Pôrod Kramáre - máte aktuálne skúsenosti?

petra321
2. feb 2021

Ahojte, chcem sa spýtať či nemáte niekto aktuálne skúsenosti ako to prebieha na Kramároch s pôrodom. Čaká ma to zachvíľku a nikde som žiaľ nenašla aktuálne informácie☹️Budem vďačná za Vaše skúsenosti najmä opatrenia COVID-19 (či testujú pri príchode alebo treba certifikát, partner pri pôrode, rúška a samozrejme ako funguje teraz nadštandard - či je možné si ho vybrať, samozrejme ak bude voľný alebo je vyhradený pre covid pozitívne mamičky). Neviete ako je to teraz s poučením o EPI a partner pri pôrode? Je to nutné alebo sa dá aj bez toho len potom zaplatíme čo bude treba? Ak som na niečo zabudla a napadne Vás, kľudne môžete doplniť - poteším sa, možno to pomôže aj iným mamičkám pri rozhodovaní pri výbere pôrodnice☺️Ďakujem Vám.

aliaray1
11. feb 2022

@petra321 ahoj, 2 dni vzad bol seminar online s lekarkou z Kramarov na mamaclass.
Pre cele UNB ze plati, ze teba otestuju oni a sprievod 1 osoba musi byt plne ockovany+platny PCR/Ag test.
Test mu vedia urobit kustik od nemocnice ak pridete v nepracovnych hodinach, vraj zavolas na mobil toho testovacieho miesta a oni naozaj do par minut dobehnu a otestuju ho.
Potom moze byt s tebou az do porodu, snazia sa robit bonding aj s oteckom aj maminou, ale nie skin to skin, len zabalene v deke. Muz/sprievod moze byt aj pocas celeho porodu s tebou. Len uz potom ho poslu prec a navstevy su uplne zakazane, mozete sa stretnut pred nemocnicou. Co sa tyka ak by ti ktokolvek priniesol dake veci, tak poslu personal to vyzdvihnut alebo ty pred nemocnicu.

Na nadstandarde su vraj momentalne vsetky rodicky vravela, lebo standard im zhltlo covidove oddelenie.

Porodne bozy maju ze 2 a je tam moznost sa prechadzat, aj fitlopty, aj sprchy na uvolnenie, vsetko.
Oblecenie pre babatko aj odsavacky maju, ze to staci ked si donesies pre male len v com pojde domov.
Plienocky odporucala jednorazovky 40 kusov.

petra321
autor
11. feb 2022

@aliaray1 ahoj veľmi pekne ti ďakujem za rozsiahlu na odpoveď no rodila som tam 24.3. pred rokom takže pre mňa už nie aktuálne ale možno to pomôže nejakej inej mamičke ktorá zvažuje pôrod na Kramároch 😊 Ak by si mala pre zmenu nejaké otázky čo ťa zaujíma ohľadom pôrodu na Kramároch kľudne mi napíš a rada ti odpoviem. Prajem krásny deň ☺️🎈

aliaray1
11. feb 2022

@petra321 dakujem ti moc 🤗🥰🙏. Otazok mam vela, lebo prednes lekarky z Kramarov bol same superlativy aki su tam uzasni aj na porodnici aj novorodeneckom, aki su vsetci ustretovi a snazia sa byt baby friendly...co je diametralne odlisne od zazitkov, ktore som citala v novinach, tu na konovi a pocula z okolia.

Je naozaj pravda ze:
- zenam uz nezvazuju nohy o postel pri porode ako v stredoveku?

- su mili, alebo aspon normalni a nevrieskaju, nemaju blbe, krute reci?

- robia vzdy bonding?

- nechavaju porodu prirodzeny priebeh a neurychluju porody?

- ze uz nenastrihavaju rutinne rodicky rad radom?

Dakujem 🤗

andy156
11. feb 2022

Ahojky sú tam samí profesionali rodila som tam 3 krát a neľutujem. Ženám nijak nohy nezvezuju asi myslíš tu kozu čo si ženy môžu dať hore nohy jak na prehliadke u gynekológia. Je to aj tam ale nemusíš to použiť. Ku mne boli milí ťažko povedať koho službu vyfasujes je tam veľa personálu s toho som stretla jednu neprofesionálnu sestru a jednu sestru nepríjemnú z deckeho novorodeneckeho inak všetci ostatný boli super tým cca 15 - 20 zdravotníkov. Určite nikto nevrieska;). Snažia sa nechať pôrod plynúť prirodzene pokiaľ to je možné. To je ťažká otázka lebo keď žena rodí už 15hodin je celkom vďačná keď dostane niaky urýchlovak aby už to mala zasebou. Je to individuálne ale určite dajú aj na prianie rodičky. Nástrih sa robí stále ale tiež lekárka vidí a vie zhodnotiť či je potrebný. Ak nieje tak ho samozrejme nespravy. Ak je mňa osobne sa vždy spýtala či môže že je to treba. Ja som súhlasila lebo keď sa nespravy tak ženy sa roztrhnu vetsinov nepekne horšie sa to hojí aj rána býva vetsia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre