Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
no leenka,tak to vam veru nezavidim.a to ti placka kazdy vecer????nasa malicka obcas zaspi s placom,ale inak vecer strasne pekne zaspinka.okupe sa,napapa sa,odgrgne si,dam ju do postele a o par minut buvinka.ani uspavat ju nemusim. 🙂 🙂
Jani mala je zlatucka a rastie ti ako z vody.sterka na kolaciky ostala cela???? 😎 😎
monca s lubkou maju asi vela prace s mimi,dlho tu neboli. 😀
aj my pripajame aktualne foto
Ďakujeme za pochvalu Laurinky...áno sterka ostala celá, skrátka čo sa dá - dá do pusy a kuše...tie zúbky 😀 😝 ...Kati vy máte našu autosedačku aj kočík máte chicco trio S3? My sme to mali pri tejto 3-kombinácií som ho predala za 200 eur a kúpila omnoho drahšie, tak za ním smútim, boli sme veľmi spokojný...malá je úžasná, prekrásna...na foto vo vaničke v pozadí vidím od nás hrazdičku, joj som rada, že slúži...super 😉 aj ostatným miminkám a maminkám prajeme veľa slniečka, aby miminká neplačkali a ak tak len hladom a nie od bolesti...nech sa Vám darí, nech už prestane pršať a nech sa potoky nevylievajú...dúfame, že vy nemáte žiadne problémy s vyliatím potokov 😒
ahoj jani,nie,kocik nemame chicco.mame taka. 🙂 mala je fakt zlatucka,je to take male sidlo.stale musim pre nu cosi vymyslat. 🙂 🙂 hrazdicka sa jej paci,az som prekvapena.
u nas mame dost problemov s tymi potokmi.je tu 3-cize najvyssi stupen pohotovosti.ale k nam sa nastastie voda nedostala,ale u inych museli hasici odcerpavat vodu.a ako to vyzera u vas????lebo v sobotu aj tam riadne prsalo. 🙂 🙂
tak vam prajem pekny zvysok vecera a dobru noc.nsa bambulka konecne zaspinkala,tak hadam idem pomaly aj ja. 😎 😎
Ahojte baby, ja vôbec nestíham ☹ Kým malá cez deň spí, tak sa snažím rýchlo navariť, poupratovať a už nehovorím a kopách prania a žehlenia 😒 Najnovšie sme sa naučili spať aj cez deň v kočíku, takže vkuse kočíkujeme. Chvíľku pospí a o chvíľu sa zobudí, že kočík stojí a už je plač. Aspoň že v noci spinká celkom v pohode. Už sa nevieme dočkať slniečka, ale to asi aj vy. Už som z tohto dažďa úplne na prášky. Pozerala som vaše príspevky, fotky, všetky mimi sú úžasné. Sofinka má perfektné vlásky, my len také "maličké". Čítala som, že malú baví hrazdička, hrazdička a kolotoč majú úspech aj u nas. Dokáže na ne kukať aj 30 minút a hákať pri nich. Strašne je pri tom zlatá. Jani, Tvoja Laurinka sa už púšťa na nohy? Ja mám 9 mesačnú neter a ta už tiež behá v pavúku a už sa sama v postielke aj postavi. Zubov ma pomenej, len teraz sa jej prerezali dva spodné. Pripájam aktuálne fotky mojich pokladov.
Monika ako sa hovorí, už ten nočný spánok je dar...fakt, si predstav, že niektoré mimi ani v noci "nenechajú" rodičov-hlavne maminu spinkať, tak to je super, že malá Laurinka Vás nechá 😉
Čo sa týka našej malej v postieľke sa ešte sama nepostavila, ale ak sa jej niečoho podarí poriadne chytiť postojí...taká bojka to je, ale štvorkuje o prietrh, tak možno na rôčik bude ako Matti - ten sa týždeň pred rôčkom pustil sám bez pomoci behať...tak uvidíme. Čo sa týka zúbkov aj Matti mal v 9.-mesiacoch prvý a Laurinke už 5-6 idú sranda.
