Pôrod v Hainburgu
Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉
@jonkaamisiko v Rakusku ta ak si po termine volaju na kontorlu kazdy 2 den...to tu davno riesila jedna kocka...ale nehospitalizuju...samozrejme ona tiez bola nejako dohodnuta so svojou dr a chodila do rakuska kazdy 4....a vyvolavaju fakt az po 10 dni.../co na SK je skor rarita/..lebo tu neberu lekari do uvahu ze zena prenasala predchadzajuce tehu a ze ma napr dlhsi cyklus menzesu...atd...
@dugyna ja už iba doplním, klystír dajú na vyžiadanie. keď pôrod prirodzene prebieha, tak sa telo samé čistí a vyprázdňuješ sa postupne. Tiež dokáže pomôcť, keď dieťa nepostupuje a uvolní sa tak priestor, ja som sa sama čistila ako píšem a po každom WC som sa cítila lepšie. Takže si viem predstaviť, že by som si ten klystír pýtala, keby mi to nejde, že to vie byť príjemné.
A keď sa niečo predsalen na sále udeje, tak sa neboj, to je príroda. To fakt nikto počas nerieši.
A prenášanie je oficiálne po 42. týždni, takže nevolajme čas po 40.týždni prenášanie, pretože to prenášanie nie je!
@dugyna Ja uz som doma po ambulantnom porode ❤️. Vsetko bolo uplne uzasne a skvele 🙂
@jonkaamisiko no super gratulujem! po koľkých hodinách od pôrodu si išla domov?
@alenie_ Dakujem, rodila som o 16:30h, potom 2h. sme boli na sale. Mala som v plane oddist do polnoci, ale po 16h. uz neprepustaju na reverz. Da sa potom oddist od 9:00h, lebo vtedy je tam lekar, ktory ti ho da podpisat.
@jonkaamisiko a ešte ráno si dala aj vizitu? super!
@jonkaamisiko jej super gratulujem a kedy? ja este len cakam kedy to uz pride.
@jonkaamisiko kukam ze 16.30---ja som tretiu dcerku rodila tam bud 16,45 aebo 17.45 teraz presne neviem a o 21H sme boli doma...isli sme po 3h domov....podpisala som reverz..lebo oni maju ambulant po 6h a vychadzalo to na noc cize tiez by sme museli vtedy ostat do rana
@shades3 tak to je super ze to tak beru....mala som z toho stres aj preto ze prvy porod som mala sekciu na SK a ked ma pripravovali na sekciu...natrhla mi pri podani klistira anus-vstup.
a potm ked mi isli este infuzky kym mala dali na salu....vedla sa mamicka pokakala a vrieskala po nej sestra ze fuj to prasa sa posralo co zrala...nechutne :( si si poplakala aj za nu
@dugyna mozem sa opytat v ktorej nemocnici na SK si mala ten prvy porod? Ja sa ani necudujem, po takychto zazitoch, ze zeny co maju na vyber rodia kdekolvek inde len nie na Slovensku... Je to hrozne, nedostojne a uplne nepripustne aby sa zdravotnicky personal takto choval. Moja suseda mi tiez porovnavala porody, ma za sebou dva na SK a jeden v AT, asi nemusim pisat co z toho vyslo...
