icon

Druhý cisársky

marfka3
5. aug 2018

Ahoj.Ako ste zvladali druhy cisar?Mna to o chvilu caka a uz nespavam v noci od stresu.

Strana
z2
michalka4193
5. aug 2018

Ja nechcem strašiť ale druhý bol hrozný veelke bolesti som plakala... Prvý som mala v celkovej druhý v spinale

jvlo
5. aug 2018

@marfka3 pri prvom som zle znášala operaciu + po nej 2tyzdne veľmi silné bolesti hlavy, ale jazva bolela len pár dní, nič hrozné. Druhý cisarsky bol opačný. Operácia bola úplne v pohode, bolesti hlavy žiadne, ale jazva bolela viac ako pri prvom. Vraj je to preto, lebo vyrezavaju zrasty z predošlého cisárskeho. Oba boli so spinalom. Celkovo bol pre mňa druhý lepší

kikuskar5
5. aug 2018

Ja mam prvy dobru skusenost, na to, ze nas tahali hrobnikovi z lopaty som sa relativne skoro dostala dokopy, aj ked boli problemy, vedela som ale fungovat na 100percent uz po 24h. A druhy je pre mna maximalne super, od samotneho cisarskeho, po zotavenie sa, ja mam dobre spomienky. Jasne, ze to bolelo jak svina, ale hlava to dala do uzadia maximalne a podla mna je to hlavne vsetko o tom, ako sa na to nastavime vnutorne. Kto sa boji, ze to nebude ok a je v maximalnom strese z toho, tak to tak aj bude. Kto si vnutorne povie, ze to proste da a nepodda sa tomu a mysli pozitivne, tak to vedia byt spatne dobre spomienky a aj vnimanie hojenia ok. To je moj nazor 😊

mirjam82
5. aug 2018

@marfka3 druhý oveľa lepší ako prvý, menšie bolesti, dá sa povedať že žiadne, rýchle zotavenie. Všetko je v hlave, mysli pozitívne a bude dobre. Držím palce 😉

danielka2017
5. aug 2018

@marfka3 ja som mala tiez 2 cisarske, obe celkova narkoza, bolesti minimalne, skor pri kaslani, kychani.akurat pri druhom sa mi tazsie stavalo, a troska ma napinalo na vracanie.Preslo po 2 dnoch.Zvladnete, drzim palce☺

gir
5. aug 2018

Pre mňa druhý 💯 x lepší, dala som sa bleskovo dokopy. Keďže mám rozdiel medzi deťmi 15 mesiacov tak som nemala čas nejako sa sledovať a okrem manžela mi nikto nepomáhal. Akurát prvé dva mesiace som staršieho nebrala na ruky,len som si k nemu čupla. Neboj sa,bude to dobré. Krásne a zdravé bábätko ti prajem 🍀

liz_lemon
5. aug 2018

ja som mala druhy trosku horsi, ako prvy, ale inak vsetko ok, najhorsie boli tie hodiny po porode na JIS

alice.jant
5. aug 2018

Ale neboj sa
Ja Oba v spinale a bezproblémovo.
Prvý po zlyhaní 3 dnového vyvolavania urgentne, druhý plánovaný. Pri prvom som mala komplikácie aj po, napriek tomu som fungovala relatívne normálne ale trvalo dlho kým som bola celkom fit. Druhý, rok a pol potom, uuuuuplna pohoda.až surrealne to bolo, Ako keby som nerodila skoro. Bolesti žiadne/minimálne, normálne som sa postavila zohybala chodila...neporovnatelne, by som si dala ešte raz kľudne. Takže ten druhy je taky strašiak často aj zbytočne.

evita_g
5. aug 2018

ja druhý tiež lepší... prvý som mala urgentný, druhý plánovaný, vedela som, do čoho idem, čo očakávať, pripravila som sa na to, že to bude v pohode a bolo 😉

katkalubkova
5. aug 2018

u mna bol druhy cisarsky lepsi, ako prvy!

gabuska11
5. aug 2018

Neboj bude dobre hlavne sa nestresuj bolieť rez bude prvé dni bude horšie ale po pár dňoch budeš v pohode a presne keď už máš doma 1 dieťa ani nieje čas sa sledovať veľa síl , energie a krásne zdravé bábo želám

siska53
5. aug 2018

@marfka3 praveze moj druhy cisarsky bol super. Prvy taky,ze sa az cudujem,ze som mala odvahu mat tak skoro druhe.. druhy bol ale skvely aj som.sa rychlo spamatala.

lindusss2016
5. aug 2018

Aj moj druhy milionkrat lepsi, na novorodeneckom nechceli verit, ze ja som po cisarskom, od druheho.dna drobec pri mne, mlieko hned nabehlo, vsetko super, na.stvrty den som.sla domov, na piaty som od sameho nadsenia vypratala cely byt, co.som si v tehu uz nemohla dovolit. Do tyzdna ma aj jazva prestala boliet

eriksonka1234
5. aug 2018

@michalka4193 ja presne tak isto

ferihegy
5. aug 2018

Pre mna druhy cisarsky bol akoby ani ziadny nebol. Prvy bol hrozny, velmi bolestivy. Nemohla som chodit, vystriet sa ... uf. Druhy porod isiel prirodzene avsak po 28h pred koncom sekcia. Ci to zohralo ulohu neviem avsak po 8 hod. ma postavili a fungovala som bez akychkolvek problemov. Drzim palceky.

