Gynekologické oddelenie v Leviciach - zlá skúsenosť
Neda mi upozornit na gynekologicke oddelenie v Leviciach, bola som tam hospitalizovana 3x.no ta posledna bola doslova des !!!
Predavkovanie liekmi - dali mi 2tabletky,ze to zjedzte, tak som zjedla. No zabudli povedat, ze z jednej len polku a druha sa ma zaviest do posvy !!! Tep skoro 200, srdce mi slo roztrhat, stihla som sa rozlucit v mysli s babatkom,s rodinou i so sebou. Myslela som,ze umriem! Az na dalsi den mi z druhej smeny doniesli to iste a povedali ako to mam uzivat.
Neochota, neprofesionalita, ignoracia a arogancia sestier - dali nam t.c. do osetrovne, ze ak zacnete rodit, dotecie infuzka a pod. nam volajte. Nevedia krv zobrat, vsetky sme tam chodili ako fetacky s modrinami, nik Vam o Vasom stave, liecbe, liekoch nic nepovie, vyhovaraju sa na vizitu,kt.sa otaca v dverach, niektore vyslovene deptaju, vyhrazaju sa,kricia, to kde sme?Ked ich zavolate, prosite o nieco, nacakate sa,ak ziadate hovorit s lekarom,mate smolu,poslu Vas si lahnut.
Hygiena - hnus, po troch dnoch som schytila paradnu infekciu! Toalety,vane,sprchove kuty, stoliky,umyvadla - bojite sa chytit, to bolo ciste len ked to nove priniesli!
Postele - tie maju 2 ,,diery,, na tom sa tazko lezi a su ,,vytuningovane,, ked potrebujete mat nohy vyssie, podlozia nozicky drevenymi klatikmi 😅
Jedlo - to ani pes nechcel zrat, ked som to poslala domov,aby si nemysleli,ze nic nejem, ranajky - mini masielko a rozok pre tehotnu staci, asi aby sme nepribrali.
V nadstandard.casti-caj ked sa minie,smola. Ziadna desiata, ci olovrant, sestra sa tam mihne obcas, vynimocne, vse volate hore o posch.vyssie.
Oddelovanie porodov,sekcii - bezna vec, so vsetkym sa caka na primara.
Zavadzanie kanyl - dostala som zapal zily, flegmonu hornej koncatiny - 3dni ma otacali, nic nerobili, ked mi ruka scervenela,spuchla, bolela, vybrala kanylu a odisla,ziadne prelepenie,dezinfekcia, nic !!!!! Nakoniec som z tade odisla a chodim na chirurgiu, mala som to velmi zle. Ze vraj mam cakat na vizitu mi stale vraveli, nech nevymyslam, na otazku, ci sa mi moze nieco stat,napr.sepsa - ,,Neviem, dufajte,ze nie,,
Museli mi nasadit ATB, avsak v inom zariadeni,aby infekcia neohrozila babo aj mna!!!!!
Pridavam mile fotky, kazdej odporucam, dajte si pozor na lieky, hygienu, vsetko! Vraj na sestonedeli je ,,iny svet,, neviem. Urcite porod tam ODMIETAM, mne tieto skusenosti stacia, sla som z tade donicena jak z frontu.

Fuj,prasata v chlieve majú krajšie ☹ hanba,21.storocie ☹
Dik za prispevok.
Mas rizikove tehotenstvo? Je babatko v pohode?
Velmi ti zelam, aby si nasla nemocnicu podla svojich predstav a priviedla na svet zdrave babatko.
Kedy mas termin?
pouvažuj, či by si to nechcela poslať ako podnet do nejakých novín, pošli im text, fotky, možno sa toho chytia, napíšu o tom a prezistia o celom probléme nemocnice viac. treba na to upozorniť.
Super napad. Mohli by z toho urobit serial " Najhorsia porodnica na SK"
Okrem toalet.papiera a pribora si budeme nosiť pomaly aj prenosné wc a postele ☹
@sugarfree999 bodaj by to zabralo, ja som tak posielala co som nafotila v TT nemocnici - plno skapatych holubov v znacnom rozklade, kopa sraciek, pomedzi to chodili zive, ktovie aku pliagu roznasali dalej a nikto nic neriesil..
A kam si to poslala, ak to teda nie je tajomstvo?
