Pôrod v Novej nemocnici v Košiciach verzus pôrod v Šaci
Ahojte 🙂 🙂 Kedze sa mi pomaly ale isto blizi termin mojho porodu, chcela by som sa s vami poradit ohlade porodnice. Svoje prve dieta som porodila v Saci, kde som bola spokojna (porod bol uplne bezproblemovy a takisto dcerka nemala ziaden zdrav. problem). Avsak to bolo pred 7 rokmi 🙂
Momentalne cakam druhe babo a povodne som bola rozhodnuta na sto percent pre Sacu, avsak cim viac pozeram diskusie a prispevky..tym viac som zneistena ci je Saca pre mna idealne riesenie. Asi najpodstatnejsi fakt, ktory ovplyvnil zmenu mojho nazoru je, ze v pripade ak by s dietatkom nieco nebolo v poriadku tak Nova nemocnica poskytne babatku ovela lepsiu starostlivost. Myslim, ze aj nemocnica v Saci posiela rizikovych pripadne novorodencov, u ktorych je potrebny odbornejsi dohlad, do Novej nemocnice.
Mamicky, ktore ste boli v tycho nemocniciach v poslednej dobe, neviete mi popisat nejake vyslovene pozitiva a negativa pri tychto nemocniciach?
a v pripade Novej nemocnice. Ako je to vlastne s izbami? Su tam nadstandardne izby? Standardne izby maju samostatne socialne zariadenie alebo je spolocne pre celu chodbu? Je tam podporovane ze babatko je po porode na izbe s mamickou? a ako je to s vyberom lekara? je tam moznost volby? ak ano viete mi doporucit nejakeho dobreho porodnika v Novej nemocnici?
Dakujem velmi pekne za kazdu reakciu 🙂 🙂 🙂
ja idem rodit tiez do novej, mam vybavenu dr, ktora je ale momentalne na PN-ke, tak dufam, ze do porodu stihne vyzdraviet🙂) chcela by som aj nadstandard, ale to mi nemozu zarucit, tak snad...najlepsie bude, ked nevyde nic:D to bude radosti:DDa este..chcela by som mangela pri porode, ale zatial ho nikam nechcu, teda na nejaku predpripravu, alebo tak...a s jednou epiduralkou vas posielaju od savla do pavla...zatial nic pozitivne dokopy, tak snad nakoniec sa to zneguje:DD
Ja som rodila v Saci a bola som spokojna. Neviem to porovnat s inou nemocnicou, tak mozno preto. Svoje robi aj to, ak nie su ziadne poporodne komplikacie a na stvrty den sa ide domov. Urcite vsade sa najdu nie velmi prijemne sestricky, ale vsetci sme len ludia.
ahojte "košičanky" 🙂 tiež sa chystám rodiť v Šaci a chcem sa spýtať aký je rozdiel medzi 10 a 18€ nadštandard izbou? a ešte : možno blbá otázka lebo všade čítam a počujem že spontánny pôrod je lepší no stále uvažujem aj nad sekciou... už len z toho dôvodu že je to všetko bez tých stresov pred. zotavovanie je po sekcií trochu dlhšie no všetko má svoje pre a proti... či? vďaka za odpovede 🙂
@marlenkaa ja na normalny porod nedam dopustit. rodil ma dosedla a vazne som bola na druhy den ok a po par dnoch som zabudla ze som rodila. a vobec ma nenastrihol ani nic take. mala som sice len jeden stich ale ani som si ho nevsimla 🙂 mala som izbu za 18 mali sme normalny nabytok za 10 je vraj nemocnicny a chladnicku na izbe. 😀 ja osobne by som sekciu nechcela.. tod moja skusenost a saca je super 😀
Bonnie1 aj ja som si dohodla porod u Dosedlu...bol velmi milý, vtipný..pohodový...dufam že to dobre dopadne...hovoril mi o izbach za 35eur a 50 eur...tak neviem...vraj nadštandard, ale tie za 18 boli normalne či ake??Potom že sa vraj dá vybrať aj pôrodná sála...nadštandard sa platí 24 eur za sálu..že tam Vas nikto neruší...tak si to asi zaplatím, aby mohol byť pri mne manžel stále...uvidíme...vraj nam nabudúce spraví prehliadku🙂 ale bol fakt pohodový..bol taký aj pri pôrode?Ešte sa chcem spýtať či si si ho zaplatila dopredu oficialnou cestou...Dakujem
@beatakle ja som sa s nim len tak dohodla. prisiel a odrodil ma.. ja som bola za 18 spoko. nabytok starsi sice ale pohoda. telka chladnicka..salu sme mali nadstandard. manzel bol pri mne odkedy ma doviezol cca 14tej dokedy ma nepreviezli na izbu do tretej rana.. pomahal mi proste je super ze sme mali taku moznost..pri porode bol ok. ja som s nim velmi nebola. mal dovolenku cize dosiel len na porod ale pracu odviedol vybornu 😀 celkovo sme spokojni s mm obaja a mame krasne spomienky.