Tvoja slečna Lucka je kočka a Laurinka tiež...nádherné babulky.
Ja som dnes nechala Mattiho doma, lebo má strašný kašel, zajtra ideme na kontrolu k očnej...tak potom budeme víkendovať u našich, prajeme Vám krásny - konečne slnečný štvrtok 😉
caute babule,no ako sa mate????Monca tvoje baby su zlatucke. 😀 😀 tak ta nasa ma fakt super vlasy,uz jej obcas dame aj sponky. 🙂 🙂 malicka ti prespi celu noc???ja krmim 2x za noc.aj nasa mala uz riadne gagoce a usmieva sa ako take slniecko.a slini a slini. 🙂 🙂
trosku onrskorene prajeme Laurinkam vsetko najlepsie k meninam. 🙂 🙂
a zda sa mi,ze aj lenka mala,ci nie???ak nie tak nic a ak ano tak vsetko najlepsie.
Ahojte, No máme sa fajn dnes sme boli všlijaky ale Markus asi nema rad teplo lebo nechcel spať v kočíku a len v nutri, dufam že nebude nejak alergicky na slniečko a na teplo....No mi tri krat až štyry-krat popakame...Ano mala som ďakujem veľmi pekne........
ozaj Monika Tvojej Laurinke všetko najlepšie k meninkám, my sme boli na víkend u našich - mimo net, tak dodatočne veľa zdravíčka. My sme chorí, Matti a Laurinka do 38 teploty + strašný kašel a ja tiež ja som začala kašlať...snažím sa nejak pri deťoch navariť, porobiť čo to, hlavne, keby nemali tú strašnú teplotu, takí sú obaja oslabení...strach a to má byť teplo a my budeme dnu zatvorení, o tom to je, toto počasie - výkyvy raz tak a raz tak... ☹ ☹ ☹ všetko dobré Vám - no a ak je lienka - Lenka tak aj Tebe všetko naj veľa zdravíčka
no Jani tak to vam teda nezaviidim.budete mat pekne dlhe dni. ☹ ☹ viem ked moja mala bola chora...bola nervozna a ani v noci nevedela spinkat.tak vam prajeme skore uzdravenie. 🙂
Kati vďaka...dnes sme zašli k dr. s detičkami, obaja sú na ANT - Laurinka 3 dni sumamed a Matti Erdomed...takže aj keď je vonku teplúčko mi sa liečime...ja som dostala z kašla takú migrénu, že už som sa aj vyvracala...takže ak má človek robiť lekára detičkám, tak je lepšie aj je fit, čo ja žiaľ nie som...snáď to čoskoro ustúpi...malá je krásna Kati...držkajte sa a užívajte si všetci toto pekné počasie...prajeme detičkám hlavne veľa zdravíčka a čo sa týka kašičiek neviem, ak ju kojíš Kati tak je najlepšie až po 6 mesiaci dávať kašičky...
Janka tak to malym nezavidime.ale snad uz coskoro sa budete moct ist prevetrat. 🙂
My sme posledne dva dni prerabali-mame novu spalnu a tento tyzden nam pride aj nabytok do obyvacky.
