icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

kozorozec27
15. jún 2010

caute kocky,dnes sme boli s malou v poradni a meria 63cm a vazi 6450g. 😀 takze rastieme a rastieme.
Monika my mame kocik tako,ale sofi sa nam uz do neho pomaly nezmesti.ale vcera sme uz objednali aj sportovy kocik bertoni,tak snad bude dobry.nasa mala papa hami a fakt jej chuti,tak som rada. 🙂 🙂
my ideme asi von,kym je takto krasne.tak sa majte krasne 😎

laurajana
16. jún 2010

Kati krásne miery...blahoželáme že malá rastie ako z vody...užívali ste si čas včera a dnes nám tu prší, ale aspoň sa ochladil trošku vzduch, aj keď dažďa už bolo dosť...tak snáď nebude zas tak prehnane hicovať...

Moni vy chcete aký kočík? Ja som preto pokračovala kočíkom chicco lebo pri malom som mala od švagrinej šporťák požičaný chicco a boli sme moc spokojný (spratný, ľahký, ľahko prenosný). Kati potom pofoť ten Vás bertoni, dobre? Aby sme ho videli...som zvedavá 😉

Tu je náš:
prvý a šporťák

monka1305
16. jún 2010

Ahojte, my mame Quinny Speedy SX hlboký, športový, vajíčko. Zatiaľ som spokojná. Šporťák Quinny patrí medzi najväčšie šporťáky. Akurát čo mám proti nemu je krátka strecha. Keď svietilo slniečko, tak mala slabý tieň. Musíme mať prehodenú plienku, lebo slnečné clony, ktoré predávajú sa naň nedajú vraj upevniť. Na konci strechy je taká široká obruba, ktorá slúži ako madlo. A tie spony na clonách sú vraj zväčša užšie. To platí len o hlbokom, na športovom je búda iná a tam už clony pasujú akékoľvek. Laura už bude musieť ísť na jeseň do šporťáku, lebo do hlbokého sa isto nezmestí 🙂 Keď si pomyslím, že moja Lucka bola v hlbokom skoro do jedného roka, tak je to riadny rozdiel. Možno si potom neskôr dokúpime golfáče, lebo tie sú spratnejšie. Teraz keď dáme kočík do kufra v aute, tak tam už nič iné nevojde ☹ A ja teda nosím "cárachov" so sebou požehnane 😀 Lenže chcela by som golfáče, ktoré sa dajú polohovať ale väčšina z nich sa nedá. Ale to budem riešiť až na budúci rok pred letom. Zatiaľ budeme mať nášho Quinnyho, máme veľké kolesá, takže v snehu sa nám dobre pôjde. A má super termo fusak, len si musím doobjednať emitex nánožník. Niektoré mamičky, ktoré majú tento kočík nánožník nedávajú, že stačí len fusak, ale mne to pride take "hole". Dnes sme mali uplakany den, Laurinku bolelo bruško, zas nekakala od soboty a mama jedla karfiol ☹ Musí si zvykať už aj na inú moju stravu, lebo sme mali zlý krvný obraz. Má zvýšený bilirubín a máme obidve málo železa. Tak si musím upraviť stravu a malá musí jesť vitamíny aj v tabletkovej forme. Katka, a ty už chceš dať 3-mesačné dieťa do šporťáku? Ja som mala výčitky, že ju dám ako polročnú. Majte sa pekne, dúfam, že zajtra nebude zasa pršať. Pozerala som počasie a vôbec to do konca týždňa nevyzerá ružovo ☹

laurajana
17. jún 2010

Monika aj my ten čo sme mali tioS3 trojkombináciu, bol presne v tom ako ty píšeš u Quinny super, že mal veľké nafukovacie kolieska, nebol problém žiadne počko, ani sneh, všade sme sa bezpečne dostali a bez problémov - to bolo + a aj to, že bola dosť veľká vanička na hlbokom a športový priestranný, ale presne ako ty píšeš prišiel čas, kedy sme sa nemestili do kufra zo všetkým okolo čo sme chceli deťom vziať, postupne sú to odrážadlá, trojkolky, tatrovky...a kopec iného, no sranda...super, je Quinny sa mi vždy páčil, boli sme v Tandeme v BB kupovať chicco kočík, najkôr som chcela aj ja Quinny, ale uprednostnili sme Chicco lebo na tento nám povedali majú súčiastky po ruke, keby sa niečo pokazilo a čo sa týka kočíka Quinny, že to musia posielať kamsi ďalej na servis....ale spokojné sme obe, takže kočíky odporúčame týchto značiek 😉 😉 😉 Tiež mám emitex fusak je fajn, nánožník pri kočíku sme mali, tak to som ja neriešila, určite to ale vypadá "lepšie" s nánožníkom 😉 Prajeme Vám, aby sa Vám to želiezko upravilo a aby bolo všetko fajn, neboj malinká porastie a bruško už tak boľkať nebude a tiež si postupne zvykne na všetko čo papá maminka a aj jej to bude chutiť, keď si to postupne sama bude hryzkať 😉
Do športového sme tiež šli tak v 6 mesiačikoch, proste už nám malá pekne sedkala sama, tak sme to až potom začali riešiť - šporťák 😉

Pekný zatiaľ u nás slnečný dník...všetkým

kozorozec27
17. jún 2010

ahojte,no monca malu uz tam budem musiet dat,lebo je velka a uz sa fakt pomaly nezmesti do kocika.ved v sportovom moze tiez lezkaz,ale bo byt v polosede-tak sa jej paci. 🙂 dnes sme ho uz aj vyskusali a mala je velmi spokojna,lebo ak ked lezka,tak vidi co sa okolo deje. 🙂 ale v zime bude musiet byt v hlbokom,lebo ten ma lepsie kolesa a zmesti sa tam aj fusak.ale to je este cas riesit.
Snad je uz malej Laurinke lepsie.ta nasa je uz zas chorlava kasle.ale ze to je normalne,povedala doktorka-davame jej stodal-to je homeopatikum.Janka kocik pofotim,ked budem mat trocha casu.mala mi teraz zaspala od rana,tak musim cosi porobit.ozaj baby a malu o 2 tyzdne ockuju,tak uz teraz sa bojim.
prajeme vam pekny den,tu u nas je pekne,tak pojdeme este vonku ked sa mala zobudi. 😎

laurajana
17. jún 2010

Kati baby sú zvedavé 😉 aj našej sa ľúbilo a ľúbi v športovom, keď vidí čo sa deje okolo sranda 😀 neviem, či ju presvedčíš na zimu do hlbokého, možno potom skôr sánky 😝 😉
Neboj očkovanie zvládnete v pohode a ku komu chodíte? ...my ideme na očkovanie teraz 22.6. tak tiež snáď v pohode prežijeme a nebudeme mrzutí...my sme boli pozrieť starkého a potom na nákup v Tescu...teraz sú detičky pokúpané a čakáme na ordináciu 😉 pekný večer a detičkám krásne sníčky...ahojte zlatíčka

kozorozec27
20. jún 2010

Caute kocky,ako sa mate????pridala som par fotiek nasho noveho kocika. 🙂
my mame malicku choru,tak u nas je dost rusno,ale co uz. ☹ a uz sa nam zacinaju prerezavat tri zubky,tak som zvedava,kedy vyjdu.ale na to si este asi pockame.
prajeme vam prijemnu nedelu,aj ked vyzera,ze bude dazdiva

lienkad
autor
20. jún 2010

Ahoj kati.Suproví je pekny.....Tak moja veľa trpezlivosti kím s prerežu aj horučky má?

laurajana
21. jún 2010

ahojte...Kati nádherný kočík, tam sa jej musí voziť a tie motýliky...nádhera...je fialkový? 😉 Čo sa týka chorôbky, dúfam, že nič vážne?! Prajeme skoré uzdravenie krásavici...nádherná je fakt ako obrázok...Zúbky? Jej mamina to je snáď len zdanie, že by sa ďasienka nalievali...teda by ste mali pekne rýchlo...ale to detičky tak niektoré skôr, niektoré veľmi neskoro, náš Matti prvý zúbok v 9 mesiacoch a Laurinka skôr...teraz sa nám vykľuli tie dvojky vrchné tak čakáme čo ďalšie, teraz sa to už bude len a len "kľuť" 😉 prajeme málo bolesti pri prerezávaní a nech to "pokojne" znáša...aj keď bolieť tie prvé musia riadne...potom kto prvý uvidí pekne niečo pekné malej kúpiť 😉 😉 😉 pekný upršaný pondelok...ja väčšie dítko v škôlke, tak si budeme vegetiť s Laurinkou 😀 papa

