icon

Čo si zobrať do pôrodnice na Kramároch? Skúsenosti mamičiek

henuska
20. nov 2006

Ahojte miminy,
chcela by som sa spytat, ci mi neviete poradit, čo by som si mala zobrat do porodnice na Kramaroch, lebo v kazdej porodnici to je ine.
A este ake skusenosti mate s touto porodnicou-s doktormi a sestrickami, zatial som pocule len dobre nazory, ale chcela by som ich pocut viac.
dakujem za odpovede

zuzica13
9. okt 2012

ahojte, ja som rodila na Kramároch tento rok v lete - pochvaľujem si. Parádny pôrod, perfektný personál, milé sestričky, ktoré poradia s každým problémom. Ohľadom zoznamu vecí, čo si treba priniesť odporúčam kontaktovať pani Jandovú (kontakt nájdete priamo na stránke nemocnice). V zozname však nie je písaný príbor a pohár - mne na jeden deň požičali kým mi manžel priniesol vlastný. Každopádne ďalší pôrod budem riešiť tiež na Kramároch - odporúčam zaplatiť si izbu kde sú dve mamičky - tam je výhoda vlastného WC so sprchou. 🙂

zojaaa
9. okt 2012

@aduska_ba
Citala som to tu na mk v inej diskusii.....
Vsak ale vidim, ze ty mas teraz termin, takze predpokladam, ze aj keby to aj malo byt tak, tak teba sa to nedotkne....
A mozno su to len keci......

miriamka
10. okt 2012

@kikuska16 Ahoj, nadstandardnu izbu si dopredu nevies zaplatit, to az ked Ta prijmu sa Ta spytaju ci chces nadstandard a ked bude volny, ides tam.Cena 18EUR na noc, a na izbe su 2.

liz_lemon
10. okt 2012

@kikuska16
@anjelicek30
predporodna priprava je zadarmo, treba sa prihlasit na katarina.jandova@kr.unb.sk
tu je kompletne info http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...
recenzie na lekarov najdete na http://www.lekar.sk/

liz_lemon
10. okt 2012

@kikuska16
na nadstandarde je aj jedna izba, kde su 3 postele, a ma kupelnu s WC na chodbe, ale plati sa za nu rovnako ako za 2-lozkovu, teda 18 E/noc

anjelicek30
10. okt 2012

@liz_lemon ďakujem 😀

pusikh
10. okt 2012

@moni244 ak si vydata, tak potrebujes kopiu sobasneho listu 🙂

lin123
10. okt 2012

@kikuska16
@anjelicek30
ohľadne prednášok - sú tri.
Prvá sa týka všeobecných informácií 60-90min.
Druhá sa týka najmä dojčenia a starostlivosti o bábätko a o seba po pôrode 90 min.
Tretia je v prípade, keď chcete mať otecka svojho dieťaťa pri pôrode, to je prednáška aj pre neho a celkovo sa opisuje priebeh pôrodu 120 min-táto tretia prednáška sa absolvuje najskôr mesiac pred pôrodom.
Svoju účasť na prvej prednáške a na tretej si treba dohodnúť s Dr. Jandovou cez mail, nie telefonicky. Na tú druhú môžete ísť bez ohlásenia. Odporúčam, napísať mail Dr. Jandovej, ona vám odpíše kedy a kde sa dostavíte a všetky podstatné informácie sa dozviete počas prvej prednášky. Za prednášky sa neplatí. Ozvať sa je vhodné najskôr približne od 26.tt.
Cvičenia pre tehotné, ktoré kedysi u nich fungovali, sú zrušené, resp. zmenené-konajú sa niekde v Petržalke za poplatok.

anjelicek30
10. okt 2012

@lin123 vďaka 🙂

ponyxx
10. okt 2012

Dievcence, na co sa uplne zabuda je kuchynka 🙂 Neviem ako je to na osmom, ale na deviatom na nadstandarte je k dispozicii kuchynka s mikrovlnkou a chladnickou. Uz si presne nepamatam dalsiu vybavenost. Mne ked doniesli v termoske polievku a misku, tak som si pekne dva dni prihrievala domacu 😀

liz_lemon
10. okt 2012

@ponyxx to iste je aj na 8. poschodi

moni244
10. okt 2012

@pusikh nie som vydatá, viem že musím ísť pred tým vybaviť potvrdenie o otcovstve

rienok
10. okt 2012

@lin123 ahoj, ešte sa chcem spýtať ako v ktorom tt treba začať s tou prípravou?

