Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?
Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej
dnes sme boli u dr. dal Laurinke a Mattimu rovnaké lieky, lebo majú obaja sople, kašlú a sú zachripnutý, tak berieme sirupov a liekov čo by každú hodinu niečo...+pamycon do nošteka a odsávame vysávačom...snáď už bude len lepšie
Bože, Janka, si veeeelmi statočná mamina a nie zlá mama. Súcitím s Tebou, si viem predstaviť, čo si prežívala. Strašný pocit, držať v náručí svoje dieťa a to nijako nereaguje. Ešte šťastie, že to dobre skončilo. Nechápem, prečo neprišla hneď sanitka ku Vám domov. Veď v KA musí byť záchranka, nie? Či len vo ZV? Laurinke aj Mattimu prajeme skoré uzdravenie. Aj nás ešte trápia soplíky, tiež odsávame vysávačom, takže horor... Prekonali sme šiestu detskú chorobu, tiež mala štyridsiatky (hneď som jej dala diazepan). A tieto febrilné krče sa jej stali po prvykrat? A Matti to mal niekedy? Ešte že si vedela, čo máš robiť, ja by som asi spanikárila a vobec by som nevedela čo mám robiť. Máš môj velikánsky obdiv!!!!!!!!! Veeeeeeela zdravíčka Vám všetkým!
Monika...len v ZV - najbližšia žiaľ...a prečo neprišla to si kladiem otázky aj ja...stále akoby tam neboli na to, aby "leteli pomôcť" snáď len pri dopravnej nehode sú "rýchlejší" ja neviem fakt...a to ja nie som typ človeka, čo by volal záchranku len tak zo srandy.
...ďakujem, že ma považuješ za statočnú...sa si ďakujem, že som sa v tej chvíli nezosypala a pohotovo reágovala...aj keď riadnym strachom.
Laurinka to mala prvý krát...teploty už 3x od narodenia takéto ťažké a vysoké prekonávala...prvý krát zabral panadol čípok a sprcha či zábaly a od teploty, druhý a tretí krát už nie...ale keď ti mám pravdu povedať, podľa mňa ten diazepan je tiež zlá tabletka, taký oblbovák, ale keď to inak u nás nejde...tak ho budem musieť dávať ako pravidlo pri teplote. Matti nemal, ale teploty máva tiež také ako Laurinka...ďakujem Monika
Ahojte maminy,
Janka ja uplne suhlasim s Monikou.nie si zla mama.ja by som ani nevedela,ako mam zareagovat.
Monika aj moj maly synovcek mal tu chorobu.
My sme este stale chorí,dnes sme boli u dr,tak mame aj antibiotika.a sofinka nam vazi 8300g a meria 72cm. 🙂
Katuška ďakujem za povzbudivé slová, vážim si Vaše uznanie...som rada, že som pomohla ako sa len dalo...teraz sme tak o ťahaní soplíkov malej, trošku kašlú hlavne keď zaľahnú či cez obed, alebo k večeru...inak je to omnoho lepšie, snáď sa Matti dolieči na víkend a v pondelok bude môcť ísť do škôlky... krásne váha-miery...rastiete do krásy bambuľky malé a samozrejme, že aj chlapčekovia v našej téme rastú do krásy...prajeme pekný piatok a veľa slniečka na víkendík, užite si ho, oddýchnite, nazbierajte síl do ďalšieho týždňa...ja ešte dnes-či zajtra zvrtnem kinder bueno rez...mám chuť na sladké nejak...pri kávičke...relax...vaňa...jaj, som doriadila Mattimu izbu...tak papa
Čaute, my stále pokračujeme v soplíkoch (asi sa nám množia, lebo ich máme stále viac a viac ☹ ) V pondelok musíme ísť zase k doktorke, lebo rovnako ako píšeš Janka, keď si ľahne, je to úplná katastrofa. Zatekajú jej hlieny, má upchatý noštek, nemôže dýchať, na to sa zobudí a plače a stále dookola. Neviem, síce ako ju budú liečiť, lebo už vybrala troje kvapky (ATB jej asi nedá, lebo jej robila test na CRP a mala ho nízke, našťastie 😝
Kati, aj my vážime 8300 g (teda pred týždňom), riadne nám rastú do krásy 🙂
Janka, čítam, že ideš zvrtnúť kinder bueno, máš na to nejaký receptík. Tak sem s ním, podeľ sa s kamoškami o dobrotu 🙂 Ty si teda cukrárka a pekárka. Riadna šikovnica !!!
