Kde na východnom Slovensku robia obrat bábätka vonkajšími hmatmi?
Ahojte, nevedeli by ste mi poradit kde vsade na vychodnom slovensku robia obrat babatka vonkajsimi hmatmi? Viem o saci. Popripade, absolvovala ste to niektora?
Mne ho robili v starej Ľubovni
Mne ho robili v starej Ľubovni
@mirkakonik5 a mozes mi to prosim popisat ako to preboehalo? V ktorom tt? Nechali ta tam aj na pozorovanie alebo si sla domov? Bolo to bolestive? Robil ho predpokladam primar?
Ja som ho absolvovala- treba sa pripravit na to, ze sa to nemusi vobec podarit. A ano, samozrejme ze to boli (u mna dost a to mam vysoku hranicu bolesti), mozu ti pritom natrhnut vakovy obal, cize mozno aj porodis alebo uz ostanes na pozorovani v nemocnici.
Ja som ho absolvovala- treba sa pripravit na to, ze sa to nemusi vobec podarit. A ano, samozrejme ze to boli (u mna dost a to mam vysoku hranicu bolesti), mozu ti pritom natrhnut vakovy obal, cize mozno aj porodis alebo uz ostanes na pozorovani v nemocnici.
@vevesh ano, pocitam s tym. U teba bol uspesny? Kde ti ho robili?
Mne ho robili, ale v BA. V poslednom týždni pár dní pred termínom. Ostala som do druhého dňa v nemocnici. Bolelo to ťahanie kože, ale oproti pôrodu v pohode bolesť. Prirovnala by som to k silnejšej svalovici. Na druhý deň ráno som šla domov a večer som sa vrátila porodiť (5h so všetkým, aj s vypisovaním papierov, pre mňa pekný pôrod - ale bol to už môj druhý). Pri tom obrate aj hovorili, že bábätko zišlo viac do pôrodných ciest.
@mirkakonik5 a mozes mi to prosim popisat ako to preboehalo? V ktorom tt? Nechali ta tam aj na pozorovanie alebo si sla domov? Bolo to bolestive? Robil ho predpokladam primar?
@anonym_autor prišla som na dohodnutý čas, urobili ctg, áno robil mi ho pán primár bol veľmi milý upokojoval má nech sa nebojím urobil utz, skúsil obrat 2x avšak sa nepodaril lebo dcerka mala zadok hlboko v mojej panve, nepohla sa ani o centimeter. Ako bolo to nepríjemné ale dalo sa to zvládnuť, dohodli sme sa že teda to nebudeme siliť lebo je tam napevno, súhlasila som so sekciou dohodli sme si termín. Po obrate má dali na izbu urobili ctg musela som nejaké 2 hodinky polezat či bude všetko v poriadku tak ešte raz ctg a išla som domov 🙂 ja som bola rada že som to skúsila aspoň, prístup hodnotím veľmi pozitívne 👌
@anonym_autor a pôrod mi to nespustilo, prišla som na plánovanú sekciu 39+3 a bolo všetko v poriadku ten týždeň či dva či koľko nepamätám si presne myslím že okolo 38+ niečo mi ho robili

@anonym_autor Stará Ľubovňa