icon

Nosíte lekárom pozornosti ako kávu či bonboniéru?

30. aug 2025

Nosíte lekárom pozornosti? Nemyslím peniaze, ale kávu, fľašu, bonboniéru apd?

anonym_8a843f
30. aug 2025
@viestta

@sisska96 ani patdesiatnici nenosia, ani moje dve dochodkyne a to jedna ma 60+ a druha 70+ a nic nenosia

@viestta mam 55 a nosím

anonym_a9f70f
30. aug 2025

Ja som nič nedala ani sestričkám ani nikomu v porodnici. Robia prácu ako každý iný a každý mesiac im príde výplata väčšine celkom slušná.

anonym_f0a8bd
30. aug 2025
@anonym_e1b5c1

@anonym_f0a8bd nie ,takej by som aj welnes zaplatila.Ako aj nase deti o 2 mesiace skor sa narodili ale vdacne, ved sa nam starali o deti a zachranili ich.Nelutujem a stale by som takto nosila,to ako vdaka je malo aj.

@anonym_e1b5c1 takže zaplatiť wellnes?lebo ja dumam dumam že ako potešiť odvďačiť a neviem čo také vseobecne neutralne by sa hodilo

anonym_37defd
30. aug 2025
@anonym_0aef9a

Čo si sa s koňom zrazila? Veď to je úplatok, chcela skončiť v base?

@anonym_0aef9a nie, nie je to úplatok, pokial za to neocakavas protihodnotu. Cize ked chceš poďakovať za liečbu, môžeš mu tu bonbonieru pokojne doniesť. Iné je, keby donesenim bonboniery podmienoval poskytnutie zdravotnej starostlivosti. A ano, bezne nosím rôzne malé pozornosti. Ako poďakovanie.

13uzivatelka11
30. aug 2025
@anonym_f0a8bd

A keby som chcela rehabilitačnej poďakovať lebo sa rok o syna starala tak tiež to je odveci? nejakou aj pozornosťou aj ked sme ju vychvalili ale Za jej ochotu aj ako človeka.

@anonym_f0a8bd v takomto prípade by som niečo asi doniesla. Keď ide o nejaku dlhodobú starostlivosť a fakt vám veľmi pomohla aj ľudským prístupom.. lebo nie u každého je to samozrejmosť.. to je podľa mňa niečo iné, ako doniesť fľašu za skorsi termín na vyšetrenie 😏

anonym_0aef9a
30. aug 2025

Nič si nezaslúžia

anonym_e1b5c1
30. aug 2025
@anonym_f0a8bd

@anonym_e1b5c1 takže zaplatiť wellnes?lebo ja dumam dumam že ako potešiť odvďačiť a neviem čo také vseobecne neutralne by sa hodilo

@anonym_f0a8bd To pisem ja ,nvm ako vam pomohla.Mozno poukaz na masaz potesi.A mozno sa potesi aj cokolade.Ale tk ja za vydarenu ooeraciu,nvm za pomoc by som. Ila vdacna a urcite by som nieco doniesla.Tu citam ze nic nenosia,ved to je toez ok ale ak sa tyka deti tak rozhodne by som nesetril na vsimnom.

anonym_893881
30. aug 2025
@anonym_a9f70f

Ja som nič nedala ani sestričkám ani nikomu v porodnici. Robia prácu ako každý iný a každý mesiac im príde výplata väčšine celkom slušná.