Ozaj Jani, zabudla som, dnes sme boli v Dudinciach, mám tam starkú na liečení, boli sme ju pozrieť. Keď sme prechádzali cez Hontianske Nemce, som na Teba myslela 🙂
Ahojte,Monca u nas je to iste.malicka nevie vobec spinkat.len kasle a kasle.uz aj jej tatino je chory,tak obaja kaslu a ja som sa uz zopar noci veru vobec nevyspala. 😒 ale co uzz!!snad Sofi uz coskoro ATB zaberu.
ozaj baby,od pondelka idem znova hravat volejbal,tak sa tesim ze az.aspon si trocha oddychnem. 🙂
prajeme vam dobru noc,nech je hlavne bez kasla u vsetkych. 🙂
ahojte baby ... ako sa mate? my sme chorucky aj ked doktorka si to nemysli maly ma upchaty nostek :( davam mu kvapky libenar ale nejako nezaberaju .. skusala som aj mokru plienku na radiator a aj castejsie vetrat ale nic stale tak isto .. ked pojdem zase ku doktorke tak mi povie to iste co mynule... co mam robit?
dakujem
Ahojte,Lubka mi mame kvapky pamycon.tie su velmi dobre.aj nasa mala je este stale chora a uz som tochytila aj ja. 😒 😒 tak nas caka prijemny tyzden. 😉
aky ste mali babenky vikend???miminka posluchali???
prajeme vam pekny,aj ked uprsany den. 😀
@monka1305 a neboli sme doma, my sme zas smer Sielnica pálili v sobotu, inak by som sa aj hnevala, že nevieš dať info...a prísť nás pozrieť...ani my nie sme celkom ok, Matti dnes prvý krát v škôlke - tak ráno kýchal a kašlal o prieth, Laurinka stále upchatý noštek, by som povedala, že sním ledva dýcha no na podiv celkom dobre spí v noci (dnes nebude lebo som týmto poriekla) 😒 a vidno nám už aj dolné stoličky, tak to asi aj tým mohla byť tá hrozná teplota u nás, keď sme to mali pri prvých dvoch vrchných - strach.
@kozorozec27 vieš Kati tie isté rady dookola aj ja počúvam od dr. vetrám často-zvlhčujem vzbuch, ale proste u Mattiho je to aj tým, že kolektív, škôlka, každé druhé dieťa choré-viem, že si s tým deti musia prejsť, ale už to trvá pridlho, som si aj povedala že pôjdem znova s Laurinkou, že nejak na tom stále nie sme čisto ani z dýchaním, soplíky stále-ale to aj pamycon nám čistí noštek aj keď už bude 7 dní, tak ho vyhadzujem
uvidíme...
Ahojte babenky. Nás zatial chorobky nejak obchadzaju no len trošku mam pocit že ako keby mal upchaty noštek no aj ja mu davam tie libenar a hned odsajem soplíky ale nič tam nieje, no niekedy ma v stolicy, no neviem..
No Lubka tato naša dr. je riadna krava musím už tak povedať raz povie to raz to a vkuse ho zapeka no dnes som jej povedala nech nám predpíše sunar na skušku lebo už ma nebyví mu davať všelijake kvapky chemiu do neho pchať a všetko zaberie len n chvílu....a ak ani ten sunar nepomože tak prejem na klasicku bebu.....Dnes nas aj očkovali tak čakam v noci horučky ale dala som mu prejstotu čípok........
Lubi a ked odsaješ tak nie čo vyjde?
