icon

Moje veľké sklamanie v pôrodnici v Čadci

lenusamamusa
26. okt 2011

Ahoj tehuľky. Obraciam sa na vás so svojou skúsenosťou v pôrodnici v Čadci. Ak si užívate to nádherné obdobie tehuľkovania a hľadáte pôrodnicu v ktorej by ste chceli priviesť svoju ratolesť na svet, a zvažujete pôrodnicu v Čadci, podelím sa s Vami o svoju skúsenosť v tejto pôrodnici. Dlho som vyberala ktorá z pôrodnic by vyhovovala mne aj môjmu dieťatku nakoľko najhlavnejšou podmienkou bolo, aby som mohla mať dieťatko od narodenia pri sebe, respektíve len s čo najkratšou odlukou. Na stránke http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn... som si prešla všetky najbližšie pôrodnice v mojom okolí, t.j. Žiliny. Úplne najideálnejšia by bola Banksá Štiavnica, ale nakoľko ako druhorodička som sa obávala dlhšej cesty a hlavne nevyspytateľnej cesty pod Strečnom, rozhodla som sa pre Čadcu. Pôrodnica je síce krásna ale tam to asi končí. A tu sa potvrdilo to že papier naozaj veľa znesie. Ani z 90% nie je pravda to čo píšu o svojich službách a kvalitách. Je toho mnoho čo by som všetko musela rozpísať, pôrod prebiehal skvele, sestričky na pôrodnej sále boli skvelé, ale veľmi ma mrzí, že ani po mojom naliehaní mi po pôrode maličkú nechceli priložiť na bruško, hneď mi ju odnieslo a doniesli mi ju až po 4 hodinách. TAkže prvé priloženie k prsíku bolo až po tých 4 hodinácha. Ďalším problémom bolo, že tam absolútne nefunguje rooming. Detičky zbierajú a každé 3 hodiny ich roznášajú k mamičkám na kŕmenie a to takto funguje aj na oddelení šestonedelia. V noci samozrejme detičky nerozvážajú, nechávajú si ich na novorodeneckom až do rána do cca 6 hodiny ☹ . Poradenstvo v dojčení "katastrofa". Bola som druhorodička takže som si vedela pomôcť sama, ale keď som videla tie chudiatka prvorodičky, nebolo mi všetko jedno. Inak za celú dobu v pôrodnici si mamička svoje dieťatko neprebalí, neokúpe a ani neoblečie, toto všetko robia sestričky. A keď som sa dožadovala , že si chcem dieťatko prebalovať sama, bolo mi povedané, že to musia robiť oni, lebo kontrolujú stolicu. Pripadalo mi to , akoby na novorodenckom zastala doba, minimálne nejakých 30 rokov. Prístup k matkám a bábätkám bol nepredstaviteľne chladný. Maličká mala po narodení aj nejaké zdravotné problémy, ale dostať sa k informáciam čo sa vlastne s mojou dcérkou deje bolo nad ľudské možnosti. Informovanosť nulová!!!! Mimochodom kojenie bolo a je u mňa prvoradé, a preto som sa pýtala sestričiek čo dávajú mojej dcérke papať, kým sa mne spustila laktácia. Bolo mi povedané, že glukúzku. Bola som s touto info spokojná, lebo som nechcela aby mi ju natlačili umelým mliekom. Samozrejme, že po dvoch dňoch som zistila, že malá je natlačená nejakým umelým mliekom, lebo obsah ktorý vygrcla bol biely ako sneh, a moje mliečko bolo ešte žlté. Takže klamali. Žienky, ktoré zvažujete túto pôrodnicu, dobre si zvážte toto rozhodnutie. Išla som tam s vedomím, že keď napíšu o svojej pôdornici info o službách ktoré poskytujú, tak to musia aj dodržať. Tu to však neplatí. Inak pôrodnicu som si bola obzrieť aj pred pôrodom, ale ako sa hovorí, keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú. Túto pôrodnicu odporúčam, len ženám ktoré si chcú po pôrode oddýchnuť, lebo na to budú mať ideálne podmienky, nakoľko dieťatko nebudú mať pri sebe, respektíve len v krátkom čase.

