Pôrod na Antolskej 2012
Ahojte mamicky a buduce mamicky... vedeli by ste mi poskytnut nejake blizsie info o porodnici na Antolskej (vase aktualne skusenosti)? Taktiez by ma zaujimalo, ci ste si zazmluvnovali doktora..., pripadne ci by ste mi vedeli odporucit niekoho z vlastnej skusenosti? Viem, ze tu uz v par temach Antolska figuruje, ale zaujimali by ma najaktualnejsie informacie 🙂 Tak ak mozete, poradte..., budem vam vdacna 🙂
@alien2603 no ak pojjdes sekciou tak sa ti budu asi viac venovat. a neboj, zvladnes to... ak ti mozem poradit, pozri si stranku mamila. sk, su tam videa, a tu na mk si pozri annag profil, ona sice uz nie je aktivna ale ma tam fotky ako sa ma babo prisat. to ti velmi pomoze. a este z vlastnej skusenosti, ked ti ma treti den nepojde mliecko, pytaj si oxitocin, dava sa to do nosa ako kvapky, je to na spustenie mlieka... ja som to pouzivala asi aj 14dni...inak z nemocky som odchadzala ze nemam mlieko, podla vazenia maly potiahol za kojenie 0ml!...teraz si taha 70ml🙂 takze ked budes mat pevnu volu tak to zvladnes🙂 drzim palceky
@alien2603 no ono ked sa ti naleju prsia a nebude sa ti chciet pustit mliecko, tak to dost boli a ten oxitocin je presne na to, ale v nemocke sestricky to nejak drzia v tajnosti, alebo co....povedal mi to moj doki, a potom mi to nabalili aj domov, asi im to nakazal. takze asi dobre ked povies, ze o tom vies, a nech ti to daju, nech sa ti pusti mlieko.
@psyxooo ma ju v poliklinike na antolskej...c.d. 25...poradne pre tehotne ma len pondelky a piatky...tak mi to povedal 😉
@zuzkag2 jeeeejda to je skoda, ze si nemozem zazmluvnit Dlhopalceka...inak fakt uvazujem ze si zazmluvnim Oravca...i ked sa inym moze zdat odmerany je to skutocne profesional...ani necitim ked ma vysetruje 🙂 v ordinacii som tak maximalne chvilenku a idem domof... 😉
@koldun1 no je to veru skoda, ze sa dlhopolcek neda, ale zas, lepsie mat asi skusenejsieho lekara, ako je napr. Oravec. Ano Oravec je svojsky, nie je ukecany, ale pri porode bol uzasny, povzbudzoval ma, hovoril mi krstnym menom, bol veeeelmi mily...to po tej ludskej stranke...a po profesionalnej...zhodnotil ho moj mm, kedze ja si z toho porodu velmi nepamatam detaily 😉 ze je to obrovsky profik, ze presne vedel co robi, a ze len vdaka nemu som sa netrapila, ale mala krasny porod.
@zuzkag2 ano aj ja by som Oravca takto hodnotila...dnes som nestihla za nimprist do poradne...fakt ma delili minuty po jeho odchode...a sestricka ho zavolala asi z hora z porodnice...aby ma prisiel prezriet..mohol sa na mna vy....ale on do 2 minut bol uz so mnou v ordinacii...akoze klobuk dolu...fakt ma to prekvapilo...a to ho nemam ani zazmluvneneho...presne ale ako si napisala...nieje ukecany ale rozprava hlavne k veci...a to co cloveka najviac zaujima... 😉
@sybila7 ahoj chcela by som sa ta spytat preco si mala cisarsky...ja idem tiez u nej rodit, mozes napisat viac?
@moonlighka Mam problemy s oblickami(cysty na oblickach),primar co nas kazde rano vysetroval povedal ze mozem ist normalne ze nezatazim pritom oblicky a doktorka mi vybavila 2 nefrologov aby povedali svoj nazor a ti rozhodli ze jednoznacne pojdem cisarskym.takze kebyze ju nemam zaplatenu tak by ma dali normalne ☹ ja som 6 dni prenasa kontrakcie som uz mala ale iba tie lepsie a stale som bola otvorena len na spicku prsta,primar mi aj dal tabletku dovnutra aby som sa otvarala ale nepomohlo...