Prajeme skore uzdravenie miminkám....
leni dneska chcem ist ku nej a uz jej poviem ... ved uz tyzden ma sopliky 🙂 chudatko ledva dycha :( no ja som mu len raz odsala ale nevislo mu vela:(
Ahojte.Lubka- povedz jej.... no može byť že mu idu zubky kamoškina mala mala asi 2t vkuse a nič nezaberalo davala jej nurofen a kvypky na nošteka a vkuse odsavala ale tou čo je na vysavač tym lepšie odsaješ.....
Nás v noci trapila zvyšeny teplota ale len 37,8no trapilo ho to asi 2h...čo som mu davala zabali a nurofen no klesla mu len 37,5 tak potom zaspinkal....
babenky ahojte
@lubka89 odsávačky sa netreba báť keď sú soplíky, švagriná sa tiež bála používať, že jej malý pri tom plače a odkedy používajú sú na tom zdravotne lepšie, lebo vždy tie soplíky spravili šarapatu a ten Libenar ako píše Lenka, to je super pre také detičky, taký šetrnejší a tak nenaľaká ako keď sa dáva morská soľ v spreji...napr. mar plus a tak
@lienkad presne Leni zdieľam ako ty za super vynález vysávačovú odsávačku - super vec - moja s tými horúčkami...ja sa už len napísaného bojím keď sú teplotky. Inak si myslím, že tak max. vysoké sme mali prvý krát pri prvých dvoch stoličkách horných (aj v nemocnici sme s tým boli) a druhý krát čo sme mali tie febrilné z teploty (tiež vyšli dolné stoličky) tak ja viem, že tieto zuby robia riadnu šarapatu...už to nechcem zažiť. A už máte aj zúbky?
caute kocky,aj my odsavame ako o dusu. 🙂 mala je hotova,uz ked vidi odsavacku,chudatko.
my mame dnes 7 mesiacov a stale ani jeden zub. 🙂 uz cakam a kde nic,tu nic..ale co uz,snad sa ich uz coskoro dockame. 😎
dnes sa mi pokazil vysavac,tak sa idem akosi pokusit pozametat,lebo moje mile dietatko rozpucilo cely balik chrumiek na koberec. 😀 😀 som mala dost,ked som to videla.
tak sa majte krasne a pekny dnik. 🙂 😉
ahojte, no my tiež pokračujeme s odsávaním. Dnes už chúďa plakala, aj keď som na robote mlela zemiaky na haruľu. Bála sa, že to hučí vysávač. My už berieme štvrté kvapky (začali sme s pamyconom, potom uniflox, otryvin a teraz nasivin soft). V noci tiež nemôže dýchať, má upchatý noštek a potom nemôže mať cumeľ, tak sa zobúdí...
Janka, ja jej tiež dávam morskú vodu mar plus a ja som s tým spokojná, trochu jej to uvoľní (ale len na chviľu). Zajtra mám volať na výsledky z výteru, tak nám držte palčeky.
Kati, malá je riadna šikuľka, to už vážne rozpráva? Naša ešte nič, stále rozpráva ale svojím jazykom 😀 (my nerozumieme reči jej kmeňa).
Ináč baby, mne doktorka povedala, že niektoré deti môžu mať sople aj 5-6 týždňov vkuse, kým im nevyjde zub. Tak sa teším, lebo u nás je zatiaľ zúbok nedohľadne. Okrem toho, že slintá, do pusy dá všetko, čo jej príde po ruku, ale ďasienka ešte nemá napuchnuté...
