Je bezpečné vetranie pri novorodencovi v nemocnici?
Ahojte je dobre oblečený ma rukavičky a aj čiapočkou, sme v nemocnici a je tu strasne dusno .. myslite že neprechksde mi? Ak ma nos studený
@doriiis práveže mame tak nahivno posteľ že je priamo pod oknami
Daj si ho z druhej strany alebo k noham postele. Neviem kde sa nachadzas, ale my mame aktualne okolo 22 23 stupnov (24 bolo o pol 8). To, ze ma babo studeny nos, nic neznamena. Aj ty mas v zime studeny nos, lebo ti trci z tvare, a predsa ti nie je zima.
Zatylok sa Kontroluje, nie nos!!!
Kludne daj vetracku
Nie, neprechladne ti. Ked je hnusne dusno tak tu ciapku mu daj dole a nebabus ho do perinky. Vetrat samozrejme mozes, resp. musis. Postielky mavaju plne boky, na dieta ti nenafuka, netreba sa toho bat. To, ci je dietatu dost/prilis/malo teplo sa kontroluje na zatylku, nie na koncovych castiach tela (nie ruky, nohy, nos).
Ja by som radšej narazovo vyvetrala na celle okno
Neboj sa dieta z čerstvého vzduchu neprechladnw. Dokonca je to lepšie ako ho nechávať v izbe kde je príliš dusno/teplo alebo sucho
Pokojne nechaj vetračku, čerstvý vzduch mu prospeje, bude lepšie spinkať
Studený nos a ruky neznamenajú, že mu je zima.
Ale mám pocit že vela kycha
No ano, kycha, takmer kazdy novorodenec kycha, lebo ma plodovu vodu, hlien, susniky v nose, NIE preto ze by mu bola zima alebo by bol nachladnuty. Kychanie je obranny mechanizmus, ktorym sa vypudzuje z nosa to, co tam nema byt, je to absolutne v poriadku a netreba sa toho bat, novorodenec si nostek takto o ocisti od plodovej vody a uz tolko kychat nebude.
Vetraj co najviac, ja som mala 2kg predčasniatko a bolo stále otvorené okno v nemocnici..lepšie jak dýchať ten nemocničný bacilovy vzduch
Ma teplý krk vzadu? Ak áno, zima mu nie je. Ak je prievan, zavri.

Daj ho ďalej od okna a nechaj na vetracku