monka1305
21. jún 2010

Ahojte, Katka krásny kočík! Malá je už aká veľká! Je staršia od našej asi iba o dva týždne a zdá sa mi oveľa väčšia ako naša. A možno to len na fotkách. Už sa vám nalievajú ďasienká? Jéj, vôbec sa neteším na to obdobie. No ale čo už, zúbky potrebujeme. Len u Vás je to dáko skoro. Ale ako píše aj Janka u každého dieťatka je to iné. My sme zatiaľ v pohode, malá dnes prespala celú noc, spinkala od 21.00 od 5.00 ráno. Už som sa ja zobudila, že čo sa deje. Ešteže máme monitor dychu, tak som spokojná, že keď "bliká" že je všetko v poriadku. My máme očkovanie posunuté až na 26. júla kvôli neskorému očkovaniu proti TBC. V Krupine ju nezaočkovali a potom keď sme vybavili BB, tak mala tie vyrážky a báli sa či to spolu nezreaguje. A toto očkovanie je zlé, pichajú detičky do obidvoch nožičiek. To bude zasa plaču! Nám predminulý týždeň brali krv, tiež strašne plakala! Janka, chcem sa Ťa ešte opýtať, ty malú kojíš, kým si ju neprikrmovala do 6 mesiacov, ako často kakala? Naša len raz za 5 dní, doktorka tvrdí že pri čisto kojených deťoch je to normálne. Pri prvej dcére som sa s tým nestretla. Malá je prvé štyri dni v pohode ale ten piaty /minule dokonca šiesty/ deň plače a spína nôžky. Keď sa vykaká zas je v pohode. Stolicu má potom normálnu, len riadnu nádielku 😀

laurajana
22. jún 2010

ahojte...
sme po očkovaní do oboch nožičiek to už bolo tretie očkovanie, takže teraz už len na preventívku v rôčku, ak dovtedy nebudeme choručký, malá plačkala len keď jej "šťurili" injekcie - potom trošku povzdychala...ale taká mrzutá ona potom býva celý deň, tak uvidíme, síce spáva len 1x cez deň, ale dnes ju to očkovanie premohlo a spinká, dali sme studené obklady a uvidíme.
Monča kojenie minule riešili v dámskom magazíne "vraj je to každej maminy súkromná vec" tak som sa zasmiala, lebo veľa ľudí okolo keď sa pýta či ešte kojím a poviem že áno, tak akoby to bol hriech alebo čo...proste keď mám mliečko tak dám, no nie? 😉 Takto malú som začala od 6.mesiaca prikrmovať, zemiak-mrkvička...postupne nové a nové veci a teraz papáme takmer všetko, neskúšali sme ešte kapustu, tvaroh a také ťažšie veci či ovocie ako pomaranč, mandarínku, kivi a tak...ale inak ostatné znášala dobre, tak prečo nie? 😉 Vieš malého som nezačala v 6. mesiaci prikrmovať a teraz nám nechce nič jesť, len si vyberá a to je veľmi málo čo zje a hlavne "mäsko, ovocie, zeleninku, cestoviny" vôbec nechce. Kakávala 2x denne - keď bola len kojená tak niekedy aj viac krát, záležalo od toho asi čo som zjedla...ale tak normálne, žiadne prehánky...takže mi sme kakávali pri kojení...ale ako píšeš je to vraj normálne, nekakať tak dlho, ale ja by som bola asi v strachu. Neviem podľa mňa keď človek papá mal by aj kakať...aspoň každý druhý deň ak nie každý...neviem, to je len môj názor...si viem malú predstaviť aká je potom rada, keď sa konečne vykaká...uf chúďa malé to je dosť fuška tak dlho sa to "hromadí" a až po toľkých dňoch sa vykaká..uf

prajeme krásny dník, idem dať prať, tu mrholí stále

lienkad
autor
22. jún 2010

Ahojte.Tak som tu konečne mm viac času...Moni- s tím kakanim som sa aj a bala lebo moj kakal len raz denne a d. povedale že to je v pohode že nemusí aj 4dni kakať..Teraz už vyše tyždna má zelenu niekedy žltu a niekedy tak žlto zelenu stolicu a kaka po každom kojení no mám pocit ako keby mál hnačku lebo ked mu dám rurku tak vyjde von iba taka zelena vodička...no dr. tvrdí že to je fajn že pribera no bojím sa....Trapime sa so spaním v noci, donedavna spával v pohode hned po kojení zaspal no teraz mu to trva aj hodinu a nadranom plačka lebo už nevie zaspať...Cez ten zaspí len v kočíku, tak cely den kočíkujem....