@kozorozec27 Kati aspoň sa budú neskôr kaziť, náš Mattiasko tiež prvý zúbok mu narástol v 9. mesiacoch a potom rástli ako huby po daždi a nemali sme ani nejaké boľavé zážitky pri raste zúvkov, kdežto u Laurinky vieme o každom...tá to nejak zle prežíva, aj čo sa teplôt týka aj mrzutosti...a k chrumkám...no maminka nech vieš, že ju máš, no nie? Aby si náhodou "nedovolenkovala" na tej MD 😀
@monka1305 presne ako píšeš, ten mar plus je tak na odsávanie fajn ako aj libenar...čo sa týka sterov - výsledkov držíme palčeky, keď je ten noštek upchatučký, aby nebol bacil nejaký...no ono je to teraz ťažko keď sa v bytoch kúri...fúha tak tá dr. teda myslím, že aj mohla mať pravdu, lebo u nás to asi aj tak je, zuby-soplíky a nejdeme sa ich zbaviť a tie stoličky narobili najväčšie rošanbo zatiaľ
Ahojte.Tak to verím Monika-že plakala aj ked počula vysavač je to riadne drasticke ale učinne: Moja švagrina to tiež robievala malemu a bolo my ho strašne luto lebo plakal ako keby ho rezali....No daka bohu zatial nemusíme odsavať, lebo moj hrahy ked vidí len tu hadičkovu čo vdychujem do seba tak ma dosť....k tím zubkom Jani čím si mu ich umyvala lebo zubne kefky su len od roka a moja švagrina davala citronovu štavu s ten citronky no mne sa to zda priliš kysle pre mna a nie pre maleho.....
Nás naša dr. tak dojíma že až..Pred týždňom sme boli u nej nech nám zmení mlieko lebo už to je strašne vkuse ho zapeká a čo nám dá tak zaber ale keď mu to nedám tak sme tam kde sme boli a nechcem mu dávať všelijakú chémiu no ona nám dala zas niečo a tak sme sa trápili zas no som jej aj doniesla stolicu že nech dá na rozbor či tam niečo nemá lebo je to strašne aj zelenú stolicu mu vkuse a to zapekanie.... no ona sa my zasmiala že stolica je ok keby mal hnačky to by bol problém..No včera som jej zas volala že vždy všetko čo zje napr. jabĺčko pomixovane tak o 3hodky je v plienke v takej konzistencii ako to z papal, jej sa to zdá byť v pohode že to musí byť s minulého dna no nieje neverí my. Ona potom vraví že a Nedávali sme na rozbor 😉 a ja že nie, tak ráno sme boli zaniesť aj mu spravila vyter...Tak som zvedavá že čo a ako či tam niečo má.....Od včera sme prešli na sunar ale trápime sa nechce my ho nejak nevie si naň zvyknúť.....
@lienkad Leni držíme palce, nech je všetko v poriadku čo sa týka papania a rozborov, potom sme zvedaví čo Vám "zistili-nezistili" dobre?
Zúbky si malá umýva elmex pastou, je to pasta pre deti a nedávam jej veľa, len štipinku a určite jej to neškodí, hlavne nech má zdravé tie zúbky, keď ju už tak katujú počas rastu. Idem hodiť šlofíka...malú "uspala" zas jed. stolička 😀
ahojte baby,
Leni tak to mate akusi cudnu dr...nasa mala si velmi zvykla na nasu a ta v januari odchadza,tak som zvedava aku budeme mat...
baby,dnes sme kupili vianocny stromcek. 😀 sice je len oktober a my uz zijeme vianocami.uz aj malej pomaly kupujeme darceky. 🙂 🙂
aj my sme este stale chory,uz to je pomaly na nervy!!ale co uz!!
prajeme vam pekny zvysok dna
Ahojte baby.Ďakujem za podporu a aj ja dufam že bude všetko ok.ak nie tak dr. kvalitne vynadám že až a možno aj odídem lbo všetko zatial som si musela ja naštudovať na internet a tak...napr. v sprave sme mali že sa odporuča vyšetrenie očí a ona nič len teraz ked som na to prišla som jej to vravela tak ona my tvrdila že tam nič nieje napísane a bolo je taka slepa že až aj na tu nurologiu som si musela ja pytať odporučanie....no sila... ☹ ☹
No darčeky my nejdeme tnto rok kupovať veľa iba detom a možno rodičom lebo nás je požehnane a hlavne detí......no my chceme isť na nákup do madarska tam sa oplatí......aj v tescu už maju akcie na vianoce a veľmi dobre veci pre deti.....
kati-tak to ti verím že maš no ja si myslím že su na ceste zubky a ešte vás to potrapi no dufam že potom bude fajn
tak lraje všetkým skore uzdravenie
Ahojte baby... 🙂 🙂
leni ked nas prepustali z nemocnice,tak sme v sprave mali,ze odporucaju vysetrenie oci,ale nasa dr nas tiez nikam neposlala...tak som sla na ocne a tam mi dr povedala,ze ak vnima hracky a vsetko okolo,tak toj e ok...dufam,ze uz su tie zubky na ceste...mas riadne navrete dasienka,tak uvidime.
vonku je uz riadna zima,malej som normalne dala uz zimnu bundicku.
majte sa pekne. 🙂
Ahojte.No my ideme v pondelok vieš on mal občas aked sa zobudil tak okolo očka ako škamrinky ale iba na jednom asi 3krat no radčej idem aby nemal upchate kanáliki....
Aj ja už davam mu zimnu bundičku aj overal a rozmyšlala som už aj nad fusakom no ten ešte uvidím ako bude večer....
Ahojte, aj my sa ešte stále trápime so sopľami. Už mi to ide riadne na nervy, ale čo už. Výtery sme mali negatívne, takže musíme čakať, kým nám vyjdú zuby... Ja som už dnes dala malej von aj fusak, fúkal strašne studený vietor, bojím sa, aby ešte viac neprechladla. Už túto noc spala aspoň o trochu lepšie, tak dúfam, že jej to ostane. Takže nepotrebujem, aby zas ochorela ☹ Aj keď na druhej strane je treba deti otužovať, ale mám riadny strach...
Lenka, s tými doktorkami to je ťažké. To je samostatná ješitná kategória. Nemôžeš im nič povedať, hneď sú urazené, však oni sú najmúdrejšie. Ja už s malou chodím k dr. ako na klavír. Stále melem to isté, že je zahlienená, z toho pokašlieva, dobre nespí. A ona stále dookola, že je všetko v poriadku. Tak si asi vymýšľam...
Lenka, ak bude malého ďalej zapekať, zmeň si mlieko aj sama. Ja som pri prvej dcére tiež zmenila mlieko sama, lebo doktorka mi presadzovala iba Nutrilon a jej nerobil dobre. Tak sme prešli na France lait a s tým sme mali len dobré skúsenosti. Teraz ho pije aj moja neter a tiež v pohode. My sa zatiaľ ešte kojíme, tak dúfam, že vydržíme čo najdlhšie. Kati, si ma šokla, že už žiješ Vianocami, ja ešte na ne ani nepomyslím. Veru, máš pravdu, mala by som začať aj kupovať dáke darčeky, zas mi to ostane v decembri všetko na poslednú chvíľu. Ale tento rok som povedala, že žiadne horibilné dary, materská je materská...
Pekný víkendík vám prajem všetkým.
Ahojte,
Leni my sme malej tiez samy vymenili mliecko.ale nasa Sofi nemala so ziadnym problem.teraz pije france lait a je spokojna. 🙂
Aj ja rozmyslam,ze dam do kocika fusak,ale Sofi v nom uz sedi a to ju zrejme nebudem vediet priputat.Monika ,Laurinka uz sedka v kociku???
Ja dnes musim riadit...este okna umyt a mamvolno.tak pojdeme zrejme na navstevu k mame. 🙂
Tohoto roku na Vianoce animy nebudeme neviem ake drahe darceky kupovat.najviac urcite minieme na Sofinku a surodencom a rodicom kupime nejake malickosti.ved dietaje dolezitejsie,nie?? 😀
pekny,dufam slnecny vikend vam prajeme. 😎 😎
Ahojte,
Katka, jasné, že sedí už v kočíku, len čo sa zobudí, už sa driape hore a kuká a obzerá sa ako pštros 😀 Zatiaľ sme ešte vošli do hlbokého kočíka, ale už ju dám teraz do športového. Vy ste v šporťáku už dávno, však? Ak sa dobre pamatám, tak okolo 4. mesiaca, že? Laura bola doteraz spokojná v hlbokom, väčšinou von spala, tak sa mi zdalo, že je to pre ňu pohodlnejšie. Čo dávaš Sofinke papať? Mne Laurinka odmieta maso. Neche ani doma varené, ani v hippkách.