@anonym_a9f70f Ano urobime me si pracu a nič nečakame a za to čo robime a kolko sme študovali a sústavne sa vzdelávame si zaslužime taky plat aky máme Aj ty si mohla byť sestra alebo lekarka s takým platom. Občaš rodine píšem a volam ak ma pacienti poprosia, alebo necham.pribuznych dlhšia na návšteve a ak mi niečo daju tak poďakujem ale fakt mi nikto nič nemusí davat ja milujem svoju robotu.😃

thereisabear
30. aug 2025

Veď ale že kvety a čokoládu nepije znamená, že chce alkohol...
Nenosím.

anonym_3bd5fc
30. aug 2025

Bonbonieru áno a vôbec na tom nevidím nič zlé.

zuzanka.zuzu
30. aug 2025

jasne že dávam. a dávajú aj iní a oveľa viac. to len na koňovi sa budú predbiehať ktorá to viac odsúdi 😀

anonym_f0a8bd
30. aug 2025
@anonym_e1b5c1

@anonym_f0a8bd nie ,takej by som aj welnes zaplatila.Ako aj nase deti o 2 mesiace skor sa narodili ale vdacne, ved sa nam starali o deti a zachranili ich.Nelutujem a stale by som takto nosila,to ako vdaka je malo aj.

@anonym_e1b5c1🍀

sara07
30. aug 2025

nie nedávam
ale verila by som že sa stále dávajú takéto pozornosti, a že im to nie je blbé vôbec zobrat

autor
30. aug 2025

Ešte jedna story, nie o prezentoch. Pred niekoľkými rokm mala moja mamka mala zjavný problém, chudla nám pred očami, veľmi sa trápila, lekári ju vôbec neriešili. Tak som išla za chirurgom, čo ho poznám, nech vypíše žiadanku na MRI prosím. To sa nedá, to nemôže len tak, čo na to ZP. Dala som mu 200 eur a do 10 min som mala žiadanku v ruke. Prišla som za primárom na kliniku rádiológie, s tým, že potrebujem MRI, ale rýchlo, do 3 dní aj s popisom. Poznám ho, viem ako si postavil dom. Mama mala do 3 dní MRI aj s popisom, za 250 eur. Povedal mi, že sme mali veľké šťastie. Našiel sa nádor v začiatkoch. Vybavili sme nemocnicu, lekára som našla, čo ju mal zoperovať, sestra mu dala na úvod 500 eur. Ďalej sa už nedávalo nič. Stálo nás to dohromady 1000 eur, ale mamine to vtedy zachránilo život.

sara07
30. aug 2025
@zuzanka.zuzu

jasne že dávam. a dávajú aj iní a oveľa viac. to len na koňovi sa budú predbiehať ktorá to viac odsúdi 😀

@zuzanka.zuzu fakt nedávam, však ešte niečo popri dávat ked raketuju za to poplatoček , tamto poplatoček a ešte naturalie
však ked chce z tých poplatkov kde dost často nedávaju blok si ho človek musí pytat nech si kupia čo len chcu

anonym_f0a8bd
30. aug 2025

Ja si myslím že uplácať by sa nemalo aby človek dostal riadne odvedenú prácu ale keď niekto odvedie perfektnú prácu a da tomu pridanú hodnotu tej ludskosti tak prečo nie poďakovať i keď hej otázka je čo ako aby to bolo vhodné
Ja som robila dlhé roky v gastronómii a tam stále niečo nosili personálu a to nebol úplatok len nás mali radi

sara07
30. aug 2025
@anonym_autor

Ešte jedna story, nie o prezentoch. Pred niekoľkými rokm mala moja mamka mala zjavný problém, chudla nám pred očami, veľmi sa trápila, lekári ju vôbec neriešili. Tak som išla za chirurgom, čo ho poznám, nech vypíše žiadanku na MRI prosím. To sa nedá, to nemôže len tak, čo na to ZP. Dala som mu 200 eur a do 10 min som mala žiadanku v ruke. Prišla som za primárom na kliniku rádiológie, s tým, že potrebujem MRI, ale rýchlo, do 3 dní aj s popisom. Poznám ho, viem ako si postavil dom. Mama mala do 3 dní MRI aj s popisom, za 250 eur. Povedal mi, že sme mali veľké šťastie. Našiel sa nádor v začiatkoch. Vybavili sme nemocnicu, lekára som našla, čo ju mal zoperovať, sestra mu dala na úvod 500 eur. Ďalej sa už nedávalo nič. Stálo nás to dohromady 1000 eur, ale mamine to vtedy zachránilo život.