kiki1234
21. feb 2015

@kulinan Nevychvalujem do nebies,ako to chceš zveličovat. Len mi daj rozumný argument,prečo to doteraz nikto nepotreboval robiť a zrazu to je strašne podstatne. Bude ta mať to dieťa radšej? Bude lepším človekom? Áno,treba hľadať interhotel pre vás. Alebo ste mali rodiť doma. A nerobiť tu haló kvôli ničomu. A strašiť tehotné ženy,aké ste to mali ťažké...
@vejula Tak to ti gratulujem,rozumu asi ako ta opica.
@vejula
@vejula

julietta246
21. feb 2015

No ja som rodila v Rakusku a asi by som si druhy krat vybrala Cadcu 🙂 Ja som musela sestricky prosit, aby mi maleho na noc zobrali. Aj to ho zobrali maximalne na dve hodiny. Na izbe sme boli tri, co znamenalo, ze nejake babatko minimalne raz za hodinu plakalo. Ja som nespala pät noci! Dieta sme si museli prebalovat same, co po sekcii, ked som navladala ani chodit, bolo o zivot... Kupat sme ho nekupali ani raz, v nasej nemocinici mali nazor, ze deti sa prvy tyzden kupat nemusia... S kojenim mi tiez nikto nepomohol. Kazda sestricka mala dokonca iny nazor na prikrmovanie, takze podla toho, kto mal sluzbu, mu bud dali umele mlieko, alebo ho nechali hladneho kricat s nazorom, ze mam len prikladat, pokym sa mi nespusti samej mlieko, co trvalo styri dni! Po porode mi ho len ukazali a priniesli az o par hodin, pokym mu nespravili vsetky vysetrenia. S tym som ale problem ja osobne nemala, pre mna bolo vtedy dolezitejsie sa uistit, ze je zdravy ako to, ci budem kojit..

vejula
22. feb 2015

@kiki1234 svojimi príspevkami zhadzuješ len samu seba. KEd podla teba je výsadou človeka to, že mu zoberu dieťa hned po pôrode a daju ked sa im hodí, je važne zaražajuce. Zavidím všetkým ženám, rodiacim v zahraničí, ktoré napriek tomu že su ludmi, maju výsadu ako tie opice v pražskej ZOO, že maju dieťa stále pri sebe, že všetky vyšetrenia dokaže personal vykonať aj na ich tele. Deje sa to tam tak práve preto, že správne pochopili fyziologiu pôrodu a popôrodných procesov aj toho, aké su dôležité a ako ich podporiť, resp. neničiť... Skus trošku otvoriť mysel ak to dokažeš. To akým primitívnym spôsobom sa snažiš zhadzovať všetkých, ktorí dokažu oponovať tvojim tvrdeniam, skutočne svedčí len o tebe.... a nie moc lichotivo.

mina174
22. feb 2015

Odhliadnuc od posledných hadavych príspevkov pridávam moju skúsenosť. Prvé 2 por. v Ca, vďaka nikdy viac, žiaľ ja mám negatívne skúsenosti. Tretí pôrod v Rakúsku bol fajn. Malú mi hneď dali čo bolo naozaj krásne, ale na vazenie a premeranie mi ju zobrali. Čo nepokladam za tragédiu predsa. Nepáčilo sa mi, že detičky neodsavali z nosteka (neukamenujte ma) ale mala mala týždeň upchaty nos, tak sa jej bohvieako dobre neprisavalo. Je to všetko vec názoru, skúsenosti, a hlavne o ľuďoch ktorých počas celého pobytu stretnete. Preto ja by som do Ca už nešla. Ale akceptujem že 90% mamičiek ju vychvaluje. Peknú nedeľu 🙂

kiki1234
22. feb 2015

@vejula Chod teda žiť do ZOO. Vôbec sa nezhadzujem,len ty stále to isté točíš. Že by si bola radšej opicou,atď. Sa mi rozum pozastavuje. Každý má iné priority. Tou mojou bolo aby dieťa bolo zdravé. Na ničom inom mi nezáležalo. A necitim sa byť natoľko dôležitá,aby sa kvôli mojím potrebám malo meniť niečo,čo funguje tisícročia. Áno,aj ja som si prečítala pár článkov,ale to neznamená,že budem robiť to,čo tam je podľa nejakého redaktora neskutočne dôležité,in,trendy atď. Len slepo počúvajte a dobre co vám takto cez médiá preferujú urobiť.