akosi tu je prazdno,nik nema cas.tak vam prajeme pekny slnecny dnik. 😀 😎
Kati to je super, prerábame aj mi postupne, pomaly...čo sa dá dorobíme...veď je čas a v lete sa toho veľmi veľa v podkroví robiť nedá, jedine ak po nociach, pre príšerné teplo...tak sa teším s Vami z nových vecí okolo Vás, určite ste spokojnučkí a vytešení, že? Ja som vždy keď akoukoľvek maličkosťou skrášlime svoje bývanie 😉 ...chorôbka pomaly ustupuje aj ja kašlem menej - na čo kašlem, hlavne že sa deťom pomaly polepšuje, kašel ešte u nich je a aj u Laurinky mám pocit, že jej to na prieduškach dobre chrčí, no jej ANT majú účinok do 10 dní, tak verím, že to teda pekne prejde po víkende...ak nie pôjdeme v pondelok na kontrolu..prajeme krásny slnečný dník, priam tropicko slnečný
a pár foto od nás z bývaníčka:
...tie veci okolo si netreba všímať, hlavne v kuchyni...keďže sa prerábalo "za chodu" hocičo je hocikde, hlavne po linke a tak...bolo treba doriešiť špajzu 😉
ahoj jani,mate to vazne pekne. 😀 no my sme este iba na zaciatku,ale postupne sa vsetko spravi. 🙂
a ako sa maju deticky???uz im je lepsie???nasa mala sa chuda tak poti v tomto teple a to ju obliekam len minimalne.este stale jej nemozeme dat prepichnut uska,lebo sa este stale trapime s ekzemami. ☹
prajeme vam pekny zvysok dna. 😎 😎
Ahojte baby, konečne som si našla čas aj na net. Myslím na Vás, že ako sa máte ale cez týždeň vôbec nestíham. Tie dni mi utekajú ako voda, Lucka v škole finišuje, robíme projekty ako besní. Do toho Laurinka sa naučila spinkať cez deň kočíkovaním, tak buď sa premávam po sídlisku alebo stojím na balkóne a vozím ju. Keď zaspí na začiatku tvrdým spánkom na pár minút, to sa snažím rýchlo niečo navariť a poupratovať. Jani, verím, že deťúrence aj Ty ste už zdraví a užívate si horúce dni. Sme sa sťažovali na dážď ale takéto horúčavy ... S malou som dnes bola skoro celý deň doma, von sa nedalo ani vydržať. Bola nepokojná. Janka, máš krásny bytík, kuchyňa je úžasná. Hlavne že je veľká, tá moja v paneláku je maličká. Ale aspoň mám na kuchyni lódžiu, čo je super.
Katka, ty už chceš malú v troch mesiacoch prikrmovať krupicou? To sa môže? Ja som si myslela, že až od ukončeného štvrtého mesiaca pri deťoch na umelom mliečku a pri kojených deťoch až od 6. mesiaca. Pri svojej prvej dcére som krupicu dávala až niekedy v 8. mesiaci. My sa zatiaľ kojíme, malá priberá, už máme 5,5 kg. Len kojím viac-menej z jedného prsníka, neviem dokedy takto vydržíme. Zajtra už hlásili dážď, tak dúfam, že nebude zase pršať celý týždeň ☹
ďakujeme za pochvalu bývania...snažíme sa postupne čo to a podľa svojich predstáv...
Monika nám zasa chýba tá lodžia 😉 stále by bodlo čosi čo iní majú 😀
detičky sú ako tak zdravé aj keď ešte stále sem-tam pokašlievame, myslím, že ANT zabrali...včera sme boli odvoliť - nútená prechádzka po tom teple a poviem Vám to čo som zažila už viac nechcem zažiť. Zvyčajne idem tak ja s kočíkom po ceste a Mattiasko popri mne vedie chodníček cez park v Nemciach teraz sme tak šli späť z volieb, no čo čert nechcel ku koncu parku tam boli nejaké psi, čo sme ani len netušili a Matti medzi ních "vnišiel" na bicykli, krik preukrutný nastal-maminká bojíííííííííííííííím sa...vám poviem, že som sa druhý krát narodila, Mirko bežal ako besný za ním a tam také pouličné zmesky psov, jeden malý čierno biely a jeden väčší čierny - fakt miešung, tie sú také najprotivnejšie čo sa týka správania a skákali do nášho Mattiho na biku a on sa chúďa nevedel brániť, len plakal o dušu, ako prilepený na biku a triasol sa riadne...som ho hneď na ruky brala s veľkým krikom okolo som to riešila, lebo nedávno starostka hlásila, že budú túlajúce sa psi odchytávať a prd z toho...som sa tak vytočila, ešte že ho nedohrízli, to si to všetko okolo neviete ani predstaviť čo by som narobila...bože...potom som ho niesla na rukách celý sa triasol a na chodníku domov sa odhodlal na bik a keď videl za bránou psa, tak šiel pomaly popri mne - strašný strach...snáď mu to neostane ako "panický strach" pred psami...hrozné, už to nechcem zažiť...
