Ahojte,chcem sa dozvediet niečo o porode v Hainburgu. Ak ste tam niektora rodila dajte vedieť 🙂 . Vopred vam dakujem 😉
@nana207 jo to len pre info kedze ako tak citam vsade sa nastreluje a ja som chcela dat prepichnut 🙂
Ahojte, rodili ste niektora v Hainburgu s pozitivnym sterom na streptokoka? Viem, ze idealne prist co najskro kvoli infuzke s atb, ale skor ma zaujima priebeh po porode. Ci sa berie krv novorodencovi a ci sa vyzaduje aby ste tam s dietatom boli niekolko dni?
@magdalena_skrovan ahoj tak ako? Uz si porodena? Som zvedava na info 😀
@katherine12 ano uz je na svete. 10 dni po termine. Ak mas otazky na nieco z nemocnice mozem dat info
@magdalena_skrovan napisala som ti sukromnu spravu dakujem
@magdalena_skrovan môžeš prosím aj mne? Mňa to čaká tiež o chvíľu
Ahojte, mate niekto prosim skusenost z roka 2022 ako je to s matrikou? Treba mat prelozene rodne listy a sobasny alebo nie? Kazdy tu pise nieco ine.
@gartija kedy ides na poradnu?
Dam info aj sem ohladom tych dokumentov. Rodne listy ani sobasny v nemocnici odo mna nikto nechcel, nechapem. Volala som na matriku dopredu, poslala som im scany a potom som im len zavolala ze uz sa narodila, dali mi termin a siel to muz vyzdvihnut.
Nemuseli sme mat papiere prelozene ani tam. Dostali sme medzinarodny rodny list, ktory bol aj po slovensky takze na nasej matrike tiez nebolo treba mat uradne prelozeny dokument.
@mahalo ja som tam prave vcera volala prelozene treba mat len v pripade slobodnych partnerov vyhlasenie o otcovstve, ostatne netreba prekladat
Ahojte, je to veľmi veľa strán popísaných takze sa určite spýtam niečo čo tu už bolo milión krát povedané ale snáď sa mi niekto ochotný ozve budem rada 🙂 sťahujeme sa do rakúska teda tam budem mat TP ale nikdy som nepracovala v Rakúsku. Aktuálne som na SK na materskej. Chcela by som sa opýtať aké sú aktuálne ceny za pôrod v Hainburgu komplet so všetkým na čo sa pripraviť, pretože po prvom pôrode na Kramároch a tej traume čo som tam prežila tak pôrod na SK už nikdy viac. Ak mi niekto napíše budem moc vďačná 🙂
Ahojte, najde sa tu prosim nejaka cerstva mamicka, ktora rodila/bude rodit v blizkej dobe v Haiburgu? Budem velmi rada ak sa mi niektora ozve, kludne aj cez spravu dakujem.
@sakimichan rodila som v aprili kludne sa pytaj
@katherine12 ahoj, poslala som ti správu🙂 dakujem
prosim vas, da sa v hainurgu rodit, ak cakam dvojicky? rodila som tam syna a bolo to perfektne, ale s dvojickami neviem :( som samoplatca
@katulka94 ahoj na stranke pisu ze nerobia: Da derzeit keine Kreißsaalführungen möglich sind. Ale ak vies po anglicky pripadne nemecky, skusila by som napisat priamo na sekretariat tejto pani: kerstin.schlager-kodelka@hainburg.lknoe.at. Ona mi odpisovala este pred 5 rokmi ked sa robilo
Ahojte vsetci! Neviem, ci je tato diskusia este ziva, ale skusim to 🙂
10.4. mam termin porodu v Hainburgu a chcela by som sa opytat, ci mi niekto neviete podarit, ako to je aktualne s vybavovanim rakuskeho rodneho listu a vyhlasenia o otcovstve. Nie sme zosobaseni, ja mam trvaly pobyt v Rakusku, moj partner na Slovensku. Ja v Rakusku aj pracujem a mam tam aj zdravotne poistenie. Moj partner pracuje a je poisteny na Slovensku.
Treba nam ist dopredu na matriku podpisat potvrdenie o otcovstve, alebo sa to robi sucasne s vydavanim rodneho listu? Bude treba nase slovenske rodne listy prelozit do nemciny, aby nam vydali rakusky rodny list pre maleho? Treba si vybavit termin pre vydanie rakuskeho rodneho listu pre maleho, alebo to nas bude kontaktovat matrika? Treba nejake dokumenty priniest uz aj do nemocnice?
DAKUJEM VELMI PEKNE vopred a prajem krasny den 🙂
@baska_lu zdravim vyhlasenie otcovstve sa robi pri vydavani rodneho listu v Rakusku.Rodne listy sme mali len v SK viacej mamiciek nas presviedcalo ze treba prelozit ale ked som volala na matriku v Hainburgu povedali ze staci SK. Ja som robila minuly rok v aprili vtedy sme museli volat a dali nam termin.To vam ale konkretne povedia priamo ked sa zahlasite na porod. Dostala som vtedy všetky pokyny od co do porodnice az po co s matrikou. do nemocnice staci Muki Pass a test o streptokokovi
@katherine12 Dakujem velmi pekne za rychlu a detailnu odpoved, velmi si to vazim 🙏 Prajem este krasny zvysok dna!
@baska_lu niet za čo ak máš ešte nejaké otázky kľudne napíš 🙂
Ahojte neviete aky je cennik aktualny pre samoplatcov?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@katherine12 to neviem ja som neprepichovala ani jednej dcere ale pochybujem ze to tam robia. Skor by som to riesila na sk 😊