Izba po pôrode - šestonedelie v Nitre

sea23
12. máj 2013

jedna chodba,izby štandard a nadštandart-aky rozdiel...ked si zaplatíte izbu nadštandard (20,-)na den,tak mate svoju izbu,sukromie,tv,a čo ma dojalo-možeš prijimať navštevy,oproti tomuu,ked si v klasickej izbe,podotíkam na tej istej chodbe,tvoj partner nemoze ani len nos vopchať do dverý,bez toho,aby ho daka mudra sestrička nezvozila,že tam nema čo robiť....po opytani sa,co je na tom,že si chce len pozrieť syna-zaznela odpoved,ze moze nanosiť všeličo z vonka.Pýtam sa teda,mamičky a ich rodina,ktore si zaplatia nadštandardnu izbu,tam uz nehrozí žiadne nanosenie infekcie a bacilov z vonka?Zaplati sa vstupne ako do ZOO a ide sa na špacír do izby,......to je vizitka nitrianskej porodnice!!

stut
12. máj 2013

Kočka to vôbec netreba vysvetľovať táto spoločnosť je tak skazená že za peniaze sa dá všetko a ktokoľvek si myslí niečo iné to je už jeho vec. Ale keby pustili každého na každú izbu nadštandart by stratil zmysel a prišli by o peniaze každý sa ohaňa infekciou a bacilmi ale nemocnica je miesto kde ich je naviac napríklad nozokomialne nákazy nemocnice nimi híria. Okrem toho toto bolo aj za čias komunizmu a pri tom keď rodička dostala domov sanitku kľudne ju do nej strčili z ostatnýmy pacientami ktorí boli boch vie na čo chorí. Presne ako tento zdravotný sistém,vláda, parlament a vlastne celá spoločnosť.

stut
12. máj 2013

@stut Ospravedlňujem sa adminovi porušil som pravidlá koníka nechtiac , politika do koníka nepatrí. Preto vôbec nebudem prekvapený keď sa to vymaže prepáč admin!

martina05
12. máj 2013

Ja som si nadštandardnú izbu zaplatila a spravil aby som to zase - za ten pocit kľudu, súkromia a pohodlia mi to stálo...Neviem si predstaviť ako by som po sekcii chodila s vývodmi po chodbách sa sprchovať a podobne.... a čo s dieťaťom?? Takto sme boli spolu a keď som sa napr. sprchovala alebo bola na WC mala som ju pod dohľadom!!!!

stut
12. máj 2013

@martina05 máš pravdu Maťka aj ja by som ju zaplatil keby to mali byť aj posledné peniaze no horšie je keď niekto nemá ani tie posledné maš 100 % pravdu ale toto by malo byť pre uplne káždú rodičku lebo tie čo ten nadštandart bolnedostali lebo bol obsadený alebo si ho nemohli zaplatť si to nepredstavovali ale to zažili. Som za to aby ten nadštandart mali uplne všetci a bezplatne veď rodí sa par krát v živote toto by vôbec to nemalo zaťažiť sistém keď niekto privádza na svet nový život. Na liečenie drogových a alkoholových a gemblerských závislostí sa peniaze nájdu tak prečo nie pre rodičky. Ale v zásade máš pravdu ak som saťa dotkol prepáč. Učel tohto fóra nie je napádanie ale rady.

angelgirl19
13. máj 2013

suhlasim som mala nadstandart zadarmo bo bol plni stav a fakt si neviem prectavit tie spolocne sprchy a to vecko na chodbe takto som mala klud a a vrelo odporucam ak pojdem druhy krat rodit urcite si to velmi rada zaplatim..... 🙂

modroocka223
13. máj 2014

Chcem sa opytat mamiciek ci tie nadstandartne izby bolo treba zajednat dopredu v nitre?Lebo chcem taku aj ja.dakujem

carie32
13. máj 2014

@modroocka223 nedá sa to dopredu zajednat. Až keď tam prídeš rodiť tak uvidíš či sú akurát voľné..

michaelkanr
13. máj 2014

ja by som na nadstandarte nechcela byt ani zadarmo🙂 v nemocnici to zvladam jedine tak, ze mam niekoho s kym sa mozem porozpravat. mala som cisarsky a nebyt super spolubyvajucej @bediovka tak asi upadnem do brutal depky. navzajom sme sa podporovali, smiali cez slzy, pomahali si. sama by som to nedala.
spolocne sprchy? aj tak ma tam musela podopierat sestra. spolocne wc? malokto a toboz nie po prirodzenom porode - ide na wc. pre mna je psychicka pohoda a podpora dolezitejsia ako nejake pohodlie.

moni244
13. máj 2014

@michaelkanr presne pre toto som ja odmietla nadštandart, nechcela som byť sama, keďže manžel robil a nemohol aj tak prísť za mnou a čo sa stalo? bola som prvú noc sama na izbe, malá plakala, grckala, zúfala som bola, mala som výhodu že som mala izbu oproti sesterne, ale tak ja som rodila na Kramároch a tie sprchy a záchod na tie 4 dni hrozné neboli, spolubývajúce (na druhý deň mi dali 2 super baby) zatiaľ bábo postrážili a aj vtedy, keď som musela ísť na horné poschodie pre komplet oblečenie aj s perinkou, čo moja dôkladne okakala z oboch strán

carie32
13. máj 2014

@michaelkanr úplne súhlasím... spolubývajúca mi veľmi pomohla.. a tie tri dni predsa utecu ako voda...

angelgirl19
14. máj 2014

ako spolocne wc mozno by som vydrzala ale v tom case ked som bola ja v porodnici bolo tam par neprisposobyvych obcaniek a ked som pocula co tie dokazovali na ti wc ze tam chodili faajcit dokazali a nechali os.....tu celu dosku tak babam sa tam hnusilo ist aj si vcrknut .......

ajana1
14. máj 2014

No cim dalej citam skusenosti zo slovenskych porodnic tym som radsej ze som si to odrodila v Holandsku. Rodila som pekne na izbe (tu nie su ziadne vzdycharne) a o tri hodky nas pustili aj s krpcom domov kde nam prisla zenska na vypomoc na dalsich 10 dni. Inak michaelkanr ked rodis prirodzene musis ist do 2 max 3 hodin na wc inak ti hrozi infekcia

martinka6282
11. dec 2015

ak som správne pochopila, v Nitre pokiaľ nemám nadštandard izbu vidí otecko bábätko iba cez okienko? to si dieťatko bude môcť prvý krát chytiť až cestou z pôrodnice? ak by som chcela mať manžela pri pôrode, ako dlho tam bude so mnou môcť zostať? máte skúenosti? 🙂

petulos
11. dec 2015

mne sa práveže páčilo, že som bola s niekým na izbe. Navzájom sme si postrážili detičky, pokecali, ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre