icon

Pôrodnica Krupina. Máte skúsenosti? Chystáte sa tam?

lienkad
16. feb 2010

Ahojte tehulky.Kto sa chystá do Krupinskej nemocnici alebo kto ma s touto pôrodnicou skúsenosti čo sa tíka starostlivosti a hygieny......ja sa bojím isť do nej

kozorozec27
16. nov 2010

Ahojte maminky. 🙂
uz aj my zaciname pomaly kupovat darceky.Sofi ma uz psika z fisher price,gulicky s bazenikom a dokonca aj formicky na piesok. 🙂 chcem jej objednat este uspavacika,lebo ani netusim co by som jej kupila...zvazovali sme choditko,zevraj topomaha pri chodeni....
dnes som bola na mensich nakupoch,tak Sofinka dostala nove rifle a ciapku..baby tolko peknych veci maju na deticky,ze som sa veru musela dost premahat. 🙂 🙂
dneska moja certica ani neviem ako zobrala moju najoblubenejsiu vazu a trieskala s nou do svojej hrkalky.mna skoro vystrelo,ale keby ste videli ju. 🙂 bola z toho hotova...a ked som jej ju zobrala,to bolo krikuuuuu. 😠 😠
prajeme vam pekny zvysok dna a dobrunoc. 😲

lienkad
autor
17. nov 2010

Ahojte.akeho psíka myslíš?My rozmyšlame nad tatrovkou, klavírom so zvieratkami alebo len taky domček so zvieratkami zda sa mi to super a spoznava nove zvuky, len sa obavam lebo mamina mu kupila taku kravu a tej sa bojí až hysák chyti ked mu to pustím.....Chcem mu ešte knižku a cd s riekankami.....To hádam bude všetko ved je ešte malí a nepotrebuje toho tolko a hlavne ho veľmi nechcem učit na veľa darčekov...Tento zas ked vydí notebook a myš tak sa sekundu je pri nom....... 😉

kozorozec27
17. nov 2010

ahojte,
Leni ten psik steka,kruti chvostikom a toci hlavou. 🙂 ved hej,oni to este nejako nevnimaju...im sa asi viac budu lubit stromceky. 🙂 🙂
baby predstavte si,Sofinka uz lozi. 🙂 🙂
pekny vecer- 🙂 🙂 🙂

lienkad
autor
17. nov 2010

Ahojte.Aha a čo stojí?ved to skor baliaci papier a stromčeky 🙂 🙂
aj tento ale len plazi a niekedy sa mu podari aj štvorkovať no da zadu mu to ide super,Tak ma hneva ten jeho chrbatik bojím sa že bude mať krivy tak ho má prehnuty a vypuklu kosť že až no dr. tvrdia že sa spevni ked bude vedieť sám sa posadiť že ho nemam davať ja....Aj ja prajem pekny večer

laurajana
18. nov 2010

ahojte maminky...ako čítam tak samé pokroky-srdečne blahoželáme...my sme sa včera boli ako rodinka fotiť v Očovej u jednej šikovnej babenky...dali sme si pár foto spraviť, celkom pekné sa teším, budeme mať takú pamiatku, že keď boli detičky malé...aj keď si ich fotím dosť, ale predsa len rodinných spoločných fotiek ocko-maminka-Laurinka a Mattiasko máme málo alebo skoro vôbec, veď vždy jeden musí fotiť...
Ako vidím už aj tu sa provokuje Vianočnými nákupmi...baby prestaňte - ja mám len pre krsňa, pre bratovu Vanesku a pre Laurinku dnes došiel predčasný darček autosedačka nová...takže nás ten chaos po obchodoch ešte len čaká...a ja to tak nemám rada, také stresy...lebo mm to najradšej necháva na poslednú chvíľu a ja toto taaaaaaaaaak neznášam neskoro riešiť...no veď postupne, ešte je čas...teraz čoskoro Mikuláš...idete niekde na večierok s detičkami? My budeme mať tu v dedinke v reštike, tak sme dali po 5 eur na balíky a bude Mikuláš, čert a snehulienka... 😀
...tak prajeme všetkým krásny večer a príjemné prípravy na Vianoce, keďže čo nevidieť sú tu...strašne to letí, máte taký istý pocit?

