icon

Pôrod v Považskej Bystrici alebo v Trenčíne - 2021

domualda
14. jún 2021

Ahojte.Chcela by som aktualne poradit zienky kam ist rodit.Nasla som prispevky k tejto teme,ale stare...Chcela by som aktualnejsie nazory,ci Tn alebo Pb? Dakujem

macko1007
14. jún 2021

@domualda to uz radsej do tn..zial ja ako ocami zdravotnika pb neodporucam…prax na porodnickom odd mi otvorila oci ze tam nikdy rodit nechcem…
rodila som na vsetine a ten mozem uplne odporucit🙂 ak by si nahodou chcela ist tam 🙂

adelkaa9
Autor odpoveď zmazal
selu11
14. jún 2021

Ja som rodila v TN, určite tam pôjdem rodiť aj druhý krát. No názory sa budú veľmi rôzniť a neviem či ti táto diskusia pomôže vybrať si.

lilinka88
14. jún 2021

Ja som rodila pb, síce 4 roky dozadu, ale nemôžem sa na nič sťažovať, všetko bolo super, malý sa narodil predčasne, dr nič nepodcenili, robili sa mu vyšetrenia ozaj všetky možné. Rovnako z okolia počúvam samé pozitívne ohlasy

ria2021
14. jún 2021

Tiež som rozhodnutá, že Trenčin určite nie, praxovala som tam.

juliavioleta
14. jún 2021

@domualda bývam v pb a dúfam že sa dotrepem do TN keď stihnem ,ale tu bývam nepochádzam odtialto

lenkadenisa
28. jún 2021

Baby, nejaké novinky? Dr mi povedal, že na kontroly budem do konca tehotenstva chodiť k nemu a mám sa sama rozhodnúť, kam pôjdem rodiť, či TN alebo PB. Dcérka je zatiaľ zadkom dole. V TN nechávajú "potrápiť" len nech je pôrod prirodzený, v PB robia cisársky. Fakt neviem čo robiť 😄

noni99
21. júl 2021

@lenkadenisa ahoj ako si sa nakoniec rozhodla? Mňa to čaká tento najbližšie... sa neviem rozhodnúť ci Žilina alebo PB.

danys1
21. júl 2021

Rodila som 6 týždňov dozadu v PB a maximálna spokojnosť.

noni99
21. júl 2021

@danys1 a mala cisársky alebo normálny? Ja som mala 1 cisársky.

danys1
21. júl 2021

Normálny

lenkadenisa
25. júl 2021

@noni99 PB a spokojnosť 100% naozaj úžasný prístup, neľutujem, pôjdem aj nabudúce

kris21
21. nov 2021

@macko1007 ahoj môžem sa spýtať aká bola následná starostlivosť o vás a o bábätko vo Vsetíne? Mali ste prirodzený pôrod?

kris21
21. nov 2021

@selu11 ahoj môžem sa spýtať ako prebiehal pôrod v Trenčíne? Mali ste prirodzený alebo vám vyvolávali?

selu11
21. nov 2021

@kris21 Ahoj, prvý pred troma rokmi bol vyvolávaný, prenášala som až dvanásť dní tak inak sa nedalo. A druhý pred dvoma týždňami bol prirodzený a bol super a rýchli. Opäť aj druhý krát som bola v TN spokojná so všetkým. A čo bolo pre mňa veľké plus, nemusela som rodiť v respirátore.

macko1007
21. nov 2021

@kris21 ja som mala akutny cisar ale vsetin si neviem vynachvalit na jiske som lezala sama!! v pb je tam aspon 8bab spolu🤮 na druhy den po cosaraku ked ma postavili na nohy som si k veceru dokazala cupnut ku kufru😄takze aj lieky davali dobre… vsetko uplne super aj starostlivost o malinku robili jej vsetky mozne vysetrenia proste super..vsetin odporucam vsetkymi 10💓

kris21
23. nov 2021

@macko1007 takže aj neonatologická starostlivosť bola dobra vo Vsetíne? 🙂

kris21
23. nov 2021

@selu11 a čo šla týka starostlivosti na oddelení šestonedelia bolo to fajn?

macko1007
23. nov 2021

@kris21 ano😊nemozem povedat jedine - na vsetin

squ1rrel
23. nov 2021

@domualda môžeš ma mať za staromódnu ale poviem ti ze by som neuvažovala rodiť niekde kde nechajú tehotnú ženu/matku zomrieť (v tomto storočí) 🤷🏻‍♀️

selu11
23. nov 2021

@kris21 Starostlivosť bola na úrovni aj prvý aj druhý krát, často prišiel lekár na izbu, spýtať sa ako sa cítime, či niečo nepotrebujeme. Rovnako chodili pozerať a pýtať sa na bábätká. A čo Trenčínu kvitujem najviac je novorodenecké oddelenie, vybavenie a starostlivosť. O Trenčíne sa hovorí, že nechávajú ženy trápiť pomaly za každú cenu prirodzeným pôrodom, podľa toho čo viem od kamarátok, známych a čo som zažila priamo v pôrodnici nemyslím že to tak je. Napriek tomu, že prvý pôrod bol náročnejší ja mám na Trenčín len a len dobré spomienky.

kris21
30. nov 2021

@macko1007 lebo som čítala recenzie že pôrod super ale potom oddelenie šestonedelia že hrôza

macko1007
1. dec 2021

@kris21 ja som velmi spokojna nemozem fakt nic skritizovat

kris21
3. dec 2021

@macko1007 a čo také ti bolo treba vedieť pred pôrodom v Čechách alebo si doniesť so sebou?

macko1007
3. dec 2021

@kris21 musis sa informovat priamo v nemocnici ,maju aj svoj zoznam ale rozhodne pribor ako v pb som si doniest nemusela🤣

verrar
10. apr 2022

@lenkadenisa rodila stte nakoniec v TN? Urobili vám cisársky ci vás naozaj nechali potrápiť?

lenkadenisa
11. apr 2022

@verrar TN neprichádzal do úvahy vôbec, išla som do PB a som spokojná

verrar
11. apr 2022

@lenkadenisa každý má s tým straší ja by som mala ísť cisársky lebo sa neotocil stále ale tak keď mi ho napíšu, tak mi ho urobia snáď, či? Neviem co mam urobiť....

karolina229
13. jún 2022

@verrar tvoj lekar len odporučí napr cisársky , ale potom je to už na konkrétnej nemocnici či to budú akceptovať alebo nie ..pretože už za teba zodpovedá daná nemocnica a nie tvoj gyn . 🙂