekcii ale aj pri prirodzenom porode.. Zvazujem to uvidime

simkapimka
autor
23. jan 2019

@hanickaondrik dakujem pekne, dufam v to 🙂

zuzipolo
23. jan 2019

@simkapimka ja som mala v máji akútnu sekciu v NR.za mňa veľká spokojnosť,musím si zaklopať,ani jazva nie je nejaká hnusná a ani bolesti neboli také strašné ako som myslela..viem,že tam bolo mladé dievča či nechali trápiť 36 hodín a potom už išla sekcou,neviem čo je dobré na takom prirodzenom pôrode(čo aj tak skončil sekcou),akurát tak trauma..určite ti to nakoniec dobre dopadne,na šestonedelí sú milé sestričky,ozaj som bola prekvapená 🙂

Strana
z2