Pôrodnica Antolská a vaše skúsenosti s ňou

gastanka_ba
30. okt 2011

Ahojte. Chcela by som vedieť aké sú Vaše skúsenosti s Antolskou pôrodnicou, čo sa týka prístupu personálu a lekárov, čo Ste si museli do pôrodnice vziať a čo Ste dostali v pôrodnici (napr. plienky pre bábätko) a podobne.... Veľmi by Ste mi tým pomohli... Vďaka

blavacka
30. okt 2011

ahoj pozri si tento link, to je diskusia o antolskej, najdes tam odpovede na vsetky otazky...
https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porodnica-antolska-2/
ja som rodila na antolskej a bola som velmi spokojna, mala som epidural a zazmluvneneho doktora Havaldu

janapavlu
10. jan 2012

Ahoj, ja osobne Antolsku neodporučam. Rodila som tam svoju prvu dceru a povedala som si, že nikdy viac. Asi som nemala šťastie na službukonajuceho lekara, museli ho kvoli mne zobudiť, kedže som prišla s kontrakciami v noci o 2.30. A bolo to aj vidieť na jeho pristupe. Ani pristup sestričiek nebol profesionalny, teda ako ktorych, aby som bola spravodliva. Po porode mi p. doktor zabudol na par miestach pri zašivani umrtviť, takže som podla jeho slov ,, mala zaťať zuby a vydržať,, Bolo tam toho strašne veľa, na čo nespominam prave najlepšie. Ale..... poznam maminy, čo boli spokojne. Takže treba sa modliť alebo aspon dufať, že všetko dobre dopadne. 🙂

amouramour
10. jan 2012

@janapavlu a aj si sa stazovala?

janapavlu
10. jan 2012

Ahoj, bola som rada, že som odtiaľ preč. Druhu dceru som rodila v Ružinove a bolo to neporovnateľne lepšie. Pristup, porod,proste všetko. Na Antolskej bola jedna veľka sala, kde boli porodne ložka od seba oddelene len nabytkom, tam ma napojili na monitor, zhasli a odišli. Setričky len sem tam nahliadli, alebo mi prišli niečo pichnuť bez toho aby mi povedali, čo to vobec do mna pichaju. Ked som sa pytala, čo mi to vlastne davaju, len mi niečo odvrkla. Ležali sme tam asi 4, počula som všetky porody, ako si to maminy odvzdychali, odkričali. Neviem, ako je to tam teraz, či to prerobili. Dceru som rodila pred 7 rokmi. Ale doteraz mam z toho zly pocit. Čo je škoda, ved to by mal byť pre ženu jeden z najkrajšich okamihov.

permanentka
15. mar 2016

@janapavlu a v ruzinove su tie boxy oddelene?

janapavlu
15. mar 2016

Ahoj, v Ružinove som rodila sama v takej malej miestnosti. Takže sukromie som tam mala 100%.

janapavlu
15. mar 2016

@permanentka Ahoj, v Ružinove som rodila sama v takej malej miestnosti. Takže sukromie som tam mala 100%.

cokololadka
15. mar 2016

Ja som rodila obidve deti na Antolskej. Dceru pred 3 rokmi,a syna pred rokom. Ja si pristup lekarov aj sestriciek chvalim. Nemala som nikoho zazmluvneneho. Do Ruzinova by som neisla uz len preto, lebo tam maju soc. zariadenie vonku na chodbe . Zas na Antolskej dve izby maju jednu toaletu so sprchou. Ja som bola spokojna,ale zas sto ludi sto chuti.

permanentka
15. mar 2016

@janapavlu to bol ten nadstandardny box za 100,-? ci proste take boxy tam su? dakujem 🙂

tana85
15. mar 2016

dost ma uz stve kolko vylevov na sk porodnice tu je a mozno tak 1% z nich aj poda oficialne staznost. nic sa nezmeni ked sa budu sirit reci po forach...a prekvapuje ma ako sa zeny menia pred zdravotnikmi na nesvojpravne deti, ktore si nevedia otvorit usta. antolska ma jeden nadstandardny box za poplatok a 4-5 klasickych. tie su oddelene takymi prieckami od spodku az po strop a z prednej strany je zaves. ano, pocut porody vedla, ale k dispo su aj sprchy a mozu sa prechadzat po chodbe, odpirucam zavolat a dohodnut si obhliadku. kazda porodnica ma plusy a minusy. pre mna je zaklad mat pri sebe partnera, ktory bude komunikovat za mna, aby dohliadal, ze sa mi nebudu robit veci, ktore nechcem ak nebudem v stave si to ustrazit sama

janapavlu
16. mar 2016

@permanentka Nie, nič sme neplatili, neviem, či maju ešte nejake ine saly, ale viem, že vedla bola ešte jedna taka miestnosť. Predpokladam, že je to tam štandard.

nenuska123
10. máj 2016

Ahojte,chcela by som sa podeliť o svoju skúsenosť s pôrodnicou Antolská.Do nemocnice som prišla týžden po pôrode v utorok-to mi povedal môj gynekológ,no pri vyšetreniach mi povedali že mám termín až na daľší deň. Bola som z toho dosť vystresovaná,lebo som to chcela mať už za sebou. Vo štvrtok ma vyšetril doktor-dosť to bolelo-myslím že urobil ten Hamiltonov hmat,aby mi pomohol. O pár hodín som začala mať nepravidelné kontrakcie,ktoré sa stupňovali a v noci som bola na monitore a vyšetrení.Doktor povedal že ešte to nie je na pôrod a že si mám pospať. Noc som ako tam prespala a pri vstavaní mi praskla voda,potom to už išlo rýchlo. Klystír,sprcha a odchod na sálu. Voda mi odtiekla o 6 ráno a kontrakcie mi trvali do 10tej. Pôvodne som epidurálku nechcela no dala som si ju. Mala som manžela pri pôrode za čo som veľmi vďačná. Epidurálka mi vôbec nezabrala možno som si ju vypýtala neskoro,ale pomohla malej. Tlačila som necelých 40 minút, nešlo to a ja som nechápala prečo. Mala som pri sebe 3 doktorky-jednu hlavnú a dve boli asi pod nou aby získali prax...Bola som úzka tak ma pri kontrakcii nastrihli čo som aj počula aj cítila štipnutie. Sestrička mi aj tak musela tlačiť na brucho lebo malá bola zaseknutá.Šitie trvalo 20 minút a cítila som všetko,treba zaťať zuby a vydržať pretože máte na hrudi bábätko.V skratke-prístup lekárov bol super,sestričky tiež a som celkom vďačná jednej medičke ktorá sa omňa starala. Pôrodu som sa obávala,ale personál bol super, som rada že som rodila na Antolskej. Najhoršia bolesť bola asi šitie. Na oddelení šestonedeľia boli super, sestričky obzvlášť jedna ktorá ma prijímala po pôrode na izbu-bola usmievavá,ochotná,vtipná a veľmi milá. Detské sestričky boli tiež super,obzvlášť som vďačná jednej-volá sa Hanka, je to doslova anjel. Veľmi mi pomohla s dojčením-mala som veľmi veľa mlieka a dosť ma boleli prsia-priniesla mi odsávačku čo mi dosť pomohlo. Takisto mi poradila ohľadom dojčenia. Prvú noc mi pomohlo že si malú zobrali k sebe pretože som sa potrebovala vyspať. Občas sa stalo že Vám sestrička odpovedala podľa nálady ale neriešila som to,možno raz som sa rozplakala ale to je normálne. Tak mamičky dúfam že nevadí že som sa moc rozpísala :D verím že som niekomu pomohla a zodpovedala otázky.
Aby som nezabudla moju malinkú všetci volali mončiči pretože mala najhustejšie vlasy na oddelení :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre