Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
ahojte dievcata,Jani ona je fakt velmi dobra doktorka..u nas v sahach su len doktori a mala som dost,ked som k nim chodila pocas tehotenstva.....
Lenka ja som ovocie zacala davat,ked mi mala tolerovala uz vsetku zeleninku.Ja idem k dr v piatok,je lepsie ist tam rano.pamätam si,ze vo stvrtok su tam riadne navaly.ale vo stvrtok nemala ona v ka sono????
Monika aj my kupujeme tie hami kasicky.skuste aj marhukovu,nasej velmi chutila.
Moja mala bosorka je uz od pol6 hore...netusim co spravit,aby este zaspala. 😖
Ahojte.Ano ona je super...Kolko tej zeleninky by mal zjesť, zatial mu davam po nejakych 3až4ližičky aby si zvykolol a aj sa bojím mu dať viac....Čo si o tom myslíte? My sme zatial vyskušali len od nestle ryžovu a to som dala len jednu lyžicu na zahustenie mlieka do flaše no nechce my to...Papa bebu ha a neviem či može ine kašičky od inych vyrobcou čo su do vody, lebo som nikde tu v okoli nezohnala od beby kašičky....Kati ty davaš hami a to nevadí že to je inen a davaš to do flašky alebo do mištičky a papa lyžičkou?
Kati ja som bola raz vo štvrtok a bolo v poho bola som tam od piatej a vybavila som sa za pol hodku, no teraz ked robí od jednej tak tam už bola o trištvrte a hned ma zobrala, ale to ešte vtedy veľa ludí nevedelo ako robí....No to sono neviem.....
Lenka mne prvy den zjedla len par lyziciek,ale na druhy mi uz zjedla celu mrkvu.a tak som jej robila vzdy viac a kolko chcela,tolko som jej dala. 🙂 kasicky robime do misky a papa uz lyzickou.s tymi kasickami by to nemal byt problem.zvykneme kupovat aj nestle,no ako kedy. 🙂 od beby kasicky sa mi vidi,ze som videla v bille,ale nie som si ista.mne tu nestle ryzovu nechcela vobec papat.asi ze nie je ochutena.a napriklad my sme teraz z nutrilonu presli na france lait a nemame problemy.akurat z neho je viac syta. 😀 vyskusaj mu dat ochutenu,urcite mu bude chutit.a problemy mat asi nebude,lebo su tam take latky ako v mlieckach.
ozaj baby a mate skusenosti s mlieckami na noc???
čože tento po 3lyžičkách aj to asi polku vypluje a začne plakať,len mliečko....no uvidíme ako to pojde dalej...No v šahoch som nikde nezohnala a to som obehala všetky drogerie lekarne a aj v bile len čo som tam kupila sunarku babanovu čo bola v akcii...nNo zajtra ideme na rehabilitaciu s malím tak mu nejaku kupim ak zoženiem...
Viem že by sa mliečka nemali miešať a preto asi ani kašičky, popítam sa dr. aky ma na to ona názor lebo pri tomto mojom sa všetkeho obavam....
na ake rehabilitacie chodite????ale ved on si zvykne,neboj.nasa pije mliecko uz len 2x denne a v noci...tak sa radsej opytaj a daj potom vediet. 🙂 🙂 a skusala si mu dat tu bananovu??? 🙂
No má zvyšeny tonus s porodu a preto chodíme na neurologiu a ta nás odporučila na rehabilitaciu vojtovou metodou lebo sa tak strašne vypína.....Zajtra ideme prvy krat aj sa toho bojím lebo pri tom deti veľmi plaču....
Nie lebo to je do vody tak sa bojím mu to miešať s bebou ked pije bebu a večer by som mu dala vlasrne sunarku....Neviem?
a co je to ten tonus???tak snad nebude plackat,budeme drzat palceky.potom daj vediet ako ste skoncili,dobre???tak radsej sa spytaj doktorky,ta bude vediet. 🙂
to je svlovy tonus to má každe dieťa a byva zvýšeny a zníženy..niekedy sa upravy sam a niekedy treba rehabilitovať.....no snad to bude v poho musím sa naučiť tu vajtovku aby sme nemuseli chodiť do lv.....bude to asi naročne no nejak sa stím popasujeme....díki...no zajtra idem aj do poradne tak uvidímme čo povie...
Leni držíme palčeky, mala to aj švagriná, nechodila však na tú vojtovku ale inou formou cvičili, aj tak to bolo pre Šimiho dosť nudné a nechcel spolupracovať, švagriná bola zúfalá, ale bolo to na veľa vecí dobré, verím, že to bude rovnako aj u Vás...niekedy si myslím, že doktori dosť preháňajú, aj ju takto strašili a dieťa je v poriadku...síce ju to stálo námahu ako matku, všade niečo počúvať aký je a tak a je ok...držíme palčeky...Markusko je silný, krásny a zdravý chlapček 😉
pripájame pár foto...dnes má náš Matti 4 rôčky, presne takto pred 4-rokmi z nás spravil najšťastnejších rodičov na svete...
Ahojte.Dakujem Jani..No mame to za sebou nebolo to hrozne lebo bol unaveny a chcel búvať tak s ním nemohla nejak cvičiť len dva cviki my ukazala ale to je ok to zvladneme....Ano Jani len keby sme necvičili tak v buducnosti bude zle držal telo a s chrbnicou by mal problemy a chodil by po špičkach, No uvidíme ako to všetko dopadne ale toto je cvičnie dlodobe o sa neupraví za tyžden, mesiac j tak uvidíme..
Bola som aj u tej dr. a že sa možu miešať kašičky že tie obsahuju už kravske mlieko....
Jani-prajeme Matiaskovy všetko najlepšie k narodeneninkam veľa zdravíčka štastíčka a aj lasočky.....
Jasné Leni viem že je to na dlhšie, ale viem aj to že budeš silná maminka a Markusko bude v pohodičke...držíme palčeky 😉
a ďakujeme krásne za prianie... 😉
Lenka,drzime palceky,aby to bolo co najskor v poriadku.
Janka aka bola oslava??
my sme dnes mali navstevu a mala dostala za velku skatulu plienok. 🙂 normalne som sa potesila. 😎
ahojte maminky...
Katka veď to je v tejto dobe pre mimi najlepší darček - plienky, viem si Ťa predstaviť, trošku to "odľahčí" predsa len rodinný rozpočet, mi túto našu dorku už pomaly na nočník dávame, páči sa jej na ňom, hoci na zimu je ťažšie odúčať, ale keď chce, nebudeme jej brániť, no nie? 🙂
Oslava bola super, hlavne, že sme boli ako rodina po hromade...dokonca aj prastarka...tak sme boli radi...vieš mi to skôr rodinne oslavujeme, nič nejak extra neprehaniame, aj keď nazbiera sa nás vždy požehnane 😉
Ahojte baby ... tak my sa tropime uz 2 den z horuckami ... som zvedava kedy skoncia :( maly len mrnci a mne ide hlavu roztrhnut :( Jani prajem Matiaskovi vela zdravicka 🙂A leni vam je co?
ahojte baby. Dakujem za podporu bude to tažšie ale zvladneme to.Rošku neskoršie bude sedieť alebo loziť alebo behať ale zvladneme to super....Jubi som ti raz spominala že ma zvyšeny svalovy tonus a ten mu brani v pohybe ako by sa mal vyvyjať čo sa tyka obracania a atd.....Tak to ti verím....tento je taky stale urevany lebo ten zvyšeny tonus ma za nasledok vetko aj spanie aj draždnivosť nervozitu,...tak musím mať veľa trpezlivosti aj ked niekedy my ide nanervy ked všetci su v rodine mudry......
Lubka,tak vam prajeme skore uzdravenie. 🙂
Leni a mas ho nervozneho????neboj,ono sa to upravi.ved malicky je sikovny,ani sa nenazdas a raz dva bude vsetko ok. 🙂
Janka a mas cislo na tu pani,ktora vam robila tortu???
Ahojte.Ano je nervozny taky jedos........
No aj ja by som mala zaujem o číslo?
Ahojte baby, tak sa k Vám pridávame. Aj my sme chorí! ☹ Asi sa už prejavila jeseň a sychravé počasie. Máme sople, upchatý noštek... Skosilo aj mňa a dcéra je chorá už mesiac. V septembri bola v škole len 4 dni.
Janka, Mattimu želáme dodatočne všetko najlepšie, hlavne zdravíčko, šťastíčko, je z neho už riadny chlap 🙂
Lenka, Tebe aj malému držím palce, aby ste to všetko zvládli. Poznám veľa kamošiek, čo mali tento istý problém čo Ty, poctivo cvičili Vojtovku a detičky sú úplne v pohode. Nemajú žiadne následky ani opozdenia. U detičiek je ťažko určiť hranicu, kedy má samé sedieť, chodiť. Každé dieťatko je iné. Aj Katkina Sofinka už ako dlho sama sedí a moja Laurinka ešte nie. Musí byť opretá, aj to ju niekedy zvalí 😀 Ináč nemáme nič nové, papať nám chutí, tak sa nám posúva ručička na váhe (ale žiaľ všetkým! 😝 )
Ľubka, malý berie aj ATB? Všetkým chorôbkam prajem skoré uzdravenie a tým zdravučkým, nech bojujú ďalej, aby im to ostalo!
ahojte...Leni to milujem aj ja keď sa všetci naokolo tvária akoby zjedli tú "najmúdrejšiu kašu" ako sa hovorí, fakt človek musí mať nervy zo železa niekedy aby to všetko okolo stíhal prehĺtať, tie múdre názory...napísala by som Ti "veľa trpezlivosti ti posielam" ale už asi ani ja pomaly nemám ktorú trpezlivosť...našej Laurinke sa kľuje 5 zúbkov naraz tak je to radosť fakt... 😒 ona to tak nervózne prežíva, ale musí byť asi iná ako Matti, keď pri ňom sme ani nevedeli, že idú zúbky...no to je úplne o inom než u Vás... 😒
Monika ďakujeme za priania 😉 a presne ako píšeš, netreba počúvať napr. tie reči akože "a ten už sedí, behá, hovorí, ciká na nočník a tak podobne" práve o tom to je, že každý sme jedinečný, každé dieťatko je jedinečné, niektoré skôr rozpráva, iné skôr chodí a pod. presne ako píšeš, hlavne kľud maminy a trpezlivosť a ak niečo z tohto máte naviac pošlite mi poštou-dobierku uhradím 😀 😀 😀lebo ja už začínam byť tiež k.o. či ako sa tomu hovorí 🙄 😝 😅
baby čísielko na tetu cukrárku Vám aj s infom pošlem do pošty...Leni, Kati...ok?
My zajtra ideme do škôlky s Mattim robiť tekvičky, čo poviete na skúšku? 😀
Ahojte maminky,
Lenka uplne suhlasim s Jankou.okolo mne su tiez ludia,ktori sa snazia byt tymi najmudrejsimi,aj ked velakrat ani netusia o co ide...a kdeze by sa nahodou zaujimali o teba.! 😒 😒 Kazde babo sa vyvija uplne inak..mam kamosku-mame rovnako stare deti a ona sa tvari,ako keby jej za zadkom sedelo 10 deti...vecne same::to musis urobit,to nesmies..ako by som sa nevedela postarat o svoje dieta. 😠 😠 a vysiel im uz zubok,tak podla nej nie je normalne,ze nasa Sofi ma viac ako 6 mesiacov a nema zuby!!!
takze na ostatnych sa vykasli.
Jani dakujeme za cislo,ja sa jej ozvem.
Monika a Lubka prajeme vam skore uzdravenie..nasa je uz nastastie zdrava. 🙂
pozdravujeme aj deticky a posielame pusinky. 😲
Ahojte maminy.Dakujem babeny no som presne kašlem na to ked do mna vkuse utočia kamošky že by sa už mal prevracať a atd...Ako hovorí Janka každe dieťa je jedinečne a ani ako hodinky či datum....
No musím sa vám pochvaliť že včera sme už prevratili a zazrak na obe strany a teraz sa len pretača aj ked ho prebalujem....taka som s oho nadčena že až.... 🙂 🙂 🙂 🙂 Veru trpezlivosť ale niekedy som stoho na nervy každy že ved ho ukludni ved to musíš vedieť ved si matka a to a sprav a tam ho daj a je hladne a ja najlepšie viem....no on všetko prežíva 2nasobne ako ine deti...
Díki Jani....
presne Leni TY ako mamina to vieš najlepšie a TY mu najviac pomáhaš...a neni za čo ďakovať... 😉
Čaute babenky, no dnes sme už mali aj teplotu ☹ Takže to schytala odo mňa na celej čiare, ja mám asi chripku. No čo už, budeme sa musieť liečiť ☹ Ale pozitívne je, že od nedele už sami SEDÍME!!!!!!!!! Strááášne sa tešíme.