@matazirafa sialene...
kazdopadne viem sa do toho vcitit, ja som zazila podobne soky ked som prisla navstivit manzela, ktory lezal na internom. som ho radsej uprosila podpisat revers a ist proste domov, ze ja ho doma doliecim nejak sama.
och bože... ja som pôvodom levičanka a som rada, že mi ani na um nezišlo, že prídem "domov" porodiť svojho syna...ani, že som tu nebola keď sa vyskytli problémy v prvom trimestri.. dúfam, že ty i bábätko ste v poriadku. asi je niekedy lepšie fakt merať cestu ďalej do pôrodnice...
@szpiellman paneboze, tak toto raz zazit a do nemocnice ma uz nikdo nedostane, nieco priserne a odpudzujuce, fuj....a to som si doteraz myslela, ze uz nie je nic horsie ako stanicne toalety, ha!
Urcite by som sa poobzerala po inej porodnici, osobne odporucam NR, dokonca som mala stastie aj na nadstandartnu izbu, naozaj nemam po dvoch skusenostiach co vytknut.
Ty voleeee to je sila mega sil toto, ze takto to funguje este v dnesnej dobe???? Ved to vrahovia maju krajsie a cistejsie a lepsie jedla v base ako toto, toto by mali zavriet a ich tam hospitalizovat hruuuza des fuj ani 3 minuty by som tam nebola a s mojou povahou ich poslala do p..e aj za ten pristup k pancietom to co je toto??? Platy by brali ale starostlivost nulova? Chce sa mi grcat fakt z toho prajem vam, nech vsetko je v poriadku aj babo
Mimochodom bola som aj v nemocniciach aj s malym aj sama aj v statnej aj v sukromnej a este nieco take som nezazila osobne ale ked babka bola v PO v nemocnici na jeden zakrok tam su izby tiez desive aj porodnica co som zazrela a pocula
Este by som dodala, ze tam by som poslala Fica ak nahodou bude mat nejaky este kolaps
No tak ja som pred tromi mesiacmi rodila v starej porodnici v PO, každý má strašil,aka je to hrôza. A vôbec to nebola pravda. Sprchy,wc čističke,niekolkokrat denne čistenie, pravidelne zmyvana podlaha na izbách a chodbe,denne čistenie umývadlo a stolíky v izbách. Sice staré priestory,ale čisté. Milé sestry, ktoré mi nemohli nájsť zilu(moja vina,nevidno mi ich) sa mi x krát ospravedlňovali amrzela ich každá modrina. Čo som sa spýtala,dozvedela som sa odpoved. Lekári s profresionalnym pristupom. Na to,ako ma všetci strašili,som bola veľmi spokojná. Tento hnus,co máte v LV by som medializovana a tá takmer otrava liekmi by niekoho stala miesto. V KE na stanici sú luxusné toalety oproti tomuto. Ak mas možnosť,medializuj to. Toto je fakt pod uroven vyspelej a modernej krajiny. Vyzera to ako niekde v afrike,v zaostalej časti.
Aj si nieco urobila, alebo to len dala sem? Ako ja viem, ze zdravotnictvo nema peniaze, ale toto by som poslala na hygienu, do televizie, vsade, nech o tom ludia vedia
Prepáč, ale nemôžem s Tebou súhlasiť. Ja som tam ležala pred rokom.a aj tam rodila . Bola som na nadštandarde ale chodila som cez celé oddelenie a upratovačky tam upratpvali 2x do dňa a sestričky boli úžasné. Sama pracujem v zdravotníctve takže to viem posúdiť. Tvoj príspevok vôbec nie je objektívny a také pacientky ako Ty žiaľ existujú, si presne ten typ , ktorý všade vidí a hľadá všetko zlé. A predstav si , že ja som naozaj dosť fajnova a citlivá na čistotu a správanie personálu. Ale tam by som išla rodiť ešte raz ak hneď.
@bombonka Aspoň vidíš, aký je rozdiel medzi štandardom a nadštandardom. Ani sa nedivím, že moja sestra sa rozhodla rodiť na súkromnej klinike... 😔 😔 😔
@szpiellman Ja som tam rodila pred 18 timi rokmi + pred 13 timi, nikdy to tam takéto nebolo. ☹
Bolo tam super.
Kto je primár?
