Pôrod v Břeclave
Milé mamičky a cakatelky, kedže nemám odvahu rodiť v Bratislave, uvazujem nad pôrodom v Breclavi. Mám o tejto porodnici sprostredkovane pozitívne informácie, ale nepoznám nikoho kto by tam rodil alebo to mal v pláne. Na konikovi som tiež nenašla žiadne info. Budem rada ak sa od vás dozviem podrobnejšie informácie. Chystám sa tam osobne až začiatkom júla.
@kulumulu123 s českým rodným listom ideš na matriku v mieste trvalého pobytu. Žiadne spätne vyplatenie, na príspevky máš niekoľko mesiacov vybaviť ich..
Ahojte vedeli by ste mi poradit, niekto kto má čerstvú skúsenosť. Máme už aj slovenský rodný list, všetko vybavené. Keď som šla na Upsvar žiadané o Príspevok pri narodení a prídavky, povedali mi, že ešte potrebujú potvrdenie, že som nedostala žiadnu príspevok v ČR, keďže sa tam malý narodil. Máte niekto s tým skúsenosť a kde a čo žiadať?
@lucy0807 coze?? ja sa tam chystam konecne po vyse 3 mesiacoch a spokojna som bola ze uz mam konecne vsetky papiere a teraz este toto??😣😣
@xjakubikovak Bohužiaľ už som si volala na úrad práce a treba tam ísť a osobne, nemôže ani muž...tak super neviem ešte ako to poriešim s malým
@lucy0807 to sa mi verit nechce😲😩😩 kvoli jednému papieru sa tam trepat, neskutocne kolko vybavovaciek je okolo toho a to musim ist este domov k rodicom lebo tam mam TP a to su 2 hod cesty a este toto do toho😭
ja som tiež teraz volala a povedala mi tetula ze kedze som v cr bola len rodit tak to zrejme nebude treba, ze oblasť záujmov je tu na sk
@xjakubikovak tak klasika slovenské úrady, na každom ti povedia iné 😂 tak ja už si pre to zájdem keď to po mne chceli, no a keď som volala na úrad práce v ČR tak hovorila pani, že však nie som jediná, že vie o čo sa jedná...tak asi to treba 😂🤷
Dobrý deň 🙂 ja len v krátkosti môžem povedať, že rozhodnutie rodiť v tejto pôrodnici bolo to najlepšie rozhodnutie🙂personál na pôrodnickom oddelení bol neskutočne profesionálny. Žiaľ mena pôrodnych asistentiek neviem ale zmenu som chytila tu najlepšiu akú som asi mohla. Za mňa obrovská spokojnosť, myslím ze na SK sa také niečo očakávať nedá, neľutujem ze som rodila práve v Breclave. Jednotka s milión hviezdičkami 💖
@klaudinkax mozem sa opytat ako je to so zp? Plati tam eu karticka alebo si treba porod zaplatit a nakoniec vymahat z poistovne doma? V pripade ze ste platili v cr kolko Vas tento spas vysiel? Dakujem moc
@kulumulu123 no museli sme si platiť sami.. Dá sa bud kartou, prevodom alebo v hotovosti v CZ korunách.. Spolubývajúcu vyšiel dokopy okolo 27 000 CZ lebo ona rodila pomocou zvonu. Ja som mala spontánny pôrod vyšiel ma na necelých 20 000. Akonáhle ti príde CZ rodný list je to cca 2 týždne, potom vybavíš slovenský rodný list a až potom ti poisťovna preplati peniaze. To ti dajú doklad o zaplatení v nemocnici teda pôrodnici a potom si to už riešite vy.
@klaudinkax a ten slovenský rodný no majú na to až 3 mesiace. Ale na matrike povedali ze tak mesiac a pol a je to vybavené. Potom si vybavujes aj všetky ostatné príspevky na dieťatko.
@kulumulu123 tam to bolo tiež pre teba 🙂
@kulumulu123 my sme platili 716, presne tolko nam aj vratili a pokial sa pamatam tak aby nam preplatili porod netrebalo rodny list 🙂 iba papiere z nemocnice
@klaudinkax
@xjakubikovak dievcata a rodny list myslim ten cesky Vam prisiel po 2tyz na slovensko alebo ako? S babatkom ste potrebovali nejaky doklad ked ste sa vracali na sk? Ako ste riesili zdravot.poistovnu kym ste nemali sk rodny list? Dakujem moc
@kulumulu123 ano cca za tie 2 tyzdne prisiel myslim ze doporuceny list. určite netreba ziadny doklad, aspon si neviem predstavit aký. Poslala som elektronickú žiadosť, prisiel kurier pre moj podpis, dal mi kópiu papierov a za nejaky tyzden, dva nam dosla karticka, rd nebolo treba- dovera
@kulumulu123 Ja som mala v breclave akutnu sekciu a bolo to dost drahe, nejakych 1600 eur alebo tak nejak, uz si nepamatam.... museli sme to zaplatit pri odchode na mieste - dve faktury, za dieta zvlast a za mna zvlast. Potom sme to dali na preplatenie nasej vszp a ta nam najprv priznala iba cca polovicu, museli sme to reklamovat a dost sa to tahalo.
@juli112 dobrý večer prajem prosím ja sa chcem spýtať na vasu skúsenosť s pôrodom vo vyskove ako to bolo s platením pôrodu . Ja viem že už to je dlha doba od pôrodu ale tiež teraz zvažujem pôrod vo vyskove . Ďakujem pekne
@vandavanda2 ahoj. Išla si nakoniec do Vyškova?
@marhulka9 áno
@vandavanda2 môžem sa opýtať, vo Výškové bola spokojnosť? Ako dlho si rodila?
@vandavanda2 ahoj, môžem sa opýtať, kde si sa nakoniec rozhodla rodiť a ako bolo? 🙂
Ahojte, mám takú otázku, niekde na nete som citala, že jedna maminka prišla do Breclavu s kontrakciami, ale že ešte to nebolo na príjem, že ju ešte poslali preč, tak predychavala niekde v reštaurácii a potom že išli k nejakému rybníku. Tak sa bojím, že keď budem rodiť v zime, že nás pošlú niekam von 🙈 a ja sa budem trápiť niekde v aute a čakať možno aj niekoľko hodín, kým ti bude v štádiu "na príjem" do nemocky. Nemáte niekto takúto skúsenosť, však?
@klaudinkax ahoj, môžem sa opýtať, ako bolo? Mala si aj epi 🙂
@meg_junova ahojky
Tam to bolo úžasné .. ja odporúčam.. nie ja som 3 detičky odrodila bez epi 😊
Ahojte, tie, čo ste rodili v Břeclave. Je možné si tam vypýtať epiduralku?

@babistatka
@babistatka a Ty alebo manzel ste tiez v dovere? Ja tam mam dceru poistenu ale ja aj MHz sme inde no tam tusim vtedy odomna pytali sk rodny list ale to som rodila na sk... Mozem sa Este opytat to ste s ceskym rodnym listom isli na sk matriku v mieste bydliska? Alebo ako sa to cele Vybavuje? Prispevky Vam vyplatili aj spatne? Dakujem.