icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

laurajana
20. máj 2010

ahoj Monika...áno je toho na trhu požehnane, človek nevie čo by skôr vybral...aj nám malá prvý krát keď sme to natierali tak strašne plakala, som mala tiež pocit, že takto ešte nikdy neplačkala...proste masáž bruška s gélikom + tie bolesti čo mala...verím jej, že si to musela na prvý krát v strachu užívať...no potom už bola spokojná, lebo vedela, že prvý krát jej to pomohlo 😉 držíme palčeky, určite nie je nič horšie ako keď dieťa plače a maminka aj keď sa snaží všemožne, nevie akosi pomôcť-určite naša náruč a pohladenie a pekné slovo tiež super účinkujú 🙂 ...držíme palčeky aby aj staršia dcérka bola rýchlo fit, snáď len nejaká viróza, hm?
Inak tie čo kojíte na tie exémi a vyhádzanú tváričku a tak, neskúšali ste pri kojení napr. streknúť mliečko na postihnuté miesto a rozotrieť to a nechať samovoľne zaschnúť? Ono to u nás účinkuje najsamlepšie ako mastičky...hm?

lienkad
autor
20. máj 2010

Ahojte.No tak tohto sa obavam že ked to tie koliky prídu na nás ....aspon viem teda čo na to zaberá.....Viem že ked kamočkim mal tak jej dr. predpísal nejake kvapky..... No my zatial nemáme žiadny problém s vyrážkami na tváričky ja ho zatial žiadnym krémom nenatieram...

laurajana
21. máj 2010

ahojte...tak hlásim sa - malá spinká, ja si tu ťukám, chceli sme ísť von, no vyzerá to zas na dážď kým sa zobudí, zajtra ideme pokukať autíčko a spravíme si asi aj MDD zároveň, lebo 30-teho idem na prijímanie môjmu krstniatku, tak to by sa nič nestíhalo, snáď si niečo vynahradíme 1.6. alebo na Laurinkyne prvé meninky...všetkým prajeme veľa zdravia a krásny dník a víkendík...bez bolesti, kolík len s úsmevom a zdravím papa 😉

kozorozec27
21. máj 2010

ahojte baby,tak konecne som tu aj ja.dnes sme boli znova s malou u doktorky,lebo ekzem sa nam zhorsil a nicna to nezabralo.tak dostala dalsie lieky,ktore jej uz dufam pomozu.jani,mas este tu hrazdicku????

laurajana
22. máj 2010

Kati...tak to mi je ľúto s tým ekzémom a chodením po doktoroch, koho máte doktora? ...snáď sa jej fakt po liečikoch polepší, sú to znova ANT? Snáď nie také malé mimi...ach tie chorôbky to je o nervy...tfuj tfuj, aby už neboli.
...áno hrazdičku stále mám; a tú vestičku, čiapočku a rukavičky stále Ti ich držať, či posunúť (nesúri ma predaj, len viem, že si mi to spomínala...)

My sme dnes boli v Nitre pozrieť nové auto...máme srdiečko na mieste - Ford Focus C-MAX je náš, teda bude v sobotu, alebo v pondelok...mali sme výlet, deti to v pohode zvládli, aj keď hic bol neskutočný, človek už je z toho počka na nervy, nevie ako sa obliecť a tak sme sa trošku "parili" - cestou domou už bola malá mrzutá, tak som bola vzadu "zaseknutá" medzi sedačkami a malú tuľkala...ale ani to nezabralo, takže sme prišli domov s mm s miernou migrénou s rovnako vysokého piskľavého kriku mlej 😀 😀 😀 spanie bolo posunuté od 16:00 do 18:00 takže uvidíme ako večer zaspíme s tým, že Matti stále spí 😖 😖 😖 ten bude kukať s ockom do rána telku asi 😉 a vy ako bábiky naše s miminkami???

kozorozec27
23. máj 2010

ahoj janka,tak sa tesite z auticka.my sme vcera boli na jednom ranci,mali den otvorenych dveri.tak sme si dali aspon gulas. 😎 😎 dnes pojdeme asi na navstevu k starkym,nech sa potrsia z vnucky. 😀 😀 ako dopadlo vecerne spanie???a poslala by si mi tu hrazdicku aj na dobierku????o tu vesticku mame zaujem,len neviem ci mi to vyjde tento mesiac,ked chceme tu hrazdicku. 😢
tak vam prajeme vsetkym peknu nedelu. 🙂

laurajana
23. máj 2010

ok, len osobný odber by bol lepší, lebo to bude dosť veľké poštovné krabica, váha a tak, nechodíte cez KA - manžel, či niekto z rodiny, na úrade práce by ste sa stavili a prevzali si to kedykoľvek, dala by som Vám mobil na mm, hm?