ginepra
22. feb 2015

@kiki1234 neskutočné, ako drzo a arogantne zhadzuješ snahy žien, ktoré sa snažia o prirodzený kontakt s dieťaťom, ktoré nosili 9 mesiacov v brušku a chcú mu pomôcť prekonať prvý "šok" z príchod na svet tým, že mu poskytnú svoju náruč a tlkot svojho srdca... Nič nevieš o tejto téme, prepáč, ale blízky kontakt matky a dieťaťa tu je tisícky rokov, nie odoberanie dieťaťa a odkladanie ho na starosť cudzím ľuďom a prístrojom!!!

vejula
22. feb 2015

@kiki1234 čo??? že nebudeš kvôli svojim potrebam meniť niečo čo funguje tisicročia??? To snad nemyslíš važne. Ty si myslíš, že deti su od matiek hned separovane cele tisicročia?? No sklamem ťa s týmto pokusom, separovať deti od matiek po pôrode prišiel až Hitler... Takže nie, nefunguje to takto tisicročia. A nieje to trendy ani cool... je to proste normálne pre nas ludí tak ako pre ostatné živorode cicavce.

Nie nechcela by som byť opicou, len by som chcela, aby som mala aspon taku hodnotu, aku mala ta opica pre pracovníkov ZOO. Takže v tomto konkrétnom prípade ma vlastne opica oproti človeku žijúcemu v našej krajine navrch... A to je podla mna na zamyslenie.

kiki1234
26. feb 2015

@ginepra No aj tvojej matke ťa pri narodení odobrali,máš nejaké problémy kvôli tomu?

stut
27. feb 2015

No už som tu dávno nebol ale dobre som sa pobavil kiki1234 nemá chybu ale zato má množstvo reakcíí aj zlá reklama je reklama predpokladám že aj ona používa mobil ,autobus, auto ,lietadlo elektrinu ,otazka znie prečo nežije ako pred 1000 rokmi ?Vždy sa niečo niekde posúva .Pokiaľ by si trocha preštudovala Švedske ,Norske ,Finske a iné zdravotnícvo alebo napríklad Michala Odenta Francuzkého pôrodníka tak sa tu jemne povedané nestrápňuje Musím podotknúť vo všeobecnosti študovaný neznamená múdry múdrosť je úplne niečo iné .Napriek tomu konanie zdravotníckeho pracovníka vyzerá asi takto

1. Zdravotnícky pracovník si vo vzťahu k pacientovi plní svoje profesionálne povinnosti.
2. Zdravotnícky pracovník sa k pacientovi správa korektne, s pochopením, s rešpektovaním intimity a trpezlivosťoua nezníži sa k hrubému alebo nemravnému konaniu. Zdravotnícky pracovník rešpektuje pacienta ako rovnocenného partnera so všetkými občianskymi právami i povinnosťami vrátane zodpovednosti za svoje zdravie. Podotýkam so všetkými občianskymi to znamená aj rozhodovaním o svojom dieťati.

alexandra1104
6. mar 2015

ahojte...ja som rodila v roku 2013v cadci a mozem vsetko len pochvalit malu som mala kedy som chcela prebalovala sama nosila na vazenie tento rok idem rodit znova tak uvidime ci sa nic nezmenilo

