icon

Kde ste rodili v Košiciach?

danielkadandy
4. júl 2020

Nie som rodena Kosicanka, takze nemam ani skusenost s nemicnicami a lekarmi, ani tu zatial nepoznam tak ludi co by mi odporucili.
V Saci je vraj dobre ale kedze nemaju novorodenecke asi by som skor novu alebo staru nemocnicu....len ktoru?
Viem ze je to individualne, kazda je spokojna s niecim inym ale aspon taky mensi prieskum aby sa mi mozno lahsie rozhodovalo.
Dakujem 🙂

ivangeline
4. júl 2020

2x v Novej. Ked to je bez problemov a do par dni doma tak fajn. Prvy krat vsak bola akutna sekcia a bola som tam dlho..skoro mesiac..a prvorodicka...citila som sa velmi zle.

lenja123
4. júl 2020

@danielkadandy ako myslíš, že nemajú novorodenecké oddelenie? Samozrejme že majú, ako každá jedna nemocnica.

tanicka124
4. júl 2020

@lenja123 novorodenecke maju aj v starej. Ale pri akomkolvek zhorseni zdravotneho stavi babatka prevazaju do novej nemocnice. Maju najlepsiu neonatologiu. Ja si neviem predstavit zeby som po porode lezala v starej a malu by preniesli do novej. Takze som rodila v novej nemocnici u dohodnuteho porodnika. Odrodil dalsich 5 deti v rodine a som spokojna. Prenasala som 3 dni, navrhol riesenie, dala som na jeho nazor a nelutujem. Pekne, ciste, akurat vymalovane, separe izba, strava az na izbu, sestricky 90% ochotne, pomohli, vysvetlili, ukazali ako prvorodicke vsetko.

pininka1
4. júl 2020

Ty myslíš, že detskú Jisku majú len v novej, Šaca ak stará nemocnica len klasika novorodenecké. Ja som rodila prvýkrát v starej a potom dvakrát v novej a za mňa jednoznačne nova. Sestra aj kamoška rodili v Saci a teda pototo sa z toho netreba.

lenja123
4. júl 2020

@tanicka124
@pininka1 dievčatá, ale samozrejme že JISka je len v novej nemocnici. Ale @danielkadandy píše, že v ŠACI nemajú novorodenecké, ale to majú v každej pôrodnici na Slovensku. A tak isto súhlasím, že v Šaci ani v starej nemocnici by som nerodila práve preto, že tam nie je JISka.

pininka1
4. júl 2020

@lenja123 ona sa podľa mňa len pomýlila. Mne po pôrode syna do pol hodiny davali na Jisku, takže som šťastná že som rodila vtedy v novej, aspoň som za ním mohla chodiť.

lenja123
4. júl 2020

@pininka1 to že si za ním mohla chodiť je jedna vec, ale budúce mamičky si často vyberajú pôrodnicu podľa farby kachličiek v sprche (preháňam samozrejme), ale neuvedomujú si, že ak bude mať ich dieťa vážny problém, bude musieť zvládnuť ešte aj prevoz do inej nemocnice.

danielkadandy
autor
4. júl 2020

@lenja123 tak som pocula ze vraj ak by bolo nieco s babatkom museli by ho previezt vrtulnikom..

petulkahu
4. júl 2020

@danielkadandy rodila som v Saci a za mna 100% ak je babo ok a je bezproblemove tehotenstvo ( myslim dietatko je ok ) tak by som rodila urcite len tam. Ja som mala problem zdravotny a preto som si vybrala Dosedlu ( on je presne na take gynekologicke komplikacie top).

lenja123
4. júl 2020

@danielkadandy tak určite by ho neniesli zo starej nemocnice do novej vrtuľníkom. A ani zo Šace. Veď sanitkou je to rýchlejšie tých pár km. ALE pre dieťa, ktoré je predčasne narodené, má problémy s dýchaním, alebo nejaké vážne vrodené ochorenie je aj tých pár desiatok minút prevozu z jednej nemocnice do druhej rozhodujúcich.

pininka1
5. júl 2020

@lenja123 presne tak ako píšeš, pravda je však aj to,že hoci je dieťa na Jis hoc len jeden deň, naspäť na izbu ho žena už nedostane, aj keď je dieťa už úplne v poriadku. To som ja celkom nechápala. Ale tak to už su iné veci.

lenja123
5. júl 2020

@pininka1 JISka papierovo nepatrí pod novú nemocnicu, ale pod DFN, preto zväčša neprekladajú deti naspäť. Ale viem, že prijímajú matky na JIS k deťom. Ale majú len obmedzené kapacity.

pininka1
5. júl 2020

@lenja123 áno je to tak.