@anonym_autor hnus toto , myslím mudr
a to dávame z podstatne menších platov ako maju oni

anonym_067845
30. aug 2025

V Čechách sa tiež nosí ... a u nás koncom mesiaca, keď pacienti žiadajú predĺženie péeniek, je pozornosť obvodnému takmer pravidlom. Asi to nie je trápne ani doktorom, ani pacientom.

lucia13022023
30. aug 2025

Nie, nenosím. Ale doteraz si pamätám, keď som bola s malým v nemocnici tri týždne, bola tam jedna hnusná sestrička.. Potom dali ku mne na izbu jednu mamičku, ta doniesla koláče, dezerty a hneď sa vedela sestrička usmievať a pomáhať 🙂 si pamätám ako som volala mužovi, nech ide nakúpiť dezerty, nech sa aj ku mne začne správať ako ku človeku - zúfalá matka ani nie mesačného dieťaťa - a čuduj sa svete, zrazu mi vedela prísť pomôcť keď si malý vytrhol kanilu 🙂 achh.. Škoda reči

wolf_
Autor odpoveď zmazal
sisska96
30. aug 2025
@viestta

@sisska96 ani patdesiatnici nenosia, ani moje dve dochodkyne a to jedna ma 60+ a druha 70+ a nic nenosia

@viestta nosia všetci staršie ludia

sisska96
30. aug 2025
@anonym_634281

@sisska96 staršia generácia? kdeže 50 - 60 roční už určite nie. možno tak 75+

@anonym_634281 čo by nie, poznam kopec takých

viestta
30. aug 2025
@sisska96

@viestta nosia všetci staršie ludia

@sisska96 nemam potrebu ta presviedcat o opaku. Mysli si co chces

luteam
30. aug 2025

@anonym_autor je rozdiel dat uplatok cize dat nieco a ocakavat protisluzbu a ine je dat nejaku drobnost ako vdaku lebo chcem. Takze ano obcas ked som niekomu mimoriadne vdacna nievo dam. A mne davaju tiez casto pacienti ja to odmietam ale niektori su schopny sa urazit ked si nechces vziat.

anonym_634281
30. aug 2025
@sisska96

@anonym_634281 čo by nie, poznam kopec takých

@sisska96 to sa pýtaš každého, alebo robíš anketu.. či si sestrička

kaca222
30. aug 2025

Nosím, pokiaľ pre mňa urobia niečo naviac. Napríklad mi dajú termín tak, aby som nevymeškala z práce.

123467
30. aug 2025

Nie… ani by ma to nenapadlo nieco nosit 😏

ivangeline
30. aug 2025

Nenosím.

stanka_k
30. aug 2025

@anonym_autor nie, zdravotné poistenie mám uhradené a dosť zo zákrokov a úkonov je aj tak spoplatnených. Veď sú v zamestnaní, za ktoré dostanú plat. Tiež nenosím predavačke somariny za to, že mi nablokovala nákup alebo smetiarom, že nám koše vysypali……………… a že sa unúvali dať mi termín? No to by mala byt samozrejmosť, len si z toho ľudia urobili “kto ma známosť alebo niečo donesie, ten berie”

anonym_0c3a91
30. aug 2025

@anonym_autor ja nenosím nič. Syn bol na operácii chrbtice. Pri odchode som sestričkam dala lepšiu bonboniéru, kávu a sušené ovocie. Paradoxné lekárovi čo operoval som sa poďakovala slovne, ale nedala som mu nič. Lebo jednak som nevedela koľko by som mu mala dať... Bolo by mi to strašné trápne... Lebo myslím, že nečaká na nejakých 200€.. čo si myslím, že je pre neho smiešna suma.. Bonboniéra sa mi zdala malo, fľaša, možno ani nepije... Je to špičkový odborník. Pokorný a milý lekár.. Fakt mi bolo trápne mu niečo strkať...