icon

Pobyt v pôrodnici s druhorodeným dieťatkom

5. dec 2025

Ahojte,
Chcem sa opýtať, ako vnímate respektíve ste vnímali pobyt v pôrodnici s druhým bábätkom? Užili ste si ho viac ako s prvým? V zmysle že ste už vedeli čo a ako, ako ho utíšiť, uspať, ako ho nakŕmiť či už kojenim alebo umelým mliečnom, vedeli ste už ako s ním manipulovať atd? Zatiaľ čo možno pobyt v pôrodnici s prvým bol pre vás nie veľmi super lebo ste nevedeli čo a ako?
Snáď som zrozumiteľná 🙈😁

anonym_32cad2
5. dec 2025

Idem rodit po 6 rokoch tak rozmyslam kde je porodnica vlastne 😆 budem tam ako prvorodicka 😂

majlo1234
5. dec 2025

Ano, ja som si to uzila. Vydobila(zaplatila) som si izbu sama, s telkou. A druhe babatko som si tam uzila, ledze som mala sekciu a nic moc bonding, cele dni som kukala telku s babatkom vnutri nocnej kosele, spali sme spolu v posteli.kludne som sa najedla, mala som kopec jedla doneseneho z domu. A hlavne!!! Ziadna sestricka mi medavala mudrosti ako prvorodicke, bolo tak, ako som chcela🤣

kiki68
5. dec 2025

@anonym_autor no skor to boli nervy, nasa skoncila na neo a teda boli to nervy, ci bude oki. Takze nova situacia

majlo1234
5. dec 2025
@kiki68

@anonym_autor no skor to boli nervy, nasa skoncila na neo a teda boli to nervy, ci bude oki. Takze nova situacia

@kiki68 boze, aj moja, ale len na 26 hodin ci kolko.

13uzivatelka11
5. dec 2025
@majlo1234

Ano, ja som si to uzila. Vydobila(zaplatila) som si izbu sama, s telkou. A druhe babatko som si tam uzila, ledze som mala sekciu a nic moc bonding, cele dni som kukala telku s babatkom vnutri nocnej kosele, spali sme spolu v posteli.kludne som sa najedla, mala som kopec jedla doneseneho z domu. A hlavne!!! Ziadna sestricka mi medavala mudrosti ako prvorodicke, bolo tak, ako som chcela🤣

@majlo1234 kde si mala takú izbu s telkou? 😀 Súkromná či štátna pôrodnica?

zuzkaa1991
5. dec 2025

@anonym_autor ja som v septembri porodila druhe dieta po 7r ;) viac menej bolo to lepsie aj personal bol.super takze aj po psychickej stranke bolo ovela lepsie...kedze pri prvej som.mala poporodnu depku nikto si to nevšimol....uvedomila som si az po roku a pol cca ked som.o. nej citala....nemala som twky vztah ako mam teraz s druhým dieťaťom 😇 plus prva mala silne koliky mozno bola nervozna zo mna(kedze dieta citi ako sa cíti matka) pri druhej je to fakt ovela lepsie našťastie je kludne dieta (zatial)😁😁 ma 3m ale. Nastavila sa krasne na rezim...skoro vobec neplace a spi celu noc 😁len dokedy cakam na zubyked zacnu ist pri prvej fakt som vsetko možné zazila

majlo1234
5. dec 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 statna na kramaroch. Akoze v telke sli len verejnopravne kanaly🤣 ale lepsie, ako nic. A hlavne ten pokoj, ze nie su s tebou ine matky na izbe a ine babatka, ja som z toho pri prvom mala nervy. Furt stres, ze budim inu mamicku, alebo potom ona mna, som jak zombie odisla z porodnice domov

anonym_49aea1
5. dec 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 štátne pôrodnice nestoja za veľa, doktori tam za každú cenu presadzujú strihanie ženy aj keď netreba ( pričom celkovo byť rozstrihaná je dosť zlá vec ).

majlo1234
5. dec 2025
@anonym_49aea1

@13uzivatelka11 štátne pôrodnice nestoja za veľa, doktori tam za každú cenu presadzujú strihanie ženy aj keď netreba ( pričom celkovo byť rozstrihaná je dosť zlá vec ).

@anonym_49aea1 urcite je lepsie rozstrihnuta ako roztrhana po kakac. A s temou to nema vela spolocneho

anonym_2ea5ca
5. dec 2025

@anonym_autor Ano, viac som.si to uzila, lebo aj sekcou som lepsie znasala a aj som druhe babo mala o den skor pri sebe ako prve, kedze v case narodenia prveho bolo tak plno, ze nas dali na ine poschodie na gynekológiu a tam babatka nemohli.