laurajana
23. jún 2010

ahojte...s tým kakaním neverím, že bábo nemá denne kakať...neviem, je to podľa mňa blbý názor dr. napr. aj naša malá teraz kaká aj niekoľko krát denne, jasné je to možno zúbkami, ale denne sa neobídeme bez kakania od narodenia... 😉 sme asi kakajkovia, ale je to aj pre bruško isto lepšie...no ale ako rozkákať každému zadočku, "kakaj" že? 😒
Leni neboj podľa mňa sa to postupne upraví, veď je veľa detičiek čo má problémy kakanie-bruško bolesti...držíme silno palčeky...užili sme si aj my svoje, keď sme boli menší, hlavne tie koliky - čo by človek za to dal aby to mimi nič nebolelo.
My sme si včera po očkovaní večer zgustli teplotu do 39, takže sme dali čípok a nôcka bola celkom pokojná, teraz to skôr vypadá, na ďalšie zúbky, lebo rúčky dobre že nie po lakte ožúvame a plačkáme...idem žehliť, vonku svieti slniečko a príjemne veje...tak aby to nebola výchrica... 😒 pekný deň maminky a miminká cmuk a nech sa dobre kaká 😕

kozorozec27
23. jún 2010

ahojte baby no ako sa mate??,mne mala konecne zaspinkala,no som zvedava,ze dokedy,kedze o 8 minut ma papat a pokial ide o edenie,tak je ako budik. 🙂 🙂 jani my ideme v utorok na ockovanie,tak uz teraz sa bojim.ale kupila som nurofen,ak by nahodou mala horucky.a ake cipky si dala laurinke???
lenka aj nasa sofi takto zle isty cas spavala,ale postupne sa to upravilo,tak treba asi len tu trpezlivost. 🙂
monca to ti kaka len raz za 5 dni???chudatko,.nasa kaka kazdy druhy den 😎 vcera som ju rozbalila,aby si trochu pokopkala,tak neviem ako sa jej podari ujst z tej plienky,tak mi riadne kopku pustila na koberec a este aj cele nohy a ruky mala od toho. 😀 😀
prajeme vam pekny,trocha ufukany dnik. 😲

monka1305
23. jún 2010

Ahojte, Katka si ma rozosmiala, naša keď sa vykakala po tých 5 dňoch tiež mala riadnu nádielku, našťastie nie po zemi 😀 len po nohách a prešlo jej to aj na bavlnenú plienku. Ešte balíte naširoko? Mne na sone povedali, že už dnes sa baliť naširoko nemusí, ale ja si myslím a potvrdila to aj moja detská lekárka, že aspoň do ukončeného tretieho mesiaca to bábatku prospeje. Dnes sme kakali tretí deň po sebe, tak dúfam, že jej to vydrží. Máme super tému, že? 😀 Ale to patrí k mamičkovským debatám, nie? Nás čaká očkovanie až v júli. Ozaj baby, kedy ste dali prepichnúť ušká? Nám naša doktorka odporúča až v 5-6 mesiacoch. Mne sa to zdá neskoro, už bude veľká a bude mať aj ten ušný lalôčik hrubší. No ona tvrdí opak, tak neviem... Jankinej Laurinke prajeme, aby ju už zúbky netrápili a nech ju rýchlo navštívi zúbková víla a niečo pekné donesie 🙂 Či to nosí len pri prvom zúbku, ako to je? My v noci spíme v pohode, dnes sa zobudila až ráno o 5.00 h od večera, takže super, za to cez deň len keď je kočík v pohybe. Včera sme neboli ani von, fúkal strašný vietor, dnes sme už konečne boli 2,5 hod, tak si aspoň pospala. Doma sa potom kočíkujeme v obývačke, no zábava 😝 Lenka, ešte k tej zelenej stolici, pokiaľ je dieťa kojené a priberá, tak zelená stolica nevadí. Môže to byť ak pri jednom papaní vystriedaš oba prsníky. Bábo vypije len "predné" redšie mlieko a to prejde rýchlejšie črievkami. Toto som už naštudovala na internete, lebo sme tým tiež prešli. Problém by bol iba keby bola stolica spenená alebo riadne zapáchajúca. Pokiaľ je bábo kľudné a priberá tak to nevadí. Však oni nám z toho vyrastú, ani sa nenazdáme. Všetkým Vašim dietkam posielame s Laurinkou veľký cmuk 🙂

monka1305
23. jún 2010

Boli sme na uvítaní do života, už je oficiálna "Banskobystričanka" narodená v Krupine, xixi 😀 Pripájam niekoľko fotiek. Pekný dníček...

