icon

Je nutné sa vždy riadiť názorom lekára na liečbu?

ewisam
24. máj 2011

Kocky, zaujimalo by ma, tie co mate iste zdravotne problemy, ci uz diabetes, pohybove, pripadne ine... riadite sa vzdy radami lekara v suvislosti s planovanim tehotenstva? Ja s tym nemam najlepsie skusenosti...

Strana
z2
irriss
24. máj 2011

@ewisam
Pokud neduverujes, mela bys zmenit lekare a menit ho az do te doby, nez najdes duveru a pokud ta cesta za duverou bude dlouha, budes se muset zastavit a zamyslet nad tim, jestli je problem v lekari nebo v Tobe..To poznas lehce, srovnas nazory lekaru s tim Tvym a vysledek bude jasny.
Hodne stesti v hledani
p.s. kazdopadne aspon jeden, dva jine nazory na problem bych si vyslechla i ja (nehlede na (ne)duveru..), pro muj vnitrni pocit maximalniho klidu

ewisam
autor
24. máj 2011

@irriss poviem to takto, obcas clovek musi ist aj hlavou proti muru, pretoze lekari su uz taki oni maju knizky a ak sa clovek vymyka naucenemu,uz je zle... SAMOZREJME nie vsetci su rovnaki, ale mne bolo doslova a do pismena povedane, vraj ak otehotniem rozpadnem sa ako storocna mrtvola 🙂 Tak polovica tehotenstva za mnou a cuduj sa svete drzim po kope 😀 Preto ma zaujima aj nazor vas ostatnych....

irriss
24. máj 2011

@ewisam
ok. Odpovim Ti take prikladem... 😉 po vice porodech trpim inkontinenci stolice..., kdysi davno mi bylo receno (panem primarem), ze mam roztrousenou sklerozu, dokonce jeji posledni stadium.."svete div se, jsem tu ..." 🤐

bambi2
24. máj 2011

@ewisam ja nemam dobre skusenosti s lekarmi... nemam k nim doveru. a uz vobec nemam doveru k farm. priemyslu... takze sa vzdy vrtam v internete, najdem si co potrebujem, pripadne zajdem do drogerie nieco kupit ak potrebujem. ale vsetko iba na prirodnej baze... chemiu neuznavam!!! ani ked co bude... 😉 je to smutne ale dnes sa vsetko toci iba o peniazoch.... o ziadnom "nasom zdravi"!!!!! kazdy chce iba zarobit, to je vsetko... 😉

anicka1981
24. máj 2011

ja tiez lekarom neverim a nedoverujem , ked mi lekarka nieco predpise, radsej precitam letak, ze co to vlastne, alebo prv ako idem ku lekarovi sa snazim pomoct si homopatikami, ja som bola strasne chora, pobehala som vsetkych lekarov a ani jeden nepomohol a pristup lekarov tiez nebol nic moc, nikto mi nevedel povedat co mi vlastne je, a vlastne ma ignorovali ako pacienta, nepovedali mi ci to co ja povazujem za chorobne je vlastne normalne, a tak,, nakoniec som sa vyliecila sama, na nete som nasla jedn clanok, a riadila som sa podla neho, a za 2 mesiace som bola ok, a bez liekov, totalna detoxikacia, bolo to unavne, lebo islo o dietu, velmi prisnu, ale stalo to zato, teraz som tehotna v 38 tt, a som rada, ze pol roka pred tym ako som otehotnela som tuto kuru podstupila, a ocistila som cely organizmus, a este ja som mala hubovu infekciu, candidu som chytila, a nozaj niaky lekar mi nepomohol a behala som po nich pomaly 5 mesiacov,,,, takze tak pomoz si sam je moje heslo 😀

bambi2
24. máj 2011

@anicka1981 presne!!! pomoz si sam je aj moje heslo.. aj ja sa podla toho riadim. najprv najdem info na nete, skusenosti ludi a potom konam tak ako uznam za vhodne.. homeo a prirodna zvyknu vzdy zabrat... a tiez nechapem, kazdy lekar by mal najprv urobit detox alebo odkyslit telo a potom hladat "pricinu" choroby...