kozorozec27
23. máj 2010

ahoj janka,tak pojdem pre nu ja.poprosim niekoho,aby ma odviezol.aspon skocim aj do tesca.dalo by sa v utorok???ale mi prosim ta napis kde je ten urad prace. 🙂 🙂

laurajana
24. máj 2010

pôjdeš cez Hontianske Nemce-Rakovec? - ak áno stav sa po ňu u mňa doma - lebo mm od utorka do piatku nie je v práci 😉 Moje mob. číslo Ti pošlem do IP ok? Bolo by to tých 15 eur v poriadku? By sme dohodli kde bývam, len ty mi potvrď či pôjdete naisto, po prípade mi zavolaj na mobil ok?

kozorozec27
24. máj 2010

ahoj pisem ti v katkinom mene jej sa neda teraz odpisovat pretoze mam notebook som sebou ja. zajtra sa jej neda prist za tebou ale v sobotu mame krstenie a tak pojdeme cez Nemce..vyhovalo by to vtedy? suma je v poriadku..dam ti aj katkino cislo lebo nevie co je to ta IP 0918033254 🙂

laurajana
25. máj 2010

Kati to je pri tom čo píšeš teraz - Pošli IP niečo ako keď píšeš mail, vieme o tom iba mi dve a nik iný, nie že by som tu babám neverila, ale nechodíme sem len mi čo si píšeme, veď vieš - tak tam píš takého veci, v dobrom píšem, aby niekto nezneužíval čísla a tak, dobre? Ok, v sobotu budeme doma tak Ti to v pohode podám - dohodneme kde bývame cez tu IP - idem dovariť a potom hodím info

lubka89
25. máj 2010

ahojte baby .... potrebujem pomoc :( vcera my pukla bradavka a pustila sa mi snej krv . mozem z toho prsnika kojit?

laurajana
25. máj 2010

ahoj Ľubka to teda neviem...nemala som takú skúsenosť, skús posnoriť v iných témach, či náhodou nevedia baby dať radu skôr ak mali taký problém...prajem skoré "vyliečenie" viem si predstaviť aká to môže byť bolesť, mne stačí, že malá do nej kusne...au ☹

monka1305
25. máj 2010

Ahoj Ľubi, aj mne pukali bradavky a tiekla mi krv. Spravila sa mi tam chrasta. Normálne som kojila. Zaťala som zuby a hneď po kojení som si dávala tie obrúsky z Multi mam z lekárne. Mne to teda pomohlo, to sú také obrúsky napustené prírodným balzamom a nemusí sa to ani umývať pred kojením. Babätku to neškodí. A kombinovala som to s tým krémom Lanolin. Držím palce, určite to zvládnete 🙂

lubka89
26. máj 2010

ahoj monka a to nevadi ked papa aj krv? bola si stim aj u doktorky? lebo ja chcem ist . mne sa okolo bradavky vyhodilo take cervene ako potnicky, neviem s coho to mozem mat :( kupilAa som si vcera nejaku mast calciovu . som zvedava ci to pomoze :(

laurajana
28. máj 2010

ahojte...nejak to tu viazne...že by nás vyhnalo von konečne slniečko? 😀 jupííííííí - aj nás dnes vyhnalo, tak sme šli do strmého kopčeka po panelke k rezervuáru, potom malá zaspinkala tak sme zašli domov-bo vonku príšerný hic a človek nevie ako ju má obliecť-mala pančuchy, tuniku a pod tým body dlhý rukáv na krátky sa mi zdá ešte malá...neviem, asi vyskúšame...uvidíme, potom som ju preložila do postieľky a ja som sa slnila v kúpeľni 😀 😀 😀 sranda ja viem, ale z podkrovia sa mi odísť nedá keď malá spinká v spálni v postieľke, tak som si tam šupla kreslo, vyložila nohy a opaľovala sa cez strešné okno (zložené) super ma laplo...uvidíme ako to zhnedne...teda robím sprostosti ja viem, ale pre zlepšenie nálady dnešného dňa som Vám to napísala 😉 😉 😉 príjemný piatok a víkendík, Kati dúfam, že sa uvidíme v sobotu - sa teškám 😉