@alenie_ Ta “vizita” sa robi o 9:00h lebo vtedy tam uz je lekar. Ale v podstate sa ma len opytali ako sa citim a ja, ze dobre tak oni sa na mna usmiali a dali mi podpisat Reverz (A3 papier asi s 3 vetami 🙂 ) a, ze mozem ist domov 🙂
@dugyna my v piatok 🙂. To, ze neprepustaju som nevedela, ale manzel chcel, aby som si vklude oddychla, kedze doma mame este jedno sidlo tak to padlo aj vhod a dokonca som mala sama izbu takze parada 🙂
@dugyna Dievcata necitala som predchadzajuce prispevky ale ak riesite klistir alebo nieco podobne tak tam to vobec neriesia. Ja si este pamatam, ze som sa ich to pytala na tej prednaske (lebo tiez mam s tym zlu skusenost pri prvom porode), ale oni to vobec neriesia, sami povedali, ze to je ludske a ked aj vyjde nejaka stolica len ju utru a neriesia. Ale chcela som este spomenut, ze ked sa mi rozbehli poslickovia radsej sme skocili v ten den na Ult. a PA mi dala na doma cipky Brufen (do ritky) a Belladonna (do vaginy) a povedala, ze mi mozu pomoct proti krcom a proti bolesti a ak sa ma spustit porod tak sa spusti a ked nie tak sa zastavia. Ale potom Brufene som sa doma paradne vyprazdila 🙂 cize potom som nemala ziadne problemy so stolicou pocas porodu. Akurat prvych 8hod. kontrakcii ked som bola stale 1cm mi bolo zle od zaludka a ked som sa na to pytala z coho to moze byt tak lekar povedal, ze som to mohla mat z tej Belladonny (homeo).
Kočky mali ste niektorá tu family izbu?
@shades3 to nebudem komentovar ze nohy som mala vynute na koze a bola sm v takej polohe z ktorej sa nedalo ist nijak dole...rozcapeny zaves a bolo mi vidno az do zaludka...kedze spodne pradlo uz som nemala na sebe len zelenu nocnu koselu...kedze priprava pred sekciou...prosila som sestricku aby mi zastrela zaves...a nahucala na mne ci si myslim ze je na mne niekto zvedavy.....a zatiahla len aby sa nepovedalo tak ze prasne bolo otvorene na moje medzinozie....a potom isli okolo ten otecko s tou rodickou co sa pokakala...... .. otras zazitok...
@littleslovak rodila som na Antolskej, mala som tam dva porody - pri oboch bol aj manzel, jeden sekcia a druhy prirodzeny /isli sme pri nom domov po 3h/ - ale stacilo....bol to boj...preto sme tretiu dcerku uz rodili v Rakusku a moj manzel sam povie ze to nebol porod ale zrodenie zivota a ze to bolo krasne a preto ideme aj teraz do Rakuska. Isli by sme tam aj keby som mala sekciu....ako ak by som vedela uz pred xy rokmi p Hainburgu ani jedno dieta sa nam nenarodi na SK. A nebudem komentovat ze sme z fachu a clovek by cakal aspon preto trosku ine spravenie. A nekomentujem to ze ako sa stavali k tomu ze som druhu dceru hcela rodit prirodzene po sekcii...
@jonkaamisiko no ja som podpisala reverz hned vecer, ako nase baby nas uz vtedy 2 nas cakali aj svoju sestricku...som sa tesila domov na postel 🙂
@jonkaamisiko tak t je fajn co sa tyka tej stolice. no mna pri druhej aj tretej prehnalo doma niekolkokrat pocas kontrakcii...cize aj ked som si dala potom yall to bolo uz len ocistenie stien...ale zvazovala som presne ze este mozno tie glycerinove cipky- prezenu..
ale fakt ze super ze to tam beru prirodzene a neriesia.
@shades3 wau aky obedik...to sa neda porovnat s tym co som mala pri prvej... ale pri tretej som mala taku perfektnu veceru po porode tam...uplne supa ma to nabudilo a este aj broskynu...ako top
@shades3 a gratulujem k babatku. pokazili ? :P
Dievcata uz mame rakusky RL, manzel bol osobne na matrike a mal ho vybaveny za 15min. 🙂 Teraz ho musime dat uradne prelozit, aby sme ho mohli odniest na SK matriku. Staci matrike fotokopia rakuskeho RL s prekladom, alebo original rak. RL? Dakujem

jaj a sono mi robil Dr.Layer velice vtipny pan doktor mily aj po Slovenski nieco vedel :P aj sa pytal ako sa povie rauchcen po Slovenky . no a na fotku sona napisal ze MISS M.... lebo sa pytal na meno a my nevieme a vsetky 3 prve dcerky su na M... takze , zvazujeme inak nad Matildou...co myslite?