ouwecka
20. apr 2015

@kiki1234 ahoj,separovanie deti od matiek bolo zavedene az v min.storoci.. vdaka tomu tu mame krasne dve generacie ludi,ktori potrebuju psych /ologa /iatra a to nikdy nebolo..
ca na titul vaby friendly kde sa oni sami do toho zapojili,presli skolenim a cely personal to dovre vue,preco je to spravne.
myslim,ze netreba urazat matky,ktore chcu mat dieta na "bio"matky a myslimze netreva yrazat zeny,co sa chcu vyspat. Je to kazdeho vec.. personal je tam od toho,aby im pomahal ako matky chcu,maju na to dost casu.. nemusia platene hodiny vyuzivat chodenim po nete,vysmievanim sa nazorom zien,kavickovanim a nadavanim..
neviem preco utocis na zeny,ze nieco chcu a je to zle.. nas problem ? Tvrdis,ze nie,no z tvojich slov necitit dobro.. v ca maju titul babyfriendly a mali by ho dodrziavat (ja za mna hovorim,ze dodrzali..bodka )

fazy
14. jan 2016

Čadca NEMA titul babyfriendly a pokial viem ani ho nemala, rodila som tam dvakrát 2011 a 2014, personál bol príjemný prostredie tiež, no je to nemocnica a nie hotel, sú to lekári a sestričky a hlavne ludia a isto majú aj slabé chvilky a niekedy viac roboty akoby sa patrilo na ich kapacity. Prvýkrát som rodila a mala som tam manžela, prve priloženie ani položenie dieťatka na bruško sa nekonalo. Druhýkrát mi položili bábo na bruško a nechali dotepať šnúru, ani ma nenastrihli. Prvé priloženie po odvážení, asi za 15min, lebo najskôr odsávali. Druhýkrát som tam bola sama a nesťažujem sa, pôrodné asistentky sa mi venovali a boli milé, ani neviem že by sa niekto sťažoval za ten týždeň čo som tam bola. No myslím že každú situáciu riešili individuálne podľa stavu dieťatka a mamy. Rozdiel bol aj v tom ako nosili bábetka v noci, v 2011 nás budili každé 3h, v 2015 doniesli iba tie bábetka ktoré plakali, tie co spali nechali tak. A ako super bábätko mi už prvú noc prespalo 6h a doma sa interval len predlžoval. 😝 A na novoredenckom tiež komunikovali ohľadom kŕmenia, aj keď bolo treba ísť na každú zmenu riešiť to isté. Bábätko som mohla rozbaliť (masírovali sme nôžky) len im bolo treba povedať, aby sa im potom náhodou nevyšmyklo. A viem že niektoré baby išli ráno ku kúpaniu. Len čo je škoda že nemajú postielky pre bábätka aj v druhej časti chodby.

jamijami
29. jan 2016

Ahojte vsetci, vsetko ma svoje pozitiva aj negativa, ja som prve dieta rodila v 2011 v Cadci a kedze sa mi neodlucovala placenta, tak som po narkoze skoncila na JISke ( krasne vynovena) a mali sme sestricku, ktora okolo nas chodila ako okolo babatiek, pomalicky mi pomahala sa rozcvicit, poprechadzat sa a stale sa pytala, ci nemam bolesti, ci nieco nepotrebujem....dokonca ma tam mohol prist na chvilku pozriet manzel aj s babatkom. Potom nasledoval uz pred tym popisovany kolotoc s krmenim kazde tri hodiny a nadherne by sme si oddychli, kebyze sme na izbe nemali spolupacientku, ktora, ked spala, tak priserne chrapala a v noci buntosila s telkou a pobehovanim po izbe, no a usta sa jej nezavreli a jak bol den dlhy....no hrozaaaaaa, sestricky zlate, cele poobedie a vecer som travila s manzelom, ktory tam mohol byt aj v jedalni (teda v case, ked sa nejedlo).
V roku 2012 som rodila druhy krat v Ziline sekciou - nejdem popisovat podrobnosti pri operacii, nech zbytocne nestrasim, ale Jiska v ziline mi pripadala jak zo zleho sna, sestricky do jednej vsetky pretazene, nervozne, len si nas rychlo posuvali jak kus hovadzieho masa a nedajboze si si hlasnejsie vzdychol, ked ti vytlacali krv z maternice, hned si dostal taky pucung....no a o malom sa mi nedostalo takmer ziadnych infromacii...len ked mi lekar, co bol pri porode povedal, ze citujem: " No, co Vam poviem, male, chude ale cule!" tak som sa skoro rozplakala, ale neodvazila som sa, lebo som sa bala, ze ma pride sestricka "povzbudit laskavym slovom". Po noci, ked nam par krat prikazali, aby sme sa polohovali raz na jeden bok, raz na druhy....hned rano, potrebovali nas rychlo presunut do izieb, tak nam prikazali sadnut si a hned chodit, samozrejme, som bola uplne hotova, ale to mamickam co prezili sekciu nemusim opisovat... Kedze maly sa narodil v 33 tyzdni s vahou 1030 g, tak siel hned do inkubatora a ked som ho prisla pozriet, tak som zazila opacny extrem....uzasne sestricky, na cele s velmi profesionalnym a prijemnym primarom, ktory nam postupne a pokojne vsetko povysvetloval a ukludnil...sestricky boli velmi ochotne a empaticke, pomohli aj s odsavanim a klokankovanim a ked zistili, ze maly sa celkom chyta na prsnik, tak ma velmi podporovali a vdaka tomu aj po 4 tyzdnoch v inkubatore a prikladanim len raz denne som ho potom kojila bez problemov 2 roky. Takze v konecnom dosledku aj v ZA vsetko nakoniec dobre dopadlo a kebyze mam znova problem s babatkom, tak tam idem rodit tam a ten pristup prezijem a dam si bacha na anesteziologa, ale budem vediet, ze drobec bude v dobrych rukach. Ale, ak bude babo ok a pojde v termine, tak pojdem do Cadce🙂 tak si vyberte🙂