michaelkanr
5. aug 2018

Ja som mala nocnu moru z druheho cisarskeho. Samozrejme, chcela som sa mu vyhnut, urobila som pre to vsetko, co bolo v mojich silach. Nakoniec vsak bol zase cisar ale v porovnani s prvym to bolo nebe a dudy. Po druhom som na druhy den behala ako srnka a jazva ma v podstate ani nebolela. Jedine neprijemne bola silna migrena.
Stale uvazujem, cim to bolo, ze prvy cisar bol taky strasny (bolesti, nemohla som dlho poriadne chodit, este cele mesiace som mohla sediet len v nejakej polohe) a druhy bol uplna malina. Rodila som v inej nemocnici, mala som zazmluvneneho doktora, mozno to robili inou metodou...neviem. Ale bol to neporovnatelny rozdiel.
Druhy raz som rodila v tt u dr. Bucka, prvy raz v nitre.

znava
5. aug 2018

@marfka3 mňa čaká za dva týždne tretí sicársky. Mám strach už teraz, aby všetko dobre dopadlo. Tak ak sú tu mamičky čo majú tri tiež sa poteším skúsenostiam.

lindusss2016
5. aug 2018

@znava skus pohladat pod lupou, viackrat som tu zastihla taku temu, boli aj 4 a viac

lindusss2016
5. aug 2018

@znava ale teda drzim silno palce, tvoj strach plne chapem, ale dnes uz cisarske robia ako vacsiu istotu nez prieodzeny, urcite to bude dobre.

znava
5. aug 2018

@lindusss2016 Ďakujem, možno práve preto sa bojím, lebo viem čo ma čaká. :(

lindusss2016
5. aug 2018

@znava tiez som.sa preto bala prveho, lebo bol.priserny a druhy total pohoda, tak.verim, ze aj tebe sa teraz vydari. Inak moje.oba porody mali.velmi.podobny priebeh, rovnako.saA rozbiehali, oba akutne sekcie a pritom zotavovsnie uplne ine.

znava
5. aug 2018

Ja som mala prvý akútny, druhý plánovaný, a neviem povedať čo je lepšie. Každý bol iný, akurát pri druhom som bola chorá, takže to mi pohoršilo, že nádcha, ani kašlať a keď mal malý dva týždne, tak sa mi to vrátilo aj s úrokami. Čiže 40 teploty. Dúfam že tentokrát to bude že do tretice všetko dobré.

marfka3
autor
6. aug 2018

Dakujem za odpovede.a este sa chcem spytat,ze ci sa vam spustilo mlieko po cisarskom.Mam obavy ze ked idem o 11 dni skor ako.ma ist na svet tak ci s ami mlieko spusti...

danielka2017
6. aug 2018

@marfka3 na 4 den.Syna som kojila 13,5 m a dcerku len 3.je to podla mna individualne.

coco1
6. aug 2018

Druhý je lepší v tom, že jazva menej boli, pretože už máš raz rezané brucho, teda aj nervové zakončenia. Je to menej citlive.
Ja som. Po druhom chodila skoro úplne vystretá. Po prvom ohnutá ako stará babka. Ale zas na JIS som mala oveľa väčšie bolesti pri druhom. Je to individuálne. Dopredu sa nestresuj. Držím palce ;)

siska53
6. aug 2018

@marfka3 normalne sa spustilo. Bez problemov a pri malom aj lepsie,hoci som ho mala mimo seba kvoli miestu skoro 3dni. V piatok sa narodil a az v pondelok sa konecne uvolnilo miesto na novorodeneckom aj pre nas a dalsie maminy s babatkami.. ale zas..mne sa narodili deti nacas, pri malom sa uz spusal porod a malej sa sice est assi nechcelo,no cisara mi robil 4 dni pred predpokladanym terminom. Obe sekcie boli planovane..

siska53
6. aug 2018

@michaelkanr mna rodil ten isty doktor a tiez pri druhom som sa tak rychlo spamatala,ze az.. ked som citala v casaku,ze ta Kucharenko ci ako sa vola,behala ako srna po cisarskom,neverila som.. kym som nezazila druhy cisarsky..
U mna bol jediny rozdiel v anesteze - obe lokalne,ale.prvy bol spinal,druhy epidural.

hagalis
6. aug 2018

Ja som rodila 2x akútne cisársky...prvý na spinálku v 36t a druhý v kompletnej anestezii v 33t. Ten druhý bol oveľa lepší, aj rana nebolela a rýchlo sa zahojila. Pri druhom nám super setra ukazovala techniku masáže a na 2 deň po porode som mala mlieko...úplne neuveriteľné, keď si spomeniem ako nás trápili odsávačkami po prvom porode a mlieko ledva na 10ty deň.

sonik7
6. aug 2018

@marfka3 k mliečku...treba si veriť. Ja som mala asi na tretí deň. na druhý kvapky. Treba si veriť, byť v pohode. Dopriať si tekutiny, niečo fajne, nech je z čoho 🙂

michaelkanr
7. aug 2018

@siska53 ja som tiez upodozrievala tie zeny, ze si musia vymyslat😄 ja som bola rozbita strasne dlho.
Pri oboch som mala spinal, takze u mna to ten rozdiel nerobilo. Uz fakt verim tomu, ze v nitre je to masiarcina.

Strana
z2