icon

Pôrod v Břeclave

pufa
30. máj 2013

Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.

daniela2011
4. aug 2017

Ahojte.... včera sme si z pôrodnice v Břeclavi priniesli domov nášho chlapčeka. Čo sa týka pôrodu v Břeclavi všetkým odporúčam...sama som si do poslednej chvíle nebola istá...ale bolo to skvelé. Odtiekla mi ráno o štvrtej voda ale iba trochu...o pol šiestej sme tam prišli... samozrejmosťou bolo ísť autom až k budove... vrátnik im volal a už nás čakali.....prehliadka a vypísanie papierov veľmi pokojné a samozrejme s manželom....dali ma na izbu .... Observace..keďže som bola otvorená na 2 cm. čakať či prídu aj kontrakcie, manžel mohol ostať ale poslala som ho domov 🙂. Každé dve hodiny robili monitor, každú hodinu skontrolovali bábätku ozvi a raz za čas aj vyšetrili či sa niečo pohlo....o štvrtej sa to pohlo o cm, opýtali sa ma či budeme čakať ale maximálne do48 hodín alebo prepichnu vodu.... jasné že som chcela aby sa to pohlo....o pol piatej prišiel manžel a prepichnu mi plodovu vodu.....kristepane kontrakcie ako hrom....až som hneď chcela spočítal... došla pôrodná asistentka ktorá tam so mnou bola až dokonca....a presvedčila ma nech skúsime najskôr vaňu....ak nepomôže potom epizóda....vo vani mi pomáhala dýchať aj nájsť správnu polohu.... kontrakcie ustúpili na 1/4 bolesti a o pol siedmej...teda po trištvrte hodine som bola otvorená na 10 cm....na pôrodnej sále sme boli stále len pôrodná asistentka manžel a ja... samozrejme som mohla stále piť aj dať si čokoládu 🙂 či hroznový cukor... stále som menila polohu....zmienka, rebríny, kreslo....nabádala ma aby som hľadala čo mi vyhovuje.... bábo bolo veľmi veľké takže to šlo pomaly ale nič nešírili... narodil sa pred deviatou s takou 4,5 kg....a len s malým sitim......pri všetkom bol môj manžel...potom nás nechali samých 2 hodiny všetkých troch.... dokonca nám doniesli aj večeru...presun na oddelenie šestonedelia.... všetko vysvetlili....človek nepotrebuje z domu nič len plienky pre bábo....stále menili košele aj vložky boli pripravené a v prípade potreby doplnené... sestričky veľmi ochotné...aj detské... trošku trvalo kým sa rozbehlo mlieko...aj sa snažili nám pomáhať....na 4 deň po pôrode sme išli domov.... ešte vrchná sestra dala dokopy všetky papiere.... faktúry a dokonca šla s manželom to zaplatiť a vysvetlila čo mám potom. Naozaj boli všetci veľmi veľmi ústretovi a ochotní...a nepamätám si z pôrodu bolesť a stres...ale samé pekné veci. 🙂

dankanka
5. aug 2017

@daniela2011 ahoj...mala si šťastie aj. Ja som rodila za splnu a na veľkú noc..rodilo nás vraj rekordne veľa takže som mohla byť rada že má stihli odrodit..vaňa sa nekonala ani výber polohy..nebol čas..prádlo sme m7seli buď šetriť ale mať z domu, ako aj všetko ostatné. Na izbu som čakala na sále. Boli milí, ale už bola vidieť únava..trošku poznámky že to je aj vďaka slovenkam ktoré nechcú rodiť vo svojej krajine.. napriek tomu odporúčam..takto to proste vyzerá keď maju plno a sú sviatky k tomu..nechcem vedieť čo sa dialo na Kramároch vtedy :D

dankanka
5. aug 2017

@daniela2011 gratulujem!! A veľa zdravíčka obom ;)

linda2985
7. aug 2017

@dankankas @daniela2011 ja som tiez rodila pred velkou nocou a bola som tam do velkonocneho pondelka a mozem potvrdit ze mali dost vela poznamiek na to ze preco nerodime v SR. Ja dokonca ked som tam prisla vystrasena prvorodicka tak mi povedali medzi dvermi ze ma nemaju kde dat 🙂 ale vsetko super vyriesili a vobec som necitila nijake nepohodlie. Bolo vidiet unavu a stres,ale ved su to tiez iba ludia. Kedysi to bola nemocnica kde mali pohodu a par porodov, teraz to tam je taketo vdaka rodickam z SR tak sa nemame comu cudovat. A este nezabudnem ako sa sestricky bavili co budu piec a ja som predychavala s manzelom kontrakcie 🙂 Aj napriek tomu tam urcite pojdem zasa lebo plusov bolo omnoho viacej a s manzelom mame krasne spomienky na porod v Breclave. Urcite doporucujem.