monka1305
18. nov 2010

Ahojte babeny, veru máš pravdu Jani, straaašne to letí. Len nedávno sme sa tu bavili, ako zvládneme pôrod, či ísť alebo neísť rodiť do Krupiny a už naše zázraky lozia, vravia prvé slová, papajú, nespia atď ...Ja si tiež hovorím každý rok, že si to nenechám na poslednú chvíľu, ale realita je vždy iná 🙂 Tento rok mám zatiaľ vybavených len svokrovcov. A to má moja Lucka v decembri všetky sviatky (Mikulaš, meniny, Vianoce a 29.12. ma narodky). Takže nám treba darčekov až až. Aj keď naša Lucka nemá problém si vymyslieť čo nevyhnutne 😎 potrebuje, len keby som tak mala tlačiareň na peniažky. Jani, aj my sme malej kúpili pod stromček autosedačku. Kúpili sme ju už pred dvomi mesiacmi v rakúskom metre. Bola tam super akcia na Maxi cosi. Vy ste kúpili akú autosedačku? Už takú čo je do 36 kg? My sme zatiaľ kúpili len takú od 9-18 kg. Sa mi zdala veľká taká tá univerzálna čo je do 36. Táto menšia sa dá lepšie polohovať. Aj keď je to o peniazoch. Z tejto zas rýchlo vyrastie a opäť kupovať ďalšiu ☹ No ale čo už nespravíme pre bezpečnosť našich lások. Ináč sa teším, že ani my už nezaostávame za Vami, od včera počúvam najkrajšie slovo ma-ma, mamam a bába. Už som zabudla na ten úžasný pocit, keď to prvýkrát povedala Lucka. Janka, k tej fotografke, neviem aká je v Očovej, ale že super fotky robí aj Gabika Halajová, ona je myslím že z Vígľaša. Ja som tiež nad tým uvažovala, len ma odradili prachy 🙂. Je to dosť drahé, že? To sa platí podľa toho, aký balík fotiek si vyberieš, však?

monka1305
18. nov 2010

Ešte, Kati, prosím ťa akého psíka ste to kúpili? Čo všetko robí?

laurajana
20. nov 2010

@monka1305 Monča, tak sviatkov požehnane, my to takto nasiate máme v mesiaci august-september-október 😀 ...tak Lucka si to "super" vymyslela, prísť na svet medzi sviatkami najväčšími v roku 😀 a všetko to okolo a to máš pravdu, výmyslov čo je treba je na svete teraz požehnane a dievčatká si vedia vyberať..chcú sa parádiť a tak...možno aj viac ako chalani, zato som rada, že mám jedného chalana 😀 😀 😀 ...ale tlačiareň by bodla aj nám...na peniažky a hlavne na euráče. Autosedačku sme kúpili star max - niečo podobné ako Mattiasko ten má mega max, ale tie už nerobia...proste to ide ako elektronika, stále je niečo novšie, lepšie a tak... 😉 áno váhovo je to od 9-36kg a potom časom sa dá na podsedák a je to 😉 od 9-18 som teraz predávala čo sme mali neonato, takže takú sme mali.
Fotografka...áno je ich požehnane, vieš pre také čo robili fotografky a sú teraz napr. na MD ako my tak je to dobrý biznis keď to vedia...nás to vyšlo 2,50 každá upravená fotka + sme si dali Vianočné pohľadnice detičiek takže tam nás to vyšlo tak, že 3ks pohľadnice zadarmo a 3ks som si dala za 1euro (z tých upravených asi 15 sme si dali spraviť + neupravené aj upravené dostaneme na CD) tak neviem ako je to či draho, myslím, že robia aj drahšie...záleží asi od toho ako je fotografka náročná a tak, neviem fakt...ako sa to pohybuje, my sme to skôr chceli aby sme mali pamiatku a niečo na stenu chodby...drahé je to keď si chceš dať foto na plátko to sa štverá aj cez 100 eur...takže záleží od náročnosti a solventnosti, keďže nám šlo o rodinné foto, tak nám to takto stačí a časom si to môžme spraviť vo väčšom aj samy dať vyvolať a tak...no nie?

