icon

Čo sa pýtajú pri príjme do pôrodnice?

nenullienka
26. feb 2011

Keďže idem rodiť prvý krát na túto tému som čítala toho už veľa. Neviem či si v tom strese z nastávajúceho pôrodu na všetko spomeniem. Radia aby som si spísala zoznam chorôb, ktoré boli v rodine, úmrtia detí ak nejaké boli, choroby aké som prekonala, kedy som mala prvý krát menzes, .......Mali ste aj vy niečo také pripravené.

ela2710
26. feb 2011

@nenullienka ahoj, ja som si ziaden zoznam nepripravovala, kedze v nasej rodine nie su ziadne dedicne choroby, a ani nebolo ziadne umrtie dietata. Myslim, ze aj keby som im spisala daky ,,zoznam" tak by to ani nestihli precitat, lebo ty co im diktujes oni hned pisu, maju tam tolko porodov, ze by zrejme nestihali citat si zoznamy, mozno len ak by si si ty chcela pripravit co by si citala. Ale oni sa ta tam pytaju len take jednoduche otazky, na ktore len rychlo odpovies, myslim, ze sa ti nemoze stat, ze na nieco zabudnes. Ja som mala prijem rychly, prisla som 12:00 do 12:15 mi robili prijem a 12:45 bol maly na svete 🙂

kvetinka211
26. feb 2011

ahoj @nenullienka, zaujimaju ich len zavazne prekonane choroby/choroby v rodine ... cize problemy so srdcom a krvnym obehom, cukrovka, rakovina atd. ... netreba vediet ci si mala ovcie kiahne alebo nie 😉 na tie otazky sa da v pohode odpovedat aj medzi kontrakciami, podla mna netreba nejaku specialnu pripravu na to, ale ak budes kludnejsia, napis si na listocek ...

benne
26. feb 2011

pýtajú sa aj na cyklus a lieky, ktoré prípadne berieš (alergia..)

latvia
26. feb 2011

tak hlavne tieto veci sa spisuju po zisteni tehotenstva do tehotenskej knizky 😉 toto sa pri prijme nepytaju, ziadne veci okolo tvojej, rodinnej alebo alergickej anamnezy, pytaju sa len na aktualny stav alebo co sa zmenilo od poslednej poradne 🙂

anulik888
26. feb 2011

ktore tehotenstvo v poradi, potraty alebo porod mrtveho plodu, predchadzajuce tehu, porodna vaha, v ktorom tt, ake lieky uzivas ak nieco uzivas, alergie. zvysok vycitali v tehotenskej knizke. to je vsetko na co chceli po mne. nic zlozite a myslim ze zoznam netreba. este padla otazka na operacie.

sue
26. feb 2011

Okrem mena mňa, partnera - manžela, meno pre dieťa + to čo popísali kočky vyššie 🙂

xlucia
27. feb 2011

no mna sa pytali aj totalne voloviny, od zamestnania a pod. dokonca aj zamestnanie manzela a pod. nielen choroby. som sa cudovala, na co im to je. tiez typ skoly, najvyssie dosiahntue vzdelanie. islo ma svihnut, kontrakcie som mala take ze som potrebovala predychavat, a furt ma rusili

fialocka357
28. feb 2011

Ahoj nenullienka ja som si to uz pripravila a podla mna je to dobra vec.

miskap
28. feb 2011

@nenullienka Myslím, že nič neskazíš, ak si niektoré údaje napíšeš na papierik a pripneš k tehotenskej knižke. Je pravda, že počas kontrakcie sa ťažko rozmýšľa. 😉

stardust
28. feb 2011

Neviem, ako u vas, ale u nas sa chodime predstavit do porodnice okolo 34.tyzdna, kde sa ne vsetky tieto veci pyta lekar a zaznamena si ich.