ivd
8. aug 2017

@linda2985 odporucam im nech poslu niekolko svojich sestriciek odrodit na Slovensko a nech im tie sestricky potom z prvej ruky porozpravaju o svojich zazitkoch. Dakujem, neprosim. 🙂

beruska182
8. aug 2017

@daniela2011
ahoj možem sa spýtat? chodila si na nejaky predporodný kurz? a ked hej tak v okoli bydliska do nemocnice alebo do breclavi?

zuzanaete
8. aug 2017

@ivd Mna tiez pobavila ich otazka, ze co mi najlepsie pomohlo na ulavu bolesti pri prvom porode. Tak som sa len pousmiala a povedala, ze nic, lebo mi nic nebolo ponuknute. Teda na chvilu sprcha. Tak som v Breclave skusala vsetky ich vymozenosti, ktore by mali byt samozrejmostou vsade.

ivd
8. aug 2017

@zuzanaete presne tak! Kym pristup nasich lekarov bude taky aky je, budu zienky utekat zo Slovenska kade-lahsie. Ja som zatial rozhodnuta ist az do Krnova, cize 4 hodiny jazdy autom. A porod na Slovensku ma desi natolko, ze som ochotna dva tyzdne pred porodom byvat v penzione v CR, len aby som mala istotu, ze ja i dieta mame aku taku sancu na dostojny porod.

daniela2011
9. aug 2017

@beruska182 ahoj.... chodila som na prípravu na Antolská....ale malo to význam skôr čo sa tyka dojčenia, sestonedelia a prípravy....čo sa týka kontrakcií v II. dobe porodnej...tak tam nás pripravili na tlačenie po ležiačky na stole a to bola jediná poloha ktorú som nemohla vydržať ani chvíľu....ale možno treba nejaké dychové prípravy absolvovať....😃

linda2985
9. aug 2017

Baby ja len pre info, bola som vcera u mojej dr a ta mi povedala ze som bola zle zosita ze preto ma to stale boli a zostal mi iba hrozne maly otvor,rodila ma dr. Fancovicova v Breclave.

dankanka
9. aug 2017

@linda2985 ja som šla domov v nedeľu :D presne tak..ak pôjdem znova tak tam..lebo boli milí za každých okolností..aj keď si povedali ja som ich tiež aj chápala..mimoriadna situácia..

ivd
11. aug 2017

@linda2985 je mi luto, ze mas takuto negativnu skusenost. Ale pomer tych pozitivnych k negativnym je v Breclavi stale omnoho vyssi nez ked si to porovnas pri nasich slovenskych porodniciach.
Kazdopadne ja mam namierene do Krnova, ale Breclav to isti ak by sa veci nahodou udiali prilis rychlo 🙂

linda2985
12. aug 2017

@ivd ja by som skorej povedala, ze to bola taka hlupa zhoda nahod vsetko, ale urcite tam pojdem rodit aj druhe ked bude 🙂 tak drzim palecky aby ti vsetko vyslo podla tvojich predstav...

monika_janko
16. sep 2017

Ahojte, prosim vas, je tu niektora z vas, ktora planuje rodit v Breclavy a uz je po termine? Dakujem 🙂

qwertxy
16. sep 2017

@daniela2011 ahoj vieš mi pls povedať (alebo napíš IP), koľko ste platili a či bol problém s preplatenim v SR poisťovni? Ja som prvé rodila vo Vyškove, ale zvažujem breclav kvôli vzdialenosti z BA. Inak bola si sa tam ukázať v poradni, príp na DOD alebo rovno len rodiť? Vďaka.

monika_janko
16. sep 2017

Ahojte zienky, prosim vas, alebo rodila niektora z vas v Breclavy po termine a skoncilo to cisarskym? Prosim piste. Dakujem. 🙂

daniela2011
17. sep 2017

@qwertxy zatiaľ na preplatenie od poisťovne iba čakáme.... žiadosť tam mám asi 5 týždňov....ma to trvať maximálne 2 mesiace tak som zvedavá. Čo sa týka poradní....bola som tam pred pôrodom 2x aj na poradni, pretože na Antolskej to bolo hrozné:(
Na faktúre som mala sumu so všetkým cca 914 eur za dve poradne, pôrod a 5 dní v nemocnici aj s malým všetko v normálnom štandarde. Takže uvidíme.... potom dám vedieť.

qwertxy
17. sep 2017

@daniela2011 tak to by ti mali preplatiť celé len to čakanie... Vo Vyškove je to tak ze si preplatenie rieši nemocnica, ja som len podpísala papier, že s tým súhlasím. Ale oni to riešia asi ako jediný, len nadštandardnú izbu som platila ja. Daj vedieť.

mi13
17. sep 2017

@daniela2011 prosim ta co bolo na antolskej zle? Ja sa rozhodujem prave medzi antolskou a breclavou.. jedine coho sa bojim v breclave je ze ak by sa nieco pokaslalo a bol by problem s malym tak by ho museli prevazat do Brna myslim.. a toho sa bojim ze co ak a rozhoduju potom minuty.. a na antolskej su na take pripady pripraveny.. tak mam sama dilemu ci si vybrat ,,pohodlie,, pre mna alebo starostlivost pre maleho keby nahodou boli nejake komplikacie..