laurajana
23. jún 2010

Kati...panadol čípky, nám panadol sirup najviac zaberá aj u Mattiho aj u malej, ale malej radšej dávam čípky, no tie sú len od 9kg, takže naša to už môže 😉 keď musí

Monika náááááááááááááádherné fotočky...tak vitaj Banskobystričanka 😉 Naširoko sme tiež balili len do 3 mesiaca, teda u Laurinky, u Mattiho to bolo dlhšie, lebo vtedy to tak ešte bolo po stránke dr., že sa muselo 😉
Ušká sme prepichovali v mesiaci, normálne sme šli do zlatníctva, kúpili nastrelovačky a pani jej to tam nastrelila (najmenej bolestivé) a ani neplačkala...potom som jej po 3 dňoch nasadila zlaté čo dostala od krstných, také vysiace, aby sa mi to lepšie čistilo a "krútilo" v dierke, aby nezarástla a pekne sa zahojila, vyžaduje si to riadnu trpezlivosť...lebo keď som videla ako pri tom plače...no pre krásu sa trpí ako sa hovorí 😒 😉 že Moni...a ty si kedy dávala staršej prepichovať, tak ako mi skôr či neskôr?!

monka1305
23. jún 2010

Jani, Vám prepichli uška, keď mala malá mesiac? U Lucky si to celkom nepamatam, ale myslim ze okolo dvoch mesiacov. Neviem čo idem urobit s Laurou. Či idem obísť doktorku, zas aby sa neurazila, ved vieš lekárska ješitnosť ☹

lienkad
autor
23. jún 2010

Ahojte.Moni-ja ho vždy kojím s obidvoch prs tak my to v porodnici kazali a aj dr. ale známe my hovoria že aby som iba s jedneho na jedno kojenie no skušala som a strašne ma bojí bradavka....Inak mojej znamej v porodnici v krupine prepichli uška pred 8mesiacmi......

lienkad
autor
23. jún 2010

Moni- malička je strašne zlatučka beriam za nevestu 😉 😉 😉

monka1305
23. jún 2010

Leni, dobre spíšeme predmanželskú zmluvu 😀 😀 😀

laurajana
24. jún 2010

Fíha tu už sa predmanželské zmluvy spisujú...áno Lenka malá Laurinka je na spapanie a určite sa bude Markusíkovi páčiť 😉

My máme za sebou poriadenie bývaníčka, prechádzku...no zaspala tak na pol hodku keď sme šli domov a už sme aj polievočku zjedli, nejak nás kočík nie a nie presvedčiť na spánok...čo už, snáď aspoň cez obed pospíme...a doprajeme oddych 😉

V nedeľu sa chystáme na Habakuky, tak snáď nám vínde počko a najväčšia sranda bude ak nám v piatok kúpia autosedačku, tak ako "budeme" môcť vziať malú-neviem, neviem...uvidíme, nejak to narýchlo budem musieť doriešiť...snáď zásielková služba priletí z novou 😉

kozorozec27
24. jún 2010

joj lenka,ved toho som chcela za zata ja. 😎 ale co uz,janka je este Matti volny??? 🙂
Moni my este tiez nemame prepichnute uska.nemohli sme kvoli ekzemu a teraz sa bojim,ze ju to bude boliet.ale nausnicky uz ma kupene,tak neviem,neviem.My sme nemuseli balit nasiroko,ze vraj v bruchu musela mat nohy velmi nasiroko,lebo bola velka.v utorok sme boli na kontrole u ortopeda a ze je v poriadku.laurinka je zlatucka.a ako dobre uz spinka.ja malu krmim aspon 1x v noci.ale snad bude lepsie,ked budeme dokrmovat.vraj o taky tyzden uz mozme zacat zeleninkou.sa my to nezdalo,ale ze ked je na umelom mliecku...musime uz zacat,lebo by sa mohlo stat,ze by to netolerovala...tak uvidim ako to dopadne.vy ste kedy zacali prikrmovat???
prajeme pekny dnik. 😎 😎

