Pôrod v Považskej Bystrici alebo v Trenčíne - 2021
Ahojte.Chcela by som aktualne poradit zienky kam ist rodit.Nasla som prispevky k tejto teme,ale stare...Chcela by som aktualnejsie nazory,ci Tn alebo Pb? Dakujem
Ja som rodila v TN, určite tam pôjdem rodiť aj druhý krát. No názory sa budú veľmi rôzniť a neviem či ti táto diskusia pomôže vybrať si.
Ja som rodila pb, síce 4 roky dozadu, ale nemôžem sa na nič sťažovať, všetko bolo super, malý sa narodil predčasne, dr nič nepodcenili, robili sa mu vyšetrenia ozaj všetky možné. Rovnako z okolia počúvam samé pozitívne ohlasy
Tiež som rozhodnutá, že Trenčin určite nie, praxovala som tam.
@domualda bývam v pb a dúfam že sa dotrepem do TN keď stihnem ,ale tu bývam nepochádzam odtialto
Baby, nejaké novinky? Dr mi povedal, že na kontroly budem do konca tehotenstva chodiť k nemu a mám sa sama rozhodnúť, kam pôjdem rodiť, či TN alebo PB. Dcérka je zatiaľ zadkom dole. V TN nechávajú "potrápiť" len nech je pôrod prirodzený, v PB robia cisársky. Fakt neviem čo robiť 😄
@lenkadenisa ahoj ako si sa nakoniec rozhodla? Mňa to čaká tento najbližšie... sa neviem rozhodnúť ci Žilina alebo PB.
Rodila som 6 týždňov dozadu v PB a maximálna spokojnosť.
Normálny
@noni99 PB a spokojnosť 100% naozaj úžasný prístup, neľutujem, pôjdem aj nabudúce
@kris21 Ahoj, prvý pred troma rokmi bol vyvolávaný, prenášala som až dvanásť dní tak inak sa nedalo. A druhý pred dvoma týždňami bol prirodzený a bol super a rýchli. Opäť aj druhý krát som bola v TN spokojná so všetkým. A čo bolo pre mňa veľké plus, nemusela som rodiť v respirátore.
@kris21 ja som mala akutny cisar ale vsetin si neviem vynachvalit na jiske som lezala sama!! v pb je tam aspon 8bab spolu🤮 na druhy den po cosaraku ked ma postavili na nohy som si k veceru dokazala cupnut ku kufru😄takze aj lieky davali dobre… vsetko uplne super aj starostlivost o malinku robili jej vsetky mozne vysetrenia proste super..vsetin odporucam vsetkymi 10💓
@kris21 Starostlivosť bola na úrovni aj prvý aj druhý krát, často prišiel lekár na izbu, spýtať sa ako sa cítime, či niečo nepotrebujeme. Rovnako chodili pozerať a pýtať sa na bábätká. A čo Trenčínu kvitujem najviac je novorodenecké oddelenie, vybavenie a starostlivosť. O Trenčíne sa hovorí, že nechávajú ženy trápiť pomaly za každú cenu prirodzeným pôrodom, podľa toho čo viem od kamarátok, známych a čo som zažila priamo v pôrodnici nemyslím že to tak je. Napriek tomu, že prvý pôrod bol náročnejší ja mám na Trenčín len a len dobré spomienky.
@lenkadenisa rodila stte nakoniec v TN? Urobili vám cisársky ci vás naozaj nechali potrápiť?
@verrar TN neprichádzal do úvahy vôbec, išla som do PB a som spokojná
@lenkadenisa každý má s tým straší ja by som mala ísť cisársky lebo sa neotocil stále ale tak keď mi ho napíšu, tak mi ho urobia snáď, či? Neviem co mam urobiť....
@verrar tvoj lekar len odporučí napr cisársky , ale potom je to už na konkrétnej nemocnici či to budú akceptovať alebo nie ..pretože už za teba zodpovedá daná nemocnica a nie tvoj gyn . 🙂

@domualda to uz radsej do tn..zial ja ako ocami zdravotnika pb neodporucam…prax na porodnickom odd mi otvorila oci ze tam nikdy rodit nechcem…
rodila som na vsetine a ten mozem uplne odporucit🙂 ak by si nahodou chcela ist tam 🙂