Pôrodnica 1,5 hodiny od bydliska

rennie111
27. mar 2023

Baby, riskli by ste to alebo to bude pred pôrodom zbytočný stres? Som prvorodička, termím mám v júli a strašne ma láka vyskúšať novootvorenú kliniku Bory. Lenže máme to od nás kus cesty tak neviem či je to dobrý nápad, alebo sa radšej nestresovať a zmieriť sa s našou starou nemocnicou ktorú mám ale 5min cesty.. rodila ste niektorá takto ďalej?

zabka79
27. mar 2023

@rennie111 ja som rodila v najbizsej porodnici asi 15 km

jj298
27. mar 2023

@rennie111 planovala som ist rodit do inej nemocnice, ktora bola len 50 min cesty. Chodila som tam na pripravu aj vsetky predporodne vysetrenia. Nakoniec mi doma praskla voda a leteli sme do najblizsej a ani som nerozmyslala ze by som sa niekam trepala tak daleko lebo som tiez mala ako prvorodicka strach.

rennie111
autor
27. mar 2023

@jj298 však to, že pri prvom pôrode podľa mňa nemáš šancu vedieť kedy je už ten naozaj správny čas a ešte sa stresovať že bude náhodou zápcha na diaľnici a porodíš v aute 🙈

bolarazjedna
27. mar 2023

Treba dat vedieť dopredu v Boroch, že tam chceš rodiť? Ci môžeš sa tak rozhodnúť keď sa pôrod rozbehne?
1,5 hod je podľa mňa dlhá doba, plus môže byť aj zápcha, atď. ... Jasne, ako prvorodicka zrejme budeš rodiť dlhé hodiny, ale napr mne z ničoho nič odtiekla plodová voda, na predpôrodnej príprave nám povedali, že v takom prípade mám byť do hodiny v nemocnici. My bývame 5 min od našej, aj tak to trvalo presne hodinu od odtecenia, kým sme prišli, lebo ešte som sa rýchlo osprchovala, obliekla, posledné veci hodila do kufra(mala som všetko nachystané, ale napr fén a hrebeň som stále potrebovala, nemohla som zbaliť dopredu), manžel sa potreboval prebrať ☺️
A aj v bolestiach sedieť 1,5 hodiny v aute, no nič moc, nevieš ani zmeniť polohu....

Jedine keby dom mala možnosť byvat posledný mesiac v blízkosti nemocnice v Boroch, aby to bolo co najbližšie

rennie111
autor
27. mar 2023

@bolarazjedna vôbec neviem ako to tam bude, zatiaľ len čo majú na nete lebo iba teraz v apríli budú otvárať, ale byť bližšie tak ani neváham, už z tých fotiek ako iný svet oproti tomu čo poznáme .

hederamonstera
27. mar 2023

@rennie111 na tvojom mieste by som posledny mesiac chodila tam, do Borov, ked po tom tuzis. Ale aj by som si vybrala nejaku inu nemocnicu blizsie(pokukala recenzie, info na ich strankach a tak)
A potom uvidis v den D ako sa budes citit☺️ ci rychlo pojdes do najblizsej nemocnice alebo tu 1,5h zvladnes. To budes vnutorne citit.

zuzuliatko18
27. mar 2023

Na toto sa nedá jednoznačne odpovedať, mne praskla voda ako prvorodičiek a ledva som to sanitkou stihla do pôrodnice, ktorú máme najbližšie. A teda ak by som nestihla, malý neprežije, zasekol sa v pôrodných cestách. Kolujú info, že.prvy pôrod trvá dlho, ja.som.bola o 14 na CTG a na kontrole u gynekológa, podľa neho žiaden náznak pôrodu a o 21 mi praskla voda a pred 11 bol maly na svete.
A teda v tej sanitke vesta trvala niečo.okolo 10 min a bolo to na nevydržanie a to som vlastne.lezala, dlhšiu cestu si neviem predstaviť.
Držím palce, nech sa dobre rozhodneš.

jj298
27. mar 2023

@rennie111 presne tak..a manzel povedal ze nebude riskovat ze sa nieco stane mne alebo malemu a aj ked spatna viem ze by sme to stihli bola som rada ze som uz pod dozorom.

lyci
27. mar 2023

@rennie111 ja som si pri prvom vybrala BA, co je 50km od nas. ruzinov, lebo najblizsie z nasej strany BA. minimalne dalsie 2 porodnice mam blizsie. na poradne som chodila tu hodinu autom v pohode sama. nakoniec maly ani naznak, ze by chcel ist von. tak som nastupila na pozorovanie a vyvolavanie. ziadny stres z prichodu do nemocky sa nekonal. nikdy nevies co bude. poradne v boroch otvaraju cca 15.5. planovane sekcie nevedia, kedy zacnu. tiez by som tam sla a mam to vyse hodiny cesty

andreatytler
27. mar 2023

@rennie111 Ja som mala porodnicu hodinu daleko a musela som ist tam. Nemohla som zmenit na poslednu chvilu, iba ak by to bolo ohrozenie zivota.
Ak ty mozes zmenit na poslednu chvilu, tak nie je problem si naplanovat tu novu a zariadis sa v den porodu. 1.5 hodiny je uz dost vela. Co si mysli muz? On tiez moze mat stresy ked ta bude musiet viest taku dialku a nevediet ci si v poriadku ked vedla neho kricis od bolesti. Podla mna labilnejsi clovek kludne moze sposobit buracku ked ma tolko stresu v aute.

nevenka
27. mar 2023

No mne keby praskne voda doma, tak sa podla skusenosti uz ani nepresuvam a volam RZP. Lebo akonahle mne v porodnici praskli obaly, tak to slo ako na tobogane. Ani tlacit som nemusela, hlavne posledne 2 deti 😅.
Tretie som mala porodene do 45 min., stvrte do 15 min. od takej tej prvej silnej kontrakcie.
Ale ako prvorodicka snad ta 1,5 hodina...To sa veru tazko odhaduje. Kazda rodi inak dlho...a za mna, ist autom aj tych 10 min., ako som sla pri prvych 2 detoch (posledne 2 boli planovane vyvolavane skor kvoli vysokemu tlaku), s kontrakciami, tak to kazda jama, drgnutie, bolo priserne. Najprisernejsie. Uff...

tecila
27. mar 2023

Ja som rodila vo Vyškove čo sú necelé dve hodiny a v pohode sa to dalo. Mne sa začali už stupňovať bolesti, tak sme šli a porodila som až za 7 hodín nakoniec.

nnnuuunnn
27. mar 2023

Tak trvalo mi porodiť 12 hodín, takže celkom času dosť, ale či to tak bude aj u Teba... 🤷🏻‍♀️

pukina
27. mar 2023

hm, mne voda praskla a rodila som az o 36 hodin neskor cisarskym, takze je to uplne individualne :D ak po tom tuzis, tak sa tam predregistruj, zisti si info a urcite maj v zalohe inu porodnicu blizsie.

kristinkarendl
16. júl 2023

@rennie111 ja som pri pôrode mala nemocnicu 5 minút od domu a skoro sme nedošli haha

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre