icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

nadasamsonova
28. jún 2017

@monika_janko asi ti to nepreplatí, kamoška musela zostať dlhšie po pôrode, lebo bábo nebolo v poriadku a to poisťovňa nepreplatila.

monika_janko
6. júl 2017

Ahojte, prosím, neviete ako je to s preplácaním poisťovne, pokiaľ by bol potrebný plánovaný cisársky rez? Ďakujem veľmi pekne. 🙂

aigrahaven
6. júl 2017

@monika_janko pokiaľ to máš v papieroch od doktorky že máš plánovaný cisársky tak to poisťovňa neprepláca, iba ak je nečakaný

mi13
29. júl 2017

Ahojte, prosim vedeli by ste mi cca odhadnut kolko dokopy stoji porod v Breclave? Vobec nemam prehlad o cene... dakujem velmi pekne

zuzanaete
29. júl 2017

@mi13 Rodila som v decembri a faktura za mna a drobca plus jedna poradna cca 800€. Porod bez epi. VZP preplatila takmer celu sumu. Chybalo 10€, ale skor asi vzniklo kurzovym rozdielom, ako neuhradenim nejakeho ukonu.

mi13
29. júl 2017

@zuzanaete super dakujem. Tiez mam VZP a cakala som ze to bude viac. A ohladom vsetkej administrativy ti tam poradili co treba aby to u nas preplatili alebo kde by som nasla nejake podrobnosti?

aigrahaven
29. júl 2017

Ja som bola o deň dlhšie a mala som aj epi, pôrod 36 hodín. Platila som do 1200, neviem už presne. Preplatili cca 870.

mi13
29. júl 2017

@aigrahaven vies aj preco nepreplatila poistovna celu sumu?

zuzanaete
29. júl 2017

@mi13 Pri odchode z porodnice ti vystavia faktury, ktore treba ist uhradit v nemocnici do pokladne. Da sa platit aj kartou. Len pozor, aby nebol nahodou na karte maly limit, aby presla platba. K fakturam ti daju aj podrobny rozpis vsetkych ukonov. Vsetky tieto papiere potom odnesies do poistovne a vyplnis ziadost o preplatenie. Mas na to 3 mesiace, tusim, nie som si uplne ista. Peniaze mi poslali na ucet do mesiaca od podania ziadosti.

dankanka
29. júl 2017

@mi13 ...len doplním @zuzanaete že máš na to 6 mesiacov. Odomňa dodatočne žiadali z poisťovne aj prepúšťaciu správu..

dankanka
29. júl 2017

Aj vy ste museli mať z úradu práce v Břeclave potvrdenie, že ste nežiadali pôrodné v ČR? Mne tam vystavili to potvrdenie, niečo v štýle, že ajtak ako občan SR naň nemám nárok... Čistá buzerácia...

zuzanaete
29. júl 2017

@dankanka Hej, teraz si spominam, ze som davala aj prepustastie spravy. Aj moju, aj drobcovu.

zuzanaete
29. júl 2017

@dankanka Odo mna to neziadali na UPSVR a ani som to nedokladovala. Este pred porodom som sa emailom informovala, ci treba nejake potvrdenie, ak idem do CR iba rodit a odpoved bola, ze nie. Ale od @aigrahaven tiez ziadali. Netusim, od coho to zalezi. Ci tym, ze uz na starsieho beriem pridavky a poberala som rodicovsky, tak vedeli, ze vsetko mam na SK. Neviem.

miriel
30. júl 2017

@dankanka Odomna to upsvar tiez nechcel. Vyslovene som sa na to pytala a teta ze v tej ziadosti o prispevok je cast kde prehlasujes ze si v zahranici ziadny prispevok nezobrala.

dankanka
30. júl 2017

@miriel takže čistá buzerácia od tetusky z Malaciek... Dej blbci funkci a vymyslí lejstro

evarakovska
31. júl 2017

@mi13 viem, ze poistovna preplati len standardne ukony, vsetko co je navyse nepreplaca. Pani vyssie pisala, ze mala epi a bola o den dlhie, to nie je standard. Mojej malej robili navyse odber kvoli zltacke a ten nepreplatili, ale to bolo len 12€.