@bombonka no...ja neviem,ale ja som lezala dva roky dozadu na destkom odd. v KE,s malym niekolkodnovym babom....a zachody vyzerali rovnako a aj svaby behali,takze sme nechavali radsej svetlo stale...a to som si priplatila izbu
vraj,caka sa na rekonstrukciu...a preto taketo priestory...no,dakujem pekne,ked si plati clovek 20eur za izbu,dalsie peniaze za stravu a byva ako v nejakom zlom sne
upratovanie?hej,upratovalo sa 3x denne,ano...umyvala sa podlaha,akurat sme mali tu smolu ze ta 20 eckova izba bola na konci a voda bola taka spinva(neviem z coho,ked bolo leto a ani neprsalo,tazke blato byt nemohlo a ked sa umyvali izby 3x za den,nemohli byt spinave,ci mohli?),rozmyslam,ci tu vodu napustali rano a 3x nou poumyvali a tak vyliali=akoze setrenie...nechapem
a to som si presla rozne nemocnice...ci uz sama,ci s rodinou
su pekne a ciste a su taketo a este horsie
a co sa tyka personalu????
nooo,tiez su tak len ludia...ci taki,ci taki
mojej mamke sestricka zdvojila davku chema a ked mamka tvrdila,ze jednu davku prave dobrala,ze jej sestricka prave odniesla "infuzku s nou",tak sa na nu sestricka vykricala,co si vymysla....no...a potom to bolo par mesiacov velmi zle.....a to by som mohla pisat a pisat
kazdy sa vyhovara na platy v zdravotnictve=ano,nie su vysoke...ale kde su?
a je fakt,ze zdravotnici sa naozaj natrapia a sestricky toho maju naozaj az cez hlavu niekedy,aj pacientov riesit,aj papierovacky,aj je ich malo po odd.,ale este to neznamena,ze zdravotnicky personal musi byt tak strasne oddosobneny....akoby si neuvedomoval,ze raz sa tak ako oni spravaju,mozu raz spravat aj k nim....cest vsetkym vynimkam...a hlboko sa sklanam pred tymi,kt.si svoje tazku pracu robia dobre a najma,snazia sa byt aspon trosku ludski a citlivi
Videla som podobne fokty s podlozenymi nohami postel z nemocnic...Teraz neviem, ci z Maroka alebo Afganistanu...brrr
@mariana225 a to bolo nadstandard !!! Baby, co si platili 10euri tam mali tv,chladnicku,mikrovlnku,inac to iste !!!
@trdelnik234 ano som rizikova, sme v inej nemocnici, to sa neda porovnat !!! Tam vysetruje primar, robi aj sono a v LV robi sono porodna asistentka !
@sugarfree999 nakolko sa mi ta ruka tazko hoji, chodim stale to osetrovat na chirurgiu, urcite podnet podam !!! Vdaka Bohu, ze babo je v poriadku, ale co je moc, to je moc. 😥
Pre Boha!! Ved to je ako v horore.. 😕😕😕😕 je toto mozne aby takto fungovala nemocnica v 21 storoci ja odpadavam!!
@miriam11 musim, mne to v podstate uz moze byt jedno, ja tam uz nepachnem, no nedovolim, aby toto prezil niekto iny !!! Ale pochybujem, ze sa nieco zmeni, nebola som tam jedina, ktora toto prezivala, urcite musel niekto dat podnet.
@szpiellman fotky otrasné. Ale po prvé k tomu predávkovaniu liekmi. Ako je možné, že ľudia tak slepo veria lekárom a poslušne spapajú, čo dostanú do ruky. Ja som sa v pôrodnici pýtala na každú jednu tabletku a aj na to, čo šlo do infúzie. Niektoré veci som odmietla. Napr. analgetiká, ktoré rozdávali paušálne a ja som nemala také bolesti, aby som ich brala. Treba si uvedomiť, že tvoje zdravie je v prvom rade tvoja zodpovednosť. Vyhneš sa tak omylom, lekári aj ostatný zdravotnícky personál sú len ľudia.
A po druhé - ak to naozaj bolo také zlé, tak adresuj sťažnosť aj s foto dokumentáciou vedeniu nemocnice a na príslušné úrady, teda - úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a hygiena (nemocnica je, predpokladám, súčasťou nejakej a.s, takže je to podnikateľský subjekt...žeby "svet zdravia"?) Plus teda ak máš na to nervy, aj nejaké médiá. Inak sa tam vôbec nič nezmení ďalších x rokov.

preboha to je strasne 😢 ja mam z toho uplne husiu kozu 😢 najhorsie je, ze je mi jasne, ze toto nie je jedina nemocnica na Slovensku, v ktorej to takto je 😔