To ma mrzí, lebo maso potrebuje kvôli bielkovinám.
Pekný večer. Pozdravujeme všetkých.
Papa
Ahojte....My ešte vôbec nesedíme on má totiž všetko trošku posunute no nevadí.....Aj tento vonku po vačšine spí lebo ked je hore tak dlho tam vklude nevydrží......
Monika my sme sa tolko natrapili aj niekedy trapime aby som do neho dostala trošku polievočky ži zeleninku ,masko až od 6m dáme. No viac mu chutia výživy a ovocie....
ľudkovia nepoznáte niekto človeka z Ostrej Lúky tu pri ZV čo tam býva dlhšie (takého normál, čo by podal info?) 😉

Monika...ani už na to nemám chuť o tom hovoriť, lebo to bola fakt nočná mora. Ale pre informáciá mamičiek a všetkým, ktorým to neprajem, ak je u dieťaťa teplota nad 38 okamžite podávať diazepan (ak máte tendenciu ako my, že nám po 38 ide rýchlo hore a neklesá ani po podaní lieku po dvoch hodinách) my proste už pri 38 teplote musíme malej podať diazepan jednu tabletku 2mg aby sme zabránili tomu čo mala a čo sa po prvom raze môže kedykoľvek pri teplotách opakovať vysokých.
Prejavilo...tak že mala 37,7 zaspala - uložila som ju okolo 20:00 - potom o 21:00 som jej šla zmerať a už mala 39,9 čo znamená, že jej musela stúpať už keď zaspávala...premerala som teplotu, podala diazepan a začala zo zábalmi letnou vodou. Už pri prvom podaní zábalu, malá pozerala dookola po celej izbe, potom zostala kukať do jedného bodu tak, že otočená na ľavú stranu hlava a oči vyvrátené, na žiadne naše slová nereágovala, nič, proste ostala akoby v jednom veľkom kŕči, neupadla do bezvedomia, no srdiečko jej bilo tak (že na pohotovosti nám namerala dr. srdcovú arytmiu 166 a pri teplote malé deti majú vraj max. 140) srdiečko jej šlo z hrudi vyskočiť...zábaly sme dávali pol hodinu po 5 min. s tým, veď to ustúpi...potom som rýchlo šla volať sanitku, pretože nereágovala absolútne od začiatku zábalov na nič, v tej istej polohe bola stále, ručičky rozhodené a keď som jej dávala nový zábal postavila sa mi do rovných nôh (podotýkam ani nemrkla že jej dávam niečo chladné na telo) nič...žiadna reakcia...toto trvalo ešte aj cestou do ZV 3/4 hodinu kým sme sa obliekli, vybrali a cesta do ZV pol hodiny, takže v takom stave bola hodinu a štvrť asi, až v ZV na pohotovosti zamrnčala, pred odchodom z domu sa mi vyvracala...proste ale bez toho nič nevydala zo seba ani hlások, ani pohnutie, nič, ešte aj cestou v aute som ju mala na rukách a kukala mi na krk v tej istej polohe ako bola pri zábaloch...sanitkár odporičil volať ich hneď ako sa mi nebude niečo zdať (som sa na to vykašlala - mali prísť hneď a pomôcť keď sme potreboli - na dve veci sú na tej linke...to som vedela aj sama, že s ňou musím letieť na pohotovosť - najbližšia v ZV) FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ zdravotníctvu, jedno veľké fuj za pohotovosť, ktorá je pre nás od Ka až v ZV hanba...
Ti poviem Monika pre mňa akoby mi mala každú chvíľu umrieť v náručí, tak by som asi pošla aj ja za ňou...včera na pohrebe som plakala aj za starkým, a aj za tým, že mi ju zo sebou nezobral...že aká som zlá mama si stále opakujem, akoby som nevedela pomôcť...ale fakt sa nedalo, jednoducho u nej tá teplota šla rapídne hore...