nadasamsonova
31. júl 2017

@evarakovska epidurál robia v breclave bezplatne

evarakovska
31. júl 2017

@dankanka toto odo mna nikto neziadal, len som na ziadosti zaskrtla, ze som v CR nic nepoberala.

evarakovska
31. júl 2017

@nadasamsonova tak to bolo tym, ze tam pani lezala o den viac.

aigrahaven
1. aug 2017

@nadasamsonova
@evarakovska

Na faktúre som ten epidural videla zarátaný ale neriešila som to, ja som bola rada ze všetko bolo ako bolo. O deň dlhšie som bola kvôli tomu že som rodila 36 hodín tak si myslím že to asi preplatili....aj keď je pravda že kamoška tam bola o dva dni dlhšie kvôli tomu že malý mal žltačku a tiez platila viac a preplatili 800 eur.

@dankanka
Ja som mala také nervy kvôli tomu potvrdeniu. Partner musel ísť do Breclavi len kvôli tomu aby dostal to potvrdenie a pritom som čestne prehlasovala že nepoberám nič v Čechách a oni na neho tiež pozerali že prečo ich otravuje šak som Slovenka, pracujem na Slovensku, trvalý pobyt mám tu, že je jasné že by mi žiadne prachy nedali. Fakt čistá birokracia a buzerácia

nadasamsonova
1. aug 2017

@aigrahaven ja som nemala epidurál, ale ked som bola na predpôrodnom kurze v breclave, tak lekár hovoril, že epidural sa neplatí. tak teda neviem prečo to zaratali.

zuzanaete
1. aug 2017

@nadasamsonova Myslim, ze lekar to myslel tak, ze epidural je standard a nemaju za neho stanoveny specialny poplatok ako za nadstandardnu porodnu izbu a tak. Pochybujem, ze nemocnica robi nejaky ukon zadarmo. Je mozne, ze v CR epidural hradi bezne poistovna. Takze vo fakture si ho vyuctuju a je potom na slovenskej poistovni, ci preplati a co nie.

dankanka
1. aug 2017

@aigrahaven ja som 2,5 hodky nechala malú kamarátke, ktorá prišla ku nám povarovat..šlo to rýchlo..akože úplne zbytočne naotocku ma prehnali..teda ten papier som vybavila ale čo už toto je za debilitu.. rodila si v Čechách? Tak tu mas, to máš za to.. ešteže je Breclav celkom pekné mesto, aj parkovanie som hneď našla, aj ten úrad, aj to bolo rýchle..aj som kamoške v bioobchode cokoladku kúpila..treba si to asi vždy aspoň niečím spríjemniť..

jaja87
2. aug 2017

Ahojte,
viete mi poradiť,či na UPSVAR je mozne požiadať o príspevok pri narodení,prídavky a tak podobne na základe českého rodného listu alebo treba čakať 3 mesiace na slovenský? Tiež som rodila v Břeclavi a bola som nadmieru spokojná;)

aigrahaven
2. aug 2017

@jaja87 mne bolo povedané že treba slovenský rl. A netrvalo to 3 mesiace, za mesiac bol doma ale to zalezi od toho koľko majú akurát práce. Materskú už dostávas, zdravotnej poisťovni stačí český a o príspevok môžeš žiadať do 6 meeiacov

miriel
3. aug 2017

@dankanka Hej, ja som uz pocula ze tetky uradnicky si casto vymyslaju vlastne pravidla. Uz aj bez toho mi fakt staci cela ta"strucna" ziadost..

dankanka
3. aug 2017

@jaja87 na český RL toho moc nevybavis..

dankanka
3. aug 2017

@miriel Mne ešte treba k tej stručnej žiadosti aj kópiu zmluvy s pediatrom.. čiže zase môžem ku nemu ísť..len asi počkám rovno do najbližšej poradne..tak zase budú žienky frflat..

miriel
3. aug 2017

@dankanka Naco kopiu? Ja mam v tej ziadosti cast, kde pediater ma potvrdit ze dieta sa dozilo 28 dni..jasne zeby to nepotvrdil keby dieta nemal v evidencii. Teta z uradu potvrdit ze to staci.. Ci zas ta "tvoja" teta nevie co so sebou? 🙄

dankanka
3. aug 2017

@miriel presne tak..tiež to tam ma, to potvrdenie..