kozorozec27
20. nov 2010

Ahojky kocky,
Janka tak vian.pohladnice by som chcela dat aj ja spravit..uz by bolo nacase,aby som sa asi pohla,ved sviatky su uz za dverami. 🙂 🙂
Monca pripojim foto toho psika..steka,kruti hlavou a chvostom..nasa je uplne zblaznena do psov,tak dufam,ze sa bude pacit. 🙂 🙂

kozorozec27
20. nov 2010

Monca nejde mi to pridat. 😠 😠 😠

lienkad
autor
20. nov 2010

Ahojte...Takže tu začína vládnuť pred vianočna atmosfera okolo darčekou a príprav. Ešte nepečiete perníčky?
Ja dávam len vyvolávať cez internet za celkom dobre ceny no takto u fotografky sme ete neboli ale chcela by som ale moj drahy že čo vymyšlam....K tym pohladniciam ja si idem dať od jednej pani poslala my ponuku si vybrať a poslať s fotkami a stojí to
Rozmery a ceny jednoduchych:
9x13cm - 0,60€
10x15cm - 0,70€
13x18cm - 0,80€

Rozmery a ceny zlozitych:
9x13cm - 0,70€
10x15cm - 0,80€
13x18cm - 0,90€

kozorozec27
20. nov 2010

Leni dala by si mi kontakt na tu pani?????

lienkad
autor
21. nov 2010

Kati tu je jej mail, pani Michaely Koprivňanskej
fotecky.mk@gmail.com
take su pekne že si neviem vybrať, dala by som si asi všetky.......

monka1305
21. nov 2010

Leni, máš nejakú web stránku, kde si môžeme pozrieť vzory tých pohľadníc? Super nápad, možno by som to využila.
ďakujem.

laurajana
22. nov 2010

ahojte kočandy..jasné, že sa dajú pohľadnice spraviť aj Vám doma, len na to človek pri detičkách potrebuje čas, ja som to pri Mattim praktizovala pofotila, spravila si doma, cez farebnú tlačiareň a na foto papier, no teraz sú dve a keďže sem sa boli fotiť, tak preto som to využila aj touto formou, inak by mi stačili doma vytvorené...

@lienkad Leni super ceny...a tiež by som s pozrela web stránku tej pani...pošli link

...tu nám prší, keďže Laurinku toto počko tak unavuje, tak na obedňajší spánok môžeme zabudnúť, lebo už spinká, idem si dorobiť mäsko teda...tak pekný dník, snáď sa nepotvrdia predpovede silného vetra a povodní 😒

lienkad
autor
22. nov 2010

Ahojte babeny.Už neviem prestne kde som na nu natrafila ale asi na mimibazare ona my vždy posiela ponuku napr na heloween a na sviatky....Písala som jej tak čakam čo my odpíše a dám vám vedieť ke to najdete.....

lienkad
autor
22. nov 2010

Ahojte tak je na mm jej ID 52306 a najdete ju pod FOTKY DETI, FOTKY, GRAFIKA

laurajana
24. nov 2010

@lienkad 15 eur za kalendár je dosť, ak si ho vie človek sám spraviť, je to v mnohom lacnejšie, čo sa týka pohľadníc normálna cena...a je takých strašne veľa Leni čo sa to naučia a potom na tom riadne zarábajú a sem tam pekne zdierajú...to nemyslím v zlom, som sa jej len pýtala na kalendár a to si ho radšej spravím sama 😀

lienkad
autor
24. nov 2010

Jani jasne že je to veľa ja som si dala spraviť za 9eur vo fote.....No tie pohladnice su fajn...No ked to niekdo vie tak super to nemože byť ťažke ked má na to niekto čas a program k tomu....Napr. moja švagrina takto zaraba popri materskej že robí take knihy k sviatku a pekne na tom zarobí......

laurajana
24. nov 2010

@lienkad veď to Leni, že je to zasa o programe, tlačiarni a všetkom okolo...tak pokiaľ to niekto nemá je to taká reálna cena, ja väčšinou si robím taký A4 kalendár a to si aj naši, aj svokra dajú na chladničku - pripnú magnetkami a takí sú z toho happy 😎 veď vieš, aj maličkosti by mali potešiť, no nie? 😉 my teraz budeme do tých profi investovať cca 50 eur, tak to je dosť...nehovorím o tom, že ide Mikuláš Vianoce a tak...inak mi dnes došli pre malého puzzle od cars 4 ks takých od 4rokov, ten bude rád-strašne rád skladá,ale to dostane až do čižmičky od Mikuláša+hrnček cars s cukríkmi a puzzle má mi ešte prísť k tomu niečo sladké a ak bude poslúchať tak to do čižmičky aj dostane, Laurinke nejaké ovocie a niečo pod jazýček mlsný a je to.. 😉 ...áno viem o čom hovoríš, tie knihy sú nádhera je toho veľa čo žena popri materskej môže ak sa jej chce a má na to vlohy a hlavne čas 😉

