Možno pôjde taxi: Odchod z pôrodnice vo Vsetíne?
Zvažujem pôrod v nemocnici vo Vsetíne, pretože som čítala, že urobia tam cisársky rez na vyžiadanie. Tu na SVK nie. Ale vznikol problém, ako sa dostať domov. My sme bez auta a nemám nikoho kto by po mňa prišiel. Má niekto skúsenosť, že išiel domov z pôrodnice taxíkom? Bude to vôbec možné?
@anonymous87 hlavne že si dala vyrehotaneho smajlika
Ach, zena zena, pekny den… mas vyssie dalsi komentar ako sa da rodit sekciou bez indikacie… cize ANO da sa to
@anonymous87 dovidenia, s tebou radšej debatu uzatvaram
V jednej vete píšeš, že na preventívke ti zistili vážnu očnú chorobu a zároveň, že k inému ocnemu už nemôžeš lebo preventívnu môžeš len raz ročne.
Ty aj čítaš čo píšeš, či len tak vymýšľaš, čo ťa za chodu napadne? Však máš vážnu očnú chorobu, nik ti nemôže zakázať konzultovať ju s ďalším očným lekárom. Čo tu miešaš ďalšiu preventivku.
Peniaze nie sú problém, hurá do súkromného očného centra pre ďalší názor.
Partner je milujúci, starostlivý, ale napriek tomu, že vie akú máš traumu (ze ani rozpravat o tom nechce, aby ta nerozrusil) ťa núti do prirodzeného pôrodu...
A svišť ju potom balil do fólie....
Tak keď sa s ním rozprávaš a máte obaja vodičský preukaz tak auto je najmenší problém. Požičanie auta vyjde lacnejšie ako taxík na takú trasu.
No a ešte ani nevieš či sa ti podarí mať ten cisársky tam. Ružovo to nevidím.
To skôr nemocnica niekde blízko a zazmluvnis si lekára k pôrodu a dohodneš sa s ním.
Preco zas nechcete jazdit na pozicanom? Ved pozicajte z autopozicovne, co je na tom zle?
@michaelam2 ja neviem, ale radsej by som sla so svojim muzom na aute z pozicovne, nez s cudzim chlapom taxikarom taku cestu..
@najinka to asi kazda z nas, len autorka s tym ma zas nejaky problem
Tak ja som sa so svojou porodnickou dohodla, ze ked to nepojde, nenecha ma trapit a bude sekcia. Nastastie to nebolo treba. Ale znama k nej isla tiez a tej urobila sekciu, kedze porod nepostupoval a netrapila ju vobec. Neverim, ze nenajdes porodnika s ktorym sa budes vediet dohodnut. Su porodnici co su za kazdu cenu za sekciu a taki, co s tym nemaju problem. Najdi si takeho v okoli...
Ale druhy porod ide ovela rychlejsie, ako prvy... Aj ked pri tvojom psychickom nastaveni bude predsa asi najlepsie dohodnut sa.
Čo nápad to katastrofa.To máš v blízkosti bydliska málo pôrodníc, že ťa napadne také scifi ísť do pôrodnice taxíkom toľko km?Zabudni na Vsetin.
Ty trpis nejakou paranojou s najbližšími sa nevieš porozprávať o tvojom strachu?Tá muzova ex je naklonovana do všetkých pôrodníc na východe?
Nikdy by som novorodenca neviezla v taxíku takú diaľku s cudzím človekom v novembri.Najdi si súkromného psychiatra a povedz mu obavy a absolvuj terapie.Potom si nájdi gynekológa pôrodníka v okolí s ktorým to preberies a zaplať si ho.Alebo sa postav svojmu strachu druhý pôrod vôbec nemusí byť ako prvý.Vsetko čo plánuješ je hrozný nápad.
@janage presne toto som si všimla aj ja, vážna choroba očí a žiadna kontrola , až preventívna po roku...🤦 Neexistuje, ani to že pacient nemôže ísť k inému očnému lekárovi, alebo na kliniku.