laurajana
25. jún 2010

Kati...ty by si chcela taký vekový rozdiel 😀 😀 😀 😉 ...Kati my sme prikrmovať začali v 6. mesiaci Laurinku a u Mattiho len po roku a to už mi nechcel hocičo a preto teraz ani veľký jedlík nie je...žiaľ...tak je lepšie postupne začať aj popri kojo...pekný piatok

kozorozec27
26. jún 2010

ahojte kocky,dako nam to tu viazne,nie??? 😀 ved pri nasich detickach nie je moc casu.
Jani,len srandujem. 😎 😎 .A to ti Matti pil len mliecko???
lenka videla som na fb,ze ste uz aj vy pokrstili.to ste kde krstili????
Prajeme vam dobru noc. 🙂 🙂

monka1305
28. jún 2010

Ahojte, Kati malá je úžasná, tie vlásky má perfektné. My máme len také páperko a vzadu na hlavičke už má vyležanú "plešinku" 😀 Ale tak snáď sa nám páperko "vymení" za vlásky. Aj Lucka (staršia dcéra) mala najprv také páperko a teraz má hrivu 🙂 Ako ste víkendovali? Pozerám, že sme tu neboli ani jedna, konečne bolo pekne a mohli sme byť celý deň von. My sme minulý týždeň od stredy mali u nás malú sesternicu Sárinku, tak nám bolo veselo. Keď začala večer plakať jedna, hneď ako ozvena sa rozplakala druhá 🙂 Včera sme sa boli poprechádzať na Sliači v kúpeloch. Je tak taký obrovský park so stromami pomedzi liečebné domy, perfektná prechádzka. Ujo Iľko už hlásil pekné počko na tento týždeň, dokonca aj 30-ky , tak vám všetkým prajeme pekné dníčky 🙂

laurajana
28. jún 2010

keď sme už pri téme facebook - dajte do IP Vaše mená, ak nie sú tajné, pridám si Vás...my sme tam tiež pridali foto - boli sme v nedeľu na Donovaloch na Habakukoch, bolo super, akoby sa herci len nám venovali...asi zato, že tam bola malá Laurinka 😉 ale zlatí boli, super bolo, konečne ako rodina spolu niekde a tiež počko vyšlo...potom sme si zajazdili na bobovej dráhe a ešte sa Matti stihol aj u babiny v bazéne vykúpať, poviem Vám spal ako drevko v noci 😀 😀 😀 Matti bol a je múčno-mliečne dieťa, takže buchty, šúľance, palacinky, jogurty, syry a rožky to je jeho...zje aj polievky hlavne zeleninovú a potom také kde je veľa zemiakov, kašu by jedol na tony...mäsko ee a ani ovocie a zeleninu čerstvú - nie je sa čím chváliť, do roku jedol všetko a potom akoby uťalo a stačil len grísik...ale snažíme sa ho presviedčať, či oklamať, aj keď také dieťa je už prešibané a len tak sa nedá oblafnúť.

kozorozec27
28. jún 2010

Caute kocky,no konecne my mala zaspala,tak mam chvilku volna. 🙂 🙂 My sme tiez prevazne vikendovali vonku,ved by bola skoda nevyuzit pekne pocko.no dnes bol zase riadny hic,mala mi vobec nechcela spinkat. 😢
Ale boli sme u sestry,tak aj ona chvilku varovala. 😎 Jani super fotky,poslem ti meno do ip.
Monca ved uz aj nam sa robi plesinka.a ako jej vybledli vlasky,napokon z nej bude blondinka. 😀 😀

laurajana
29. jún 2010

Kati..ďakujem už sme si Ťa pridali...

my už máme za prechádzkou, tak prajeme všetkým krásny slnečný dník a pobyt strávený vonku na prechádzkach...

kozorozec27
29. jún 2010

Caute baby,uzu aj ja som si vas pridala na fb.
No my sme dnes boli na tom ockovani,tak mi chudatko mala tal plakala,ze az mne bolo do placu.Ale uz to mame za sebou a dalsie nas caka 10 augusta.
Dnes bolo riadne horuco,tak sme boli vonku len podvecer.aj tak bola mala cely den umrncana,asi ju boleli nozicky.Ozaj a vazime 6900g.
Prajeme vam dobru noc