icon

Pôrod v Hainburgu - reálne skúsenosti

lverffy
1. apr 2014

Ahojte hladam konkretne skusenosti s porodom v Hainburgu. Nezaujmaju ma administrativne detaily ale naozaj priebeh porodu - vsade sa diskutuje o rodnych listoch cenach a inym detailoch ale skusenosti s porodom sa daju najst velmi tazko. Pomozte mi a napiste mi vasu skusenost ak ste teda v Hainburgu rodili. Dakujem za pomoc.

jonkaamisiko
13. máj 2018

Dievcata prosim vas, viete mi niektora z vas povedat kolko vam preplatila poistovna za sekciu a ako dlho ste boli v Hainburgu po sekcii? K tej sume sa neviem vobec dopatrat a kedze mi hrozi sekcia rada by som bola informovana a pripravena kolko by nas to stalo?

trinity_cs
13. máj 2018

@jonkaamisiko ja jsem kvuli sekci byla od patku 17:00 do stredy 12:00.tj.pocitali mi 6 dni.Standartne po sekci zena zustava 7 dni, na sedmu den se vyndavaji stehy.Ja sla driv o jeden den kvuli dobremu stavu a ze mimi bylo uplne vporadku.Stehy mi nevybirali kvuli hematomu a pro jistotu jsme se dohodli, ze mi je vynda moje gynekologicka pozdeji - kvuli vikendu mi je vybirali na 10ty den.Bohuzel nevim kolil proplaci pojistovna v SR, mam E-card.Kdyz jsem zjistovala v Unionu kolik mi proplati, kdyby nahodou nerekli mi presnou sumu - rikali neco v smyslu uznani % a nebo vysky do 800 EUR (mozna se to uz zmenilo).V pripade proplaceni by me vsak talova ucast Unionu nevythl, nebot spinalka/sekce/uplna anesteze stoji dost a jejich provedeni vecer, o vikendu ci svatku je jeste drazsi

trinity_cs
13. máj 2018
trinity_cs
13. máj 2018
ivanaiwie
4. jún 2018

Ahojte dievcata, viete mi prosim Vas poslat link alebo blizsie info ako sa prihlasit na Den otvorenych dveri pre SK v Hainburgu v porodnici? V akom tyzdni je tam idealne? Dakujem 🙂

lula313
4. jún 2018

@ivanaiwie netreba sa prihlásiť, normálne tam bez ohlásenia prídeš, bude tam kopec mamičiek a vezmú si vás hromadne do zasadačky.

ivanaiwie
4. jún 2018

@lula313 dakujem velmi pekne za reakciu. V ktorom tt je idealne ist na taketo sedenie?

lula313
4. jún 2018

@ivanaiwie boli tam ženy rôzne, aj take, čo nemali vôbec brusko, aj take tesne pred pôrodom. Odporucam ist skôr do takého 6 mesiaca, mozes sa citit ku koncu tehu dobre, ale aj nemusis.

ivanaiwie
4. jún 2018

@lula313 super, dakujem. Najblizsi prvy piatok v mesiaci tam pojdem teda🙂

katalanka
4. jún 2018

@ivanaiwie ahoj, pojdes v júli na prehliadku?

ivanaiwie
4. jún 2018

@katalanka ja mam teraz v utorok prehliadku na SR ale 8.7.chcem ist na ten den otvorenych dveri v Hainburgu pre SK o 11:30.

kristina28918
16. aug 2018

@cutest tak si to dobre zvládla a mala aj dobru skúsenosť. Ja sa tam chystám tiež rodiť v septembri, bola som na prehliadke a tiež veľký dôjdem na mňa urobila nemocnica. Nevieš mi povedať aké metódy používajú na tlmenie bolesti okrem medikamentoznej liečby. Myslím fit lopty, sprcha...

matushka20
22. aug 2018

@trinity_cs S tym E-card si teda nemusel a nic navyse platit?Pokrylo to cele naklady na porod?

cutest
23. aug 2018

@kristina28918 ano ja som bola max spokojna. A sprcha, vana-teply kupel, fitlopta, spravne predychavanie hlavne...co len chces. O co si poziadas

cutest
23. aug 2018

@matushka20 nie nic som neplatila. Ani cent. Vsetko to pokrylo

lula313
23. aug 2018

@matushka20 len rodinnú izbu si platíš, keď chceš.

