icon

Musí byť novorodenec cestou z pôrodnice vo vajíčku?

6. jún 2020

Ahojte, keď pôjdem domov z nemocnice z pár dnovim babom treba ho mat v autosedacke vo vajíčku alebo normálne v perinke na rukách... Keď je ešte také maličké?

Strana
z3
evittam
7. jún 2020

@selest No nemajú.

tosomja
7. jún 2020

Kto by ma nepustil? Prvú som niesla z pôrodnice v perinke a muž čakal vonku. Nikto sa ma nepýtal, ako idem, s kým idem a kde idem. Bývalá som blízko nemocnice, domov som šla peši s kočíkom.
Pred dvoma mesiacmi to isté. Dokonca som malého nemala ani v perinke, len oblečeného. Muž čakal vonku v aute. Nikto mi nebol kukať do auta, či mám vajco, či nie. 🤔
Je to tvoja vec, od podpísania prepúšťacej správy im je šum a fuk ako pôjdeš domov 🤷
Ale určite je bezpečnosť na prvom mieste.

amelie2017
7. jún 2020

@evittam no nas sa napriklad lekar aj sestra pri prepustani pytali, ci sme nezabudli na vajicko. Mami sme ho v aute a museli sme dieta dat do neho uz pri odchode z nemocnice. Takze muz pon isiel do auta.
Ale napr. muzov naj kamarat a jeho zena, uplny bio montessori magori, co mali vsetko pripravene, naplanovane pomaly uz aj 10. narodeniny dietata, vozili malu na rukach. Lebo ze vo vajci place. Boli u nas na nasteve, ked mala dcerka 6 tyzdnov, muz ich viezol na letisko a po 10 min vybrali malu z vajca, ze place. Zastal na dialnici, vystupil z auta a ze on nikde nekde, kym nebude mala priputana.

tosomja
7. jún 2020

Mne nikto neprišiel ukázať ani ako mám prikladať na prso, nie to ako zapútať do sedačky 🤦

evittam
8. jún 2020

@amelie2017 Ved v poriadku spýtať sa môže aj odporučat. Ale to je tak vsetko. A nie nemuseli. Mohli.

karmen118
8. jún 2020

No kde som rodila ja, doprovod musel doniesť vajíčko až na izbu, hlavne ak išla matka s bábom domov autom. Jedna sestrička vždy občas nakukla či nepotrebujeme pomôcť s obliekaním alebo pripútaním. Ak nejaká mamička bývala kúsok, tak dieťa šlo domov v kočíku, často vajíčko naklikávali na konštrukciu. V našom meste je pôrodnica na poschodí, takže bábo sa ľahšie znáša dole vo vajíčku. Kým som tam bola, tak každá čo šla domov, tak si niesla dieťa vo vajíčku. Doprovod aj vajíčko síce iba odporúčali, ale zisťovali ako ide žena domov a s kým, aj kvôli zdravotnému stavu matky alebo dieťaťa, lebo by si nebrali na zodpovednosť, ak by sa niečo stalo.

daganov
8. jún 2020

@karmen118 zodpovednost personalu porodnice konci za dverami porodnice. Mas prepustaciu spravu, keby si sa strepala zo schodov aj s dietatom, oni s tym uz nemaju nic

evittam
8. jún 2020

@karmen118 Súhlas s
@daganov
A musel? Nie. Mohol.😉

pupava36
4. okt 2020

@pininka1 takéto opatrenia sú preto lebo mnoho žien je tak sprostých ze si to dieťa skutočne vezmú do auta len v perinke a nedajú ho do žiadnej autosedacky. Ale ak majú napísané v správe ze mamička ma adresu krížom cez cestu tak jasne ze si nebude brat vajíčko ale jej prinesú rovno kočiar kde si bábätko položia a "odsoferuju" si ho domov.

Strana
z3