abigail88
28. feb 2016

Ahojte, pridám aj ja svoju čerstvú skúsenosť - rodila som v októbri a ak bude druhé bábätko, tak volím opäť pôrodnicu v Čadci. Ja som bola nadmieru spokojná. Najskôr k vybaveniu - všetko nové, čisté - s manželom sme mali celý pôrodný box pre seba, bola som tam asi 8 hodín, vlastná kúpeľňa. Prístup pôrodných asistentiek bol úžasný, zažila som dve smeny, veľmi mi pomohli pri pôrode. Poprosila som ich, aby mi malého dali hneď na hruď, bolo mi to umožnené a až potom prestrihli pupočnú chvíľu, bolo to, ale iba ozaj na chvíľku, ale predtým ma na to upozornila, že ho hneď zoberú na základné vyšetrenia. Manžel išiel so sestričkou, kým mňa šili, malého povážili, umyli a potom ho muž priniesol. Boli sme tam všetci traja spolu ešte 3 hodiny, skúšali sme malého prisať dvakrát, bola ochota zo strany sestričky z novorodeneckého aj pôrodnej asistentky - tuším sa volala Marcelka, tu musím zvlášť pochváliť, lebo ta mi bola okrem muža najväčšou oporou. Malého sme mali ešte v ten deň veľakrát pri sebe, vždy keď poňho muž išiel, tak mu ho sestričky dali. Inak tam sú dve oddelenie B a potom tuším C, kde máš bábo stále pri sebe. Chcela som ísť veľmi na C-ko, ale mali ho stále obsadené, lebo tam prioritne dávajú baby po cisárskom. Ale nakoniec som rada, že som bola na B - prvú noc ma nechali oddychnúť, ale inak nám ich stále nosili. A za ten čas, čo boli na novorodeneckom si sa najedla a išla do sprchy, aj tak som mala pocit, že ho mám skoro stále pri sebe. S kojením som mala na začiatku trošku problémy, na sále sa krásne prisal, ale potom sa mi samej nejak nedarilo, aby sa napapal na druhý deň večer som už bola trošku zúfalá, tak som opäť poprosila sestričku, nech mi to ukáže a malý začal krásne papkať. Potom vždy keď nám ich doniesli, som ich poprosila, nech ma prídu skontrolovať, či sa malý prisal a ak nie, nech mi ešte pomôžu. Vždy mi teda vyhoveli, nemôžem povedať, že by neboli ochotné. A čo sa týka informovanosti, môj malý mal silnú žltačku, osobne prišla za mnou primárka do izby a oboznámila, že mi ho nedonesú, že ho budú celú noc ožarovať aj ďalšie informácie o jeho zdravotnom stave. Keď som mu nosila odsaté mliečko, tak mi zakaždým informovali, či vypil aj potom keď sme sa rozkojili, tak mi povedali, koľko vypil, keď som sa spýtala. Teda naotravovala som sa ich dosť, ale ku mne boli vždy zlaté, povedali, že ma chápu ako matku, že mám obavy. Samozrejme niektoré sestričky mi boli sympatickejšie či na novorodeckom alebo šesťstonedelí, ale tak to je pochopiteľné. Prebaľovať som neprebaľovala, nechala som to na nich, vyskúšala som si to prvykrát až doma a hneď za prvú noc som v tom už mala prax 🙂 Keď sme išli domov, sestrička nám ho obliekla, poradila ako sa starať o pupček aj iné veci, čo nás s manželom zaujímali. Ešte čo sa týka lekárov, taktiež nemôžem povedať nič zlé - ležala som tam trikrát počas tehotenstva a vždy sa o mňa dobre postarali. Či už pani MUDr. Pauličková (dúfam, že som ju neskomolila), ktorá má odrodila, vynikajúci je pán doktor Kováč, po pôrode ma "mala na starosti" pani doktorka Soukalová a mala som aj osobnú skúsenosť s pánom primárom, ktorý si myslím, že je vynikajúci odborník. Možno to vyznie, ako óda na pôrodnicu, ale po prečítaní negatívneho príspevku, som sa zasa ja musela podeliť s tou mojou pozitívnou.

frenkiss
17. apr 2016

@lenusamamusa ahoj, ja sa chystám rodiť do čadce a podla toho co si pisala mi to nepride az taka katastrofa. To ze mas miminko malo pri sebe, asi vedia preco. Aj preco oni ho prebaluju. Si napisala ze si mala porod skvely, tak si nebola mozno tak unavena, ale niektore mamicky, ktore maju narocny porod mozno su aj radi ze si oddychnu a miminko donesu neskor. To je moj nazor.

veronicka1901
17. apr 2016

@vejula ja tiez odporucam radsej Cadcu ako Zilinu. Prvu dcerku som rodila v Cadci, druhu v Ziline, absolutne sa to neda porovnat - ci uz sa jedna o personal, vybavenie a pod.

emma12345
28. apr 2016

@lenusamamusa skoda ze som tento uvodny prispevok necitala skor. Rodila som 5rokov po zalozeni temy, zmenilo sa iba to, ze mi malu hned prilozili na brucho a nechali dve hodiny na sale so mnou. Porodnicke oddelenie je vyborne ale novorodenecke nula bodov.

ouwecka
30. máj 2016

@fazy ahpj,cadca ma titul bfh asi od 9mesiaca 2014 ak sa nemylim... Podla slov niektorych zien ho vraj nedodrziavaju no myslim,ze tie co si o to.povedia tak ho maju..
Su hlasy ze by to mali robit automaticky..
Su hlasy zien kt nechcu dieta ako v bfh,chcu sa vyspat nech je dieta tam..
Pokial.nebudu ustretovy ludia a chapajuci na oboch stranach nikam nedojdeme..

jamijami
3. júl 2016

Tak, pridavam dalsiu skusenost s porodnicou Cadca: znova som rada, ze som sa rozhodla rodit tam: dokonca sa mi to zdalo este lepsie ako v roku 2011

jamijami
3. júl 2016

aby som pridala nejake podrobnosti: vyborny pan primar, ktory ma podporoval v tom, aby som aj po predchadzajucej sekcii rodila spontanne, perfektny pan doktor Rehak, vzdy vysmiaty a velmi pozitivne naladeny obornik, ktory ma neustale "buzeroval" (v dobrom) kvoli mojim krcovym zilam, ze si na svoje zdravie nedavam pozor, no a uzasna pani doktorka Soukalova, vyborna porodnicka, ktorej zlate rucicky som skoro pri zasivani ani necitila....toho zasivania som sa bala skoro viac nez porodu....takze 9.6. som porodila moju nadhernu babulku, ktoru si neskutocne uzivam
Po porode mi ju prilozili na brucho, dost na to, aby som sa na nu vynadivala a pozasiti mi ju hned doniesli a mala sa hned prisala.
Prve dve noci som ju nechala sestrickam na novorodeneckom a potom som si ju uz nechala pri sebe, tu tretiu noc som spala asi 45 minut, ale hned ako mi prislo mliecko, tak sme drichmali obe jak dreva. Takze zas a znova, nemozem na Cadcu povedat krive slovo🙂