@zuzkag2
@marci77
@alien2603 baby ja mam uplne opacnu skusenost, co sa tyka podpory dojcenia na antolskej, a to som rodil tiez teraz nedavno (jul 2012). Prisla ku nam sestricka na izbu a mali sme prednasku, vsetko s nami prebrala a chcela nam aj prebalovanie ukazovat, ale povedali sme, ze netreba... A ked bol nejaky problem, stacilo ist za sestrickami, uplne ochotne prisli a pomohli (novorodenecke aj zenske)... A hlavne sa vzdy kazdy pytal, ci nieco nepotrebujeme a keby nieco, tak aby sme prisli. Fakt sa zaujimali a hlavne boli stale mili a s usmevom na tvari - lekari aj sestricky... 🙂
@martynnka no tak, to si asi mala stastie, ze tam nebolo vela mamiciek a sestricky mali cas .....ale ked vystihnete zle obdobie (ze vela porodov atd - co sa samozrejme neda ovplyvnit), tak sestricky nestihaju....no a samozrejme zavisi aj kto ma sluzbu - podla toho je aj ta ochota. no a ked mas izbu na uplne inom konci ako maju sestricky tu ich miestnost a po porode ledva chodis - tak chodit za nimi prilis casto sa neda ....takze som rada, ze ma niekto aj dobre skusenosti, ja som ich zial na take sestricky v tom obdobi - maj 2011 nenatrafila
@marci77
@zuzkag2 praveze bolo vela porodov, vraj 40 mamiciek v porodnici... a najskor som mala izbu 10 - uuuuplne na konci. potom nas presunuli na cislo 1, co je hned vedla sestriciek. ale okrem toho, ze ta izba bola priestrannejsia, tak som velmi rozdiel necitila. a chodilo sa tazko, to je jasne... 🙂
@martynnka no ja by som iba chcela upozornit mamicky prvorodicky, ktore nevedia ako to tam chodi, ze iba tak k nim sestricky nepridu, treba sa tam ist prihlasit, inak na vas kaslu, resp. ako ktora sestricka samozrejme, takze velke stastie na sestricky aj zelam 🙂 potom je ten start s kojenim a staranim sa o babatko jednoduchsi
@alien2603 Ahoj, ja som rodila pred troma týždňami na Antolskej cisárskym rezom. Keď ma doviezli na izbu do dvoch hodín mi doniesli aj dcérku a sestrička mi ju hneď prikladala na prsník, lenže som mala smolu lebo som ešte nemala mlieko až na tretí deň sa to rozbehlo ☹ ale nevadí..... sestričky veľa pomohli čo sa týka dojčenia aj starostlivosti, všetky tam boli milé a ochotné aj na novorodeneckom okrem lekárky ( taká malá gula) vidieť na nej že sa furt popnáhlala.... aledalo sa to ....
@veronikani Ahojky 🙂 Dakujem za aktualne info...Presne takuto spravu som potrebovala pocut ;) Mozem sa spytat, preco si sla cisarskym? A malicku si mohla mat odkedy pri sebe stale? Aj si si zazmluvnovala lekara,, ktory ti robil cisarsky?
@sybila7 ahoj prosim ta ked ta Dr. Malova objednala na poradnu na urcitu hodinu kolko si tam cakala? Neviem na kolko sa mam pripravit, aj ked som objednana. Dakujem 😉
@alien2603 ahoj, j som zazmluňovala primára Dr. Paldiu, od začiatku som k nemu chodila na ultrazvuky ( jeho manželka Dr. Paldiová je moja gynekologička), je to milý lekár a ozaj odborník... ono to bolo tak, že som týždeň prenášala tak ma hospitalizoval v nemocnici vo štvrtok (11.10) a v piatok mi spravili oxytocínový záťažový test, že ako bábo reaguje na kontrakcie a v nedeľu mi dal tabletku na vyvolanie pôrodu..... kontrakcie boli veľmi silné a neuveriteľne bolestivé ( trhala som si vlasy). O 11:00 som išla na pôrodnú sálu ale vôbec som sa neotvárala ledva na 3 cm, tak ma pán primár kontroloval každú pol hodinu a o 16:00 ,, ukončil moje trápenie,, a bral ma na sekciu akútne,lebo mala malá omotanú pupočnú šnúru okolo nožičky a to jej neumožnilo narodiť sa prirodzene. 16:12 sa malá narodila.
prvý večer mi ju priniesli na priloženie k prsníku a chvílu mi ju nechali, na druhý deň keď mi dotiekla infúzia som poprosila sestričku či by som nemohla už vstať 🙂 rana ma neskutočne štípala a bolela 😒 a keď som sa dala do kopy tak ma dali z JIS - ky na ,,normálnu,, izbu a potom som si ju išla vyžiadať 🙂 ale na večer mi ju nenechali, vraj aby som si ešte oddýchla ale od tretieho dňa už bola somnou a sestričky v pohode chodili na izby a ozaj pomáhali ... a keď som za nimi prišla s dákou požiadavkou tak boli ochotné
@moonlightka ahoooj, čakavala som tam dlho...bola som načas ale aj tak som išla dovnutra neskor, vťdy bolo vela žien predomnou a čakala som doradu, vobec nevolali podla objednania 🙂
@sybila7 tak to je blbe...myslis ze by som sa mohla sestricke ozvat ze som na nejaky cas alebo to nema vyznam?
@sybila7 ozaj a o kolkej je tam teda najlepsie prist...nech som tam skor tak ci tak
tam su všetky na čas objednane a sem tam ide doktorka na porod, takže určite tam netreba isť skoro, však uvidiš kolko tam bude ludi, možno budeš mať šťastie 🙂 ja som tam pred rokom chodila 🙂
@moonlightka ahojky, ja tiez od stredu zacinam chodit k Dr. Malovej. Kamoska mi vravela ze sa tam cakava aj 2-3 hodky lebo vraj ona objednava kazdeho na rovnaky cas no ludia idu dovnutra podla poradia. A ako spominala sybila7 velkarat odbehne aj k porodu takze to zavisi od stastia. No budeme sa musiet vyzbrojit trpezlivostou.

@naky dakujem 🙂