liz_lemon
11. okt 2012

@moni244 vybavene to mat nemusis, ale ak nechces po porode vybavovat rodny list na matriku, tak je lepsie to mat vybavene

liz_lemon
11. okt 2012

@rienok napis dr. Jandovej, ta ti vsetko povie, aj kedy su prednasky, ja som tam bola v 36. tyzdni

katie1
11. okt 2012

@ponyxx @liz_lemon baby a treba pribalit teda aj pribor? Lebo na zozname od Jandovej nie je, tak nemam zabaleny... Pohar mam.

liz_lemon
11. okt 2012

@katie1 jasne, zober si svoj, aj ked v kuchynke sa podla mna pribor urcite najde, ale ja by som to neriskovala

susans13
11. okt 2012

Ahojte, neviete nahodou niektora ako to byva na kramaroch ked prenasam, v utorok to bude 41. tyzden, mam prist rano na prijem, to mi hned v ten den porod vyvolaju alebo sa bude este nejaky ten den cakat, ci sa maly nevypyta? Zabudla som sa to spytat dr. a teraz uz zacinam mat trosku stresy. dakujem

liz_lemon
11. okt 2012

@susans13 hned v ten den asi nie, mozno na druhy den ti zacnu davat nejake vyvolavacky

susans13
11. okt 2012

liz_lemon: dakujem za odpoved, dufam, ze sa maly vypyta skor, som z toho uz nervozna

lin123
11. okt 2012

@rienok na Kramároch sa začína s predpôrodnou prípravou najskôr od 25.tt.

lin123
11. okt 2012

@susans13 ahoj, ja uz som v 41.tt. a zajtra (to uz budem mat dva dni pred zacatim 42.tt.) idem na prijem. Dr. mi povedal, ze nas budu sledovat a podla toho sa uvidi. Ze porod nebudu hned vyvolavat. V priebehu 42.tt. uz budem musiet porodit ci s vyvolavackami alebo ked sa teda maly/mala vypyta na svet...uvidime, ale sledovat uz nas budu musiet.

iviatko
11. okt 2012

@lin123 no, ja som rodila v 41 tt a voda uz bola nazelenala :( nastastie je synator ok, ale ked si pomyslim, co by sa mohlo... a to mi ju pustali oni, nepraskla mi.

lin123
11. okt 2012

@iviatko dakujem za poznamku, som si vedoma tychto rizik, preto aj idem do nemocnice, aby nas odsledovali. Zatial mam vsetky vysledky v norme, ziadne hranicne hodnoty, nic podobne, tak som pokojna.

pusikh
12. okt 2012

@katie1 ja som si zabalila pribor. Uz pred 3rokmi mi tam manzel musel priniest pribor...tak teraz som radsej uz zabalila

susans13
12. okt 2012

@iviatko ja sa tiez toho bojim, aby bolo vsetko s malym ok. Odkedy prenasam chodim len castejsie na monitor, na prietokoch som bola naposledy pred tromi tyzdnami.

sofia27
12. okt 2012

V stredu 17.10. o 9.30 sa v Materskom centre Podunajské Biskupice, Latorická 4, uskutoční prednáška skúsenej lekárky - anesteziologičky o epidurálnej analgézii a spinálnej anestézii. Príďte si vypočuť všetky relevantné informácie, na ktoré ste sa nestihli opýtať svojho lekára 🙂

iviatko
13. okt 2012

@pusikh pribor na nadstandarte nebol, salky ano.

domeli
18. okt 2012

@liz_lemon chcem sa spýtať k tej izbe, kde sú 3 postele a WC+sprcha na chodbe oproti - isto je aj tam cena 18 eur/noc? Ja som na nej totiž ležala v r. 2010 a vtedy to bolo 6,66 eur/noc - tzv. nižší nadštandard to volali a teda aj cena bola nižšia v porovnaní s tým dvojposteľovým nadštandardom, kde je sprcha a WC na izbe. V rozpise ju vtedy nemali vôbec uvedenú, ale bola tam a bola to tá lacnejšia verzia, lebo som na nej ležala.

liz_lemon
18. okt 2012

@domeli je tam rovnaka cena, hovorila to dr. Jandova na predporodnej priprave, a mam aj kamosku, co tam lezala tento rok v auguste