...ako píše Monika z tou krupicou, presne môj názor, je to ešte ťažké na tak malé mimi 😉
caute kocky,no jani dufam,ze malicky je v poriadku.nechapem ludi,co nechavaju tulat po dedine svojich psov..ved sa zlakne dospelay clovek,nie dieta.
s tou krupicou mi to vravela kamoska,ze ona davala malej od 3 mesiacov..ze jej to odporucila doktorka.no ani mne sa to akosi nezda...mame tu istu doktorku,tak sa jej na to opytam.
monca to je dobre,ze ti mala spi este v kociku.ta nasa uz vobec nechce.musim ju mat na rukach a kocik tlacit pred sebiu. 😀 😀 len vtedy je spokojna,ked vidi vsetko naokolo.a ked si ju dovolime polozit do neho,tak place ako najata. 😀 mne najnovsie zaspava pri pesnicke zo Smolkov. 😎 ta sa jej hrozne lubi .pri inej nezaspi.
tak vam prajeme pekny zvysok nedele.pozdravujeme vsetky mimi. 🙂 🙂
Kati našťastie ho nepohrízli, keby áno tak sa zbláznim asi prvá...naša malá tiež nerada spí v kočíku a vnútri už vôbec v podkroví máme príšerne teplo, takže len ovlažujeme vodou, hlavne teraz keď boli na ANT to bolo o dušu, tak sme aspoň neskôr večer šli trošku na dvor na vzduch, veď to je na nevydržanie, len aby zas neprišli také strašné búrky a dažde...stále niečo zlé aby sa len nedialo...
To je milé Kati pri šmolkoch a ktorá sa jej páči...to sú pekné pesničky, keď sme boli s bráškom malí tiež sa nám ľúbili 😉
ahoj jani je to daka pesnicka o sobote. 😀 ale rozmyslame,ze jej stiahneme viac pesniciek.my sme dnes boli vonku,ale priserne pieklo,tak sme pobehovali len v chladku.od zajtra hlasia dost nanic pocko,tak sa snad aspon nachvilku dostaneme vonku. 😎
ozaj monika,kde ste kupili tie topanocky co ma mala na tej fotke obute????su straasne pekne. 😎
jani to vam verim,ze tam mate teplo.my mame izbu na poschodi,ale to je na nevydrzanie.ventilator nechcem moc pustat kvoli malej.uz zase kaslika,tak snad nebude chora.
ozaj,lenka tu uz dlho nebola.asi jej dava Markus riadne zabrat. 🙂 🙂
Ahojte, aj u Vás tak veľmi prší? Sme sa sťažovali na strašné teplo ale zas takéto lejaky tiež nie ☹ Mne asi nevyhovie nikto 😀 Zas nemôžeme ísť von, lebo strašne prší. Cez víkend sme boli von len večer, lebo to bola horúčava ako v pekle. Malá zaspala (zas v kočíku) tak mám chvílinku čas 😝 Včera spala cez deň aj v postieľke, lebo v spálni bolo najchladnejšie (27 stupňov 😝 ) Musím pochváliť môjho anjelika, v noci sa zobudila už piatu noc po sebe iba jedenkrát okolo 2-3 hodiny ráno a potom buvká až do 6,00. Len nech jej to vydrží! Katka, a Tebe malá nechce spať v kočíku ani keď ju vozíš? Naša spí, keď sa nadŕla 😀 Horšie je to už podvečer od 17.00 hodiny je plačlivá a to sa striedame len na rukách a na cicke á 30 minút. Až do kúpania a kým nezaspí okolo 19,30. Tie topánočky sme dostali od kamošky po jej dcére. Aj nám sa veľmi páčia. Ich malá má už 4 roky, takže sú kúpené už dávno. Ale mrkni na MMB tak zvyknú byť rôzne capačky ...