ewisam
autor
24. máj 2011

@irriss Priznam sa, nie celkom som pochopila tvoju myslienku...Ale Tebe dal doktor na vyber predpokladam, vedela si do coho ides, ked si planovala rodinu aj s tym rizikom. Vies ono ked tehotenstvo priamo ohrozuje tvoj zdravotny stav, ok beriem....ale nech sa na mna nik nehneva aby mi dotycna zahlasila, A vy chcete mat rodinu? Uz ste stara na deti a to nemam ani 30, tak si dobre rozmyslite, ci chcete mat rodinu, ja na vasom mieste by som ju uz nemala lebo sa rozpadnete ako mrtvola...
Namiesto toho, aby mi dodala odvahy, ze skusit mozem a pripravit sa musim na to hento tamto ma zrovnala s mrtvolou?
To ako ked mojim rodicom tvrdili lekari, ze nikdy nic zo mna nebude, ze mi bude najlepsie v pomocnej skole a dnes mam dve statnice... Hovorim hlavou obcas proti muru treba, samozrejme s rozumom.

bambi2
24. máj 2011

@ewisam no keby mne take nieco nejaky mudrc. povedal, tak by som sa jej spytala, kolko klobasok dala za svoj titul?? a mala by sa ho vzdat sama, dobrovolne.. to musela byt poradna koza!!!!

maggie2
24. máj 2011

Nie je to nutné, my pacienti máme právo zo zákona mať pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti posledné slovo a lekár je povinný ho rešpektovať. Komu sa nepáči ľudský prístup lekára, spôsob akým s nami komunikuje, je namieste sa na takéhoto sťažovať, nielen kvôli sebe a vlastnej dôstojnosti, ale i kvôli ostatným pacientom aby boli aspoň oni v budúcnosti od takého prístupu ušetrení. Kde niet žalobcu, tam niet sudcu, a ľudia v ktoromkoľvek zamestnaní, lekárov nevynímajúc, nie sú motivovaní správať sa slušne, poctivo a úslužne ak sa im nedostatočné správanie a prístup toleruje, resp. ak nie sú nikým kontrolovaní.

Pacient je klient, využíva zdravotné služby, za ktoré platí formou povinného zdravotného poistenia a profesionálny prístup a rešpektovanie jeho vôle ako klienta je lekár povinný dodržiavať. Lekár môže chcieť konať dobro a radiť podľa svojho najlepšieho presvedčenia a vzdelania, ale jeho zasahovanie a ovplyvńovanie nášho zdravotného stavu končí tam, kde pacient prejaví svoj nesúhlas. A lekár nemá právo sa na pacienta za to hnevať alebo mu to vyčítať.

ewisam
autor
24. máj 2011

Babenky, naozaj si myslim, ze nie vzdy treba doktorov ignorovat, je aj kopu takych ktori sa snazia pomoct, ale ak ma clovek nejake zdravotne znevyhodnenie musi davat pozor, aby ho nezaknizkovali, lebo potom z neho zachvilku bude nesvojpravny chudacik....

ewisam
autor
24. máj 2011

@bambi2 tak tak, to bolo v case ked sme babo planovali, vtedy ma gynekologicka ukludnila a aj dodala odvahy, takze uz sa tesime na drobceka a provokacne sa chodim tete doktorke ukazovat, ze este zijem a nerozpadla som sa 😀

irriss
24. máj 2011

@ewisam 😉
ne, neeee..kdepak... 😀
Byl to prikklad toho, ze ani ja obcas lekarum neverim a jejich diagnosy beru s rezervou...kdysi mi rekl lekar (pan primar), ze mam posledni stadium roztrousene sklerozy...a nebyla to pravda...
Po sdeleni-svereni meho problemu aniz by mi udelal patricne vysetreni, prohlasil, ze pokud jsem inkontinentni v takove a takove mire, ze MAM posledni stadium roztrousene sklerozy...
Samozrejme, ze nemam...jednalo se o urychleny zaver lekare a ja sla zas dal ( i kdyz fest spocena)..., vysledky lekaru zhodnotila a ten jeho si nechala jako zivotni perlicku 🤐 😉