dankanka
17. sep 2017

@mi13 nie je to len pohodlie pre teba ale aj pre bábo. A pohodlie môže znamenať aj zdravie,dobrý štart. Ak ťa to chytí pred 38tt tak do breclavy nie, nemajú oddelenie predčasniatok. Ak máš ok tehotenstvo a cítiš sa dobre, všetko je v poriadku..tak nie je dôvod sa obávať. Mysli pozitívne 🙂. Mne hrozil predčasný pôrod, nakoniec som rodila v 40tt. V Breclave 🙂

daniela2011
18. sep 2017

Tiež si myslím.... v Breclav i majú viac času.... netlačia tak na pílu....a potom všetko postupuje prirodzenejšie....a viac v pohode....aj oteckovia to prežívajú oveľa viac keď sú celý čas pri Vás....a potom návštevy na oddelení.....a poradne na Antolskej to je masívna.....na usb sa takmer nedostaneš .....o monitore som pri oboch návštevách len snívala......v Breclav i to bolo samozrejmosťou....ja neľutujem aj keď dnes došli peniaze....preplatili mi len 685 eur....z 914.... Ešte nevieme prečo..... ale aj tak to za tých dvesto euro stalo.....však na Antolskej by som sa epidural, prítomnosť otca a nadštandard zaplatila určite oveľa viac 🙂

qwertxy
18. sep 2017

@daniela2011 no podľa mňa ti nepreplatili poradne, to nie je akútna starostlivosť. Ale tie toľko nestoja, vo Vyškove som platila v prepočte cca 15eur za jednu. Nadštandardná pôrodná sála sa nerieši, to majú preplatiť, ale keď máš nadštandard na šestonedeli, to nepreplatia. Neviem ci sa ta niečo týka. Inak neviem, mali by všetko, pôrod v cr je lacnejší ako na SR. A fakt ze mne to preplatili celé, ale riešila to nemocnica sama. Treba sa spýtať prečo ale áno treba to brat tak ze ta super pôrod stal 200e...

dankanka
18. sep 2017

@qwertxy
@daniela2011 poradne preplatia ak ich dolozite..zavolajte si do poisťovne.. a preplatia zvlášť dieťa a zvlášť maminku.. čiže to chodí na dvakrát..

monika_janko
26. sep 2017

Ahojte 🙂 mam cerstvu skusenost s porodom v Breclavy - z 19.9 - pokial mate otazky pytajte sa, rada poradim. Bola som po TP, porod museli vybolavat, nakoniec sekcia, mali sme madstandardny porodny sal.

qwertxy
26. sep 2017

@monika_janko no ak máš čas kľudne napíš komplexnú recenziu 🙂 či si chodila do poradni, či to treba, alebo stačí ísť rovno rodiť a v pohode, či sa oplatí ísť pozrieť prehliadku pôrodnice, mňa napr najmä zaujíma ako sú zorganizované pôrodné boxy - na 1rodicku 1miestnosť s vlastnou sprchou? Ci mam mat spisane pôrodné priania, bonding atď atď 🙂

sunnyday216
26. sep 2017

Ahojte dievcata ako je to potom z rodnym listom ked sa babo narodi v Cesku?

qwertxy
26. sep 2017

@sunnyday216 dostane český rodný list na prisluchajucej matrike, na SR sa potom vyžiada slovenský, na ktorý sa čaká strašne dlho a dovtedy ani zdravotnú kartičku nemáš pre dieťa, v všeobecke dostane na žiadosť dieťa identifikačný kód namiesto rodného čísla, doktori to nemajú radi lebo im poisťovňa nepreplati nič kým nemá rodné číslo... Tieto papierovacky sú trochu na nervy a odpracuje si ich hlavne muž kým je žena v pôrodnici

janicaniekostelic
26. sep 2017

Ano,s tou zdravotnou poistovnou je to ostara pre lekarov.v union tvrdili ze osetrenie dietata do 60 dni od narodenia sa ma vykazovat na rc a poistovnu matky-zo zakona,ale lekarka nechcela lebo zrejme realne im to nepreplacaju (zakon a prax sa nezhoduju a nie 1.krat pri tychto uradoch...) ale treba si vydupat ze chcete docasnu karticku poistenca a tam vygeneruju "docasne rc" ktore uz lekarka akceptovala.ked uz je riadna karticka tak uz je to bez problemov

zuzanaete
26. sep 2017

@qwertxy Ked je docasna karticka, tak tu lekari bez problemov akceptuju. Dieta je uz prihlasene v poistovni a nie je problem.

gumimaci
26. sep 2017

@qwertxy ja som hned zasla do poistovne a pani mi podala ziadost o docasnu karticku, ta prisla o tyzden a ziadny problem nebol a SK RL prisiel o 6 tyzdnov presne.