kozorozec27
28. máj 2010

caute babeny,no ako sa tu mate????konecne som sa sem dostala. 🙂
my sme takmer cely tyzden stravili s malou u sestry,celkom fajn bolo.len nasa Sofi akosi nechce byt v kociku,tak som behala s klokankou.uz si nycitim chrbat. ☹ ☹
jani jasne,ze sa uvidime.len sme este pozvani na obed,tak ja ti brnknem ked budeme v Krupine.to tam stihnes dojst dovtedy????
ozaj,sme malovali,tak mame kraaasnu fialovu spalnu a oranzovu obyvacku. 😎 😎

laurajana
29. máj 2010

ahojte...jasné Kati prezvon, potom sa vyberiem 😀

kozorozec27
29. máj 2010

caute baby,tak uz mame malu pokrstenu.cely krst preplakala,ale co uz. 🙂
jani hrazdicka je super,malej sa paci.a konecne som ta videla aj nazivo. 😀 😀

laurajana
29. máj 2010

ahoj Kati...som strašne rada, že je malá spokojná, nech užíva v zdravíčku 😉 tiež som strašne rada, aj keď len tak na rýchlo, ale predsa, že sme sa videli... a čo sa týka krstu, veď musela dať vedieť, že je tu, no nie? Nech to každý pekne akceptuje 😀 pekný zvyšok víkendu

kozorozec27
31. máj 2010

ahojte baby,tak ako ste prezili zaciatok tyzdna???my celkom fajn,ale malicka nam stale place pri tatovi,ale to je az hrozne ako. ☹ neviete nieco poradit????co s nou robit??on je z toho chudak hotovy

laurajana
1. jún 2010

ahoj Katka, nevidím to ružovo - čo sme tu len mi dve na pokec? 😉 Jasné maminky sa venujú detičkám....ale vonku prší, tak aspoň ťuk-ťuk ako sa máme, ako rastieme, nie? Potvorky...nezanedbávajte nás...ja tiež idem dať prať, kým to uschne pri tom počku, tak môžem spraviť toľko iného - strach aj s počkom...že? Kati...toto isté naša malá pri Mirkovi-tiež mu stále plakala a ťahala sa len a len ku mne, ale už asi z toho postupne vyrástla, s tým nič nenarobí, maminka je maminka 😀 😀 😀 😀

kozorozec27
1. jún 2010

Ahoj Jani,no tak musim len cakat. 😀 no snad to uz nebude dlho trvat,lebo on je z toho chudak hotovy.ale mozno to bude ty,ze doma je len cez vikend a cez tyzden malokedy.
co budete dnes stvarat????u nas prsi a tak musime byt len doma.aj malicka je dnes ako pocasie.uz od piatej rans buntosi a spat sa jej vobec nechce. ☹ ☹

laurajana
1. jún 2010

od rána periem, žehlím, robím palacinky - aby sa to moje väčšie dieťatko najedlo keď majú dnes sviatok 😀 😀 😀 a potom o 15:30 idem po Mattiho do škôlky, niečo s deťmi vraj tam majú aktivitu na dnešný sviatok - tak uvidíme čo? 😉 ..ono sa to zlepší, keď jej nebude cudzí (keď je o víkendoch len doma) 😉 moja zas pospala z rána do teraz, takže pôjde nejak okolo 13:00 možno skôr, keď prší jej sa chce spať 😉

laurajana
1. jún 2010

všetkým detičkám na svete hlavne veľa zdravia k ich dnešnému sviatku, nech majú každý deň, naplnený láskou svojich rodičov a okolia

lienkad
autor
1. jún 2010

Ahojte.Tak pripájam sa aj ja...Náš je tiež strašne zly stale plačka aj ked je napapany, no som zufala a dr. nám povedala že su to koliky aj kvapky nám predpisala ale nič, že máme vydržať že to po 3mesiacoch prejde...no ja do vtedy sa asi zblaznim...Aj ja som dnes robila palacinky mňam mňam......

laurajana
2. jún 2010

Leni ku kolikám prajeme veľa trpezlivosti...skús na to brušinko natierať okolo pupčeka mastičku-pupík...nám to pomáhalo malá bola oveľa spokojnejšia...a čo sa týka tých atopických ekzémov, včera som počula v TV odborníka, že to je vraj viac u nekojených detičiek a že je to prejav alergie na niečo...joj ale som ja múdra...

lienkad
autor
2. jún 2010

Ahojte.Jani-ten kremik máme no mám pocit že nezabera no možno trošku no skor zabera to že ho dám na bruško a s boku mu stlačam bruško tak si vtedy poprdka a aj vygrga, no stale plačka....Len teda trpezlivosť...

laurajana
2. jún 2010

zlatíčko malé - takto trpieť - Laurinka posiela úsmev a pofúkanie 😉

lienkad
autor
2. jún 2010

jejda strašne je zlatučka aka je veľka.....