cmulinko
24. máj 2011

@ewisam tak ja mozem za seba povedat,ze nie som na tom zdravotne najlepsie a i napriek tomu mam 3 planovane deti a nikdy som sa nepytala na nazor lekara ci mi doporucuje tehotenstvo alebo nie.predovsetkym v tomto musim mat ja jasno co zvladnem a co nie a myslim si,ze lekar sa moze k tvojmu tehotenstvu len odborne vyjadrit....a upozornit na problemy,ktore su napisane v ucebniciach..realita je casto uplne ina a mozno ani tak nezavazi tvoj zdravotny stav ako psychika kvoli tvojmu zdravotnemu stavu.treba si verit a dufat,ze i napriek chorobe zvladnem byt matkou....a ked v tomto mas jasno,tak mas vyriesene vsetko 🙂

bambi2
24. máj 2011

dnes netreba vela toho vediet, staci ak pacient opise co ho boli a lekar mu da "zazracnu" pilulku. a problem je vyrieseny z ich strany 😉 ale to su rozpravky a z tych som ja nastastie uz vyrastla...
dnesna medicina nie je taka aka by mala byt... nelieci, skor zabija... nevedomky... a pomaly ta este okradaju z posledneho...
a zabudla som dodat, ze platime u nas v ch vysoke poistne a ked nieco tak nechcu ani preplacat... a stale sa zvysuju a zvysuju... by ma zaujimalo, kam idu tie prachy... :-/

irriss
24. máj 2011

@bambi2
myslim si, ze to nebude az tak jednosmerne...at to nevypada jako "navod" na lucni byliny 😉
Zazila jsem negativa i pozitiva, ..
Negativa (lekarsky pristup) mi sebraly to, cim se zena stava maminkou...
po case mme pozitiva (lekarsky pristup) obdarovaly a stala jsem se nekolikanasobnou maminkou...

🤐

bambi2
24. máj 2011

@irriss viem, ze existuju vynimky... ale takych je az velmi malo!!!! napr. obvodaka ani nemam, ani ziadnu kartu... nic, neexistuje take nieco. a ani nikdy nebudem mat!!! naco???? doteraz som si vzdy sama pomohla... ak sa jedna napr. o porod tak to je ina tema... 😉

estterka
24. máj 2011

ja si myslim,ze treba pocuvat zdravy rozum. raz,ked som mala na jeden problem nazor troch lekarov,samozrejme kazdy iny,mi niekto mudry povedal "pocuvaj zdravy rozum" a fungovalo a funguje. riadim sa vela aj intuiciou a velakrat som zazila,kedy rady lekarov zlyhali a pomohla alternativna liecba. po mnohych zisteniach o farmac.priemysle mi,bohuzial,zostalo zle a som zhnusena este dodnes 🙄

irriss
24. máj 2011

@bambi2
tak si predstav, ze tady v Italii neexistuje zadna karta u obvodniho ani u pediatra..nikde..jen v nemocnici, ale ta se casem ztrati... 😠

vejula
24. máj 2011

@ewisam tak ja som kvôli mojmu gynekologovi brala 4 roky HAK lebo mi tvrdil že mam malu maternicu, a nevynosila by som dieťa.ked som vysadila HAK a otehotnela došla k nemu s tym že nemam menzes tak mi tvrdil že musim zas brať HAK lebo mam malo hormonov, jednoznačne mal z toho peniažky... a ked som došla s tym že mam už // tak mi hned nasadil duphaston. Odišla som od neho išla k druhemu lekarovi, ten ma pozrel povedal že nechape prečo berem duphaston ked je všetko v poriadku. Cele tehotenstvo som mala ukažkove bez najmenšieho problemu, takže niekedy lekari hovoria to čo im vyhovuje a z čoho maju peniaze čo je pre nich vyhodne, tolko moja skusenosť

anicka1981
24. máj 2011

@bambi2 a vies kolko veci okolo porodov som zistila, ze sa robia a deju, a vobec to nie je v prospech matky , alebo dietata, ako nastrihy a podobne, je to len koli ulahceniu prace lekarov, ja som si v zivote nemyslela, ze porod moze byt taky nasilny,,,,,,,a pritom by to mala byt intimna zalezitost madzi matkou a dietatom, ,, uvidim ja som uz pripravena na svoj, dufam ze mi to dopadne dobre, co najlepsie pre mna aj mojho maleho 😉 a dufam, bez akehokolvek zasahu lekarov,,,,

irriss
24. máj 2011

@anicka1981
ach ty nastrihy, zrada a intimni "vrazda" na cely zivot....