13uzivatelka11
5. dec 2025
@majlo1234

@13uzivatelka11 statna na kramaroch. Akoze v telke sli len verejnopravne kanaly🤣 ale lepsie, ako nic. A hlavne ten pokoj, ze nie su s tebou ine matky na izbe a ine babatka, ja som z toho pri prvom mala nervy. Furt stres, ze budim inu mamicku, alebo potom ona mna, som jak zombie odisla z porodnice domov

@majlo1234 aha ja som rodila na Antolskej, mala som síce nadštandardnu izbu ale boli sme tam dve a bez tv 😅 a hej presne, buď revalo moje alebo jej bábo 😅

13uzivatelka11
5. dec 2025
@anonym_49aea1

@anonym_49aea1 predstav si že mňa nenastrihli, ale na to sa ťa ani nikto nepýtal..

majlo1234
5. dec 2025
@13uzivatelka11

@majlo1234 aha ja som rodila na Antolskej, mala som síce nadštandardnu izbu ale boli sme tam dve a bez tv 😅 a hej presne, buď revalo moje alebo jej bábo 😅

@13uzivatelka11 haha, presne moj zazitok. A ked nie nase, tak cez stenu dalsie deti. A ked sa koecne pospalo, o stvrtej ci kolkatej ti rozrazia dvere na rannu vizitu ci co. To bol jeden horor. Ale zas na kramaroch som sa bala, aby mi holuby, co mi cez okno chodili do izby, nezozrali dieta🤣

kiki68
5. dec 2025
@majlo1234

@kiki68 boze, aj moja, ale len na 26 hodin ci kolko.

@majlo1234 my tiez tak, ale ta situacia bola nova a stresujuca

anonym_86d10d
5. dec 2025

Jaaaaj, ano, uzila som si. Mala som nadstandard, takze som tam bola sama s dietatom, mala som telku, dvd prehravac, radio. Milovala som otvoreny snack bar, ktory sme mali zadarmo na oddeleni, vyjedala som si ovocie, sladkosti, instantne kase... takze aj ked mi nemocnicne jedlo nesadlo, nebola som hladna. Vedela som co a ako, vedela som manipulovat s babatkom, vedela som ho utisit, vedela som ho nakojit, nikto mi nedaval ziadne rady, lebo vsetci vedeli, ze je to druhe. A hlavne som sa rychlo zotavila, nic ma nebolelo, uz par hodin po porode na mne ani nebolo badat, ze som predchvilou rodila (po prvom porode som bola hrozne rozbita a ubolena snad aj mesiac). Rodila som po 8 rokoch, takze som si myslela, ze uz som to vsetko zabudla, ale nie, tie instinkty sa asi zabudnut nedaju.

thereisabear
5. dec 2025

Prvý bol pre mňa nočná mora, druhý ako pohodová dovolenka.

mane01
5. dec 2025

@anonym_autor s druhým bolo lepšie, lebo dítko bolo dobre a vkuse spalo. Prvé dieťa revalo vkuse 4 dni a zázračne sa ukludnilo až doma. Takže to bol iný des tam… čo sa týka starostlivosti, tak som ani prvý krát nemala pocit, že neviem čo a ako. Oni tam boli veľmi nápomocné tie sestričky.

anonym_ec508b
5. dec 2025

@anonym_autor prvý krát to bol wellness. druhý krát som od druhého dňa nespala skoro nič

majlo1234
5. dec 2025
@kiki68

@majlo1234 my tiez tak, ale ta situacia bola nova a stresujuca

@kiki68 hej, bolo to hrozne, ale uz ked mi ju dali na izbu, tak som sa uplne ukludnila, dovtedy len kopka nestastia

tinka3435
5. dec 2025

Bolo to fajn že som už vedela čo a ako tak som mala v sebe väčší pokoj ako pri prvom .A bola som v inej pôrodnici ako prvý krát a prístup úplne rozdielny na všetko .

anonym_f1e408
5. dec 2025

Ahoj, druhe som rodila rok po prvom. Porod dopadol ok (hoc dlhy ale nie az 40hodin ako prvy), ani steh. Na druhy den som fungovala akoby som ani nerodila. Mala som volnu 1tku izbu 🙏 oba razy telku, ale tu nepozeram... Babatko prisavka. Dieta nonstop pri sebe, ani ten rychlokurz mi nikto nedal. Jaaasne ze stale prikladanie krmenie atd. Ale uprimne? Nudila som sa tam a mala som so sebou notebook a robila som si pracovne veci. Dufam ze na mna nepozerali krivo. A teda narocnejsie to mal tie tri dni manzel doma s rocnym 🤣
Vela ale zavisi od Tvojho stavu po porode, od zivotaschopnosti babatka atd. Drzim palce 🍀

dory11
6. dec 2025

@anonym_autor čo ja viem ja som si oddýchla pri prvej v pôrodnici mala som kľudu od všetkých ( boli zakázané návštevy bol kovid )vedela som ako kojit aj z dieťaťom manipulovať aj všetko proste je som si to tam užívala nemala som z ničoho stres .
Pri druhom viem že ak budeme tehotenstvo aj pôrod aj miminko aj ja okej chceme ambulantný .

anonym_724639
6. dec 2025

Ja som sa strašne nudila v pôrodnici a ledva čakala kedy nás pustia domov. Prvý pôrod som zobrala osemsmerovky tam lustila a pri druhom som mala pri sebe mobil tak som písala so starším dieťaťom a manželom čo boli doma. Ale strašná nuda v tej pôrodnici. Návšteva len raz denne na hodinu, strava hrozná, spolubývajúci na izbe o ničom. Ja som odratavala minúty do odchodu.

ivangeline
6. dec 2025

Vôbec. Až s 3tim a ďalšími potom, to bolo krasne a oddychové. ;D