kozorozec27
26. nov 2010

Ahojte kocky 🙂 ,
Lenka ako ten tvoj maly pekne stvornozkuje..nasa je leniva,chvilku stvornozkuje,potom sa zvali ako klat a taha sa laktami. 🙂 🙂 ale dostane sa kam potrebuje.
ja som kalendar videla na happyfoto za 7eur,tak si dam zrejme tam urobit. 🙂
Ja rozmyslam,ci dat Sofinke nieco na Mikulasa,ked je este taka mala,ale to este vnimat nebude...
ozaj baby,nechcete nahodou kupit cumliky Canpol babies B(6-18mes.)????mame doma 20ks a neviem co s nimi. 🙂
pekny vecer vam prajeme. 🙂

lienkad
autor
26. nov 2010

Ahojte.No štvornožkuje asi tak že sa len tak hompala a ked chce isť niekam tak sa hodí na zem a ťaha sa lakťami ale tiež vlezie kam sa mu podarí alebo kam chce....Ano aj tam su viem tam su lepšie ceny no neskoro.....Ja malemu nič možno len tak sa oblečie Tomi do mikulašovskeho obleku a odfotí me sa........Kati to su tie čo som ti aj ja dala?

kozorozec27
26. nov 2010

ahoj Leni,ano to su take.len nie take priesvitne,maju iny motiv. 🙂 🙂

lienkad
autor
27. nov 2010

a to si prosim ťa načo tolko kupila?

kozorozec27
28. nov 2010

Leni nahodou som na to klikla a automaticky mi to objednalo....a nedalo sa to zrusit. 🙂 🙂 🙂
baby aj u vas snezilo????ja som zobrala malu von nech poobdivujesneh,no ledva sme vysli z domu,zaspala. 🙂
obcas aj prekvapit dokaze.
prajeme vam pekny zvysok vikendu. 😲

lienkad
autor
28. nov 2010

Ahojte.No pekne tak to ma mrzí a akej su farby lebo tebe som dala a teraz by som chcela lebo mu je lepší ako ten hlavne teraz ked mu idu zubky....
Ja tohoto učím spoinkať v postielke lebo sa vonku vkuse bodi na šum a to vo dvore naše 2psy ho hned zobudia tak celkom sa nam darí len moje ruky a vonku my teraz leda zaspí asi po polhodinovom ukrutnom reve.....no dufam že čoskoro bude sam sedieť a budeme mocť chodiť na prechadzky aby my vydržal v kočíku......Teraz u nas krasne sneží.... 🙂 🙂

monka1305
28. nov 2010

Ahojte, nám dnes vyšiel prvý zúbok! No konečne, už hádam aj soplíky teraz prestanú. Alebo nezmiznú, kým jej nevyjde všetkých 27 zvyšných zúbkov? No hádam nie 😝 Aj my lozíme ale cúvaním. Nacúva presne kam potrebuje, sa smejem, že jej ide cúvanie lepšie ako mne (mne myslím na aute) 🙂 Sranda, ako tie detičky dosiahnu, to čo chcú, škoda, že väčšinou to, čo nemôžu, alebo čím si môžu ublížiť. A čo sa týka spania, ja už som kapitulovala. Cez deň spíme len na obed a to v kočíku. Postieľku môžem zrušiť. Večer zaspí kojením, to ju preložím do postieľky a spí tam tak 30 max 60 minút a zobúdí sa. Potom spolu pozeráme telku, ale sa vaľa na koberci. Spí len s nami a budí sa v noci asi stokrat. Neprehanam ale niekedy je hore aj 6-7 krat za noc. Parkrat si cucnea zaspi. Neviem si predstaviť dokedy takto vydržíme... U nás začalo snežiť len dnes, tak uvidíme čo nás čaká. Ja osobne teda zimu nemusím, bŕŕ.... Radšej mám leto.

laurajana
29. nov 2010

@kozorozec27 Katuška canpol sú super, ale mi budeme už radi ak na ten čo nechce dať z pusinky rýchlo zabudne a prestane užívať (20 ks? Teda to ste mali na každý prštek dva?!) 😉 Kati a sneh tu u nás, skôr je to o daždi, nespočetných kvantách vody a mňa také počko nebaví, tma je tu už od obeda...ale keby bolo keby a začalo krásne snežiť, nepúšťalo sa to, skôr primrzlo...tak to áno, nič nie je krajšie ako keď už má byť zima, tak nech je poriadna zo snehom a všetko nech je pekne prikryté a nech sa to dá využiť na sane, no nie?

