Pôrod v Břeclave
Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.
Ahojte, prosím, neviete ako je to s preplácaním poisťovne, pokiaľ by bol potrebný plánovaný cisársky rez? Ďakujem veľmi pekne. 🙂
@monika_janko pokiaľ to máš v papieroch od doktorky že máš plánovaný cisársky tak to poisťovňa neprepláca, iba ak je nečakaný
Ahojte, prosim vedeli by ste mi cca odhadnut kolko dokopy stoji porod v Breclave? Vobec nemam prehlad o cene... dakujem velmi pekne
Ja som bola o deň dlhšie a mala som aj epi, pôrod 36 hodín. Platila som do 1200, neviem už presne. Preplatili cca 870.
@aigrahaven vies aj preco nepreplatila poistovna celu sumu?
@mi13 Pri odchode z porodnice ti vystavia faktury, ktore treba ist uhradit v nemocnici do pokladne. Da sa platit aj kartou. Len pozor, aby nebol nahodou na karte maly limit, aby presla platba. K fakturam ti daju aj podrobny rozpis vsetkych ukonov. Vsetky tieto papiere potom odnesies do poistovne a vyplnis ziadost o preplatenie. Mas na to 3 mesiace, tusim, nie som si uplne ista. Peniaze mi poslali na ucet do mesiaca od podania ziadosti.
Aj vy ste museli mať z úradu práce v Břeclave potvrdenie, že ste nežiadali pôrodné v ČR? Mne tam vystavili to potvrdenie, niečo v štýle, že ajtak ako občan SR naň nemám nárok... Čistá buzerácia...
@dankanka Odo mna to neziadali na UPSVR a ani som to nedokladovala. Este pred porodom som sa emailom informovala, ci treba nejake potvrdenie, ak idem do CR iba rodit a odpoved bola, ze nie. Ale od @aigrahaven tiez ziadali. Netusim, od coho to zalezi. Ci tym, ze uz na starsieho beriem pridavky a poberala som rodicovsky, tak vedeli, ze vsetko mam na SK. Neviem.
@mi13 viem, ze poistovna preplati len standardne ukony, vsetko co je navyse nepreplaca. Pani vyssie pisala, ze mala epi a bola o den dlhie, to nie je standard. Mojej malej robili navyse odber kvoli zltacke a ten nepreplatili, ale to bolo len 12€.
@evarakovska epidurál robia v breclave bezplatne
@dankanka toto odo mna nikto neziadal, len som na ziadosti zaskrtla, ze som v CR nic nepoberala.
@nadasamsonova tak to bolo tym, ze tam pani lezala o den viac.
Na faktúre som ten epidural videla zarátaný ale neriešila som to, ja som bola rada ze všetko bolo ako bolo. O deň dlhšie som bola kvôli tomu že som rodila 36 hodín tak si myslím že to asi preplatili....aj keď je pravda že kamoška tam bola o dva dni dlhšie kvôli tomu že malý mal žltačku a tiez platila viac a preplatili 800 eur.
@dankanka
Ja som mala také nervy kvôli tomu potvrdeniu. Partner musel ísť do Breclavi len kvôli tomu aby dostal to potvrdenie a pritom som čestne prehlasovala že nepoberám nič v Čechách a oni na neho tiež pozerali že prečo ich otravuje šak som Slovenka, pracujem na Slovensku, trvalý pobyt mám tu, že je jasné že by mi žiadne prachy nedali. Fakt čistá birokracia a buzerácia
@aigrahaven ja som nemala epidurál, ale ked som bola na predpôrodnom kurze v breclave, tak lekár hovoril, že epidural sa neplatí. tak teda neviem prečo to zaratali.
@nadasamsonova Myslim, ze lekar to myslel tak, ze epidural je standard a nemaju za neho stanoveny specialny poplatok ako za nadstandardnu porodnu izbu a tak. Pochybujem, ze nemocnica robi nejaky ukon zadarmo. Je mozne, ze v CR epidural hradi bezne poistovna. Takze vo fakture si ho vyuctuju a je potom na slovenskej poistovni, ci preplati a co nie.
@aigrahaven ja som 2,5 hodky nechala malú kamarátke, ktorá prišla ku nám povarovat..šlo to rýchlo..akože úplne zbytočne naotocku ma prehnali..teda ten papier som vybavila ale čo už toto je za debilitu.. rodila si v Čechách? Tak tu mas, to máš za to.. ešteže je Breclav celkom pekné mesto, aj parkovanie som hneď našla, aj ten úrad, aj to bolo rýchle..aj som kamoške v bioobchode cokoladku kúpila..treba si to asi vždy aspoň niečím spríjemniť..
Ahojte,
viete mi poradiť,či na UPSVAR je mozne požiadať o príspevok pri narodení,prídavky a tak podobne na základe českého rodného listu alebo treba čakať 3 mesiace na slovenský? Tiež som rodila v Břeclavi a bola som nadmieru spokojná;)
@jaja87 mne bolo povedané že treba slovenský rl. A netrvalo to 3 mesiace, za mesiac bol doma ale to zalezi od toho koľko majú akurát práce. Materskú už dostávas, zdravotnej poisťovni stačí český a o príspevok môžeš žiadať do 6 meeiacov

@monika_janko asi ti to nepreplatí, kamoška musela zostať dlhšie po pôrode, lebo bábo nebolo v poriadku a to poisťovňa nepreplatila.