@kvila tak toto v novej si opisala presne ako moj porod... Nechali ma tak lebo som sa neotvarala od druhej do deviatej vecera stale len na jeden prst pricom posledne 4 hodiny som mala kontrakcie kazde 2 minuty ze som isla niekoho rozkusat od bolesti a tie smiesne pristroje skoro nic neukazovali... Potom vecer ked prisla nastastie moja teta narobit tam poriadky, uz zrazu aj kontrakcie "som mala" uz zrazu zistili ze maly sa dusi, ze mne uz z tych kontrakcii (co som podla tych pristrojov skoro vobec nemala) uz hrozi prasknutie maternice a zaujimave ze zrazu sa do pol hodiny vsetci spamatali uz zrazu lietali okolo mna a bola som na sale pre akutnu sekciu...nehovoriac o tom, ze po prepusteni z porodnice kedy bolo udajne vsetko v poriadku som do nejakych troch dni bola naspat pre silny zapal maternice, lebo tak cisto mi tu sekciu spravili.... Nesla by som tam uz ani keby to mala byt jedina porodnica na slovensku...
Tak to by si mala precitat moja znama, ked som na nu naliehala, aby sla rodit k mojmu doktorovi(Dosedla), no ona sla aj tak do Novej. Viem, ze asi kvoli tomu, ze to je lacnejsie, no radsej by som usetrila za napr.novy kocik ako by som mala hazardovat a riskovat so zdravim mna a dietata. Z Novej ma s por.bolestami pred rokom poslali domov, ze mi nic nie je a odtok plod.vody nazvala jedna prepita doktorka, ze vraj je to vytok!!! Poslali ma domov a keby som po 2 hod.bolesti nesla do Sace, tak asi porodim doma v spalni. Bohuzial vtedy bolo uz pre moje babo neskoro a v Saci som porodila mrtve dietatko. Keby sa v Novej zachovali ako ozajstni lekari, mozno by moje dieta zilo... Tak nech si kazda z Vas urobi na to svoj nazor....
No ja som nakoniec rodila v novej, o 8.30 som mala CTG a nebolo dobre a o 13.40 uz bol Richard na chodbe pri ockovi🙂. Porod cisarak v spinalke, rodila ma Lazorcakova a Knop - velka spokojnost, sestricky si uz na prijme, ci na poporodnom, ci na novorodeneckom - super pristup, takze ja nemozem inak, len odporucat novu nemocnicu.
nema nahodou niektora z cas kontakt na Dr.Molokaca? Vdaka
baby kde zistim nejake kontakty na lekarov zo sace, prip. novej nemocnice? ci tam staci prist len tak, mesiac pred porodom???
@kvila ahoj a mas kontakt na porodnika a meno? a možem mu potom len cinknut a dohodnut podmienky dakujem 😉
@tulipan555 aaaaale ale aale... 😒
u Dosedlu 🙂
Chc em sa opýtať, koľko si pýtajú lekári v Šaci a koľko v Novej. Čakám 3. termín mám o 5 týždňov. Prvé dva pôrody hrozné , oba v Šaci - pri druhom bol Frič, - sadista. Spôsobil mi takú traumu, že tam už nechcem ísť. Mám však obavy aj z Novej. Chcela by som si vybaviť sekciu, ale neviem koľko si za to pýtajú, či povedia priamo sumu alebo je to na mne. Počula som totiž, aj o 700 eurách.

@zsigi mas ludi a ludi a mas sestricky a sestricky..ja som rodila v saci a naozaj spokojnost velka..stretla som tam naozaj super personal doktori a sestricky az na dve..jedna tak ta bola neprijemna najprv na par hodin po porode zdzubala ze som pospinila oblecenie na postely do sprchy prvy krat som ju musela prosit az ked som pred sestrickami z novorodeckeho vyhlasila ze idem sama tak akoze isla somnou a nakoniec na mna nechala otvorene dvere aby si ma mohla obzriet aj spolubyvajuca..🙂 no a druha z novorodeneckeho vymenila deti zobudila ma sturila babo do ruky a ze starajte sa a hned nato zistila ze to nie je moje tak ja som bola zla ze vy si nepoznate dieta? takze vsade sa najdu mile aj menej aj kozy..ale ako hovorim pri porode som mala mile setricky na novorodeneckom okrem toho incidentu velka spokojnost aj na sestonedeli 🙂 nemozem predsa sudit vsetky kvoli 2.. 🙂 inak v saci sa ma pytali ci mi nebudu vadit medici pri porode..