@lienkad áno Leni myslím, že také malé dieťatko to ešte nevníma, ale aj tak ak má niečo obľúbené napr. piškótky, kukuričné chrumky, výživku alebo niečo iné...tak to je akoby pre toho svojho malého miláčika tiež Mikuláš no nie? 😉 urobte fotočky a potom šup-šup na ukážku, tešíme sa 😉 ten sneh Vám závidíme, ale veď nie ste tak ďaleko od nás, tak ja sa nehrám už fakt, všade sneží len tu dážď 🙄

@monka1305 blahoželáme zubadielku 😉 Monika ja zas zimu len keď je snehobiele všetko, nie čľapkanica a stále sa to topí, napr. teraz tu u nás leje a ani vidno od rána nebolo taká je tu tma...strach, deprimuje ma to, tak by som si niečo porobila, ale toto ma vôbec nenabáda na prácu 😒 pripravila som si súpis toho čo potrebujem do pečenia a začnem fakt len od 13. decembra, dovtedy tu mám našich a potom vypnem kúrenie v hosťovskej a to bude skrýša na zákusky, keďže špajzka dobrá - chladná je to, čo mi tu chýba, alebo balkón po prípade 😀 kde by som to skladovala odteraz aby to neposchlo v teple... chystám sa na medovníky, grilážky, šuhajdy, princezky, fúkané kokosové rožky, vanilkové rožky a kysnuté tvarohové koláčiky ako robí moja mama (keď si predstavím toľko toho nám ani nie je treba, ale tradícia ma akosi drží 😉

pekný deň všetkým, aj keď tu u nás je to na figu...ten večný dážď kedy prestane?

Včera sme inak boli po nákupoch, Európa bola celkom prázdna, čo ma potešilo-prekvapilo, deti máme vybavené, ešte aj Mattimu som dobré topky kúpila na teraz, goratexové nepremokavé a bude mať nôžku v suchu a dnes som objednala oteplené gumáčiky, lebo v takomto počasí aby mohol čľupkať do škôlky

http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9573644

kozorozec27
29. nov 2010

ahojte maminy,
Monika blahozelame k zubku. 🙂 🙂
nasa Sofi tiez vobec nechce spavat v postielke,len s nami na manzelskej posteli....ale tak sa dokaze roztahovat,ze az. 🙂 🙂 cez den mi len 1-2x denne,viac nehrozi.a v noci sa tiez dost budi.
Janka u nas uz tiez len prsi a prsi. 😒 😒 myslela som,ze uz ked raz zacalo snezit,tak aj to vydrzi....
Leni ked niekedy pojdete na Iskornu,tak sa zastav,ty mas u nas cumlik zadara. 🙂 mame modre,zelene,zlte a ruzove...skusim hodit inzerat ma mmb,ale ak nepredame,rozdame.
baby dnes dosiel moj vianocny darcek.konecne mam svoj notebook.ale kym sa mi podarilo nainstalovat internet...to bola fuska. 🙂 🙂
pekny zvysok dna vam prajeme. 🙂

lienkad
autor
29. nov 2010

Ahojte babenky.Monika gratulujeme k zubku.... 🙂 🙂 🙂 Aj my máme už horný a tlačí sa druhy no super. ☹ ☹ ☹
No my tiež v noci sa vkuse budíme niekedy plače len tak 15min a potom zaspí sam no niekedy ho hajkam na rukach aj hodku no s tím že ho dám asi 3krat do podstielky lebo si myslím že spí aj cumlík vypluje a za pol hodku ho chce naspäť no katastrofa...pripisujem to zúbkom no uvidíme čo bude po zúbkoch... Aj 😉 😉 😉
Moni-moja švagrina kojí do teraz a jej mala ma rok a pol stále ju kojí v noci každú hodinu..inak obdivujem ju, ja by som to asi vzdala.....
Ja zháňam stoličku na kŕmenie a neviem si vybrať medzi plastovou alebo drevenou:Bojím sa že z drevenej sa prevráti keď sa začne vypínať alebo nakláňať, lebo my sa my skoro prevratil aj s kresielka čo sa tak nakláňal že som ho ledva zachytila
Ok kati keď pôjdeme dám vedieť....