No s tými radami od všetkých naokolo sa musíme zmieriť, tomu sa ani jedna z nás nevyhne. Ja som oproti Vám o koľko staršia a tiež musím počúvať "múdre" reči od všetkých (a to už mám veľkú 12 ročnú slečnu) 😝 Veľakrát si musím poriadne zahryznúť do jazyka, aby som nerozpútala vojnu, ale čo už... No nie je nad pokoj...
A Leni ani my ešte nemáme zúbok a slintáme od 3 mesiacov! A Lucka mala prvý zúbok už ako 4 mesačná. Takže dve deti od tých istých rodičov a každé iné...
Zajtra idem s malou k lekárke, tak nám držte palce, aby sme nedostali ATB (ale asi sa im nevyhneme 🙄 )
Všetky vás pozdravujeme a užite si ešte posledné ako tak teplé dni...
Ahojte maminky,
Monca este ani my nemame zub!!mala tak slini,ze aj 5x denne menime podbradnicek. 🙂 🙂 tak uzajvysedite???blahozelame a skoro sa uzdravte.
nasa Sofi sem tam povedala mama,baba..a predstavte si,od vcera nic ine nerobi,iba vykrikuje mama,baba,buva a nene. 😀 😀 tak som z toho uplne hotova.
ozaj baby,ako pripravujete domace vyzivy???ja zvyknem len jablkovu,ale Jani ty si minule spominala,ze si robila pudingovu.ako si ju spravila???
prajeme vam peknyslnecny den. 🙂
...tomuto sa hovorí zlý večer, noc...umrel nám starký a na to malá dostala okolo 21:00 40-tky teploty, tak sme začali dávať zábaly a dostala febrylné kŕče...leteli sme na pohotovosť a dnes na neurológiu...človek si už fakt myslí, že niekomu v živote veľmi ublížil...že som sa ja včera od žiaľu, plaču a "akejsi bezmocnosti pomôcť" nezbláznila... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ach Janka,chuda Laurinka si toho v poslednom case vela prezila a to je este taka malicka.a ani si neviem predstavit,ako sa citis ty.chces pomoct svojmu dietatu a nemozes.Laurinke prajeme skore uzdravenie a nech vsetko zle uz skonci.
uz jej je trosku lepsie???
Kati ďakujeme, teploty max. do 37,7 a tak stále dávame sirup od teploty...uvidíme, má dosť kašel a chripí statočne, tak dávame aj na to liečiky...v stredu chcem ísť s oboma na kontrolu aby ich dr. popočúval, predsa len Matti je na liekoch od štvrtku a Laurinka od piatku, tak nech ich po liečbe popočúva a povie niečo múdre...peknú nedeľu
Jéj, Bože, Jani, to ani nie je pravda, čo sa všetko na Tvoju malú nalepí. My sme tiež tri dni teplotovali, mali sme tiež vysoké horúčky (39,4) a dnes sa celá vyhádzala. Prekonali sme šiestu detskú chorobu. Už ste o nej počuli?
Jani, a ako sa prejavili febrilné kŕče, čo si potom s ňou robila? Nedala si je pri vysokej teplote diazepan? Ja som malej hneď dala 2 mg, akonáhle mala 39. Dúfam, že je Vám už lepšie a posielame pusinky. Nie je horší pocit, ako pozerať sa bezmocne na vlastné dieťa a nevedieť mu pomôcť!

ahojte babule...tak naša čo sa týka ovocia miluje najviac banány, spapá všetko, ale toto je ako "droga" hneď beží do kuchyne že "banan" 😉
Leni to ma chceš nahnevať s tou Andrejčákovou? Konečne si človek našiel dobrého doktora, s ktorým je spokojný, tak nám tu nechala v HN toho, čo som k nemu chodila ešte za slobodna a to je taký "truľo úchylný" fakt ja ho tak nemusím...no neviem či by ma vzala v Dudinciach keď tu máme tohto...musím sa jej ozvať. Ak máte niekto na ňu kontakt do Dudiniec (pošlite mi prosím cez IP) budem vám vďačná, lebo som si ich nedávno mazala...ach jaj.
Dnes už šiel Matti do škôlky v klasika čiapke, veste, hrubom svetríku - tu je už riadna zima na to aké bolo krásne babie leto.
Včera sa na Devičí vysypal jeden kamión v rámci 3 osobných áut, baby dnes je tam opäť kamión vytrepaný, pochopíte to?
pekný dník