Miestami mi táto debata pripadá ako spoločenská miestnosť na Cajle..., ale my ako návštevy
Bože žena toto sa naozaj nedá čítať. Ty si nájdeš výhovorku na všetko. Nič sa nedá. Psychiater sa nedá, lebo ti nedal pečiatku po 1 emaily, k nemu ísť je hanba, očná ti nedala pečiatku aj keď máš veľmi veľmi vážnu diagnózu, najbližšie sa tam dá ísť až o rok 😃😃😃, požičať auto sa nedá lebo nechcete jazdiť na požičanom WTF akože prečo?, v KE v JEDNEJ nemocnici sa nedá lebo tam robí ex tvojho priateľa (tiež nechápem), sú tam ďalšie nemocnice kde písali baby, že sa dá zaplatiť lekára, ktorý urobí sekciu ale to sa tiež nedá. Vlastne na Slovensku sa TO NEDÁ, lebo nerobia sekcie bez indikácie pritom ti tu xxxx žien písalo, že sa to dá. Len treba chcieť a snažiť sa. Všetín s taxikom to ano to bez problémov, aj keď ti písali baby, že tam nie sú naklonení k sekciam ale skôr k prirodzeným porodom. Ty si aj čítaš tieto rady? Lebo trepeš totálne hovadiny. 11 strán kde ti chce každá poradiť ale ty všetko odignoruješ ako sa NIČ NEDÁ. Len aby si neskončila s prirodzeným pôrodom keď sa nič nedá.
@lneviemmeno a este sa na nas aj osopi 🙈 no nic, komu niet rady, tomu niet pomoci. Ja som jej tu (nie len ja) pisala, ze som tak rodila na SK a nakoniec som dopadla tak, ze sa ja uz nemam vyjadrovat 🤷♀️ fakt neviem co chcela touto diskusiou dokazat
@anonymous87 ona chcela počuť, že je úplne v poriadku cestovať 4 hodiny taxíkom po sekcii s novorodencom 😆 a keď číta opak tak je urazená a všetci sme zlí
A ešte sa mi páči, ako 100% ráta s tým, že sekcia dopadne bez problémov a že hneď po sekcii bude vedieť behať a fungovať 😂😂 strašne jednoducho si to celé predstavuje.
Ako máš ísť domov z inej krajiny po cisárskom keď nemáte auto? Taxíkom, vlakom, autobusom....ale normálny nápad nie je ani jeden. Budeš mať veľkú ranu na bruchu takže sa ti nebude zrovna dobre sedieť, budeš krvácať a budeš potrebovať riešiť hygienu každú chvíľu, budeš mať malé dieťa ktoré nemôže xy hodín sedieť v sedačke (kojenie, kŕmenie, možno bolesť brucha/reflux). Ako tam pôjdeš? Môžeš začať rodiť skôr, žiadny taxikár nezoberie ženu ktorá rodí a nebude ju viesť 5 hodín.
Čo tak si normálne vybaviť sekciu na Slovenku? Ak veľmi chceš rodiť cisárskym máš tu nemocnicu ktoré ti tu sekciu urobí na 100%. Ale nie ty riešiš bývalé miesto toho aby si riešila že máš normálnu možnosť rodiť cisárskym.
Jedna návšteva psychiatra a máš papier. Ale ty sa nechceš rozprávať....tak teda asi nechceš až tak veľmi rodiť cisárskym keď ti žiadna možnosť nie je dobrá.
Alebo napíš do najbližších nemocníc doktorom ktorý sa dajú zazmluvniť či ti sekciu vedia spraviť, na 99% sa nájde doktor ktorý ti výjde v ústrety.
Možnosti máš len ich nechceš využiť tak choď teda rodiť taxíkom do iného štátu (nápad je to strašný).
Je to presne naopak. Radšej režú ako vedú prirodzený pôrod. Je to pre nich rýchlejšie a bez komplikácií. Pre ženu je to z dlhodobého a aj celkoveho hľadiska, samozrejme, horšie .
Diskusiu som nečítala, ale väčšina žien v skutočnosti nevie, čo je a nie je indikácia k sekcii. Indikáciami su vcestná placenta, priečna poloha dieťaťa (iba táto poloha, podotýkam), ťažký zdravotný stav rodičky.
Môžete sa všetky už upokojit, pôjdem nakoniec do SNV
Huraaa 🥳
a to si vybavila zo soboty na nedeľu? tak super 😉 buďte zdraví
Písala som včera primarovi a dnes mi už odpísal. Nečakala som takú rýchlosť
Asi doma čítajú koňa 🙈
Tak úžasná nemocka.. zvyčajne človek odpoveď nedostane nikdy, ledva sa dovola na xty krát a ty máš takéto šťastie. Gratulujem 😊
A to ti normalne napisal do mailu, ze ano, spravime vam sekciu na poziadanie, len nam za to zaplatite? Ci ako to prebieha
Autorka, ty vychodniarka si chcela do Ciech na sekciu a Maria Chrenekova-Pietrova z Ciech prisla na sekciu do Sace k porodnikovi, ktoreho sme ti tu viacere odporucali ako jedneho z top vramci SR. a ocividne je uznavany aj za hranicami...
@matkahelka neviem kto je tá osoba ktorú spomínaš, ale to je už jedno, na 99% idem do SNV
moderatorka sprav na markize

Ahoj ja som rodila sc bez indikácie a tu na sk✌🏼dá sa všetko