Jani, Tvoja Laurinka je už aká veľká! Bože, tie deti nám rastú pred očami. Na tej fotke, kde spinká, je riadne dlhá 🙂 A už ste zdraví? Dúfam, že áno. Jani, malá má cumeľ Avent? Ja som ich pozerala v baby svete, len ma odradila cena ☹
Katka, ako si to vyriešila s tým prikrmovaním? A ty už vôbec nekojíš? Ste na umelom mliečku? A vy Janka sa ešte kojíte?
Ozaj, máme za sebou krstiny aj cirkevný sobáš (sme si to zopakovali po 13 rokoch 😀 ) Keď stiahneme fotky z foťáka tak vám pošlem.
ahojte kocky,no u nas poprsala cca 10 minut a uz zase prazi slnko. 😎 😎 Monika ja uz vobec nekojim,sme len na umelom mliecku.no nejdem jej nic davat,ved ked jej staci len mliecko tak naco spekulovat. 🙂 ved onedlho aj tak zacneme prikrmovat.
Laurinka je naozaj dlha,aj ja dufam,ze su uz v poriadku.Nasa Sofi akurat buva a zase nam hraju smolkovia. 😀 😀
monika ona uz vobec nechce byt v kociku,ani ked ju vozime.no ideme uz objednat sportovy-ten sa da aj sklopit,tak ked bude aj lezkat,bude vidiet vsetko naokolo.tak snad to pomoze. 😀 😀
Sranda, aké sú tie bábatká rozdielne. Každé chce niečo iné. Ja sa akurát chystám von, že sa pôjdeme kočíkovať, aby si trochu pospala aj poobede. Doobeda spala v kočíku v kuchyni cca 1 hodinu a teraz leží v polohovatelnom lehátku a hrá sa s hrazdičkou. Občas zamrnčí, keď ju to už prestane bavit a potom ju musim zobrať na ruky a trošku ponosiť. Je to taký náš malý maznoško, rada sa varuje 🙂 Aké mliečko pijete? Nutrilon? My sme pri Lucke používali Francúzske, velmi jej chutilo a bolo aj cenovo najpristupnejsie. Aj teraz ho dava švagriná malej, tá ma 9 mesiacov. A malá ti ako spí cez deň a v noci?
Jani, aký si mala hlboký kočík? A aký chceš objednať šporťák?
myslela som Katku 🙂 ale môže mi napísať aj Janka, aký má kočík jej Laurinka.
ahoj Moni..hlboký sme mali 3-kombináciu chicco trio S3 - super sme boli spokojní, aj keď cenovo bol drahý kupovali sme nový cca 25.000 a predávali sme ho za 6.000,- (200 eur) po 3 rokoch, bolo mi za ním aj smutno, ale potrebovali sme pre Laurinku spratnejší a ľahší aj čo sa týka do auta a tak, takže sme kúpili tiež nový chicco multiway nadmieru spom spokojná, dokonca vyhral aj v testoch bezpečnosti, takže sme radi, to sme ani netušili 😉 spratný, ľahký...no ten čo sme mali S3 sme využili hlboký a autosedačku vajíčko...takže poslúžil ešte aj Laurinke pár mesiacov 😀 😀 sme boli veľký...ja malú stále kojím, aj keď papá už pomaly všetko, takže mliečko neskúšam iné, aj keď som jej núkala krupicu, či hami hajaja na noc, fľaška skončila niekde v kúte...nechcela nám to...mi sme síce veľký - ako Laurinka 10-mesiacov...cez deň spinká len 1x a v noci ako kedy, keď sa tlačia zúbky je to o držku aj 4x vstane, ale viem,že to mnohé maminy majú horšie s nočným vstávaním, takže som len a len rada...keď nič nebolí vstane 1x na papanie...kojo 😉

detičky tak rýchlo rastú, človek si to niekedy ani neuvedomuje, už nám lezie 5-6 zúbok a zrejme očniaky, tak sme tiež v noci hlavne mrzutejší...idem sa jej venovať, lebo mi tu hryzie sterku na koláčiky 😀