matushka20
23. aug 2018

@lula313 Dakujem 🙂

anett52
3. sep 2018

Ahojte baby, tak ako je to s tym prevozom na Kramare? Odvezu nam tam deticky ak by bol nejaky problem? Alebo stale ostava Vieden? Jedna kocka to tu spominala na zaciatku roka, ze jej kamaratku previezli uz na Kramare aj s drobcom. Bolo by to super, lebo v Hainburgu chcem rodit aj ja, aj ked mna to caka az vo februari na buduci rok 🙂 Dufam ze cennik dovtedy uz nebudu menit :D

alenie_
10. sep 2018

@anett52 môžem zistiť, rodím o pár dní a spýtam sa . Ale mne sa to nezdá, skôr si myslím že nie. Skôr by som sa spoliehala na to, že žiadny problém na prevoz nebude ;)

chrummka
10. sep 2018

@anett52 primar spominal ze uz dlho sa to riesi, aby ten prevoz umožnili, ale ze vzdy ked maju problemy tak volaju na kramare ci matku a dieťa vezmu, ze vraj sa im to uz podarilo ze nebol problem ale asi iba raz, dva razy, osobne by som sa na to neupinala, ak si zdrava, nerizikova tehotna, babo ok, tam je uz mala sanca ze sa nieco skomplikuje pocas porodu, samozrejme ze sa moze, ale snazila by som sa o pozitivne myslenie, aj keď rozumiem uplne ze,sa obavas, ceny zvyknú dvihat ked je novy rok, cize je mozne ze to bude viac trochu. Ja som v 2015 platila 629€ za noc, rodila som april a este koncom roka 2014 bola cena 560€ sa mi mari, a teraz v 2018 uz 747€ cize dvíhajú ceny priebezne.

alenie_
10. sep 2018

@chrummka
@anett52
No tak ja by som skôr zistila, ako je to s urgentnou zdravotnou starostlivosťou ako občan EÚ pri prevoze. Pretože na tú má nárok. Ja by som dieťa prevážala v prípade uhradenia poisťovňou radšej do Viedne ako na Kramáre. Ale tak našťastie ja to riešiť nemusím, my máme rakúske poistenie.

anett52
11. sep 2018

@alenie_ super si mila 🙂 Dufam a prajem ti, aby si nemusela rozpravat z vlastnej skusenosti. Poistovna by to podla mna tiez mala brat tak ako vravis, ako urgentnu starostlivost a preplatit aj prevoz. Komplikacie neocakavam, ale treba byt pripraveni aj na to. Ja ako prvorodicka riesim vsetko mozne aj nemozne, proste mi to neda.

@chrummka ano snazim sa mysliet pozitivne a neupinat sa na problemy. Ale vies ako, radsej sa bat, ako sa zlaknut 🙂 Boli tu aj zeny, ktorych bezproblemove tehotenstvo sa tak skomplikovalo, ze chtiac-nechtiac, dobrovolne-nasilu, museli ist na sekciu. Moze sa to stat kazdej z nas. Ale uznavam, napriek tomu to treba brat pozitivne, nech uz to dopadne akokolvek, je to predsa prichod nasho babatka na svet 🙂
S tym cennikom to vyzera skor tak, ze od kazdeho noveho roka sa ceny dvihaju. Tot proste smola, budeme si musiet priplati. Aj tak tu za tie peniaze dostanu Slovenky minimalne to iste, co aj v lepsich bratislavskych nemocniciach. S tym, ze tato mala porodnica ma uplne inu pridanu hodnotu. Vsak opytam sa na najblizsej obhliadke, ci planuju zvysovat ceny.

chrummka
12. sep 2018

@anett52 ano samozrejme kadečo sa moze stať ale ja som to brala tak ze urobila som maximum preto aby sa deti narodili v co naj prostredí a ak by to uz aj skoncilo inak, proste som bola zmierena ze asi to tak byt malo z nejakeho dôvodu, proste osud...

lilien32
14. sep 2018

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či treba do Hainburgu na slovenský deň otvorených dverí zvlášť objednávať, alebo stačí keď prídeme rovno tam prvý piatok v mesiaci na 11-3O a zoberú nás? Ďakujem za odpoveď.

cutest
14. sep 2018

@lilien32 staci ked pridete

lilien32
14. sep 2018

@cutest Ďakujem.

damoska
5. nov 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ak rodiš v cudzine a budeš rodit cisarskym rezom, vyžiadaj si od bolesti pumpičku. Alebo to tam už je možno aj ako samozrejmosť. Ulavi sa ti od bolesti, ma v sebe analgetika, umrtvi ti jazvu a ty potom možeš fungovat okolo babatka

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
mysuliatko7
13. jan 2019

Ahojte dievcata...chcela by some rodit v hainburgu,Len uplne nechapem tomu cenniku..
Je to 1800e porod a k tomu Este 747e za jeden den pobytu? Alebo sa pocita Len 747xpocet dni? Dakujrm kraaaasne

chrummka
13. jan 2019

@mysuliatko7 ak si to budesmlieko platit sama, budes 3.trieda ci ako je to oznacene, cixea 747€ x pocet noci, v tom je aj akutny cisarsky v, ramcia tejto,platovej triedy.