jamijami
3. júl 2016

vlastne jedno mi napadlo: to jedlo je otras: ale ako to uz bolo spomenute - nemocnica nie je hotel a ak mate ten spravny typ sirokej rodiny (co je na Kysuciach bezne), tak vas budu zasobovat, tou najlepsou domacou stravou v takom mnozstve, ze by sa najedlo cele oddelenie🙂

simik14
3. júl 2016

No dobre mozno je pravda ze zena si ma oddychnut nacerpat nove sily ale prve okamihy s babatkom su najdolezitejsie to vo viacerych porodniciach tsk je ze deticky hned beru zla doba

mariajuraj
7. sep 2016

Ahojte. Trosku nastartujem tuto temicku 🙂 vie mi niekto povedat ako to teraz chodi v porodnici v CA? Mam termin v januari. Povodne som chcela ist do MT,no vraj zatvaraju cestu pod Strecnom. Budem rada,ak sa najde nejaka zienka, co sa podeli o skusenosti a pocity.

januska279
15. nov 2016

Zdravim ja so. Rodila v juli bola som tam druhy krat prvy pred 5rokmi a teraz.na sale som natrafila na vyborny personal bola tam uz aj spominana asistentka marcelka ktora ma pozorovala na sale kym nebol cas volat dr odrodil ma mlady dr kovac na to ze ma len 27rokou je velmi prijemny vsetko pelne vysvetli ked sa opytate nacokolvek povysvetluje hned po porode babatko davaju matke na hrud.a potom zobeeu na vysetrenia ked babo vysetria donesu vam ho spat kludne moze byt svami este 2hod.na sale ak je pri vas manzel ak nie tak po pol hodke babo zoberu.su tam dve odelenia izieb na obe babatka nosia rozdiel je len vtom ze na jednom su boxi a na druhom nie.lezala som na izbe s boxom na 2den som uz prebalovala sama treba sa spytat sestricky ci uz si mozte prebalovat vacinou dovolia az na treti den ako ktora sestta ma sluzbu.vecer okolo9 sa vzdy prisli spytat ci chcem malu mat pri sebe nanoc alebo ju zoberu na oddelenie.bolo to len namne mala som ju jednu noc ale bolo to pod podmienkou ze musi byt zasviete v izbe a babo musi byt v boxe pokial sa nekrmi asi aby nespadlo s postele.

januska279
15. nov 2016

S kojenim sestricky urcite pomozu

knizocka
21. nov 2016

Prosim Vas a ako to tam je teda teraz s tym epiduralom? Uplne sa mi robi zle, ze ak pridem v noci nebudem mat moznost epi. Na ich strankach maju ze ak ho chcete v noci plati sa 150€ a sestricka mi na poradni povedala, ze sa tam treba ist vopred dohodnut. Neviete mi niekto pivedat, ako to naozaj funguje? To novorodenecke tam sa asi neoplati riest vopred, dufam, ze sa tambude dat dohodnut normalne a nebudu mi decko odnasat, ked s tym nebudem suhlasit. Uvidim no...

milanides
22. nov 2016

A ja by som strašne rád vedel či je to pravda,že hned po narodení Vám dieta bez Vášho vedomia zaočkujú???

mariajuraj
22. nov 2016

@knizocka jamam info, ze ak tam bude anesteziolog, ktory picha epi ( vraj nie kazdy to moze ) a nebude mat vela prace inde, pichnu ti aj v noci. Asi to naozaj je o stasti....aj ja uz mam strach...

fazy
22. nov 2016

@milanides tak o tom nič neviem, pred 5timi rokmi sa na 4-tý deň pichalo tbc, ale tera je prvá vakcína až na poradni cca v troch mesiacoch. Ale berú krv a robia iné testy, veď sa rovno tam opýtajte.