Trapim se tim uz 20 let, pri kazdem tehotenstvi mi slibuji, ze "nastrih" spravi...uz jsem rodila nekolikrat, ale zlepsilo se to vzdy jen na chvilku..musela bych rodit cely zivot...a kdo vi... 😠

bambi2
24. máj 2011

@anicka1981 viem... ale zalezi od toho aj kde... u nas je trosku iny pristup lekarov k pacientov ako napr. na sk, nastastie ale aj to nie vsetci a vsade.. v inych krajinach neviem ako to je. ale o slovenskych som pocula uz vela, vela zlych veci... nehadzem vsetkych do jedneho vreca ale ak ide o take tie bezne veci, tak neutekam k nim... 🙂

bambi2
24. máj 2011

@vejula tak to je teda sila!!!! 😖

bambi2
24. máj 2011

@anicka1981 a zabudla som ti napisat, drzim ti palce, nech vsetko vyjde tak ako si zelas!!!!

anicka1981
24. máj 2011

@irriss no ja cvicim s epinom, je to moje prve babo, tak dufam, ze bude bez nastrihu,, a inac s tou vrazdou mas pravdu,, inac ako ten nastrih chcu opravit?

anicka1981
24. máj 2011

@bambi2 no ved to, ze lekari nechcu aby sme ich hadzali vsetkych do jedneho vreca, ale oni nas ako pacientov hadzu, pasova vyroba, ved co, jemu sichta skonci a ma pokoj, a ty sa trap dalej,,,, takze asi tak,,,,

co sa tyka porodu mam vstko podchytene aj pisomne a pravne zavzne to je, takze dufam, ze nikto sa neopovazi urobit nieco co nechcem, a este ked im to dam pisomne, 🙂 viem ze na mna budu zazerat ale ja dosiahnem svoje,,, a oni aj tak na mna zabudnu do tyzna 🙂)) takze asi tak , a dakujem,

irriss
24. máj 2011

@anicka1981
Strihli mne pred 20ti lety (take me prvni dite) a to tak nestastne a ve spatny cas, ze mne nejen potrhal muj temer 5ti kilovy syn z prenaseni 23 dni....ale i jejich nuzky zasly prilis hluboko a daleko..jsem prakticky "propojena"...pri porodu mi to vzdy zasiji, rikaji, ze jsem strihla na 3 vrstvy,
.... ale ja to nezhodnotim , nedokazu doktory zkontrolovat 😉 blbe je, ze to porad praska a zustala jsem totalne chladnou, takze 20 let hraju divadlo... 😠 🤐 (proto ta intimni vrazda)

bambi2
24. máj 2011

@irriss ved prave, o tych zlych veciach sa na verejnosti nehovori.. tie ako keby neexistovali.. a nie kazdy lekar si prizna svoju chybu!!!! niektori si fakt myslia, ze su bohovia 😖

anicka1981
24. máj 2011

@irriss jaj, tak to je smutne,, to sa ani necudujem, ze nie si taka citliva dole, po takom "podarenom"nastrihu, a tie dalsie tomu nepridali,:(, ono aj moja mamka mala 3 nastrihy a vravi, ze jazvy citi este aj dnes pri zmene pocasia.

a moja znama rodila v prahe a tam ju tiez jeden sikovny tak nastrihol, neako nedobre, tiez v zlom case a na zlom mieste, ze ked mala isla von, tak sa vybrala neako opacne a nielenze skoncila nastrihnuta, ale aj potrhana az po stehno z vnutornej strany.,takze sa im uspesne dari kalicit zeny. a pritom co som citala vsetko mozne, nastrih samotny nema niake vyhody oproti natrhnutiu,,,akurat, ze sa im lepsie sije nastrih,,,

anicka1981
24. máj 2011

@bambi2 presne tak, maju komplex bohov, ale pomaly si uz ludia zacinaju uvedomovat, ze oni su tu pre nas, nie my pre nich, sice sa im to nepaci, ale nech si zvykaju a nesu zodpovednost za svoje ciny,,,,

Strana
z2