icon

Ilavská pôrodnica

aknedz
25. jan 2012

Ahojte maminky, chcela by som vás poprosiť o vyplnenie ankety aby som si vedela spraviť trošku predstavu o Ilavskej pôrodnici. Budem rada ak sa vyjadríte stručne k jednotlivým bodom a uvediete svoje postrehy, pocity, skúsenosti 😉 Aby to tu bolo prehľadné, budem rada, ak sa budete pridržiavať len bodov v ankete.
Vopred ďakujem! 🙂
1. rok pôrodu? :
2. spôsob pôrodu (spontánny, vyvolávaný, sekcia)?
3. meno pôrodníka + popis spokojnosti s jeho prístupom (dôvody spokojnosti/nespokojnosti)
4. prístup personálu + --------------- / / --------------
5. holenie, klystír pred pôrodom? (povinne / dobrovoľne?)
6. boli ste informované o liekoch, ktoré vám počas pôrodu podávali a bol vám oznámený dôvod ich podania?
7. dostali ste automaticky oxitocín alebo bolo jeho podanie opodstatnené?
8. rodili ste na sále so starým kreslom alebo s novým polohovaťeľným ? Mali ste možnosť výberu?
9. v akej polohe ste rodili?
10. bolo vám dieťatko v momente po pôrode priložené na bruško? prípadne vám vyhoveli ak ste o to žiadali?
11. strava v nemocnici?
12. mohli ste bábätko ukázať návštevám?
ZÁVER : - ak chcete niečo dodať 😉

Strana
z2
slavcek88
10. apr 2013

@lia45 petrykovsky mava normalne sluzby alebo si si ho platila? ja ku nemu chodim ale este sa nechcem nic take pytat k porodu ale zaujima ma to 🙂

zuzanams
10. apr 2013

@slavcek88 ahoj, ja k nemu síce nechodím, ale manželova sestrenica ho chcela ale pýta si 500€, a to sa jej zdalo veľa.

kikinah
10. apr 2013

ahoj ja som rodila v TN a tam je úplne super prístup k tebe aj k bábetku odporúčam 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

slavcek88
11. apr 2013

@zuzanams no tak to teda je vela, rada by som ho sice mala pri sebe no ale budem sa s tym muset zmierit tolko veru nedam :(

zuzanams
11. apr 2013

@slavcek88 hej, mne sa to tiež zdalo veľa, ale tak za opýtanie nič nedáš, možno Ti dá lepšiu cenu 🙂 ale doktorku Janegovú ak náhodou budeš mať pri pôrode, tak sa tiež ničoho nemusíš báť, je veľmi milá a veľká odborníčka. celý pôrod ma povzbudzovala, bez toho aby som jej čo len spomenula, mi maličkú dala na brucho hneď po pôrode a bola fakt veľmi milá 🙂

slavcek88
12. apr 2013

ta dufam ze aj ja dobre pochodim 🙂 ale priatel mi povedal ze ved on tam bude od toho keby bola nejaka protivna 🙂

ferihegy
27. apr 2013

@slavcek88 Mňa rodil MUDr. Petrykowski, služby máva štvrtky.

slavcek88
28. apr 2013

@ferihegy tak teraz uz len vysvetlit babtku nech pride stvrtok 🙂

lilinuska
5. jún 2013

@aknedz
1. 2012
2. spontánny
3. Cimborova - s jej pristupom som v podstate spokojna, len by sa mohla obcas aj trocha usmiat... velmi ma potesila, ked z vlastnej iniciativy navrhla polozenie babatka na brusko prv, nez som sa na to stihla opytat
4. sestričky a lekári na gynekologickom super, veľmi starostliví, ochotní, milí a vždy pripravení pomôcť a odpovedať na otázky... na novorodenecom boli takéto sestričky hádam len dve, ináč nie veľmi ochotné, nehovorím, že boli hrozné, to nie, ale v porovnaní s gynekologickým oddelením je a to 100 a 1
5. holenie nebolo potrebné a klystír som dostala bez opýtania, ale nebolo to také strašné
6. o liekoch som informovaná bola a podali mi ich na vlastnú žiadosť (boli to lieky tlmiace bolesť - ale nič neutlmili 🙂 )
7. počas pôrodu som nič nevnímala, takže neviem, či mi oxytocín pichli alebo nie, no po pôrode som ho dostala, lebo sa mi pomaly zavinovala maternica
8. bola som síce na novom polohovateľnom, ale bola len veľmi mierne vyvýšená opierka chrbta, no stále lepšie, ako byť úplne v ležiacej polohe
9. poloha na chrbte, ináč sa v Ilave ani nedá, čo považujem za mínus, myslím, že by sa mali viac snažiť ísť s dobou a zadovážiť si minimálne tú pôrodnú stoličku, lenže to by chcelo trocha ochoty aj zo strany lekárov zmeniť ich polohu
10. napriek tomu, že v Ilave to vraj normálne nechcú robiť, doktorka mi sama navrhla položiť bábätko na bruško, takže som si ten slastný pocit mohla aspoň na chvíľku vychutnať ... za to jej patrí veľké ďakujem
11. strava teda nič moc, zjedla som len preto, lebo som bola hladná, ináč za stravu palec dole
12. v ich interných predpisoch je napísané, že bábätko ukážu návšteve len raz, čo je dosť zvláštne, pokiaľ je bábätko v poriadku a je myslím si celkom normálne, keď otecko túži svojho potomka vidieť viackrát... takže aj za toto odo mňa mínus... ako oni ho na naliehanie ukážu aj druhýkrát, ale dostalo sa mi takej divnej poznámky a divného pohľadu, že viackrát som už nemala chuť to skúšať

takže zhrnutie s pôrodníckym a gynekologickým oddelením veľká spokojnosť, s novorodeneckým menšia spokojnosť, so stravou nespokojnosť 🙂

Strana
z2